2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Sizin normal dogumdu bilmuyorum ama benim sezaryenden sonra kullandigin ilaclar kanamami kesti o sirada tutkal kıvamında beyaz koyu bir akintim.oldu o uzun sure surdu hatta islaklik hissettigimde kanamam saniyordum akinti seklinde attim onu doktoruma sormadim simdi hic kalmadi o akinti. Istersen sen bir sor canim sen ilac kullabdin mi dogumdan sonra

kizlar ben boyle memeyi cekistirip kendini gerdikce sut yok sanip mama yaptim.gecen doktor karni cok sis gazli dedi.bir de doyurdugum halde yerine koyduktan cok kisa sure sonra ikinip sikınıp saga sola donuyor kucakta salladikca anca rahatliyordu.doktor da gaz deyince ayaklarina yun corap giydirdim yuzustu yatirdim ustunu iyice orttum karnina bez ısıtıp koydum.nasil bir gaz cikariyor.cocugun yuzu guldu inanin.yani bilmiyorum belki zaten denedim diyebilirsiniz ama yuzustu yatirmak cok iyi ve ozellkle o esnada sicak tutmak.

Doğumdan sonrs antibiyotik vermişti doktor kullandım bitti. Haftaya kontrolüm var. Kontrolde sorarım.

Hep yüz üstü yatırıyorum ama gazını çıksrtmadan yatırırsak vay halimize yüx üstü çok rahat uyuyor benim minik.

Bende geçen hafta yazmıştım sarı kötü kokulu akıntı diye bende normal doğum yaptım bu arada o sebeple dikislerden korkup gittim doktora fitil ve antibiyotik verdi ama koku birgün sürdü belki sonra sadece akıntı oldu yoğun olmadan sadece fitili kullandım antibiyotik yan etki yaptı ilk gün bıraktım
Doğumdan sonrs antibiyotik vermişti doktor kullandım bitti. Haftaya kontrolüm var. Kontrolde sorarım.
Ben sadece 5 gü kuallanbilmistim doğum sonrası yine yan etki olarak ishal yaptığı için 5 tanesi kalmıştı

Ne zamana kadar özür sayılıyor ben bilmiyorum. Namaz kılmaya başlasam kanamam oldugunda birakacakmiyim? Mesela bugun yine kanamam oldu her kanamadan sonra gusul abdest almak mi gerkir kafamda deli sorular
Aslında lohusalık her kadında farklıdır deniyor. Yani kanama bittiyse lohusalık biter deniyor fakat azami süre 40 gün.. Yani 40 gün geçtikten sonra hala kanama varsa, kanama olsa dahi ibadet yapılır. Bir sonraki regl dönemine kadar böyle gider. Yani ara kanamalar özür sayılıyor. Ama 40 gün geçtikten 10 gün sonra tekrar adet görülmeye başlandı diyelim, ki benim birincide öyle oldu, o zaman normal regl dönemi gibi bittiğinde ibadetlerine devam edeceksin.

Canım benimki de öyle. Normal bir akıntı o. Kötü de kokuyor. Doktor normal dedi.

Arkadaşlar doğum parasını kimler alabilir nasıl başvuru yapılır bilen, alan var mı?
SSK lı çalışan kadınlar alabiliyor. Doğumdan önce 90 gün primi ödenmiş olması yeterli.
Ayrıca süt parası ve çocuk parası da alabiliyoruz. paraları babalar da alabiliyor.
Süt parası yani emzirme yardımı 230 TL sanırım 2.çocuk içinde çocuk parası 400 TL.
Kaymakamlığa yapılıyor sanırım benim eşim başvurdu. Kendim de SSK lı çalışıyorum. PTT ye yatmış

Koku bugün öyle değildş. Belki pedi sık değiştiremediğim için öyle koku oluştu. Bebekten wc gitmeye bile fırsat bulamıyorum. Wc gitsem ağlıyor,mutfağa gitsem ağlıyor. Bakalım dikişlerim ne alemde. Benim dışts dikişim yok, içeride 2 3 tane var. 20 gün oldu doğum yapalı acaba onlar da iyileşmiş midir merak ediyorum.

Ped mantar yapıyor, o da kötü koku yapar. Ben alıntılar azalınca hiçbir şey kullanmadım, akışına bıraktım :))) aktıkça iç çamaşır değiştiriyorum.
Bir de kendime sargı bezi hazırlamıştım. Onları kullandım Ped yerine. Ped kullanınca alerji ve mantar yapıyor bende hemen.
Sargı bezini de şöyle yaptım, Ped büyüklüğünde pamuk alıp onu sargı bezi ile kapayıp Ped gibi kullandım. İlk doğumunda ebelerim vermişti epeyce, bunda da kendim yaptım.
Koku falan geçti.

Arkadaşlar doğum parasını kimler alabilir nasıl başvuru yapılır bilen, alan var mı?
Diğer arkadaş ask için cevap vermiş, ben de memur için vereyim. Kuruma başvuru yapılıyor. Personel birimine doğum belgesi veriliyor. Onlar form doldurup gönderiyor.
Veya ben ilk doğumda kendim göndermiştim, form doldurup posta yoluyla aile ve sosyal politikalar il müd. ne gönderiliyor.

SSK için de aynı şey geçerli, başvruluar aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne yapılıyor. PTT ye yatıyor para.

Geceleri her ağladığında meme veriyor musunuz. Biz saat başı uyanıyoruz her uyandığında meme veriyorum. Böyle olunca da ben uykuya tekrar dönemiyorum uykum kaçıyor gündüz de uyuyamıyorum ne yapacağım şaşırdım

Annemle babam ayakta sallamaya alistirdilar cocugu smdi sallanmadan uyumuyor en istemedigim sey basima geldi. Sallamayin dedikce de uyumuyor sende oyle buyudub diyorlar. Yapmam dediklerimin hepsi yapildi cocuguma

Tek seferlik verilen dogum parasini herkes alabiliyo sskli olmanıza gerek yok emzirme ödeneği var oda tek seferlik sen calismiyosan esin aliyo onuda bizim hepsine hastane başvurmuş o yüzden bilmiyorum

Kizlar sünnet yaptiranlara soruyorum hangi yöntemle yaptırdınız dikişli mi yoksa klipsli mi doktor hangisini önerdi size

Kizlar bugun bebegimin ensesinde kulak arkasina gelecek yerde nohut buyuklugnde beze hissettim iki taraftada var normalmi sizce?

Kizlar bugun bebegimin ensesinde kulak arkasina gelecek yerde nohut buyuklugnde beze hissettim iki taraftada var normalmi sizce?
Kontoo ne zaman canım. Doktora sormak gerek ciddi bişi değildir belki ama ben korkarım biraz böyle şeylerden

Bende öyle mantar akıntısı yok. Bazı pedler bende de mantar yapıyor o yüzden pamuklu olan pedlerden alıyorum. Mesela molpedin puresoft serisi var beyaz paket onu kullanıyorum, kaşıntı, mantar vs yapmıyor. Mantar akıntısı gibi akıntım yok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…