Maalesef baş agrım bi tutunca üç dört gün sürüyor ve parol geçirmiyor bile şuan çok üzüldüm Rabbim bu dönemde kimseye hastalık ağrı göstermesin
Ya ben uzatmak ıstemıyorum ama bu yazdıgın mesela o kdr ac kalmak cocuga zarar verıo yazmıssın? Bu ne ? Kesın bılgı mı? Kendı fıkrın mı? Siz dusuncesızsınız mı demek ıstıosun anlamadım kı? Konunun muhatabı bu tarzda kınusunda ben de olurum herkes de olur ama uzatmayın yani dedıgım gibi herkesın kendi dusuncesi ıcınde kalsın ..
Belki benim yanlış zamanıma denk gelmiştir yanlış anlamış olabılırım bilemiyorum..aynen hassasız ve bugün inan okadar moralim de bozuldu ki. Demediğim yazmadgım şeyleri demişim gibi lanse ettirilince. Bşy demiyorum...
Kızlar o kadar gerilmisiz ki hepimiz konu nerden nerelere gelmiş melekcim bence sen yanlış bi anında cevap vermişsin ters anlaşılmış ki gerçekten bende oyle terslendigimi hissettim H Hndn tyln senin dediğin gibi ben esprili bi dille demistim oysa ki hiç bi tatlı bisey yemiyoruz bi paketinde olmasın hadi çikolatanın yada mi bardak.kolada olmasın hiç mi iki bardak kola içmedik arka arkaya bende şeker yuklemesi yaptırdım cok tatli cok kotu diyenler oldu ve ben korkmuştum açıkçası yaptırırken ilk hamileligimde midem bulancak bayilirsam ya diye oyle aşırı aşırı şekerli bi tadı.yok anlatmak istediğim buydu kimse kimsenin kalbini kırmasın bu aralar biraz hassasız galiba bende çok cabuk sinirlenip kiriliyorum çevremdeki insanlara :)Canım aslında arkadaşta sert bi dille yada yargılama amaçla dememiş kızlar neden yaptırmıyorsunuz diyor bence burda bir neden mı var bilmediğim anlamında ve devamında kendi bildiğini söylüyor cola gazoz meyve suyu içmiş gibi sanki hicmi içmiyoruz diyor sanki biraz yanlış anlaşılmış gibi hissettim ben üzmeyelim birbirimizi hepimiz hassasız
Benim iştahım hiç yoktu 2 3 haftadır cok fazla özellikle bu hafta her gün eşimden bisey istiyorum dün akşam 11de dışardan söyledik ama çok acıkmistim
Herkese bulaşıyor artık ben de çok korkuyorum
kaç haftalık canım merak ettim.365 gr bugün itibariyle detaylıda sorun çıkmadığı için takılmıyorum ben de 2750 gr doğmuşum. Her bebeğin büyüme hızı farklı oluyor sanırım
böbrek genişlemesi en çok çıkan sorunlardan sapasağlam arkadaşımın oğlu şimdi kızına da aynı teşhis kondu hiçbir sıkıntı görünmüyor. doğduktan sonra çocuk nefrolojiye gidersin baktırırsın herşeyine gönlünü ferah tutMerhaba hanımlar, bugün detaylı ultrasona gittim bebeğimin her şeyi normal, sadece sağ ve sol böbrekte genişleme var dedi doktor.
sağ 4.55 mm sol 5 mm. Az da olsa down sendromu riski olabilir dendi böyle bi durum yaşayan var mı acaba?
canım sende de direnç mi var. Benim 12. hafta teşhis kondu o zamandır günde bir aspirin alıyorum 32. haftaya kadar devam edicem. İnşallah sıkıntı olmaz bebeklerde. Doktorum çok rahatlattı ama insan yine de takılıyorCanım gözün aydın, bebeğin iyimiş şükür.Aynısı bende de var sorun olmaz dedi doktor. Bebek aspirini başladık, gece yatmadan 1tane içiyorum.
