Doktor bilgilendirdi.
Bebek genel olarak iri yapılı ama buna en çok karın çevresi katkı sağlıyor. Bu, yapısalmda olabilirmiş yani ailede irilik varsa (ki var), gebelik şekerine bağlı da olabilirmiş. Açlık tokluk şekerine baktırmıştık ama şeker takviyesi almamıştım. Onu yaptırmamı söyledi. Yüksek çıkarsa diyet, o da yetmezse insülin dedi. Ben buna bağlı olacağını sanmıyorum ama baktıracağım her halükarda. Zaten yediğim halde kilo alamıyordum. Üstüne çok tatlı da yiyordum. Buna rağmen bebişte şeker çıkacağını sanmıyorum.

Ayrıca irilik böyle devam ederse sezeryan gerekebilir dedi. İlk defa normal doğum olmama ihtimalini duymuş olduk.

Testi yaptır, 2 hafta sonra da kontrole gel dedi. Yine aynı doktora kontrole gideceğiz.

Bebişimin yüzünü de göstereyim hadi.

Ben hep babasına benzeyecek diyordum ama (hamile kalmadan 1 sene önce kadar rüyamda görmüştüm çünkü) bu yüz aynı benim anne tarafıma benziyor. En çok da küçük erkek kardeşime. 12 yaşında kendisi ve onun doğumundan bugüne bütün yüz hatlarını bilirim.

Ne yalan söyleyeyim, küçük dayısına benzesin çok isterim. O kadar güzel yüzlüydü ki (hâlâ gideri vardır ) reklamlarda oynatılacak çocuk diye çok beğenilirdi bizim tontiş.

Eklentiler

• IMG_20211016_125824.webp
    19,9 KB · Görüntüleme: 41
Maşallah Kuzum benim aynen öyle genetik çok etkili gerçekten. Yalnız şeker ve tiroid ikisi de anneyi zayıflatıp bebeğe kilo aldıran sorunlar yani senin kilo almaman şeker durumunda normaldir. Ama genetik olması bence en olası ihtimal. Sağlıkla gelsinler inşallah bütün yavrular

Oyy kuzucuk sağlıkla gelsin inşallah iri bebeklerde 4 kg üstüne çıkacak gibi görünüyorsa genelde sezaryene yönlendiriyorlar kuzum hayırlısı, sağlıkla kavuşun da yöntemin çok da bir önemi yok şeker yükleme testini bence de yaptırmalısın ben gebeliğin başından beri 4.5 kilo almıştım, bebek 1.5 hafta kadar önde gidiyordu hep ve şeker çıktı her ihtimali düşünmek ve kötü ihtimalleri eleyerek gitmek gerektiğini düşünüyorum inşallah çıkmaz elbette ama olmadığını da bilmek gerek

Hoş geldiiinn iyi diyelim iyi olalım sen nasılsın??
Canimm ben de iyiyim..doktora git gel yapiyorum bu ay gene ve son kez toplama yapacak doktorum...biriktiriyoruz bebisleri...transfer olmadan sadece toplama yapiyor...sonra sadece transferle ugrasacagiz

Ve bu ay bir.mucize gerceklesti benim için....her ay 1 2 yumurta saniyordum doktorum...amh degerim oldukça düşük yaştan da dolayi...ya daha gecen hafta 2 görmüştü bufun 6 tane gördü nasılsın ilerleyecekler bakalim Allahim

Selam Seni çok merak ediyordum genel anlamda buralarda yoktun kuzum. Nasılsın ?
Canimm ben uğraşıyorum bildiğin gibiyim hala..ama son uğraşları veriyorum iste 2 toplama yaptirdim 2 bebisim bekliyor.. bu ay gene toplayqcak artik kalanları transfer edecek

aysunayy ay canım günlerdir aklıma geliyorsun. Acaba ne durumda diye. Adını beğenenler listesinde görünce çok mutlu oldum

Senin de işler yolunda gidiyormuş, çok sevindim. Burada senin de 30 haftalarını göreceğiz inşallah

Hmm bebek kilo aldığı için ben almıyor olabilir miyim yani? Doktora sordum halbuki, benim yiyip içmemle bir alakası olabilir mi bebişin karnının büyük olması diye, kilo da alamıyorum üstelik dedim. Normalde 10 kg isteriz biz bu haftaya gelindiğinde ama gebelik öncesi de zaten anne kilolu idiyse 6 kg alınması da normaldir dedi. Ben 4,5 kg ancak aldım ama ona bir şey demedi.

Bu arada boyum 173, gebeliğin başında hatta transferden hemen önce tartıldığımda 78 kg idim, şimdi 82, 5 kg olmuşum.

Benim dr umda perinatalog çok detaya girmedi sadece zorluk olabilir dedi.dedigin gibi sağlık önemli sen özel hastanede mi takiptesin
perinatologlar her ihtimali söylüyorlar riski sevmiyorlar o yüzden sıkma canını. benim doktor özel klinikte anlaşmalı özel birkaç hastane var hangisinde yapıcak bilmiyorum umarım en uygunu olur benim birde serklaj yapıldığı için masraf inanılmaz oldu

Canim benim cok teşekkür ederim insallah canim insallah... simdi tek toplama ve transfer olunca geride bebis kalmayınca ben cok umutsuz oluyorum...bu kez geride bebisim oacak insallah daha rahat olacağım hamileliği yetişemedik sizin 40 lar çıkana kadar yetişir benim pozitif haberim insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…