2021 Nisan Anneleri

Kızlar merhaba, bugün sabah bi kalktım dünden bu yana 800 gram almışım bu mümkün mü ya bu kadar hızlı kilo alınabilir mi? Hıçkıra hıçkıra ağladım, ben bu çocuğu hasta etcem diye abartarak yediğimi de düşünmüyorum bu arada. Dün sabah bi peynirli bazlama tost yedim, arada 4-5 tane çilek yedim, kefir içtim, akşam da çorba ve karnabahar yedim. Bi de iki üç dilim kendi yaptığım kekten yedim. Bu aşırı mı ya? 3 litre su içtim, gerçekten çıldırmak üzereyim. Günde yarım saat yürüyüş yapıyorum. Paketli gıdayı komple kestim, maksimum bi iki dilim Nutella yiyorum. Onu da abartmamaya çalışıyorum. Ya millet dünyaları yiyip benimle aynı kiloyu alıyor, ben dikkat etmeme rağmen hızlı alıyorum. Geçen şekerimi ölçtüm yemekten iki saat sonra tokluk 100 çıktı. Gebelik şekeri mi bu ne ya? Ödem olabilir mi? Hamilelikte kilo alınsa bile vardır bi sebebi falan diyordu. Ya şeker olmasın da aldığım kiloyu veririm bi şekilde ama böyle kilo almaktan çok korkuyorum bebeğe zarar vereceğim diye annem bana hamileyken 20 kilodan fazla almış, teyzem de 23 kilo almış, verirsin normal diyorlar ama internete bakıyorum işte 12 kilo falan almalısınız diyorlar. Çıldırmak üzereyim. Ben şimdiden 9 kilo aldım zaten daha üç ay var.

Merhaba, tüm tahlillerim normal, tansiyonum da 9-6 gebelik öncesindeki gibi. Sadece nabzım yüksek kalbim sağ kulağımda atıyormuş gibi. Dün dr a sordum eğer nabzın 100 ü geçmiyorsa normal dedi ve gebelikte nabız artışı olağanmış. İnşallah hepimiz sağlıklı bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız.

Ne kadar paniklemissin. Bennde 9 kiloya yakın aldım , ama bunun zaten 1-1.5 kilo kadarı bebek, suyu, eşi bilmem nesi. E sen akşam yiyip afedersin tuvalete çıkmadan da tartıda o kadar fazla çıkar. Bir tuvalete gidersin 800 gramın hepsi gider takma kafana bu kadar kiloyu. Şeker işini bilemem hiç bilgim yok 100 çıkması normal mi değil mi .

Slm herkese inşllh okuyan birileri yazar 22.haftadayım. Herkesten farklı bi durum var bnde doktrm kişiden kişiye değişir dedi ama bnm gibi olanı ne duydum ne gördüm. İlk 4 ay bulantı yaşadım bu normal herkesin oluor koku ve tatlarda bozukluk durumu hiç olmadı sürekli midem bulanıordu. 4.aydan snra bulantım geçti fakat bu aydan itibaren bütün yiyeceklerin tadı bozuk gibi gelmeye başladı ne pişse berbat kokuo hiçbişey yiyemyrm 4 5 yiyecek dışında herşey kokuyor. Normalde bu durumu ilk aylarda yaşamış herkes bnde 4.ay bitince başladı 6.ayın içindeym ve hala doğrudüsürt beslenemyrm. 6 aydr çok az yemek yiyebldm ilk 4 ay zaten çıkarttım sürekli yediklerimi 57 kiloyla başladım hala 57 kiloyum verdiğim kiloyu anca geri alabldm. Çok zor geçio yemeklere hasretim. Bu durumu yaşayanlar doğuma kadar devam eder mi acaba böyle bebğimn gelişimi normal iyi durumda ama sürekli baş dönmesi yaşıyrm yiyemedğm için serum almak zorunda kaldm.

