Nedenini bilmiyorum ama annem hep şey derdi ben hamilelikte kilo almam ama bebeler iri doğar diye. Oysa tiroid hastası olduğu içinmiş. Şeker hastaları olanlar içinde benzer şey oluyormuş. Bebekler iri anne zayıf. Aslında o aldığı için sen almıyor değilsin. Bebek kendi gelişim potansiyelinde her şekilde anneden alacağını alıyor. Bu hastalıkların tam olarak bebeği neden farklı etkilediğini bilmiyorum ama bebekler iri oluyor şeker durumunda. Eskiden erken çocuk sahibi olunduğu için çok sık rastlanan bir şey değilmiş o yüzden şimdiki gibi şeker yükleme filan olmuyormuş ama aslında çok iri doğan bebeklerde büyük oranda bu hastalıklardan etkilenme oluyor. Bunun ufaklı büyüklü yan etkileri var. Mesela arkadaşım beş kilo doğmuş o zaman tabii böyle doktor takibi filan yok anne bebeği iyi besleniyor diye düşünüyor ama yıllar sonra şeker kaynaklı olduğu ortaya çıkmış. Arkadaşımda şeker hastalığı potansiyeli vardı düzenli takip oluyordu. Hoş bu tarz şeylerde genelde genetik geçişli altında yatan sebebi bilmiyorum ama hastalık kaynaklı bebek iriliği istenmeyen bir durum kuzum. Ama iki hafta diyorsun iki hafta normal sınırlar içinde sayılıyor fazlası hastalık şüphesi derler doktor önlem amaçlı bakmak istemiş muhtemelen

kilya Raat şeker yüksekliği sıkıntısı var sanirim demi..Bende de gebelik sekeri cikmisti hemde iğneyle düşmeyecek kadar..hem igne hem cok sıkı diyet uyguladım oyle boyle cok sukur hic bir sey olmadi..Ama insan cok endiseleniyor haklisiniz şimdi hamile kalırsam aklimq gelecek ilk şey kanama sonra da seker..ikisinden de cok cektim...Ama Rabbim iste yeter ki istesin sagliklica doguyorlar bin şükür

Canım bende teşhis var da RAAT belli değil inşallah yoktur. Çünkü günlerim pek iyi geçmiyor o açıdan diyet ve ilaç ile devam ediyorum ama dengesiz baya bakalım inşallah sorun çıkarmaz ve sağlıkla tamamlarız

Şeker yüksekliği yok canım. Yani şimdilik yok. Açlık tokluk testlerim normal çıkmıştı. Üstelik tokluğa giderken kahvaltıda bolca bal yemiştim. Açlık için de önceki akşam künefe yemiştim. Neyse bugünkü kontrolde bebeğin karnı biraz iri diye şeker yükleme testi de yapalım dedi. Yoksa genetik de olabilirmiş irilik. Benim anne tarafımda çok var iri bebek. Kilo almak çok kolay, vermek çok zordur bizimkilerde. Bu da ondan iri olabilir yani. Ben bu ihtimali daha çok görüyorum. Hatta %80 diyebilirim. Yine de pazartesi testimi yaptıracağım, bakalım ne çıkacak

Oooo harika hayırlı olsun ne yaptın ne karar verdin fotoğrafla bizi hemen
Sağol kuzum sanayiye gittik Bi yer vardı gittik sorduk çizdirdik konuştuk pazarlık ettik aldık resim hiç yok istediğimizi gösterdik 5bine anlaştık. O yüzden resim yok anca gelince

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…