2021 Nisan Anneleri

Kızlar bu arada kilo alımı konusunda kontrollü mü gidiyorsunuz yoksa canınız ne isterse yiyor musunuz ben kontrollü gitmek isterken iştahım bana engel olduğundan freni patlamış kamyon gibi gidiyorum.
Suanki en büyük derdim o karantinaya girince eşim arkadaşımda kaldım saçma sapan beslendim onunla birlikte abur cubur flan bi sürü 2 kilo almıştım zaten 2 daha almışım hemen zaten çok kolay alırım yarından itibaren düzene girmeye çalışcam bakalm diyetteysen hamile kalmıştım kilo veriyodum yavaş yavaş bırakınca diyeti hoop geri 2 kilo

Eğer çok yükselirse düşük riski olabiliyormuş öyle biliyorum o sebebten de korkuyorum

amerika’nın oyuncağı olmuşuz demiş de aynı testlerin Türkiye’de yapılabilmesini gebeler sağlamayacak sonuçta, keşke yapsalar burada kimse o kadar para da vermez. Amniyosentez konusunda annem 35 yaşında kardeşime hamileyken yaşın var falan diye yaptırdılar sonra erken Doğumdan dolayı kardeşimi kaybettik, sebebi amniyosentez değildi belki ama annem sonra diğer kardeşime 38 yaşında hamile kaldığında yaptırmadı. Sapasağlam doğdu kardeşim. Bence başka bi doktordan daha görüş alın. Benim doktorumda eğer risk görürsek nifty testine yönlendirecekti.

Annenin yaşadıklarına üzüldüm canım Allah kimseye göstermesin. Herkesin yavrusu sağlıkla gelsin inşallah. Bende aynen öle konuştum dr la. Allah korusun bi sorun görürsek konuşuruz çok şükür şuan iyi gidiyoruz

37 yaşındayım canım aslında bu ay 38 olucam :) ve doktor 34 yaşından sonrakilere yaptırıyorum dedi.. Kendi doktorum özelde ikili sonuçların güzel sadece yaş riskin var dedi onu da ayrıntılı ultrasondan sonra nifty testini konuşuruz dedi.. Ben de eşimde daha risksiz olduğu için onu düşünürüz gerek duyulursa. Parasını falan umursadığımdan değil ama sanki özeller de insanların duygularını kullanıp ticarete dökmüşler gibi geldi bana .Çünkü önüne gelenden o testi istiyorlar artık.. Şu an için sadece ayrıntılıyı düşünüyorum. Gerekirse 5000 tl de olsa diğer testi yaptırırım.

Evet aynı şeyi bende doktora söyledim keşke Türkiyede olsa diye.. O da Türkiyede eğitimmi var dedi haklı olarak Ya doktor da diyor eğer Allah rızkını vermediyse o bebek zaten senin olmayacaksa bahanesi amniyosentez olur. %3 riskli amniyo yani 100 kişide 3ün biri sen olsan ona bağlayacaksın sonra doktor benim sağlıklı çocuğuma sebep oldu diyecek hastalar var dedi.. Kardeşine üzüldüm.İşte insanız Allahtan geldi demektense şöyle oldu böyle oldu demek daha mı kolay geliyor bilmiyorum ki.. Birşey olsa hep şüphe olur ufak ta olsa.. Bir de risksiz olan varken neden korku ile devam edeyim diyorum..

Benim dr da tanıştığımız gunden beri amerikaya giden testi soyluyor agzinda hep yaş var . Bi zaman sonra insan gercekten korkmaya basliyor. Ikili icin arayip sorun yok diyene kadar stres oldum. Bu tarama testi tani degil diyor tabi ki garantisi yok sonucu cok kotu cikip saglilli doguran bi suru anne var .Rabbim korusun dua etmekten baska bisey yapamayiz. Ikili test sonuçların nasıl çıktı?

İnşallah biter diye umut ediyorum bende bebişler sağlıklı olsunlar da kilolar alınır verilir

İkili test sonucumu telefonda konuştum doktorla testlerin temiz dedi.. Ben de şükür başka birşeye gerek yok dimi dedim.. O da yaş riskin var ama ayrıntılıyı yaptıktan sonra nifty test konuşabiliriz dedi.. Ben de rahatım açıkçası..

Ben kullaniyorum dahiliye kan veriyorum o ayarliyor.

Sağlıcakla gelsin bebiş.
O ilacın dozunu ayarlaya bilmesi için sadece 1 tane kan tahlili lazım değilmi
Ya da başka tahlillerde gerekir mi
Mesela sen erken den yapip gidersen labaratuvara sadece tiroid tahlili mi dersin

Teşekkür ederim canım. Tam bilgi sahibi değilim ama T3, T4 ve TSH birlikte değerlendiriliyor sanırım. Eğer yaptırırsam laboratuvara durumumu anlatırım ve bu üçünü yaptırırım uygun görürlerse. Bu arada aile hekimlerinde yapılıyor bu testler.

Son düzenleme:
Canım ya amniyosentez çok riskli biliyorsun benim de yaştan dolayı önerildi ama ben nifty testini yaptırmayı tercih ettim önümüzdeki salı yapılacak inşallah güzel güzel sonuçlar alırız

39 yasindayim ben de..ikili test yastan dolayi riskli cikti. Zaten ilk cocugumda da riskli cikmisti, 34 yasindaydim kendimi yemis bitirmistim o zaman. Simdi nedense rahatim, gonlumu ferah tutuyorum. Ayrintili usg yi bekliyorum. Nifty ya da amniyosentez dusunmuyorum. Allah kotu birseyle karsilastirmasin, caresiz birakmasin. Hepimiz saglikli bir sekilde kavusalim kuzularimiza..

Ben akşamdan beri sanki hareketlerini hissediyorum baloncuk patlaması gibi ara ara oluyor çok derinden gaz falanda yok ama yinede acaba gaz mi diyorum erken değil mi ya hissetmek için
Doktorlara kalsa erken ama ben de bir kaç haftadır hissediyorum elimi karnıma koyup bir kaç dakika bekleyince hareketlerini hissediyorum. Adeta ben buradayım diyor

Doktorlara kalsa erken ama ben de bir kaç haftadır hissediyorum elimi karnıma koyup bir kaç dakika bekleyince hareketlerini hissediyorum. Adeta ben buradayım diyor
Evet doktorlar erken diyor ben kızımda da 17. Haftada hissetmiştim çok hareketliydi başından beri zaten. Bu bebeğimde öyle ultrasonda çok hareketli gördük ben bugünde küçük küçük hissediyorum bencede gaz değil

Kızlar ben elimi yaktım da evde silverdin vardı onu sürdüm. Ama prospektüsüne bakınca hamilelikte çok zorunda kalmadıkça kullanılmamalıdır yazıyor. Bir sorun olur mu bebeğe bir zararı olur mu önerebileceğiniz zararsız yöntemler var mı acıyı geçirmek için

Canim amniyosentez dedigin karindan girip bebegin icinde bulundugu sudan örnek alma degilmi? Benim biliyorsun yastan dolayi down sendromu riski cikti ve doktorum nifty testini önerdi onu yaptim. Plasentadan sivi almak demek risk aslinda cünkü gercekten cokk hijyenik olmasi lazim ve o igneyle artik neyse soktuklari sey icerde enfeksiyona sebep olabiliyormus buda bebek icin büyük risk. Cok iyi arastir öyle yap derim ben yaptirmayi düsünüyorsan.

Çok güzel deneyimerinizi paylaşmışsınız dikkate alacağım, ama heyecadan ne kadar uygularım bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…