- 3 Ekim 2020
- 250
- 235
- 23
- 30
Çok çok geçmiş olsun umarım en kısa sürede iyileşirBizde artik 2 gundur emmeyi birakdirk emmek istemiyo sutumu sadim 2 memeden 30 cc zor cikti aradan 8 saat sonra sagdim 50 cc cikti bu aralar acok sitresteyim annem rahatsiz kanser teshisi konuldu sutum belkide ondan cekildi. Mamaya basladi 100 cc iciyo onuda belji mememde bile okadar durmuyodu umraim herdey yoluna girer
O uyanıkken koala gibi yaşıyoruz hele hele onsuz sofraya oturmuşsak nasıl saydırıyor trip yapıyor. Biz de artık o demeden kucağımızda sofraya alıyoruz az bende biraz eşimin kucağında öyle öyle yemeği tamamlıyoruz.Ya kızlar sizin kuzularınız da devamlı sizi yanında istiyor mu? Hep konuşalım, öpelim, yanında kitap okuyıalım, oynalım istiyor, yemek yememize bile dayanamıyor ondan ayrı, her zaman değil ama günün çoğu böyle. Siz nasıl çözümler üretiyorsunuz bu duruma?
Annene geçmiş olsun Allah acil şifalar versin. Memeden sütü sağmayla bebeğin emmesindeki gelen süt miktarı aynı olmaz. Ne kadar emerse o kadar süt olur, arz talep gibi düşünebilirsin. Makineyle sağımda meme refleks olarak kendini geri çekip strese girebilir ve bir miktar sütü memede hazır olarak bebeğe saklar. Yani Tam anlamıyla boşaltma olmaz. Bebek emerken sadece memedeki sütü almaz süt üretir. Süt damlayarak gelip bir süre sonra hızlanır sonrasında yavaşlayarak durur ve emme devam ederken az sonra tekrar yeni bir akim oluşur bebek süt alımına devam eder. Makine sadece vakumlar bebek ise diliyle memeyi sağar. Sağıma olanak veren uçlar areolanin alt kısmında toplanmıştır. Pompa eşit etkide memeyi tam karşısından vakumlar. Bu ikisi arasında çok fark vardır.Bizde artik 2 gundur emmeyi birakdirk emmek istemiyo sutumu sadim 2 memeden 30 cc zor cikti aradan 8 saat sonra sagdim 50 cc cikti bu aralar acok sitresteyim annem rahatsiz kanser teshisi konuldu sutum belkide ondan cekildi. Mamaya basladi 100 cc iciyo onuda belji mememde bile okadar durmuyodu umraim herdey yoluna girer
Var zaten alerjimizOzaman başlayabilirsin doktorumuz internette yazan bilgiler artık geçersiz eskiden 6 aydan önce başlanırsa bebekte gıda alerjisi oluşacağı düşünülüyodu ama 6 aydan sonra başlayanlarda daha çok görülüyor dedi.4-6 ay arası bebek nezaman hazırsa ozaman verebilirsin dedi
Sureklj memeyi teklif ediyorum a.a malesef istemiyo dogdugundan beri hep bi meme reddi vardi simdi tamamen oldu. Cok guzel anlatmissiniz bu arada tesekkurlerAnnene geçmiş olsun Allah acil şifalar versin. Memeden sütü sağmayla bebeğin emmesindeki gelen süt miktarı aynı olmaz. Ne kadar emerse o kadar süt olur, arz talep gibi düşünebilirsin. Makineyle sağımda meme refleks olarak kendini geri çekip strese girebilir ve bir miktar sütü memede hazır olarak bebeğe saklar. Yani Tam anlamıyla boşaltma olmaz. Bebek emerken sadece memedeki sütü almaz süt üretir. Süt damlayarak gelip bir süre sonra hızlanır sonrasında yavaşlayarak durur ve emme devam ederken az sonra tekrar yeni bir akim oluşur bebek süt alımına devam eder. Makine sadece vakumlar bebek ise diliyle memeyi sağar. Sağıma olanak veren uçlar areolanin alt kısmında toplanmıştır. Pompa eşit etkide memeyi tam karşısından vakumlar. Bu ikisi arasında çok fark vardır.
Lütfen sakin loş bir ortamda emzirmeye çalış.
Rica ederim tomrisin emzirme notları diye arat nette onları mutlaka oku. umarım yakın zamanda sorunu çözersiniz.Sureklj memeyi teklif ediyorum a.a malesef istemiyo dogdugundan beri hep bi meme reddi vardi simdi tamamen oldu. Cok guzel anlatmissiniz bu arada tesekkurler
Yeni mi dönmeye başladı? Benim ki dönmeyi öğrendiğinde gece de uykuda dönüp uyanıyordu. Yeni bir şey öğrendiklerinde uykuda da yapıyorlarmış canım bir kaç hafta sürmüştü bizim.Kızlar sizin bebelerde uyurken dönüyor mu? Gece uykusuna yatırıyorum ama okadar çok dönüyor ki sürekli kendini uyandırıyor öyle oluncada uyku bana haram oluyor. Ne zaman geçicek bu durum yada var mı bi çözüm önerisi olan.
