- 10 Şubat 2014
- 686
- 1.182
- 113
- 37
0-3 ay 5 tane zıbın takımı aldım inanın minicikler 1 ay bile giyemezler. 3_6 ay alacağım biraz da kış günü çarşıya gidemem elimin altında bulunsun diye siz de 0-3 alın yenidoğan diye geçiyor zaten.Simdi sorum şu: ilk etapta giydirmek icin kac beden almaliyiz?? BIr turlu karar veremiyorum h&m de 0-1 ay:50 cm 1-2 ay:56 cm ve 2-4 ay:62 cm.Bu durumda 01 ay almak mantikli degil bebek zaten o 50cm den fazla bile doguyor.Ama her markada beden ölcumu gorunmeyebiliyor.Yada 1-2 ay 56cm lik aldim diyelim kac tane almaliki hemen buyur mu bu?hemen buyur kisminin uzerinde cok duruluyor kimi gorsem ilk soyledigi sey bu hemen buyur cok alma.tamam ok de cok ne kadar cok?? Bir aydinlativerin tecrubeli anneler
oncelikle sakin olun gecmis olsun kanamalar ilk haftalarda oluyor evet can sıkıcı ama cok fazla dusunmemek lazim belkide .benim 9.hafta basinda kanamam oldu bir kez gelip kesildi ama kandi sonucta.Ilerleyen haftalarda da kahve leke oldu bir iki kez bana da kanama alani yok demisti.Bazen cok az olabiliyor eski kan gelebiliyormus vs vs.Caninizi sıkmayin bol su icin:)Merhabalar Mart anneleri . 19 Ekim'de aşılama oldum. 5+2 hamileyim. Çarşamba keseyi gördük. Onun yanında bir kaç kist gördü doktor önemli olmadığını biraz ağrı yapacağını dinlenmem gerektiğini söyledi. Aslında ilk dört hafta bir sıkıntım yoktu. Ne zaman bat geldi lekelenmelerim başladı. 5 Kasım bat idi. O günden beri sürekli lekelenme şeklinde gidiyor. Doktorum progestan hap(günde iki) + progestan iğne(haftada iki) verdi. Buna rağmen lekelenmem kahverengi gulkurusu rengi gibi ve sümüksü yapıda devam ediyor. Biraz ayakta iş yapınca kiremit rengi gibi biraz daha kırmızıya döndu dun. Bugün de hep yattım hiç kalkmadim. Tuvalete sıkışmıştım kalkınca ne göreyim klozetin içinde minnak pıhtı gibi kırmızı birsey. Hemen doktoruma randevumu yarına aldım ama izindeymis başka doktora gideceğim. Çok korkuyorum ağladim endişeden duramıyorum.Bu gibi bir durum yaşayan var mı. Doktorum keseye bakarken kanama alanı falan demedi. Olsa derdi sanirim. Normal günlük ev isi yaptım dün toparlama sadece silme süpürme hicbirsey yok. Buna rağmen bugün biraz kırmızıya döndü. Bugün de böyle oldu.Fikri olan var mı ne yapmalıyım.
Geçmiş olsun canım benim de kanamam olmustu hemde sizin gibi progestan igne kullanmama rağmen biz acile gitmiştik direk ama benim ustum başım batmıştı doktorum da yoktu başka doktor vardi ve yatış olmuştu. Doktorlar öyle normal görüyorlar ki şaşırırsın ama onemsememezlik de yapmıyorlar canım ekstradan iğne vurmuşlardı ve o hafta hiç kalkmadım nerdeyse sonra geçti ağır ağır. Sen de bence kim varsa doktor ona git ve hep istirahat halinde ol inşallah gelir geçer canını sıkmaMerhabalar Mart anneleri . 19 Ekim'de aşılama oldum. 5+2 hamileyim. Çarşamba keseyi gördük. Onun yanında bir kaç kist gördü doktor önemli olmadığını biraz ağrı yapacağını dinlenmem gerektiğini söyledi. Aslında ilk dört hafta bir sıkıntım yoktu. Ne zaman bat geldi lekelenmelerim başladı. 5 Kasım bat idi. O günden beri sürekli lekelenme şeklinde gidiyor. Doktorum progestan hap(günde iki) + progestan iğne(haftada iki) verdi. Buna rağmen lekelenmem kahverengi gulkurusu rengi gibi ve sümüksü yapıda devam ediyor. Biraz ayakta iş yapınca kiremit rengi gibi biraz daha kırmızıya döndu dun. Bugün de hep yattım hiç kalkmadim. Tuvalete sıkışmıştım kalkınca ne göreyim klozetin içinde minnak pıhtı gibi kırmızı birsey. Hemen doktoruma randevumu yarına aldım ama izindeymis başka doktora gideceğim. Çok korkuyorum ağladim endişeden duramıyorum.Bu gibi bir durum yaşayan var mı. Doktorum keseye bakarken kanama alanı falan demedi. Olsa derdi sanirim. Normal günlük ev isi yaptım dün toparlama sadece silme süpürme hicbirsey yok. Buna rağmen bugün biraz kırmızıya döndü. Bugün de böyle oldu.Fikri olan var mı ne yapmalıyım.
