Gebelikte baklavalar börekler yerken bebeğin pankreası kaldırıo muymuş canan hocanın prensibi sıfır şeker ile gebelik sürdürme üzerine, zaten normalde baklava falan yiyosak şeker yükleme testi de onun gibi oluyor
Niye istemiyorsunuz kızlar şeker yüklemesi dediğin şey bi gazoz içmiş oluyosun yani hiç bi icmiyosunuz gazoz kola yada hazır meyve suyu bunlardada ayni oranda şeker var
Niye yargılıyorsun ki istemeyenleri. Ben de istemiyorum mesela. Okadar aç kalmak cocuga da zarar veriyor. Mesela gazoz yada kola içmek değil. Şeker yüklemesinin vereceği zararlar korkutuyor bizi Allah korusun
Hadi inşallah canım güzel hayırlı haberlerle gel inşallah ama sunu sölim cok zevkli detaylı ultrason. Bende salı girdim şükür elhamdülillah güzel çıktı.
Bu belirtileri çok sık yaşıyorum ama tansiyondan olacağını düşünmemiştim.
Halsizlik olduğunda birkaç kez tansiyonumu ölçtüm ama normal çıkmıştı bilemedim
Allah allah sanki bende ondan bi zararı yok diye duymuştum yaa allah aşkına ne çikolatalar ne tatlilar yiyoruz yemeyen varsa hiç şeker kullanmayan varsa yaptirmasin bence
Niye yargılıyorsun ki istemeyenleri. Ben de istemiyorum mesela. Okadar aç kalmak cocuga da zarar veriyor. Mesela gazoz yada kola içmek değil. Şeker yüklemesinin vereceği zararlar korkutuyor bizi Allah korusun
Kanıtlanmamış canım zararı olmadığı çelişkili söylemler var bu konu hakkında benim doktorum önermesi açlık tokluk baktır dedi öyle yaptım yapana da yapmayana da saygım var kimileri tetanoz aşısı erken doğuma sebep oluyor deyip yaptırmıyor bu da çelişkili konu
Allah allah sanki bende ondan bi zararı yok diye duymuştum yaa allah aşkına ne çikolatalar ne tatlilar yiyoruz yemeyen varsa hiç şeker kullanmayan varsa yaptirmasin bence
Cnm senın yazdıklarından hiçte sorup öğrenme gibi bsy hissetmedim ben. Sen niye yaptırmıyorlar sanki gazoz kola içmediler mi tatlı çikolata yemediler mi diyorsun. Bence herkes herkesin düşüncesine saygı duymalı. Ben yaptırmayı düşünmüyorum açlık tokluk bakıyorum kimse de beni eleştiremez ne var bunda nie yaptırmıyorlar die
Katılıyorum canım sana. Geçen burda Bi arkadaş geri cıkarmıs tı mesela şeker yüklemesini. Soralım arkadasa çikolata yiyince istifra edio mu. Bence cok saçma geldi bana. Kola gazoz çikolata tatlıyla şeker yüklemesinin kıyaslanması ve yapmayanların eleştirlmesi
Katılıyorum canım sana. Geçen burda Bi arkadaş geri cıkarmıs tı mesela şeker yüklemesini. Soralım arkadasa çikolata yiyince istifra edio mu. Bence cok saçma geldi bana. Kola gazoz çikolata tatlıyla şeker yüklemesinin kıyaslanması ve yapmayanların eleştirlmesi
Aynı şey olur mu canım ya akıl mantığa sığmaz yani farklı etkileri olmasa içenler neden kötü oluyor dediğin gibi ayrıca şeker çıktı diyelim ilaçla tedavisi yokki diyet yapılıyor ki zaten bundan sonra herkes yediklerine dikkat etmeli şekerli hamurlu şeyler bundan sonraki süreçte bizi dahs da zorlar
Almanyadayım tetanoz aşısı sordum gerek yok dediler şeker yüklemesi yapılacak mı dedim ona da gerek yok dediler acaba kliniğe göre değişiyor mu bilmiyorum bana yapılmayacağı söylenildi.Hatta bana ikili üçlü test bile yapılmadı ayrıntılı ultrasonu bekleyin denildi.belki doktora göre uygulama farklılığı vardır ama benim gittiğim doktorda durum bu.
Aynı şey olur mu canım ya akıl mantığa sığmaz yani farklı etkileri olmasa içenler neden kötü oluyor dediğin gibi ayrıca şeker çıktı diyelim ilaçla tedavisi yokki diyet yapılıyor ki zaten bundan sonra herkes yediklerine dikkat etmeli şekerli hamurlu şeyler bundan sonraki süreçte bizi dahs da zorlar
Aynen. Bende dün onu yazdım bu haftalardan sonra daha dikkatli olmamız gerek ki Allah korusun kalıcı hasarlar hastalıklar kalmasın hem bebek hem kendimizde
Almanyadayım tetanoz aşısı sordum gerek yok dediler şeker yüklemesi yapılacak mı dedim ona da gerek yok dediler acaba kliniğe göre değişiyor mu bilmiyorum bana yapılmayacağı söylenildi.Hatta bana ikili üçlü test bile yapılmadı ayrıntılı ultrasonu bekleyin denildi.belki doktora göre uygulama farklılığı vardır ama benim gittiğim doktorda durum bu.
Bnm Dr kalsa bütün testleri istio. Arkadsın da dediği gibi şeker yüklemesi nde şeker çıkarsa diyet yaptırıyorlar. Şeker yüklemesi yapmadan kendimiz de takip yapabılıriz aclık tokluk değerlerimizle ki ben öle yapıyorum.
Kanıtlanmamış bir şey ıcın siz de yaptırmak ısteyenler e direktifte bulunuyorsunuz herkesın kendı kararı cok tartısmaya acık bi konu değil bence :) yazarak anlatmaya calıstıgınız ıcın cok sert bı dil kullanmıs gibi gözukuyorsunuz belkı de sıkıntı ondan dogmus olabılır
Kanıtlanmamış bir şey ıcın siz de yaptırmak ısteyenler e direktifte bulunuyorsunuz herkesın kendı kararı cok tartısmaya acık bi konu değil bence :) yazarak anlatmaya calıstıgınız ıcın cok sert bı dil kullanmıs gibi gözukuyorsunuz belkı de sıkıntı ondan dogmus olabılır
Direktif bunun neresinde şeker yüklemesi yapanlara nie yaptırıolar ki die yazmış mıyım. Ben alternatifimi daha doğrusu kendi yaptıgım şeyi yazmışım. Siz kendi anlamak istediğinizi anlamışsınız. Ayrıca sert Bi dil deil. Arkadas nie yaptırmak istemiyorlar anlamıyorum sanki kola gazoz içmediler mi tatlı yemediler mi die yazmıs. Bence o yazıları okuyup kim sert Bi dil kullanmıs karar verin.
Sanki ben kalkıp hey şeker yüklemesi yapanlar yaptırmayın demişim gibi algı yaratmayın Bence.dediğim gibi yazışmaları bastan sona okuyun. Sonra kim direktif vermiş anlamış olursunuz.bnm burda arkadsın yazdıgına karşı cıkma sebebim "" neden yaptırmıyorlar kola gazoz içmediler mi sanki zararı yok yüklemenin "" demiş olması.