Suanki en büyük derdim oKızlar bu arada kilo alımı konusunda kontrollü mü gidiyorsunuz yoksa canınız ne isterse yiyor musunuzben kontrollü gitmek isterken iştahım bana engel olduğundan freni patlamış kamyon gibi gidiyorum.
Ben de kullanıyorum. 1.5 ay oldu kan tahlili verdim bugün sağlık ocağın da umarım düşmüştür değerim.
pek hastaneye gitmek istemiyorum yengemin doktor arkadaşları var sonucu onlara bi danışcağız. Duruma göre yada kontrole giderim
Ben bugün devlete gittim. Benim normalde 14+5 ama dr 15+4 dedi ölçümde 1 hafta önden veya geriden gidebilir sıkıntı yok dedi. Yaştan dolayı amniyosentez önerdi. Kesinlikle yaptırmalısın dedi. Ayrıntılıya kadar süresi geçiyor dedi. Nifty testine boşuna para verme amerikanın oyuncağı olmuşuz dedi. Dedi de dedi. Doktoru çok sevdim ama amniyosentez yaptırmak istemiyorum :) Varmı aranızda yaptıracak olan 16-18 haftalarda yapılıyormuş.
Annenin yaşadıklarına üzüldüm canım Allah kimseye göstermesin. Herkesin yavrusu sağlıkla gelsin inşallah. Bende aynen öle konuştum dr la. Allah korusun bi sorun görürsek konuşuruz çok şükür şuan iyi gidiyoruzamerika’nın oyuncağı olmuşuz demiş de aynı testlerin Türkiye’de yapılabilmesini gebeler sağlamayacak sonuçta, keşke yapsalar burada kimse o kadar para da vermez. Amniyosentez konusunda annem 35 yaşında kardeşime hamileyken yaşın var falan diye yaptırdılar sonra erken Doğumdan dolayı kardeşimi kaybettik, sebebi amniyosentez değildi belki ama annem sonra diğer kardeşime 38 yaşında hamile kaldığında yaptırmadı. Sapasağlam doğdu kardeşim. Bence başka bi doktordan daha görüş alın. Benim doktorumda eğer risk görürsek nifty testine yönlendirecekti.
Canım kaç yaşındasın onu merak ettim birde yaptırmayı düşünüyorsan kesinlikle çok iyi bir dr bul malum tehlikesi var. Eğer maddi olarak sizi yormucaksa diğer testi yaptırılabilirsin. Amerikanın oyuncağı olMuşuz ok ama kesin sonuç verdiğini söyleniyor bide tr de yok napalim çare kalmıyor. Ben 35 yaşın dayım dr çok söyledi bana bende dedim ikiliyi yapalım sorun çıkarsa nifty yaparız dedim . O da zaten paketinde ikili test var yapalım madem sonuca göre konuşuruz dedi sonuç ic8n aradı ve güzel sorun yok dedi Allah 'ın izniyle 4 lü falanda güzel çıkar inşallah. Rabbim evlatlarımıza sağlık versin iyi olsunlar insallah
Evet aynı şeyi bende doktora söyledim keşke Türkiyede olsa diye.. O da Türkiyede eğitimmi var dedi haklı olarakamerika’nın oyuncağı olmuşuz demiş de aynı testlerin Türkiye’de yapılabilmesini gebeler sağlamayacak sonuçta, keşke yapsalar burada kimse o kadar para da vermez. Amniyosentez konusunda annem 35 yaşında kardeşime hamileyken yaşın var falan diye yaptırdılar sonra erken Doğumdan dolayı kardeşimi kaybettik, sebebi amniyosentez değildi belki ama annem sonra diğer kardeşime 38 yaşında hamile kaldığında yaptırmadı. Sapasağlam doğdu kardeşim. Bence başka bi doktordan daha görüş alın. Benim doktorumda eğer risk görürsek nifty testine yönlendirecekti.
