2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

normal doğum nasıl bir şey ben çok korkuyorum ama çokta istiyorum

1 haftada kendini toparliyorsun.kesinlikle sorun yoksa tavsiyemdir.boyle sanki buyuk tuvaletin var yapamıyorsun gibi bisey zamani geldiğinde hop kucagina o ilk buluşma rabbim kolay hayirli doğumlar eylesin. Korkmayın izlemeyin biyerden de anlatılanları umursamayın doğum kişiye özeldir bebegin kilosuna catınıza gore değişir. 38.haftada zaten doktor çatı muayenesi yapıp size normal dogum yapabilirsin veya yapamazsın der. Sevgiler

Aslinda can acıtan bisey degil benim 3 kere kontrol edildi sabah yatış yaptığımda oglen ve sonuncu dogum basladi kafa görünüyor kendini kasmamak gerek... ben çatala oturmaktan nefret eden insanim evlendikten sonra ilk muayenede bayilcaktim o derece ben yaptım diyorum oo herkes yapar doktor cok onemli bencerabbim.hayirli doktorlarla karsilastirsin.

Doktorun seni tanıyıp sana göre karar vermesi ve yönlendirmesi çok önemli gerçekten.

Ay Allahım bu gebeliği ballandıra ballandıra anlatanlar. Tekrardan o günlere dönmek istiyorum diyenler ne yaşadı acaba ben hiç rahat değilim hemen doğurmak istiyorum
Bende ilk hamileliğimde çok rahattım ne kusma ne bulantı hiç bişey yoktu. Saatlerce sokakta gezsem yorulmazdım. Ona güvenerek ikinciyi yaptım Ama bunda resmen tersini yaşıyorum Hala bulantı kusma devam. Gezmeyi bırak ayakta duracak gücüm yok. Belki sende ikinci de rahat olursun

Yok en iyisi google fotoğraflar bilgisayarada güvenmiyorum ben bide flaşta oglumun bebeklik videoları var bilgisayara guvenemedik 2 flaşa attik
Aynen o daha güvenilir ben de taşınabilir hard disklerden almayı düşünüyorum ama düşünüyorum inşallah bir ara alacağım

Doğum şeklinin çokta bi önemi yok aslında. Allah hepimize hayırlı ve sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah.
Kesinlikle ben de öyle düşünüyorum ama normal doğurmayı çok isterim. Tüp bebekle hamileyim ve tedaviyle hamile kaldığımı bilenlerden birkaç kişi seni riske atmazlar sezaryen yaparlar dediler ne alaka dedim yani risk iki doğum şeklinde de var tüp bebek olması sezaryen olacağım anlamına gelmez dedim doktorlar genelde öyle yapıyor tüp bebek olunca dediler, eğer doktorum böyle düşünürse bende doktor değişirim dedim çünkü sadece tüp bebek oluşu bence sezaryen sebebi değil, takmıyor gibi yaptım ama bu laflar içime oturdu.
Ben de son kontrolde doktoruma sordum bu konuyu, tabiki normal doğum yapabilirsin ben zaten hep normal doğumu desteklerim ama ikiniz için riskli bir durum olursa 1 dk düşünmem sana da sormam sezaryen yaparım dedi. 37. Haftada büyük ihtimal doğum şeklin belli olur o zaman tekrar konuşuruz dedi. İçim rahatladı, asla sezaryene karşı değilim fakat gereksiz nedenlerden yapılıyorsa karşı çıkarım.
Ben de çatala çıkmaktan çok utanan biriydim kasıyordum Tüp bebek tedavisinde o çekingenliğimi de attım o konuda rahatım

Aynen canım 2 yillik evliyim hala yavas oluyor ben de vajinismus degilim ama ilk basta zorlanıyorum, o yüzden normal dogumdan catı muayenesinden falan korkuyorum

