- 27 Eylül 2018
- 5.406
- 11.121
- 198
AmiiiinnAmin canım üstüne gidip yenebilecegim korkular çıksın çıkacaksa :))
Ya işte demek istediğim ha o işte bazılarından duyduğum neredeyse koluna kadar olaya dalış yapmalarıheralde senin o vajinal kontroller internetten baktıkların yanında çay çerez kalır dimi
Yine de her doğum her tecrübe kişiye özgü deyip , herkese dayanma gücü versin temennisi ile bitireyim☺
Evet aslında tüp bebek tedavisi görmüş birisi daha kolay normal doğum yapabilir. Ama kıymetli bebek olduğu için çoğu doktor riske atmak istemez. Herşey normal giderken durumun normal doğuma müsaitse zannetmiyorum ki doktor illa sezeryan yapalım desin.Kesinlikle ben de öyle düşünüyorum ama normal doğurmayı çok isterim. Tüp bebekle hamileyim ve tedaviyle hamile kaldığımı bilenlerden birkaç kişi seni riske atmazlar sezaryen yaparlar dediler ne alaka dedim yani risk iki doğum şeklinde de var tüp bebek olması sezaryen olacağım anlamına gelmez dedim doktorlar genelde öyle yapıyor tüp bebek olunca dediler, eğer doktorum böyle düşünürse bende doktor değişirim dedim çünkü sadece tüp bebek oluşu bence sezaryen sebebi değil, takmıyor gibi yaptım ama bu laflar içime oturdu.
Ben de son kontrolde doktoruma sordum bu konuyu, tabiki normal doğum yapabilirsin ben zaten hep normal doğumu desteklerim ama ikiniz için riskli bir durum olursa 1 dk düşünmem sana da sormam sezaryen yaparım dedi. 37. Haftada büyük ihtimal doğum şeklin belli olur o zaman tekrar konuşuruz dedi. İçim rahatladı, asla sezaryene karşı değilim fakat gereksiz nedenlerden yapılıyorsa karşı çıkarım.
Ben de çatala çıkmaktan çok utanan biriydim kasıyordumTüp bebek tedavisinde o çekingenliğimi de attım o konuda rahatım
Rahatladım çok teşekkür ederimHayirli olsun canim
İlk hamileligimde kv dem çok moralimi bozardi iki de bir arayıp hissettin mi hissettin mi hee ağır kanlı çocuk hee bazı çocuk tembel olur deyip duruyordu ilk hamileligini yaşayan insana hiç söylenecek laf değil bunlar bunda da çok erken hissetmeye başladımAy bu çevredeki insanlara da noluyosa illa her şeye karışcaklar herkesin bünyesi farklı hamileliği farklı aman hissetmedin gitti bebek mi diyecekler insanı strese sokmaya ne meraklılar ya deli oluyorum böyle insanlara sinirlendim bak şimdi
Ben de ilk evlendiğimde vajinusmustum ve atlatmam birkaç ayı buldu . Bilmem ne egzersizleri vardı pegel mi regel mi mümkün değildi . Düşünün . Yavaş yavaş atlattık derken bı sefer normal yolla çocuk sahibi olamayacağımızı öğrenince o çatala kuzu kuzu yattım . 5 tüp bebek denemesi 1 kürtaj Kürtaj sonrası kesilmeyen kanamalar 1 rahim filmi ..Kaç kere yattım o çatala sayısını hatırlamıyorum bile . Hele o spekulumu gördü mü titrerdim ama çarem yoktu.. İnsanın başına gelince en yapamam dediği şeyleri bile öyle yapıyor ki ..Bugünümüze binlerce şükür . Yazarken yaşadım resmen o günleri tekrar .. Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin yeter ki ..Aminn sen anlatınca içim yine bı garip olduYok anam bacım dünyada Bir kadın kalsa çatala cikamayip açmayan ha o ben olurdum işte
