2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba benim ilk dogumum spinal oldu epidural tercihi sunulmadi. Sorun yaşadım diyemem ama epidural cok daha rahatmış araştırmama göre. Benim aklıma belde katater olmasi takıldı. Onu çıkarırken ağrı acı oluyor mu

Sıfır acı canım hiç olmuyor bilmiyorsun bile çok çok rahat epidural tavsiye ediyorum

Kızlar ilk hamileliğimde şeker testini yaptırdım ve şekerim yüksek çıktı. Doktorum hemen diyetisyene yönlendirdi. Diyetisyenle yaptığımız listede ne kadar çok yanlış beslendiğimi öğrendim. Bu arada zayıfım ve fazla kilo da almadım hamileliğim boyunca. Sütün yanında 4 tane oreo yediğimi söyledim gözleri fal taşı gibi açıldı listeye bunun yerine 2 tane gün kurusu kayısı yazdı. Sabahları 1 tam gevrek yediğimi söyledim onu yarıma indirdi meyve ve ekmeğe sınır koydu. Sadece şekerli gıdalar değil hamur işi ekmek susam bunlarda da yüksek şeker var. Diyetime harfiyen uydum kontrol altına aldım. Fazla kilo almamama rağmen çok dengesiz ve sağlıksız besleniyormuşum eğer testi yaptırmasaydım bunu fark etmeyecektik ve Allah korusun kızımda bir hastalığa sebep olacaktı belki de. Yaşadığımız stres bile şekeri etkiliyor. Şeker testinde verilen şeker miktarı 3 dilim baklavaya eşit demişti doktorum yaptıracak olanlar korkmasın.

Erkek bebeklerin genelinde oluyor canım. Doğumdan sonra takibe alıyorlar düzeliyor. Benim kızım beş yaşında doğumdan beri var hala hala takip ediliyor. Önemli olan bu arada idrar yolu enfeksiyonu geçirmemesine dikkat edeceksin. Yoksa çok sıkıntılı bişey değil.

Benim epidural di ama sadece belden iğne yapıldı her hangi bişey takılmadı. Çok ta rahattım hiç bişey hissetmedim. Sadece bebeği çıkarırken göğsüme baskı hissettim oda nefesimi kesecek gibi oldu o kadar. Sonrasında da hiç bi ağrı acı olmadı çok şükür.

Allah razı olsun içimi rahatlattınız biraz keşke doktorlarda böyle açıklasa yüzünü astı tek dediği takip edeceğiz ağzından başka birşey çıkmadı

Evet erkek onu söylemedi biraz büyüme olmuş dedi o an sormaya bile fırsat olmadı kafam gitti inanın öyle körü oldumki
Erkek bebeklerde oluyormuş bu durum %90 kendisi kapanıyormuş benim de genişleme vardı ayrıntılı da bakıldı 2 gün önce doktor kapanır o dedi sizin de öyledir büyük ihtimal ilk duyunca benim de uykularım kaçmıştı

Kızlar birkaç gün sağ kasık tarafımda inanılmaz bir ağrı vardı, acillik oldum o derece.. enfeksiyon varmış doktor bir tane fitil ve gece suda eritilen bir ilaç var ya gece yatmadan içiyosun ondan verdi. İçtim üzerinden iki gün geçti ama hala ağrım var enfeksiyon geçiren arkadaşlar ne önerirsiniz? Kaç güne geçer ki anlamadım yoksa ilaç mı az geldi doktorun verdiği anlamadım

Seninki supriz olmuş canım şimdi nasıl olacak ne olacak hep bi merak konusu inşallah kolay olur hepimizin ki ❤
:)) Bende öyle yapyorm inşallah zorlanmayz kuzu yaa
Inşallah canım
Evet çok küçük alma deniliyor hep ama hastanede gerekli bende 1 10 lu 2 3 tanede 5li alayım diye düşündüm giysin yavrularımız

Bugün arkadaşım anlattı onun oğlunun da başına gelmiş 1 yaşına kadar antibiyotik kullanmışlar sonrasında kendi kendine kapanmış hiçbir hasar bırakmadan erkek bebeklerde çok oluyormuş hiç sıkmayın canınızı

Sanırım ben yokken ortalık kızışmış ama hepsini okumadım
Kızlar sizce ayrıntılıda down lu olup olmadığı yada herhangi bi özrü olduğu görülürmü?
Çarşamba gününü nası edicem bilmiyorum..
2li testim kötüydü biliyosunuz..
Acayip kasıldım nedense..
Kesin doğuma yakında böyle evhamlı olcam,

Ya ben ilkinde hem belden uyuştum hemde genel anestezi :) ben hastaneden doktorlardan ne bilim o ortamdan çok korktuğum için doğuma başlar başlamaz bağırmaya başlamıştım baktılar çenem durmuyo hooop uyutmuşlar:) uyandığımda çoktaaan doğurmuşum.. Bundada aynı korkuyu yaşarmıyım doktoru rahatsız edermiyim bilmyirım :)

Epiduralla spinal farkı ne kızlar. Henüz araştırmadım şimdi yazılanları görünce sorayım dedim size

Çok sağolun öyle olur inşallah içimi rahatlattınız

Canım bendede aynı oldu ilk bebeğimde.merak etme sen. Böbrekte genişleme kalpte nokta filan görülmüştü.. Çok şükür şimdi 3 yaşında herhangi sa ğlık problemi olmadı. Erkrk çocuklarının böbreklerinde genelde anne karnında oluyo diye duymuştum o dönem bende.

İlk bebeğimde hastane çantana 3ten fazla koyma demişlerdi tecrübeli anneler. Onları dinledim ama kaka filan taştı ilk günden. İlk gün 3 takımı birden kullandık. Sonra benim sıkıntılarım oldu hastanede kalma sürem 2 gün daha uzadı.. Evden takviye istemek zorunda kalmıştım. Ben şimdi nolur nolmaz belki lazım bile olmucak ama daha tedbirli gitmeyi düşünüyorum

Allah razı olsun içimi çok rahatlattınız olumlu şeyler duyunca öyle rahatladımki

Simdi sorum şu: ilk etapta giydirmek icin kac beden almaliyiz?? BIr turlu karar veremiyorum h&m de 0-1 ay:50 cm 1-2 ay:56 cm ve 2-4 ay:62 cm.Bu durumda 01 ay almak mantikli degil bebek zaten o 50cm den fazla bile doguyor.Ama her markada beden ölcumu gorunmeyebiliyor.Yada 1-2 ay 56cm lik aldim diyelim kac tane almaliki hemen buyur mu bu?hemen buyur kisminin uzerinde cok duruluyor kimi gorsem ilk soyledigi sey bu hemen buyur cok alma.tamam ok de cok ne kadar cok?? Bir aydinlativerin tecrubeli anneler

Benim ikili temiz çıkmıştı ayrıntılı ultrason da beyinde kist kalpte parlaklık çıktı bunlar down sendromlu belirtisiymiş olada bilir olmayadabilir dedi nasip

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…