Kimsenin vebalini almıyoruz canım yaptıran kadar yaptırmayanlara da saygılı olunsun diyoruz. Sonuçta herkesin kendi çocuğu ve kendi iradesi isteyen yaptırır istemeyen yaptırmaz. Açlık tokluk olayını da doktorum söyledi o şekilde baktırdım.Doktoruma güveniyorum ilk kızımda da bu şekilde yapmıştım sıkıntı olmadı inşallah bunda da olmaz.Arkadaşlar Şeker yüklemesinin hep zararı var diyorlar ama lütfen kar zarar oranını düşünelim yaptırmak istemeyen tabi yaptırmasın saygı duyarım. ancak gebelik şekeri yüzünden anne karnında ölen bebekleri yada engelli doğan bebekleri göz önünde bulunduralım. Ayrıca o masum çikolataların içinde ne kadar glikoz şurubu var yada baklavada biraz araştırmak gerekir. Gebelik şeker yüklemesinde mide bulantısı yaşanıyor Buda aç karna ekşimsi tatlımsı sıvının verdiği kötü his yüzünden oluyor. Demem o ki yaptırmak istemeyen yaptırmasın ama yaptıracak olanlarında kendince haklı sebeplerden dolayı aklını çelerek evlatlarının vebalini almasınlar. çok basit bir test bir çocuğun kaderini değiştirebilir ne yazık ki
Valla canım ben ne yapayım365 gr bugün itibariyle detaylıda sorun çıkmadığı için takılmıyorum ben de 2750 gr doğmuşum. Her bebeğin büyüme hızı farklı oluyor sanırım
Bu benim görüşüm canım ben yaptırmak istemedim ve zararlı olduğu yönündeki görüşlere katılarak bu kararı verdim.Ama yaptırana da ah vah demiyorum herkesin kendi hayatı. Yediğimiz içtiğimiz şeylerde bizi bağlar neticede mümkün mertebe sağlıklı beslenmeye dikkat ediyorum. Yine söylüyorum yaptırana da yaptırmayana da saygım var. Herkesin kendi çocuğu kendi kararı. Yaptıran kişilerde yaptırmayalar için yaptırmıyorsun ama kola gazoz çikolata da şeker var yemiyor musunuz diyor. Aynı şey olduğunu düşünmüyorum bu benim kendi görüşüm.Şöyleki her defasinda 50 gr lik seker alman gerekiyor ama yedigin cikolata baklava vs de kim nerden bilcek kac gr seker var.standart bir uygulama olun diye o sekerli suyu veriyor gramaji net.Buna karsi cikan yabanci doktorlar da var ama onlar da Karatay gibi hamilelikte zaten sekerin dengesini bozacak herseye karsi, yani zaten cok temiz beslenmen gerekiyor.Burda arkadasin bahsettigi durum da bu hani o kadar temiz beslenmeyip seker yuklemeye gelince inanlimaz zararliymis gibi konusulmasina parmak basmis.
Benim bir taraftaki kan akışı daha yavaşmış, öyle demişti detaylıyı yapan doktor 20+3te. Aspirini de o verdi zaten. Çok sakin bir doktordu, hiç korkutmadı benide, sorun olmaz dedikaç haftalık canım merak ettim.
böbrek genişlemesi en çok çıkan sorunlardan sapasağlam arkadaşımın oğlu şimdi kızına da aynı teşhis kondu hiçbir sıkıntı görünmüyor. doğduktan sonra çocuk nefrolojiye gidersin baktırırsın herşeyine gönlünü ferah tut
canım sende de direnç mi var. Benim 12. hafta teşhis kondu o zamandır günde bir aspirin alıyorum 32. haftaya kadar devam edicem. İnşallah sıkıntı olmaz bebeklerde. Doktorum çok rahatlattı ama insan yine de takılıyor
Ay esim biraz önce yine dışardan biseyler söylüyordu sanki o hamile allahtan site hata verdi bende soyleme nolur bende yemek zorunda kalıyorum dedim vazgeçirdimAslında benim çok beslenme alışkanlığım değişmedi ama alıyorum. Bide yesem nolurum kim bilir:)
Bana da böbreklerde genişleme var demişti ayrıntılı da. Bu hafta gittiğimde normal çıktı. Doktor internetten bakma Down riski ihtimali görürsün demişti ama bu durumun başka başka semptomları da var. Bir sonraki kontrolde hatırlat doktoruna . İnşallah normal değere düşmüş olurMerhaba hanımlar, bugün detaylı ultrasona gittim bebeğimin her şeyi normal, sadece sağ ve sol böbrekte genişleme var dedi doktor.
sağ 4.55 mm sol 5 mm. Az da olsa down sendromu riski olabilir dendi böyle bi durum yaşayan var mı acaba?
Ya benim bu yemiyo musunuz demem niye böyle kotu algılandı ki amaç sekerdeki zarar değil mi yani onlarada dikkat etmemiz gerekiyo anlamında dedim niye yaptirmiyosunuz kızlar diye sordum başka bi nedeni mi var diye yoksa o ayrı mesele yani amaç sekerdeki zarar mi ondan mi bu dusunceniz öyleyse bunlarda da cok fazla şeker var tuketmiyo musunuz demekti herkesin akli.fikri var ben yaptriin desem kimse yaptırmaz sen yaptırma desen kimse dinlemez konu nerden nerelere geldi valla uzuldum yaaBu benim görüşüm canım ben yaptırmak istemedim ve zararlı olduğu yönündeki görüşlere katılarak bu kararı verdim.Ama yaptırana da ah vah demiyorum herkesin kendi hayatı. Yediğimiz içtiğimiz şeylerde bizi bağlar neticede mümkün mertebe sağlıklı beslenmeye dikkat ediyorum. Yine söylüyorum yaptırana da yaptırmayana da saygım var. Herkesin kendi çocuğu kendi kararı. Yaptıran kişilerde yaptırmayalar için yaptırmıyorsun ama kola gazoz çikolata da şeker var yemiyor musunuz diyor. Aynı şey olduğunu düşünmüyorum bu benim kendi görüşüm.