Ay hep bu toplumsal baskıdan gerçekten her yerde bas bas yok 12 kilodan fazlası zararlı, yok bebek şeker hastası olur, yok şöyle olur. annemle konuştum şimdi bana hamileyken çalışmasına rağmen almış bi sürü kilo, hiç takmıyordum aslında ben sigarayı bıraktım sonuçta almam normal diyordum ama elalemin dediklerini dinleye dinleye bi anda bi patlama yaşadım sabah duygusal bi yoğunluktan da olabilir. Bi de tartı azıcık oynasın 500 gram farkediyor o da sinirimi bozdu bi türlü kaç kilo aldığımı hesaplayamıyorum tartı yüzünden.

Slm canlar.. bende birsey sorcam .. perinatolog da detayli yapdiran arkadaslar sizde altdan bakildimi? Mesela bebek haric rahim agzini olcmek icin ... rahim agzi olculdumu yada ?

Çok haklısın .. aslında kilo almak sağlıklıdır veya sağlıksızdir demek doğru değil önemli olan bebeğin gelişimi sende biliyorsun . Şeker kiloyla direkt bağlantılı mi bilemiyorum az kilo alanlarda da çıkabilir şeker. Ama kafana takma bu kadar , günde 500 gram oynaması inan sindirimle de alakalı bu kadar uzulecek bir durum değil bu. Boşver tadını çıkar . Kontrollerde doktorun zaten ters bir durjm olsa söyler sana

Slm canlar.. bende birsey sorcam .. perinatolog da detayli yapdiran arkadaslar sizde altdan bakildimi? Mesela bebek haric rahim agzini olcmek icin ... rahim agzi olculdumu yada ?
Selam canım, perinatologta ayrıntılı yaptırdım ben hepsine karından baktı rahim ağzını da karından ölçtü, dün kendi doktoruma gittim o da karından ölçtü. Sanırım çok kritik bir değerde olmadığı ya da bir şikayet olmadığı sürece karından ölçüyorlar.

Ben hamile kalmadan önce 49 kiloydum boyum da 1.63. Kayınvalidem sürekli çok zayıfsın iması yapardı, diğer iki gelini 70 kilolarda. Hamile olduğumu öğrenince iyi iyi biraz kilo alırsın en azından dedi, tlfda fln eşime iyi beslensin çocuğu aç bırakmasın fln dediğine şahit oldum. Allahtan pandemi araya girdi de göremiyor beni yoksa yine kıyaslama yapacak. Çok şükür bebeğimin gelişimi gayet iyi ben de 54 kilo olmuşum. Kaç kilo olduğuma hiç takmıyorum sağlığımız yerinde olsun yeter

İnan ben de senin gibiyim şu an 7,5 kilo aldım dediğin gibi hiç de abartmıyorum ama ödem de olabilir dün sabah mesela 60,5 çıktım bu sabah 60 yani yarım kilo düşmüş anlamadım bazen de bir anda 1 kilo alıyorum ne yapacağımı şaşırdım

Doktorum kilomla ilgili şimdiye kadar hiç bişey söylemedi. Bi kaç beslenme önerisinde bulundu. Süt, kefir, yoğurt falan tüket diye ama hatta ben ona hareket edemiyorum çok fazla dediğimde normal pandemi olmasa yürüyüş derdim ama önemli olan sağlığınızı korumak dikkat edin kendinize demişti. Ya eşim dedi ki eskiden kadınlar 20-30 kilo arası alıyormuş, annenler annemler falan öyle almıştır eğer öyle hastalık olsa hepimizin kronik rahatsızlığı vardı şimdiye kadar dedi.

Canım selam benim kız kardeşim de 9 ay bulantı yaşadı maalesef inşallah senin o kadar sürmez hep hastanelerde serumla beslendi ama bebekleri gayet de sağlıklı doğdu ben gayet iyi beslendim kızımda her şeye de dikkat ettim ne bulantı ne kusma yaşadım kızım 2100 gr doğdu biraz erken doğdu ama sonuçta minnak bir şeydi normal bir durum sanırım giderek azalacaktır inşallahhh

Benim sinirimi bozan da biraz bu durum oldu. Sürekli kilom değişiyor iki gün arka arkaya aynı olmuyor. Hangisi benim kilom çözemiyorum. Tartıda mı bi problem var acaba diye düşündüm. Bi tayt bi sweatshirt var üstümde ikisi olmadan tartılınca 700 gram farkediyor. Bi sweatshirt 500 gram eder mi ya valla nelere takılıyorum artık. Bu hafta içi ekmeği komple kesip haftaya kadar öyle devam edeyim diyorum. Bi de iştahım açık, yemek istiyorum sürekli ama kendime hakim oluyorum. Olmasam ne olacaktı acaba.