Çok teşekkürleroncelikle sakin olun gecmis olsun kanamalar ilk haftalarda oluyor evet can sıkıcı ama cok fazla dusunmemek lazim belkide .benim 9.hafta basinda kanamam oldu bir kez gelip kesildi ama kandi sonucta.Ilerleyen haftalarda da kahve leke oldu bir iki kez bana da kanama alani yok demisti.Bazen cok az olabiliyor eski kan gelebiliyormus vs vs.Caninizi sıkmayin bol su icin:)
Çok teşekkürler canımGeçmiş olsun canım benim de kanamam olmustu hemde sizin gibi progestan igne kullanmama rağmen biz acile gitmiştik direk ama benim ustum başım batmıştı doktorum da yoktu başka doktor vardi ve yatış olmuştu. Doktorlar öyle normal görüyorlar ki şaşırırsın ama onemsememezlik de yapmıyorlar canım ekstradan iğne vurmuşlardı ve o hafta hiç kalkmadım nerdeyse sonra geçti ağır ağır. Sen de bence kim varsa doktor ona git ve hep istirahat halinde ol inşallah gelir geçer canını sıkma
Geçmiş olsun bende kanama 6 haftalıkken cok olmustu hastaneye yatıs yaptık. . Ertesi gün hastaneden cıkmadan wc gittiğimde kocaman pıhtı geldi. Dr uma dedim kese düştü heralde die. Dr baktı yoo duruo. Kese beyaz olur pıhtı gibi olmaz dedi. Ozamn daha bebeğe bakmamıstık erken die. O yüzden içini ferah tut.dişük olmaması için ilk 4 aylıkken 70bin sübanallahi ve bihamdihi okuyun. Şuan 22 haftalık olcaz şükür elhamdülillah hala duamızı eksik etmioz.Merhabalar Mart anneleri . 19 Ekim'de aşılama oldum. 5+2 hamileyim. Çarşamba keseyi gördük. Onun yanında bir kaç kist gördü doktor önemli olmadığını biraz ağrı yapacağını dinlenmem gerektiğini söyledi. Aslında ilk dört hafta bir sıkıntım yoktu. Ne zaman bat geldi lekelenmelerim başladı. 5 Kasım bat idi. O günden beri sürekli lekelenme şeklinde gidiyor. Doktorum progestan hap(günde iki) + progestan iğne(haftada iki) verdi. Buna rağmen lekelenmem kahverengi gulkurusu rengi gibi ve sümüksü yapıda devam ediyor. Biraz ayakta iş yapınca kiremit rengi gibi biraz daha kırmızıya döndu dun. Bugün de hep yattım hiç kalkmadim. Tuvalete sıkışmıştım kalkınca ne göreyim klozetin içinde minnak pıhtı gibi kırmızı birsey. Hemen doktoruma randevumu yarına aldım ama izindeymis başka doktora gideceğim. Çok korkuyorum ağladim endişeden duramıyorum.Bu gibi bir durum yaşayan var mı. Doktorum keseye bakarken kanama alanı falan demedi. Olsa derdi sanirim. Normal günlük ev isi yaptım dün toparlama sadece silme süpürme hicbirsey yok. Buna rağmen bugün biraz kırmızıya döndü. Bugün de böyle oldu.Fikri olan var mı ne yapmalıyım.
Tekrar geçmiş olsun kuzum full yat herşeyi salla gitsinÇok teşekkürler canımAllah razı olsun sizlere yazdım ki illaki yaşayan vardır diye. Doktora göründüm kesem birazcik daha büyümüş yolk kesesi de göründü darısı kalp atışına inşallah doktor yatış dedi ama ekstra birşey yapmayacağım istersen evde de yatabilirsin dedi o yüzden eve gidiyorum
Amin inşallah canımTekrar geçmiş olsun kuzum full yat herşeyi salla gitsinbazen normal gördüğümüz hareketler bile sıkıntılı olabiliyor. Rabbim evlatlarımızı hayırlısıyla bize bagislasin
Allah razı olsun canım çok teşekkürler bu duayı okuyacağımGeçmiş olsun bende kanama 6 haftalıkken cok olmustu hastaneye yatıs yaptık. . Ertesi gün hastaneden cıkmadan wc gittiğimde kocaman pıhtı geldi. Dr uma dedim kese düştü heralde die. Dr baktı yoo duruo. Kese beyaz olur pıhtı gibi olmaz dedi. Ozamn daha bebeğe bakmamıstık erken die. O yüzden içini ferah tut.dişük olmaması için ilk 4 aylıkken 70bin sübanallahi ve bihamdihi okuyun. Şuan 22 haftalık olcaz şükür elhamdülillah hala duamızı eksik etmioz.