Evet çok zor olurdu. Hamile kalmama bile şaşırdık yani nasıl oldu diye. Normal doğum için Cesaretliydim aslında Yaparım diyordum ama çatı muayeneSin de yine korkum oluştu Ve olmadı maalesef.
aynen ben de yaptiramam catı muayenesi ya. İliskinin ilk bası hala zor oluyo benim icin. Vajinismus degildim ama zorlanırdım en baslarda da. Zamanla azaldi ama geçmedi ilk bastaki zorluk. Bu yüzden mesela düskün de degilimdir canım istemez pek. Dogumdan sonra rahat edersin diyolardi bu gidisle normal de doguramam

Kizlar sizce iliskiye zor giren biri normal dogurabilir mi? Ben 2 yili geçti evliyim hala ilk anları zorlanırım. Catı muayenesi fln da yaptıramam kesin

Ben de çatı muayenesi tam olarak nasıl yapılıyor onu merak ediyorum yani ilk kadın doğuma muayene olduğumda hem elle muayene etmişti hem ultrason ile ama elle muayene de birşey anlamamıştım onun gibi mı acaba

İnşaAllahh canmn içi inşaAllah döneceksin emin ol Ben o kdr ki korkudan kalbim yerinden cıktı dr bakarken hissedene kdr böyle İyi olsunlar daaaa inşallah hayrlı olsunda cinsiyet mesele dgl Tabki ilk evlat sonçta

Ayyy bende yumurtlama testi yaptım yumurtladığım gün ilişki değerlendirdim cinsiyetim henüz belli değil 14.hftdayım acaba cinsiyetimiz erkek mi yumurtlama gününden dolayı

Benim o kadar değil ilişki korkum Yok da elle müdahaleye karşıyım hiçbir şekilde o anı kendimde düşünemedim

Aminn sen anlatınca içim yine bı garip oldu Yok anam bacım dünyada Bir kadın kalsa çatala cikamayip açmayan ha o ben olurdum işte

Aminn sen anlatınca içim yine bı garip oldu Yok anam bacım dünyada Bir kadın kalsa çatala cikamayip açmayan ha o ben olurdum işte
Benim için dişçi koltuğu ve kadın doğum koltuğu işte böyle bir korkuydu sonra ne mi oldu dişlerime tel taktırmam gerekti sürekli dişci kontrolleri falan
Evlendim ne mi oldu ? Evlat sahibi normal yolla olamayacağımızı öğrendik tedaviye başladık sürekli vajinal kontrol transferde hele doktor orada tek olsa iyi ama öyle değil ameliyathane insan dolu böyle böyle alıştım. Belki dişci koltuğundan hâlâ korkuyor olabilirim ama kadın doğum koltuğu ile epey haşır neşir olduk

Evet buraya da Bir çift segirten göz emojisi çizeyim derdim ressam Bob amca olsaydım hıc kolay şeyler yaşamamissin ama demek mecburiyetlerimiz bizi mecburen cesaretlendiriyor Allah dağına göre kar veriyor demek ki de hâlâ sözümun arkasındayım o yapamayan kadın kesin ben olurdum

Ben seni çizmişsin varsaydım yine de
Ay bilemiyorum ki ya gerçekten yapamam sanıyordum ama insan birşeylere mecbur kalınca yapıyormuş onu öğrenmiş oldum nasıl olurki falan derken oldu bitti birçoğu. Sırada doğum var nasipse Rabbim seni korkularınla karşı karşıya bırakmasın inşallah. Az önce buraya çatı muayenesi nasıl oluyor ilk doktor muayenemde elle de kontrol etti onun gibi mi yazmıştım çok masummuşum. internetten bi bakayım dedim çok afedersin doktor elinin yarısını sokuverdi biraz korkmadım değil

Amin canım üstüne gidip yenebilecegim korkular çıksın çıkacaksa :))
Ya işte demek istediğim ha o işte bazılarından duyduğum neredeyse koluna kadar olaya dalış yapmaları heralde senin o vajinal kontroller internetten baktıkların yanında çay çerez kalır dimi
Yine de her doğum her tecrübe kişiye özgü deyip , herkese dayanma gücü versin temennisi ile bitireyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…