Evet herkesin aklı fikri var ama vebal almayın denilince vebal ile ne ilgisi var bunun ben yaptırmam sen yaptırsın sana göre haklı gerekçen farklı bana göre farklı siz demediniz vebal olayını bu arada Ronya nick arkadaş dedi öyle denilince insan bir ne oluyoruz ya oluyor sonuçta Allah akıl vermiş onu kullanmak biz insan oğlunun elinde benim demem senin demenle olacaksa kusura bakmasın bu vebal olmaz.Ya benim bu yemiyo musunuz demem niye böyle kotu algılandı ki amaç sekerdeki zarar değil mi yani onlarada dikkat etmemiz gerekiyo anlamında dedim niye yaptirmiyosunuz kızlar diye sordum başka bi nedeni mi var diye yoksa o ayrı mesele yani amaç sekerdeki zarar mi ondan mi bu dusunceniz öyleyse bunlarda da cok fazla şeker var tuketmiyo musunuz demekti herkesin akli.fikri var ben yaptriin desem kimse yaptırmaz sen yaptırma desen kimse dinlemez konu nerden nerelere geldi valla uzuldum yaa
Evet testlerim normal çıktı, inşallah sorun olmaz.İkili üçlü testiniz normal cıkmış mıydı?Sorun olacağını düşünmüyorum inş olmaz
Bunun veballe alakası yok diyorum ya konu sacma sapan bi hal aldi neyse bence kimse daha fazla konuşmasın bu konu hakkında suan birbirimizi kırıyoruz geriliyoruz boş yereEvet herkesin aklı fikri var ama vebal almayın denilince vebal ile ne ilgisi var bunun ben yaptırmam sen yaptırsın sana göre haklı gerekçen farklı bana göre farklı siz demediniz vebal olayını bu arada Ronya nick arkadaş dedi öyle denilince insan bir ne oluyoruz ya oluyor sonuçta Allah akıl vermiş onu kullanmak biz insan oğlunun elinde benim demem senin demenle olacaksa kusura bakmasın bu vebal olmaz.
Allah aşkına yazdığımızı nasıl anlıyorsunuz. Kimsenin vebaline girmiyoruz çünkü biz sakın yaptırmayın demedik demiyoruz da. Arkadaş aa neden yaptırmıyorlar demiş bende nette okudum böyle sıkıntı oluyormuş o yüzden diyorum. . Neden konuyu farklı yerlere çekiyorsunuz.Arkadaşlar Şeker yüklemesinin hep zararı var diyorlar ama lütfen kar zarar oranını düşünelim yaptırmak istemeyen tabi yaptırmasın saygı duyarım. ancak gebelik şekeri yüzünden anne karnında ölen bebekleri yada engelli doğan bebekleri göz önünde bulunduralım. Ayrıca o masum çikolataların içinde ne kadar glikoz şurubu var yada baklavada biraz araştırmak gerekir. Gebelik şeker yüklemesinde mide bulantısı yaşanıyor Buda aç karna ekşimsi tatlımsı sıvının verdiği kötü his yüzünden oluyor. Demem o ki yaptırmak istemeyen yaptırmasın ama yaptıracak olanlarında kendince haklı sebeplerden dolayı aklını çelerek evlatlarının vebalini almasınlar. çok basit bir test bir çocuğun kaderini değiştirebilir ne yazık ki
Bende Dr ma dedim bakıyorum ben aclık tokluk sıkıntı yok dedim. Ölçtüğüm değerleri de söledim. Dr da tmm ozamn yaptırmaya gerek yok dedi.Bu arada şunu da söylemek isterim açlık tokluk kan şekerine bakmak gebelik şekerini tespit etmiyor
Bence de gerek yok herkesin kendi kararıBunun veballe alakası yok diyorum ya konu sacma sapan bi hal aldi neyse bence kimse daha fazla konuşmasın bu konu hakkında suan birbirimizi kırıyoruz geriliyoruz boş yere
Bende aa niye yaptırıyorusunuz sakın yaptırmayın ha demişim gibi lanse edildi bugün. Direktif veriyorsun falan die. Herkes baksın bakalım yazdıklarıma. ben ne neden yaptırıyorsunuz die sordum ne de yaptırmayın dedim. Şimdi biri daha çıktı vebal almayın dedi. Biz neden yaptırmadgımızı yazmışız onlar kalkıp kimseyi etkilemeyin herkese emir vermeyin diyorlar.Evet herkesin aklı fikri var ama vebal almayın denilince vebal ile ne ilgisi var bunun ben yaptırmam sen yaptırsın sana göre haklı gerekçen farklı bana göre farklı siz demediniz vebal olayını bu arada Ronya nick arkadaş dedi öyle denilince insan bir ne oluyoruz ya oluyor sonuçta Allah akıl vermiş onu kullanmak biz insan oğlunun elinde benim demem senin demenle olacaksa kusura bakmasın bu vebal olmaz.
Tek başına bir önemi olmuyor canım o yüzden içini ferah tut.Birşey çıkmaz zamanla olması gereken boyuta gelirEvet testlerim normal çıktı, inşallah sorun olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?