İnşallah en büyük temennimmBende ilk hamileliğimde çok rahattım ne kusma ne bulantı hiç bişey yoktu. Saatlerce sokakta gezsem yorulmazdım. Ona güvenerek ikinciyi yaptım Ama bunda resmen tersini yaşıyorum Hala bulantı kusma devam. Gezmeyi bırak ayakta duracak gücüm yok. Belki sende ikinci de rahat olursun☺
Kuzum bence bu vücutla ilgili. O yüzden bunu düşünüp kasma kendiniKizlar sizce iliskiye zor giren biri normal dogurabilir mi? Ben 2 yili geçti evliyim hala ilk anları zorlanırım. Catı muayenesi fln da yaptıramam kesin
Ne zor şeyler yaşamışsın sende ama minik mucizene kavuşmuşsun çok şükür. Sağlıkla da kucağına alırsın inşallah kötü günlerin hatırası bile kalmaz.Ben de ilk evlendiğimde vajinusmustum ve atlatmam birkaç ayı buldu . Bilmem ne egzersizleri vardı pegel mi regel mi mümkün değildi . Düşünün . Yavaş yavaş atlattık derken bı sefer normal yolla çocuk sahibi olamayacağımızı öğrenince o çatala kuzu kuzu yattım . 5 tüp bebek denemesi 1 kürtaj Kürtaj sonrası kesilmeyen kanamalar 1 rahim filmi ..Kaç kere yattım o çatala sayısını hatırlamıyorum bile . Hele o spekulumu gördü mü titrerdim ama çarem yoktu.. İnsanın başına gelince en yapamam dediği şeyleri bile öyle yapıyor ki ..Bugünümüze binlerce şükür . Yazarken yaşadım resmen o günleri tekrar .. Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin yeter ki ..
Benim yengem de sayısız aşılama 13 tüp bebek denemesi ama maalesef olmadı sadece bi tanesinde beş aylık doğum yaptı. Bi çok tüp bebek sürecin de her aşamasında yanındaydım ve ne zor stresli bi süreç olduğunu biliyorum o yüzden tanımadığım birinin bile tüp bebek tuttu tüp bebekle bebek sahibi oldum deyince çok seviniyorum. Allah tamamına erdirsin inşallahBen de ilk evlendiğimde vajinusmustum ve atlatmam birkaç ayı buldu . Bilmem ne egzersizleri vardı pegel mi regel mi mümkün değildi . Düşünün . Yavaş yavaş atlattık derken bı sefer normal yolla çocuk sahibi olamayacağımızı öğrenince o çatala kuzu kuzu yattım . 5 tüp bebek denemesi 1 kürtaj Kürtaj sonrası kesilmeyen kanamalar 1 rahim filmi ..Kaç kere yattım o çatala sayısını hatırlamıyorum bile . Hele o spekulumu gördü mü titrerdim ama çarem yoktu.. İnsanın başına gelince en yapamam dediği şeyleri bile öyle yapıyor ki ..Bugünümüze binlerce şükür . Yazarken yaşadım resmen o günleri tekrar .. Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin yeter ki ..
