• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
essanli essanli ekran görüntün içimi rahatlattı
Şehir dışındayız , bebiş hareket ediyor ama az hareket ediyor diyorum eşime oda dinliyor kalp atışını duyuyorum diyor ama içime bir kurt düştü dönelim dedi takıcağımı bildiği için kızımda çok mutlu dönmekde istemiyorum ama içim içimi yiyordu
Çok saol mesajın için eşimede okudum gülüyor 😬😬 ailecek rahatladık
Canımmmmmm 🤗 aman iyi bari vesile olduysam ne mutlu artık yerleri çok daraldı tekme olayları bitti rahat olsun icin hicbir sorun yok saglıcaklı yavrucaklar bende ancak bakabildim telefona 🤗

Eşim bayram ziyaretlerine gitmişken, yetişebildiğim kadar evdeki camların yarısını sildim. Perdeler yıkanıyor.

Ona kalsa penceredeki tozdan bi şey olmazmış. Şimdi doğururum, anası gelir gözünün ucuyla cama bakar da, bana lohusa cinneti gelmesin :işsiz:
Karnın burnundayken bile bunu hissettiren toplum baskısı kapatılsınnnn ya 😒 Bu halimizle yapmamızı beklemeleri zaten cinnet geçirtmeye yeterrr

Uyyyy! Birdi, iki olacak desene :-)
Eniştenin halini düşünemiyorum ahhahahhahahah :KK70:

Ben yatıp kalkıp dua ediyorum. İns gece uykusu güzel olur. Ben uyumasam da o uyusun 😅
Sorma valla ya bana çekerse naneyi yedik gerçi ben oldum olası aramam uykuyu ama bakalım tabi bu süreçte içimden gollüm falan çıkacak mı 😂😂😂
Bu çok büyük avantaj size yaa. Uykusuz geceler sizin için uykusuz olmayacak normaliniz olacak oh maşallah 🧿😂
Temennim tamamen bu yönde 😂😂😂😂 aniden uykuya düşmezsem eğer 😂😂
Kesin doğumdan sonra da sürekli uyursun. Hep tersi oluyor😅 ben birkaç gece dışında hep deliksiz uyuyorum. Sabah karşı uyanıyorum. Sonra tekrar uyuyorum. Benim eşim uyumaz. Vampir gibi sabaha kadar uyanık.3 saat uyuyor ya da uyuyamıyor. Doğumdan sonra bebeğe sen bakarsın artık diyorum. O zaman da tersi olur diyor kesin sabaha kadar deliksi uyurum iş yine sana kalır diyor. Bakalım sağlıkla gelsinlerde bebeklerimiz bir kaç ay uykusuz kalırız.
Eşim de ben işten gelirim bakarım sen uyumak istersen uyursun sonra sen nasılsa uyumuyosun diyo, haklı mı kesinlikle haklı 😂😂
Adamlara bayramlarda tatlı yedirmeyin benimki de yokladı ama kocaman bi hayır alınca döndü uyuyor şimdi 😀
Benimki çok hassas ve duygusal bu konuda hahahahah çocuk duyar, çocuk hisseder, bak kanaldaymış zaten rahatsız olur ben üzülürüm rahat edemem... 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️😂😂
Eşim bayram ziyaretlerine gitmişken, yetişebildiğim kadar evdeki camların yarısını sildim. Perdeler yıkanıyor.

Ona kalsa penceredeki tozdan bi şey olmazmış. Şimdi doğururum, anası gelir gözünün ucuyla cama bakar da, bana lohusa cinneti gelmesin :işsiz:
Daha önce de söylediğim gibi kv'ler kapatılsın 😂😂😂😂😂😂

Gerçekten sinir oldum hamile olduğumuz halde daha rahat bir yere bile vermediler beni de kan alma birimindeyim oturmak benim için eziyet ayaklarım şişiyor biliyorsunuz ve göbeğim baskı yapıyor hep çocuklar geliyor kan vermek istemiyorlar tabi ki ve tekmelemeye başlıyorlar kendimi korumaya çalışıyorum yoğun oluyor sırtım ağrıyor benim de 5 hafta daha çalışıp çıkmayı düşünüyorum 37 hafta bekleyemeyeceğim 1 hafta da evde dinleneyim
Sağlıkçıların en çok da kendi meslektaşlarına yaptıkları eziyete hayret ediyorum ya. Kan alma nedir. Çocuk tekmelemesini vs geçtim başlı başına stres ortamı zaten. Bebeği, yaşlısı, hasta yakını tarafından sağlıkçı kan almada o kadar mobinge uğruyor ki 😔 bari hamilelikte değiştirselermiş. Neyse olabildiğince tekme atacak çocuklardan uzak dur bari 😔 biz kendimizi korumazsak kimsenin umrunda değiliz malesef 😔 yarın doğuma girecek olsak bugün niye nöbete gelmedin derler 🤣

Kızlar selam.. günaydın iyi bayramlar tekrar hepinize. Benim bir sorum olacak, bebişe philips aventin silikon olan Biberon ve emziklerinden aldım. Doğum öncesi sterilize edip hastane çantama eklemek istiyorum. Kaynatsam mı yıkasam mı sıcak suda mı bekletsem nasıl yapsam bilemedim özellikle ikinci çocuk annelerinin ya da bu işlemi yapmış annelerin önerilerini bekler gözlerinizden öperim 😀
Benim ilk çocuğum olacak ama annem yiğeniminkini temizlediği gibi temizledik. Derin bir tencereye koyduk yıkanacakların hepsini sonra üzerine kaynar su döktük kapağı kapattık. Birkaç saat sonra da hepsini biberon temizleme deterjanı almıştık siveno nun onunla yıkadım.

