Havuc denedim ben sevdi dün basladim 3 gun deneyip muz puresi seftali puresi falan deniycemKızlar ek gıdaya geçenlerden püreyi sevdirebilen varmıTadımlara başlayayım dedim ama tadım olarak kaldı gerçekten 1-2 küçük mama kaşığı anca alıyor patates havuç püresini. Bugün 3. Gün bakalım yarın kabak deneyeceğim
Acaba ben de sadece havuç mu versemHavuc denedim ben sevdi dün basladim 3 gun deneyip muz puresi seftali puresi falan deniycem
Birtek bugun kisa kollu tisort giydirdim ve tayt normalde de ben zaten kalin giydirmem hic ama kollari usuyor.Bugun hava sicakti kisa giydirdm.Izmir oldugu icin olabilir ama Yalova sogudu yani.Bizimki de hala yarım kollu zıbınla duruyor sabah serinde çorap giydiriyorum sonra sürünürken çıkıp gidiyor. Yorgan seriyorum bende orda yuvarlanıyor. Evim güneş alıyor öğlenleri çok sıcak oluyor terliyor çok uzun kollu giydiremiyorum. Sabah erken evden çıkacak olursak sadece uzun giydiriyorum polar ceket falan öğlen soyunuyoruz yine. İzmir deyim.
Zaten ilk donem icin yeterli 1 2 kasik yiyorsa.Suan beklenen o kdr zaten gerisi ya emzirme ya formul mama.Kızlar ek gıdaya geçenlerden püreyi sevdirebilen varmıTadımlara başlayayım dedim ama tadım olarak kaldı gerçekten 1-2 küçük mama kaşığı anca alıyor patates havuç püresini. Bugün 3. Gün bakalım yarın kabak deneyeceğim
Evet meyve verince sebzeyi yemiyolarmış tatlı olduğu için ben de ilk kabakla başladım yarısından fazlası üstüne başına bulaştı nekadar yedi anlayamadım.Ama biz 4,5 aylığız daha emme refleksi olduğu için katı gıdayı nasıl yutar bilemiyo diliyle emer gibi yapıp ittiriyo.Ben sebzeleri tek tek değil de birbirinin içine ekleyerek tattırcam.Atıyorum ilk 3 gün kabak verdim 2. 3 gün patatesi tattırırken kabağın içine katarak vercem patatesi.Havucu kabak+patates+havuç şeklinde vercem.Birde avokado verdim 1 çay kaşığı onu da sevdi gibi ama olgun baya kremsi avokadoydu.Acaba ben de sadece havuç mu versem
Ya ilk gün bi hevesliydi ama iki gündür pek almak istemiyor bakalım denicez tek tek mecbur. Ben meyve pürelerine hemen geçmek istemiyorum ya tatlı oldukları için, sebzeyi reddedebiliyorlarmış
Ayın kaçında doğdu sizin bebeğiniz. Biz daha başlamadık tadımlara da. 5 mayıs doğumluyuzEvet meyve verince sebzeyi yemiyolarmış tatlı olduğu için ben de ilk kabakla başladım yarısından fazlası üstüne başına bulaştı nekadar yedi anlayamadım.Ama biz 4,5 aylığız daha emme refleksi olduğu için katı gıdayı nasıl yutar bilemiyo diliyle emer gibi yapıp ittiriyo.Ben sebzeleri tek tek değil de birbirinin içine ekleyerek tattırcam.Atıyorum ilk 3 gün kabak verdim 2. 3 gün patatesi tattırırken kabağın içine katarak vercem patatesi.Havucu kabak+patates+havuç şeklinde vercem.Birde avokado verdim 1 çay kaşığı onu da sevdi gibi ama olgun baya kremsi avokadoydu.
