Kızlar bu arada şunu ben yenı ögrendım aranızda bılenler var mı? Bılmıyorum ama
Hatırlıyormusunuz bı aksam sinirlerim bozulmustu esim geldıgınde aglıyordum dedım ve gel bı bakalım bebege kendıne gekırsın demıstı o zaman medıpol e gıttım guzel bır dr a denk geldım demıstım heh işte o dr la ınstagram uzerınden yazısıyoruz sen yaz ben musaıt oldukca bakarım demıstı bende artık bama yakın orda kontrol oluruum felan düşünmüştüm
Ama benım kanamalar hafta sonuna denk gelince o dr olmayınca ordan oraya gıttım ama hep yazdım gelısmelerı
Bugunde olanları yazınca
Bana şunu söyledi ;
Endişe etme eger korkarsan progestan seviyeni düşürürsün dedi ve ben bunu ilkkez duydum demekkı oyuzden hamıleleıkte stres korku gıbı seyler yasak
Siz hıc duymus muydunuz?

stres artınca progestan hormonu yerine başka bi hormon salınımı artıyor diye okumuştum şimdi adını unuttum canım

Çok geçmiş olsun canım bilmiyordum.
Kaçıncı hafta oldun kürtaj?
Haklısın canım bir yandan dediğin doğru herşeye hazırlıklı olmak lazım bilemeyiz bizim için neyin hayırlı olduğunu.
Rabbim büyük inşallah bir dahaki sefere olur senin de

son adet tarihine göre 6+2 transfere göre 6+3 canım ben adetin 19. günü transfer oldum 5.gün embriyosu ikisinin hesabı sadece 1gün oynuyo ultrasonlarımda adet tarihine göre olan haftayla uyumlu gidiyor
Anladım canım gelişimi güzelmiş o zaman maşallah 22 gün sonra transfer olmuşum ben de 5. Gün embriyosu. 6+2ydi aslında dün doktora gittigimizde adete göre ama belki de biraz geç transfer olduğu için görünmemiştir.
Tüp bebek merkezine sordum test gününün üzerinden 12-15 gün arasında geçince görünmesi gerekiyor dedi. Dün 10. Günüydü daha. Umudumu kaybetmeyecegim
Hayırlısı olur inşallah olmazsa da Rabbim en iyisini bilir vardır bir hayır.

Dediğin çok doğru bazı hastalıkları bırakamıyorsun kendi haline.
Bu cuma gidicem doktora tekrar en baştan sorucam herşeyi canım benim. Daha 8+3 nasipse. Bi duysam tekrar Bi motive olsam
Organ gelişimi haftasının sonuna gelmişsin kuzum o yüzden sordum sekizinci haftadan sonra ilaç kullanmak biraz daha zararsız oluyor. Az kaldı inşallah sağlıkla tekrar duyarsın kuzum

Evet canım yazmıştım buraya daha önce progesteron yerine kortizon salgılanıyor. Ama bizim gözümüzde büyüttüğümüz kadar bir şey değil. Stres konusu ile de hamileler çok korkutuluyor bunlar hayata dair duygular illa yaşanacaktır bebekler sandığınız gibi etkilenmiyor demişti bir doktor konuşmasında. Sürekli üzüntü ağlama durumları hariç demişti.

Kuzum hem o hemde herkesin burada paylaşmadığı bir hayatı var ve onun içinde ne zorluklar çekiyor kimse bilemez. Eşiyle sorunludur ailesi ile sorunludur işiyle sorunludur başka yaşanmışlıkları vardır başka hastalıkları vardır. Ben şu tedavi sürecine giren hiç bir kimseyi güçsüz ve mızmız görmem. Öyle olmayanlar varsa ne mutlu ama ben o doktor koltuğuna uzanırken bile ilk zamanlarda özellikle kendimi berbat hissediyordum. Hemşiresi doktoru aletlerle bakılıyor bir yerlerine defalarca defalarca. Sırf o bile o kadar zordu ki durup düşününce. Hiç unutmam arkadaşım bir keresinde ya evet ben hayatımda ilk defa doğum yaparken yattım o koltuğa çok kötü bir his Allah yardımcın olsun demişti. Rabbim kimseyi düşürmesin muhtaç etmesin. Bunları söylerkende şükürsüz olmaktan korkarım. Başka Başka hastalıklar çekipte daha kötülerini yaşayadabilirdim gayet farkındayım binlerce de şükürler olsun bugünümüze. Rabbim korusun herkesi. Evet belki çok önemsiz olan belki biraz durup düşününce kişinin kendisine de saçma gelecek bir şey o an için çok kötü ve aşılmaz gelebilir ki. Bu da çok hayattan bir şey...