Kızlar ben dönüyorum istanbula
Sizin desteklerinize ihtiyacım var açıkcası
Kayınvalidem de kalmama kararı aldım malum eşim yurt dısında doguma gelecek ama dogum ne zaman bilmiyoruz
Abimde kalıcam ama abim yogun calısıyor araba da var tecbübeli anneler siz ne diyorsunuz durumu kontrol edebilir miyim panik biri degilm evde yanlız olma ihtimalim yüksek abim cogunluk bazen gecede calısıyor eger kayınvalidem de kalırsam örümcek görümcem yüzünden gerildikçe gerilicem ugrasamam asla onun gereksiz tripleri

Kayınvalidem de kalmama kararı aldım malum eşim yurt dısında doguma gelecek ama dogum ne zaman bilmiyoruz
Abimde kalıcam ama abim yogun calısıyor araba da var tecbübeli anneler siz ne diyorsunuz durumu kontrol edebilir miyim panik biri degilm evde yanlız olma ihtimalim yüksek abim cogunluk bazen gecede calısıyor eger kayınvalidem de kalırsam örümcek görümcem yüzünden gerildikçe gerilicem ugrasamam asla onun gereksiz tripleri
Bacım şahsi fikrimi söylemek istiyorum etkilemek de istemiyorum ama

Görümcekle oturacağıma yalnızlıkla duvarlarla konuşurum teşekkürler

Kayınvalidem arada kalıyor 18 yaşında sıpa kıskanc sürekli sorun cıkaran bir tip ben de artık onun sacma sapan tavırlarını kaldıramıyorum o yüzden evde yanlız kalmayı tercih ediyorum tek başıma olsam baş edebilir miyim onu düşünüyorum dogum esnasında eşim yetişemez ise filan

Kayınvalidem arada kalıyor 18 yaşında sıpa kıskanc sürekli sorun cıkaran bir tip ben de artık onun sacma sapan tavırlarını kaldıramıyorum o yüzden evde yanlız kalmayı tercih ediyorum tek başıma olsam baş edebilir miyim onu düşünüyorum dogum esnasında eşim yetişemez ise filan
Ben de aynı fikirdeyim. Doğuma kadar geçen sürede insanın rahat ve huzurlu olması, doğum anı kadar önemli. 😌

Simdi misal eşim bi yere gidecek oluyor. Artık kafasında nasıl bi evham varsa, çıkıyorum ama hemen donucem, iki saate evde olucam. Bi şey olursa …. şöyle şöyle diye tembih ediyor. Ki bu benim ilk gebeliğim değil. Şehir hastanesi bana 2 km. Zaten iyi şoför değilim o halde arabayı kullanamam. Ama eşim olmazsa da Allahın izniyle her şekilde hastaneye ulaşırım.

Doğumun en hızlı gerçekleştiği şekli düşünelim. Suyun gelmesi misal. Su birden bosalsa bile doğum hemen o saat olmuyor. Ortalama 24 saat sonra doğum gerçekleşiyor. Yani birlerini arayıp haber vermek, gelmesini beklememek, bir duş almak hazırlanmak için gayet zaman var. Zaten öyle bi durumda bence kadınlardan ziyade erkekler telaşlanıyor. Kadınların genlerinde o kadim bilgi ve tecrübe zaten var. 🥰

Dolayısıyla ben rahat hissedeceğin yerde kalmanı tavsiye ederim. Yani ben olsam öyle yapardım. Hakkında hayırlı olan kararı almak nasip olsun 🌺

Son düzenleme:
Simdi misal eşim bi yere gidecek oluyor. Artık kafasında nasıl bi evham varsa, çıkıyorum ama hemen donucem, iki saate evde olucam. Bi şey olursa …. şöyle şöyle diye tembih ediyor. Ki bu benim ilk gebeliğim değil. Şehir hastanesi bana 2 km. Zaten iyi şoför değilim o halde arabayı kullanamam. Ama eşim olmazsa da Allahın izniyle her şekilde hastaneye ulaşırım.
Okmeydanı eğitim ve araştırma hastanesi yürüyerek 2 dakika eve ve benim hastanemde araçla 15 dakika aslında.
Çok iyi geldi Lady mesajın Allah razı olsun şu mesajına bile gözlerim doluyor aşırı duygusalım annemin hayatta olmasını çok istedigim dönemlerdeyim atlatıcam inş

Okmeydanı eğitim ve araştırma hastanesi yürüyerek 2 dakika eve ve benim hastanemde araçla 15 dakika aslında.
Çok iyi geldi Lady mesajın Allah razı olsun şu mesajına bile gözlerim doluyor aşırı duygusalım annemin hayatta olmasını çok istedigim dönemlerdeyim atlatıcam inş
Geçen ahiretliğimle konuşuyorum. Aynı şeyi söyledim. Doğum öyle bi şey ki anne yada eş. Onların varlığı bile bi yere kadar manevi destek.