Sizin laktoz alerjisi sanırım sebzelerden sıkıntı olacağını sanmıyorum.Genelde kabakla başlatıyolar en az alerjik o hemde kabız olmasın diyeVar zaten alerjimiznasıl başlamalıyım napmalıyım güzel annelerr
Evet bizdede var o gomerek uyuma uykuda kalkip battaniyeyi agzina sokma uzerine cekme.Emeklerken kafasini gidip dolaba toslamaSizin çocuğunuzla benimki o kadar benziyor ki ne zaman okusam evet evet aynen diyorum, böyle bir bebek modeli var sanırımbizimki de çok hareketli, isim etkiler diyorlardı sanırım haklılarmış biz hala yer yatağında yatırıyoruz, Beşiğe yatırınca kalkmaya çalışıp kendini öne doğru atlıyor küt diye kafayı çarpıyor, bizim bir de ek olarak sürekli kafayı gömerek uyuyor gece onu gözlenmekten hep uykusuz kalıyorum
Tv unitesine,holdeki bos bidona,yatakta tahta kisma valla ne yapcam bilmiorm her dk yanindayim en basiti geri ceviriken kendini bazen tutamio kafayi yere vuruo.Kafasını nasıl vuruyor canım?
Evet bizdede var o gomerek uyuma uykuda kalkip battaniyeyi agzina sokma uzerine cekme.Emeklerken kafasini gidip dolaba toslamabos su bidonuna kafa atma besigi asagiya indircez baya tedirgin edici oldu.Kurtlular ya Ismi ne siznkinin bizimki pelin
Ya o zaman stres yapmayayım, biz şımartmaktan, kucağa alışırmaktan korkuyoruz ama sana göre olması gereken bu mu mesela? Ben ona emin olamıyorum.O uyanıkken koala gibi yaşıyoruz hele hele onsuz sofraya oturmuşsak nasıl saydırıyor trip yapıyor. Biz de artık o demeden kucağımızda sofraya alıyoruz az bende biraz eşimin kucağında öyle öyle yemeği tamamlıyoruz.
IstanbulSiz hangi ildensz yada ülkede suan biz uzun kollu ve corapliyiz bayadir soguk yani yerdeler tum gun.Ortu seriyorum ama artik evi geziyor tasa vs denk geliyor yani heke corapsiz mumkun deil.
Cozum olarak kanguruya bagliyorum. Gunluk ev islerimi yaparken mesela ortaligi toparlamayi filan hep cogunlukla kucagimda kanguruya bagli halde yapiyorum. Ya da mutfakta mama sandalyesine oturtuyorum, ona malzemeleri esyalari gostere gostere isimlerini soyleye soyleye, ona bakarak sarkilar soyleyip dans ederek yemekleri yapiyorum, cok hosuna gidiyor cok egleniyor. Yemeklerimizi de hep beraber yiyoruz zaten ya bizim kucagimizda duruyor, ya mama sandalyesinde bizi izliyor. Artik ben tadimlara basladigim icin mama sandalyesinde onune ona uygun seyler koyuyorum onlari yemege ugrasiyor. Mesela bugun fileye uzum koydum, suyunu emdi, hosuna gitti. Yemekte kucagimizda olursa bizim tabaklarimiza dokunmaya calisiyor. Mama sandalyesi daha guvenli o acidan.Ya kızlar sizin kuzularınız da devamlı sizi yanında istiyor mu? Hep konuşalım, öpelim, yanında kitap okuyıalım, oynalım istiyor, yemek yememize bile dayanamıyor ondan ayrı, her zaman değil ama günün çoğu böyle. Siz nasıl çözümler üretiyorsunuz bu duruma?
Bizimki besikte yatak koruycuda var ama onuda indirio ayagiyla zaten yatak disi heryere de tosluyor.Yastik fln koydum tv unitesinin orayaEvet ya napıcaz bilmiyorum o kadar çok çarpıyor ki kafayı yatak alıp kenarına beşik koruyucu mu koysak dedim o da 3cmmiş korur mu emin olamadım. Hayır sanki yol devam ediyormuş gibi ısrarla ileri itiyor kafayı iki büklüm oluyor. Pelin adıyla büyüsün inşallah bizimki de Demir Alaz. Alaz alev demek, gerçekten de ateş parçası gibi yetişemiyoruz
Bende tek kat giydiriorm ama corapsiz olmuo yalovadym bendeIstanbulbir ara sogudu sonra yine isindi, ev ici sicak oluyor ama bugun oglen serin oldu ben de uzun kollu tuluma gectim, yine tek kat giydiriyorum gerci.
Ya o zaman stres yapmayayım, biz şımartmaktan, kucağa alışırmaktan korkuyoruz ama sana göre olması gereken bu mu mesela? Ben ona emin olamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?