Benim dr da tanıştığımız gunden beri amerikaya giden testi soyluyor agzinda hep yaş var . Bi zaman sonra insan gercekten korkmaya basliyor. Ikili icin arayip sorun yok diyene kadar stres oldum. Bu tarama testi tani degil diyor tabi ki garantisi yok sonucu cok kotu cikip saglilli doguran bi suru anne var .Rabbim korusun dua etmekten baska bisey yapamayiz. Ikili test sonuçların nasıl çıktı?37 yaşındayım canım aslında bu ay 38 olucam :) ve doktor 34 yaşından sonrakilere yaptırıyorum dedi.. Kendi doktorum özelde ikili sonuçların güzel sadece yaş riskin var dedi onu da ayrıntılı ultrasondan sonra nifty testini konuşuruz dedi.. Ben de eşimde daha risksiz olduğu için onu düşünürüz gerek duyulursa. Parasını falan umursadığımdan değil ama sanki özeller de insanların duygularını kullanıp ticarete dökmüşler gibi geldi bana .Çünkü önüne gelenden o testi istiyorlar artık.. Şu an için sadece ayrıntılıyı düşünüyorum. Gerekirse 5000 tl de olsa diğer testi yaptırırım.
Evet benim ilk gebeliğimde farkedemedim 36 cıkmıs ve düşük oldu. Ama ilaç kullanırsan bi sıkıntı olmaz Allahın izniyleEğer çok yükselirse düşük riski olabiliyormuş öyle biliyorum o sebebten de korkuyorum
İnşallah biter diye umut ediyorum bende bebişler sağlıklı olsunlar da kilolar alınır verilirben karantina döneminde bile kilo almamıştım. 7 kilo vermiştim hatta şu an kilo almamı biraz ona bağlıyorum. Sanırım verdiğim kiloları alıyorum. 55 kiloydum hamile kaldığım ay, şimdi 58.
Ben 9. Ya da 10. Haftadan sonra böyle yiyebildim.. Değişiyormuş sanırım 14.haftada biter inşallah seninki de.
İkili test sonucumu telefonda konuştum doktorla testlerin temiz dedi.. Ben de şükür başka birşeye gerek yok dimi dedim.. O da yaş riskin var ama ayrıntılıyı yaptıktan sonra nifty test konuşabiliriz dedi.. Ben de rahatım açıkçası..Benim dr da tanıştığımız gunden beri amerikaya giden testi soyluyor agzinda hep yaş var . Bi zaman sonra insan gercekten korkmaya basliyor. Ikili icin arayip sorun yok diyene kadar stres oldum. Bu tarama testi tani degil diyor tabi ki garantisi yok sonucu cok kotu cikip saglilli doguran bi suru anne var .Rabbim korusun dua etmekten baska bisey yapamayiz. Ikili test sonuçların nasıl çıktı?
Ben kullaniyorum dahiliye kan veriyorum o ayarliyor.Arkadaşlar euthyrox kullananlar varmi
Tiroid için nasıl bi analiz yapılır? 3 4 haftalik hamileyim ilacin dozu ya az gelirse ya zarar verirse diye endiseleniyorum ama içiyorum her gün 1 tane euthyrox 50 .
Ben doktor kontrolune gitmem lazım 3 ay önce test yaptim sonraa euthyrox ilaç verdi 3 ay oluyor içiyorum şimdi cumaya randevu aldım o vakite kadar tiroid kan analizini hazırlayıp götürürsem daha erken ilacimin dozunu ayarlaya bilir diye düşünüyorum yoksa cuma gitcem sonra analiz yap gel dicek iyce uzuycak iş. Şimdi ben önceki verdiği halen kullanıyom. Naapsam yaa
Sağlıcakla gelsin bebiş.
O ilacın dozunu ayarlaya bilmesi için sadece 1 tane kan tahlili lazım değilmi
Ya da başka tahlillerde gerekir mi
Mesela sen erken den yapip gidersen labaratuvara sadece tiroid tahlili mi dersin
Canım ya amniyosentez çok riskli biliyorsun benim de yaştan dolayı önerildi ama ben nifty testini yaptırmayı tercih ettim önümüzdeki salı yapılacak inşallah güzel güzel sonuçlar alırızBen bugün devlete gittim. Benim normalde 14+5 ama dr 15+4 dedi ölçümde 1 hafta önden veya geriden gidebilir sıkıntı yok dedi. Yaştan dolayı amniyosentez önerdi. Kesinlikle yaptırmalısın dedi. Ayrıntılıya kadar süresi geçiyor dedi. Nifty testine boşuna para verme amerikanın oyuncağı olmuşuz dedi. Dedi de dedi. Doktoru çok sevdim ama amniyosentez yaptırmak istemiyorum :) Varmı aranızda yaptıracak olan 16-18 haftalarda yapılıyormuş.