İnşallah canım.
Aynen öyle, neyin hayırlı neyin şer olduğunu bilemiyoruz.
Benim 9 haftalıkken kalbi durdu bebeğimin, geçen hafta kürtaj oldum.
Çok teşekkür ederim.

Zaten tüp bebekte progesteron salgılanmıyor, dışarıdan iğne veya ilaçla verdiğimiz için çok fark edeceğini sanmıyorum ben.
Bir de normal gebelerden kat kat fazla stres yaşıyoruz. Öyle olsa tüp bebeğin başarı şansı pek olmazdı.

Organ gelişimi haftasının sonuna gelmişsin kuzum o yüzden sordum sekizinci haftadan sonra ilaç kullanmak biraz daha zararsız oluyor. Az kaldı inşallah sağlıkla tekrar duyarsın kuzum
İnşallahh o gün de mutlulukla sizlerle paylaşmak istiyorum

Aynen öyle canım... bana da bi arkadasim vajinal muayene hayati boyunca 5 kez falan olduğunu soylemisti, 2 tane cocugu var... ben bunu yazarken bile kanama her an artabilir ne olur ne olmaz emin olmak icin doktor alttan muayene ister hazır olayim derdini düşünüyorum... ama Allahim affetsin isyan etmiyorum katiyen. Hepsi geçecek güzel günleri göreceğiz bi gün inaniyorum. Ve asla çok geç degil

Amin kuzum amin inşallah kanaman artmaz inşallah. İnşallah hepimiz sağlıkla huzurla kolaylıkla kucağımıza alalım hepimiz yeni yeni maceralar konuşulsun burada

Merhaba hanımlar son zamanlarda ateş basması ve hava sıcaklığından dolayı geceleri ara ara klima açmak zorunda kaldım buda oraz şişmeye sebep oldu. Yutkunurken falan sıkıntı yaşıyorum acaba bitkisel ne kullansam doktoruma yazamıyorum kızacak çünkü her seferinde bana dikkat et başka ilaç kullanamayacaksın sağlığın önemli dedikce ben hasta oldum.ama ne yapayım çok sıcak yanıyorum benim gibi ateş basması yaşayanlar var mı doktorum geçecek dedi ama bana geçecek gibi gelmiyor

Gecmis olsun canim. Pekmez yutabilirsin bide Tuzlu gargarada iyi gelir diye biliyorum. Ben tam tersi üşüyorum 1 haftadir. Ates basmasi cok oldu banada ama..

Kuzum geçmiş olsun öncelikle ben ara ara ateş basması ara ara üşüme yaşıyorum. Zencefil kullanmamızda sorun yok diye biliyorum zencefilli ballı süt filan mı içsen yine netten teyit et ama

Baskasinda oldu diye sizde olucak diye birsey yok evet hepimiz zorluklarla biryerlere gelmeye calisiyoruz ama doktorlar hep sitresten uzak durun diyor eger gercekten birsey olsa siz hisetmeden de oluyor kendin soyluyorsun

Canim tamamen sizi ve bebeklerinizi dusunerek yazdik kotu bi niyetim yok uzuluyorum normal kadinlara gore cok cefa cekiyoruz ben iki buklumum hala cumartesiden beri. Yani kolay seyler yasamiyoruz birde pozitifi gorunce halâ baska seyleri dusunuyoruz sadece dua kendinizi yipratmayin cok zor bi donemdeyiz ama baskasinda olan sizde olmz herkesin tedavisi de sorununa kendinin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…