Tatlım rahim ağzı ölçümünü yaptı yaptı doktor ama alttan bakmadı iyi ölçmezse alttan bakıyor ya da Allah korusun bir sorun görürse ama benim doktorum her gittiğimde alttan ölçüm yapıyor sonra üstten bakıyor bir sorun yoksa bakmaz bence

arkadaşım bende senin gibiyim iyice manyak oldum tartidan 1 gunde 1 buçuk kilo fazla çıkardı gecen gun hamur isine falan dikkat ediyorum artik

Ben her seferinde her şeyi çıkarıp tartılıyorum ama tuvalate çıkma durumu da bayaa fark ettiriyor 15 kilo alsam razıyım valla kızımda 13 kilo ile tamamladım ama şeker vardı diyet yaptım onda da diyet yapmış halim düşün yani aynen aldığım kilodan korkmuyorum veririm her şekilde bebeğe zarar mı veriyorum diye bütün endişem

Merhabalar benimde tansiyon yuksekligim var ama benim strese bagli herhangi bir kalp hastaligi ya da baska bi sebep yok dun tup bebek embriyo transferim yapildi 6 aydir vasoxen kullaniyordum doktoe birak dedi beloc kullanabilirsin dendi ama ben tereddutte kaldim kafam cok karisik suan gebelik.kesin deil beloc kullanmalimiyim napicagimi bilemedim

Tartılardan ben de müzdaribim. Doktora gitmeden mutlaka tartılıyorum orda şok olmayayım diye evdeki iki tartı da aynı gösteriyor doktora bir gidiyorum evdekinden 1,5 kilo fazla kadın da onu görünce bana biraz daha dikkat et diyo Benim de iştahım çok açık boyum da pek uzun değil aldığım her kilo kendini belli ediyor nisana kadar top gibi yuvarlanırım diye korkuyorum

Hangi omegayı kullanıyorsunuz ki ya ben geçen hepsiburadadan aldım ve sanırım sahte inanılmaz acı bi tat geliyor aynı markayı eczaneden alıp kullandığımda böyle olmamıştı.

arkadaşım bende senin gibiyim iyice manyak oldum tartidan 1 gunde 1 buçuk kilo fazla çıkardı gecen gun hamur isine falan dikkat ediyorum artik
Ben en son boşverip yemeğe vercem kendimi. Bezdim sakınan göze çöp batıyor.
Yani bunun çözümü ne ki acaba? Diyet yapmak bana acımasızlık gibi geliyor aslında ya vücuduma güvenip bıraksam mı acaba takıntı yapmayı diyorum çünkü hamilelikte ne oluyorsa mutlaka bi sebebi oluyor. Belki son aylarda daha az kilo alacağım diyorum. Ya önceden insanlar gerçekten hiç dikkat etmiyormuş genelde ilk Doğumdan sonra maksimum 5 kilo falan fazlalık kalıyormuş. Şimdi her kafadan bir ses çıktığı için en ufak şeyde deli oluyoruz. Canımın istediğine engel olmak istemiyorum sonuçta yediğim şeyler sağlıksız da değil çünkü.

kahvesevenkadin bende senin gibi aldım. Dikkat da etmiyorum yiyorum açıkcası yürüyüşte yapamıyorum. Zamanında 20 kilo verdim yine alırsam yine veririm. Doktorlara göre fazla gelir aldığımız kilo ama herşeyi yazılana çizilene göre mi yaşıcaz. Mesala benim bünyem aşırı derecede kilo almaya müsait hamilelikten önce de az dikkat etmesem hemen alırdım. E şimdi hamileyim iştahım da çok arttı napim :)) bence kendini hiç üzmeye değmez bebeğin sağlıklıysa sen sağlıklıysan rakamlar seni üzmesin :) benim eltimde aşırı kilo aldı bide ödem yaptı hep. Çocuğunda bi sorun yok kendi de aldığı kiloları veriyo şuan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…