39 yasindayim ben de..ikili test yastan dolayi riskli cikti. Zaten ilk cocugumda da riskli cikmisti, 34 yasindaydim kendimi yemis bitirmistim o zaman. Simdi nedense rahatim, gonlumu ferah tutuyorum. Ayrintili usg yi bekliyorum. Nifty ya da amniyosentez dusunmuyorum. Allah kotu birseyle karsilastirmasin, caresiz birakmasin. Hepimiz saglikli bir sekilde kavusalim kuzularimiza..37 yaşındayım canım aslında bu ay 38 olucam :) ve doktor 34 yaşından sonrakilere yaptırıyorum dedi.. Kendi doktorum özelde ikili sonuçların güzel sadece yaş riskin var dedi onu da ayrıntılı ultrasondan sonra nifty testini konuşuruz dedi.. Ben de eşimde daha risksiz olduğu için onu düşünürüz gerek duyulursa. Parasını falan umursadığımdan değil ama sanki özeller de insanların duygularını kullanıp ticarete dökmüşler gibi geldi bana .Çünkü önüne gelenden o testi istiyorlar artık.. Şu an için sadece ayrıntılıyı düşünüyorum. Gerekirse 5000 tl de olsa diğer testi yaptırırım.
Dozunun yuksek yada düşük olmasi zarar mıdır bebeğe
Doktorlara kalsa erken ama ben de bir kaç haftadır hissediyorumBen akşamdan beri sanki hareketlerini hissediyorum baloncuk patlaması gibi ara ara oluyor çok derinden gaz falanda yok ama yinede acaba gaz mi diyorum erken değil mi ya hissetmek için
Evet doktorlar erken diyor ben kızımda da 17. Haftada hissetmiştim çok hareketliydi başından beri zaten. Bu bebeğimde öyle ultrasonda çok hareketli gördükDoktorlara kalsa erken ama ben de bir kaç haftadır hissediyorumelimi karnıma koyup bir kaç dakika bekleyince hareketlerini hissediyorum. Adeta ben buradayım diyor
Canim amniyosentez dedigin karindan girip bebegin icinde bulundugu sudan örnek alma degilmi? Benim biliyorsun yastan dolayi down sendromu riski cikti ve doktorum nifty testini önerdi onu yaptim. Plasentadan sivi almak demek risk aslinda cünkü gercekten cokk hijyenik olmasi lazim ve o igneyle artik neyse soktuklari sey icerde enfeksiyona sebep olabiliyormus buda bebek icin büyük risk. Cok iyi arastir öyle yap derim ben yaptirmayi düsünüyorsan.Ben bugün devlete gittim. Benim normalde 14+5 ama dr 15+4 dedi ölçümde 1 hafta önden veya geriden gidebilir sıkıntı yok dedi. Yaştan dolayı amniyosentez önerdi. Kesinlikle yaptırmalısın dedi. Ayrıntılıya kadar süresi geçiyor dedi. Nifty testine boşuna para verme amerikanın oyuncağı olmuşuz dedi. Dedi de dedi. Doktoru çok sevdim ama amniyosentez yaptırmak istemiyorum :) Varmı aranızda yaptıracak olan 16-18 haftalarda yapılıyormuş.
Bence tum bebekler icin gerekli canm bebekler cok minik olduklari icin sutun geri bogazina gelmesini engeller yada gazi cikmadiysa bile emdikden sonra uyuduklari icn migdede reflu olusumunu engelliyor ve reflu kucuk bebeklerde cok goruluyor biraz meyimli yatmalarini istiyor doktorlar zaten mesela ben gogus pompasi manuel aldim cok basit bi pomba ama dogdukdan sonra gerek duyup aldm cok kullanmadim disari cikacaksam evde sut birkmak icn kullandim calisan anne degilsenz elektrikli pompa bence cok gerekli degil yada cocuk meme reddi yasarsa illa biberon kullanilacaksa elektrikliye gerek var.inanilmaz hizli buyuyolar yeni dogan kiyafetide cok almayin 2 kez giydirdik bidaha giyemedi kizmAslinda ben ne desem bos her anne her cocuk farkli herseyi yasayarak deneyimleyip ogreniyoruz akişına birakin❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?