Doğumda anne fiziksel olarak yalnız, ama biri var yanında, o da Allah. Allah yardım edecek bize. Kolaylaştıracak.😌 (Sümmes sebile yesserah- doğumun kolay olması için okunacak)

Nasıl annelik bizim içimizde doğuştan var. Hamilelik ve doğumun kadim bilgisi, o ilahi tecrübe de bizim genlerimizde var.

Eklentiler

• IMG_5915.webp
    IMG_5915.webp
    17,3 KB · Görüntüleme: 14
Hayırlı geceler
Alanları daraldı artık vurmalar da hissedilir ama çok degil cogunluk yaslanma kayma dönme gibi hissediyorum ben artık 2,5 kılo oldular belki daha fazla o yüzden alanları daraldı hareket hissediyorsanız gerisini kafanıza takmayın
Benim bebeğim 3 kilo şu an . Çok mu fazla acaba bilemedim

Doğumunuz ne zaman bilmiyorum ama biz eşimle yurtdışında yaşıyoruz, burada yakınımız yok. Eşim de nöbetli çalışıyor bazı geceler yalnız oluyorum. İçinizi ferah tutun, ne zaman ne koşulda doğumunuzun başlayacağı belli değil sonuçta. Her şey planlanmıştır bir şekilde🙏🏻☺️

Kuzum şaka bi yana ergenlikten o ne yaptığının bile farkında değildir eğer seni daha çok strese sokacaksa, kv de çok stres oluyo dıyosan tek olmak daha makul gibi. Yakın mı oturuyolar peki?

Doğumunuz ne zaman bilmiyorum ama biz eşimle yurtdışında yaşıyoruz, burada yakınımız yok. Eşim de nöbetli çalışıyor bazı geceler yalnız oluyorum. İçinizi ferah tutun, ne zaman ne koşulda doğumunuzun başlayacağı belli değil sonuçta. Her şey planlanmıştır bir şekilde🙏🏻☺️
Rabbim bir şekilde yardım eder tek ben değilim sizinde Rabbim yar ve yardımcınız olsun

Kuzum şaka bi yana ergenlikten o ne yaptığının bile farkında değildir eğer seni daha çok strese sokacaksa, kv de çok stres oluyo dıyosan tek olmak daha makul gibi. Yakın mı oturuyolar peki?
2 saatlik mesafe canım aramızda
Ergenlik tamam bu zamana kadar hep bu yüzden dedim salla gitsin ama şu dönemler sallayamıyorum tek bana degil evlerine kim gelse gitse herkese öyle annesini herkesten kıskandığı icin sürekli olay sürekli bi kaus kayınvalidem de arada kalıyor yoksa ümüğüne yapışasım geliyor😂 sizlerle paylaşmak iyi geldi kızlar hepinizden Allah razı olsun

Sorma valla ya bana çekerse naneyi yedik gerçi ben oldum olası aramam uykuyu ama bakalım tabi bu süreçte içimden gollüm falan çıkacak mı 😂😂😂

Temennim tamamen bu yönde 😂😂😂😂 aniden uykuya düşmezsem eğer 😂😂

Eşim de ben işten gelirim bakarım sen uyumak istersen uyursun sonra sen nasılsa uyumuyosun diyo, haklı mı kesinlikle haklı 😂😂

Benimki çok hassas ve duygusal bu konuda hahahahah çocuk duyar, çocuk hisseder, bak kanaldaymış zaten rahatsız olur ben üzülürüm rahat edemem... 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️😂😂

Daha önce de söylediğim gibi kv'ler kapatılsın 😂😂😂😂😂😂
Ahhahahaha ❤️😀

2 saatlik mesafe canım aramızda
Ergenlik tamam bu zamana kadar hep bu yüzden dedim salla gitsin ama şu dönemler sallayamıyorum tek bana degil evlerine kim gelse gitse herkese öyle annesini herkesten kıskandığı icin sürekli olay sürekli bi kaus kayınvalidem de arada kalıyor yoksa ümüğüne yapışasım geliyor😂 sizlerle paylaşmak iyi geldi kızlar hepinizden Allah razı olsun
Canim arkadasiminda esi yaninda yokmus ambulansi aramis amblanstan indim obln dakika surmedi bebeği dogurdum demisti .cok acil bir durum olursa ambulansi ara bence rahat edemem oyle dersen gorumceklerde kal odandan cikma muhattap olma

Back
X