İşte canım doğum anında komplikasyon oldu mu şüphe etmeden sezeryan kabul edilebilir benim her şey normal ilerlediği için kolay oldu çatım da genişmiş, bi de kızlar çatı muayenesinde derin nefes alıp tutun doktorcuğum bana öyle demişti o yüzden çok acımadı belki de geniş olduğundan bilemiyorumAy müthiş yabenim sezeryan olcagi belliydi ama sanciyla çocuk döner belki diye beklediler çatı muayenesinde doktor baktı açılması imkansız olmaz dedi doktor nasıl da acitmisti 2 kere daha bakıldı.oyle ama bi o doktor acitti valla gece geçmek bilmedi öğlene sezeryana aldılar
Olsun kuzum vardır bir hayırHaklısın ben idigine vidigine her şeyi araştırdım , doktorum aslında hıc sezeryan yapmayan normal doğum destekçisi bı adamdı ben istisna oldum catimi kontrol ettiremedim bile
Şimdi banada herkes normal yap diyo aradan 5 sene gecmis oluyo ilk doğumun üstünden bende diyorum alt tarafi mi kestireyim bide ne gerek var yani sonuçta olmuşum sezeryan bide normalin tadına bakmak istemem açıkçası hem cok çabukta toparladım ne kadar çok yürürsen o kadar çabuk iyilesiyosnO kesi olayı korkutuyor benide. Madem kesilip biçilecez ne gerek var diye düşünüyorum. Kesi olayı olmasa keşke hiç. Ama ilk doğumda gerek oluyormuş
Bendeee ilk hamileligim o kadar rahattı ki ne.bulanti ne kusma son ay sırtım ağrıyodu sadece o kadarGerçekten var öyle coook kolay geçiren, ben ilk hamilelikte saecde son 2 ay cokk zorlandım bu kez de öyle olacak sandım yanıldım , her şey çok zor ama el mahkum cekicez
Buda kolay olur inşallah canım masallahİşte canım doğum anında komplikasyon oldu mu şüphe etmeden sezeryan kabul edilebilir benim her şey normal ilerlediği için kolay oldu çatım da genişmiş, bi de kızlar çatı muayenesinde derin nefes alıp tutun doktorcuğum bana öyle demişti o yüzden çok acımadı belki de geniş olduğundan bilemiyorum
AhahaAynen o daha güvenilir ben de taşınabilir hard disklerden almayı düşünüyorum ama düşünüyorum inşallah bir ara alacağım
Burada aynı süreçten geçtiğim bir arkadaşım doktorunun tüp bebek olduğu için sezaryen yapacağını yazmıştı haklısın doktor kıymetli bebek gözüyle bakıyor galiba bana seni sezaryen yapar diyenler de bunu söyledi ama o kısmı yazmak istememiştim çünkü bu laf bana garip geliyor evet süreç çok zordu zor elde ettik ama nebileyim her doğuma girecek olan annenin bebeği kıymetli ben Allahtan tam kafa dengim bir doktora denk gelmişim diyorum.Evet aslında tüp bebek tedavisi görmüş birisi daha kolay normal doğum yapabilir. Ama kıymetli bebek olduğu için çoğu doktor riske atmak istemez. Herşey normal giderken durumun normal doğuma müsaitse zannetmiyorum ki doktor illa sezeryan yapalım desin.
Kuzum sadece elle muayene ediliyo 2 sn sürdü sen bişey anlamadıysan senin de çatın geniştir, ben çatala oturdum doktor yanaşınca tedirgin olduğumu kasıldığımı gördü rahat ol derin nefes al ve tut dedi o ara hemen bittiBen de çatı muayenesi tam olarak nasıl yapılıyor onu merak ediyorum yani ilk kadın doğuma muayene olduğumda hem elle muayene etmişti hem ultrason ile ama elle muayene de birşey anlamamıştım onun gibi mı acaba
İnşallah Rabbim kucağımıza almayı nasip eder hepimizinNe zor şeyler yaşamışsın sende ama minik mucizene kavuşmuşsun çok şükür. Sağlıkla da kucağına alırsın inşallah kötü günlerin hatırası bile kalmaz.
Benim elle edildiğim muayeneden farklıymış bu dün baktım da. Fakat transfer olurken inanılmaz bir baskı oluyor hem full idrara sıkışık hem spekulum takılı hem aynı anda kasıktan ultrason o geldi aklıma ona direndim buna da direnirimKuzum sadece elle muayene ediliyo 2 sn sürdü sen bişey anlamadıysan senin de çatın geniştir, ben çatala oturdum doktor yanaşınca tedirgin olduğumu kasıldığımı gördü rahat ol derin nefes al ve tut dedi o ara hemen bitti
Ya özellikle idrara sıkışıkken ultrasonla bastırmıyorlar mıBenim elle edildiğim muayeneden farklıymış bu dün baktım da. Fakat transfer olurken inanılmaz bir baskı oluyor hem full idrara sıkışık hem spekulum takılı hem aynı anda kasıktan ultrason o geldi aklıma ona direndim buna da direnirimkasmazsam acımaz diye düşünüyorum bende. Umarım seninki gibi kolay geçer zamanı gelince
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?