4 mayısta doğdu doktoru 4.aydan sonra tattırmaya başla 6.ayda da sizle mama sandalyesinde sofraya oturur dedi eğer sizin yediklerinize iştahla bakıyosa ağzı sulanıyosa zamanı gelmiştir dediAyın kaçında doğdu sizin bebeğiniz. Biz daha başlamadık tadımlara da. 5 mayıs doğumluyuz
Tattırmak derken salatalık falan diline sürüyorum sadece ya da meyveleri diline sürüyorum. Siz basıl veriyorsunuz4 mayısta doğdu doktoru 4.aydan sonra tattırmaya başla 6.ayda da sizle mama sandalyesinde sofraya oturur dedi eğer sizin yediklerinize iştahla bakıyosa ağzı sulanıyosa zamanı gelmiştir dedi
Benim ki öyle bi süredir ağzıma götürüyorum kafasını çevirip ağzını açıyo4 mayısta doğdu doktoru 4.aydan sonra tattırmaya başla 6.ayda da sizle mama sandalyesinde sofraya oturur dedi eğer sizin yediklerinize iştahla bakıyosa ağzı sulanıyosa zamanı gelmiştir dedi
Ozaman başlayabilirsin doktorumuz internette yazan bilgiler artık geçersiz eskiden 6 aydan önce başlanırsa bebekte gıda alerjisi oluşacağı düşünülüyodu ama 6 aydan sonra başlayanlarda daha çok görülüyor dedi.4-6 ay arası bebek nezaman hazırsa ozaman verebilirsin dediBenim ki öyle bi süredir ağzıma götürüyorum kafasını çevirip ağzını açıyo
Yok öyle değil birinci gün bir çay kaşığı ikinci gün bir tatlı kaşığı üçüncü gün bir yemek kaşığı şeklinde buharda pişirip ezip veriyorsun zaten hepsini yutamıyor yiyebildiği kadar.Ben plastik file gibi bişeyi var onda veriyorum ezip.Ben de bir iki kere kavun karpuz yalattım deli oldu onlara çok sevdi tatlı olduğu için ama sebzeden önce vermemek gerekiyormuş meyveyi meyvenin tadını alınca sebzeyi yemiyorlarmışTattırmak derken salatalık falan diline sürüyorum sadece ya da meyveleri diline sürüyorum. Siz basıl veriyorsunuz
Ben kizimda meyve ile baslamistim hersey yiyor hic arkasinda önünde yemek gezdirdigimi bilmem cok merakli küçüklüğünden beri degisik tatlari tatmaya. Anne babaya cekme durumu varya ona gore sekilleniyor bence yemeleriYok öyle değil birinci gün bir çay kaşığı ikinci gün bir tatlı kaşığı üçüncü gün bir yemek kaşığı şeklinde buharda pişirip ezip veriyorsun zaten hepsini yutamıyor yiyebildiği kadar.Ben plastik file gibi bişeyi var onda veriyorum ezip.Ben de bir iki kere kavun karpuz yalattım deli oldu onlara çok sevdi tatlı olduğu için ama sebzeden önce vermemek gerekiyormuş meyveyi meyvenin tadını alınca sebzeyi yemiyorlarmış
Ayni durumdayiz ama biraz azaldi.Ozgurlesti biraz hareket alani atttikca hicbi cozum bulamadim asiri acil birseyse biraz agliyor ama ciddi aglama degil.Bizim suan en buyuk sorunumuz kafaini vurmasi ve uykuya gecememesi.Ya kızlar sizin kuzularınız da devamlı sizi yanında istiyor mu? Hep konuşalım, öpelim, yanında kitap okuyıalım, oynalım istiyor, yemek yememize bile dayanamıyor ondan ayrı, her zaman değil ama günün çoğu böyle. Siz nasıl çözümler üretiyorsunuz bu duruma?
Sizin çocuğunuzla benimki o kadar benziyor ki ne zaman okusam evet evet aynen diyorum, böyle bir bebek modeli var sanırımAyni durumdayiz ama biraz azaldi.Ozgurlesti biraz hareket alani atttikca hicbi cozum bulamadim asiri acil birseyse biraz agliyor ama ciddi aglama degil.Bizim suan en buyuk sorunumuz kafaini vurmasi ve uykuya gecememesi.
Kafasını nasıl vuruyor canım?Ayni durumdayiz ama biraz azaldi.Ozgurlesti biraz hareket alani atttikca hicbi cozum bulamadim asiri acil birseyse biraz agliyor ama ciddi aglama degil.Bizim suan en buyuk sorunumuz kafaini vurmasi ve uykuya gecememesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?