Bizde canım arefe günü gece Bi anda kan geldi ve devletin aciline gittik pratisyen Dr lar düşük yapıon deyip bakmadı lar bile. 1.5 saat uzakta özel hastaneye gittik iyiki de gitmişiz. İğne ilaç serum verdiler yatış yaptılar 1 gece kaldık 2 3 ay hiç kalkmadan yattım şükür elhamdülillah şuan 22 hafta olcazGeçmiş olsun canım benim de kanamam olmustu hemde sizin gibi progestan igne kullanmama rağmen biz acile gitmiştik direk ama benim ustum başım batmıştı doktorum da yoktu başka doktor vardi ve yatış olmuştu. Doktorlar öyle normal görüyorlar ki şaşırırsın ama onemsememezlik de yapmıyorlar canım ekstradan iğne vurmuşlardı ve o hafta hiç kalkmadım nerdeyse sonra geçti ağır ağır. Sen de bence kim varsa doktor ona git ve hep istirahat halinde ol inşallah gelir geçer canını sıkma
İçmeyin alttan alın bence alttan daha etkiliÇok teşekkürlerolabilir eski kan bilemiyorum doktor normal dedi kese yerinde duruyor kanama alanı falan da yok dedi progestani iki tane icicem bu gece
Doktorum o şekilde verdi kendi kafama göre alsam yanlış yaparimbir deİçmeyin alttan alın bence alttan daha etkili
Ağızdan yan etkisi fazla oluyor ve alttan etkisi daha fazla fitil gibi kullanman daha iyi olur benceÇok teşekkürlerolabilir eski kan bilemiyorum doktor normal dedi kese yerinde duruyor kanama alanı falan da yok dedi progestani iki tane icicem bu gece
Doktorum öyle verdi aslında ben hiç almak istemiyorum da böyle de risk olunca zorundayım. İlk kontrolde soracağım teşekkürlerAğızdan yan etkisi fazla oluyor ve alttan etkisi daha fazla fitil gibi kullanman daha iyi olur bence
Tabiki önce danış ama zararı yok progestanın tüp bebek tedavisinde progestan içerikli jel sabah akşam kullanıyordum ve progestan iğne gün aşırı vuruluyordum 12 haftaya kadar. Zaten sana verdiği hap fitil olarak da kullanılıyor yine de sormakta fayda var geçmiş olsun çok.Doktorum öyle verdi aslında ben hiç almak istemiyorum da böyle de risk olunca zorundayım. İlk kontrolde soracağım teşekkürler
Cok teşekkürler canım soracağım doktorumaTabiki önce danış ama zararı yok progestanın tüp bebek tedavisinde progestan içerikli jel sabah akşam kullanıyordum ve progestan iğne gün aşırı vuruluyordum 12 haftaya kadar. Zaten sana verdiği hap fitil olarak da kullanılıyor yine de sormakta fayda var geçmiş olsun çok.
Yok genel olma zaten canım onda ayaklanmasi da daha zor oluyomus benimki oyle denk geldi cokta dayanılmaz değilmiş demekki oyle olsa kendiligimden bayılırdım:)Bende uyusmamaktan korkuyorm ama genelde ayilamiyorm ya apandist ameliyati oldum ondada gec uyandim narkozu hemen atamiyorm
Aynen supriz oldu simdi başımıza gelcekleri biliyorum ya daha zor geliyo bakalım hayırlısı olsunSeninki supriz olmuş canımşimdi nasıl olacak ne olacak hep bi merak konusu inşallah kolay olur hepimizin ki ❤
Inşallah canım
Evet çok küçük alma deniliyor hep ama hastanede gerekli bende 1 10 lu 2 3 tanede 5li alayım diye düşündüm giysin yavrularımız
Epiduralde beline katater takıyorlar spinalde iğneyle uyuşturuyorlar farkı bu baska farkı var mı bilmiyorum ikisinde de uyanık olmuş oluyosunEpiduralla spinal farkı ne kızlar. Henüz araştırmadım şimdi yazılanları görünce sorayım dedim size
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?