2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Bizim cadıların gelesi yok hiç yerleri rahat galiba senin oğlun kaç haftada doğmuştu
benim oglum tam gununde dogmustu 40+0 da. yani abisine benzerse bugun gelmesi gerekirdi ama tık yok. sanci kasilma hersey var ama duzenli degil. hatta yilbasi gecesi o kadar zorladi ki beni geliyor sandim. 2021 de gelsin simdi olmaz diye diye alin size gelmiyorum iste diyor herhalde☺️ pazartesi kontrolum var bakalim hakkimizda hayirlisi canim

benim oglum tam gununde dogmustu 40+0 da. yani abisine benzerse bugun gelmesi gerekirdi ama tık yok. sanci kasilma hersey var ama duzenli degil. hatta yilbasi gecesi o kadar zorladi ki beni geliyor sandim. 2021 de gelsin simdi olmaz diye diye alin size gelmiyorum iste diyor herhalde☺️ pazartesi kontrolum var bakalim hakkimizda hayirlisi canim
Ben de dün gece doğuruyorum sandım ama yanlış alarm çıktı 😅 ben de diyorum kuzum yeni yıla girdik gelebilirsin diye de gelmiyor işte

Aa benimki de sabah erken gel demişti çatı muayenesi için ama hiç ağrı sancı bişey demedi😶 doğumu tetiklediği söyleniyo da mesela ya çatı muayenesi sonucu uygun olmadığımızı söylerse o zaman napiyolar biliyo musunuz? Hemen o gün sezeryan falan mı
Benim doktor çatı muayenesi doğumu tetiklemez korkma dedi bana muayene ederken. Zaten 2 kere açılma durumuma baktı farklı günlerde ikisinde de ne lekelenme ne bir şey hiç bir şey yaşamadım 🤷‍♀️

Ben de dün gece doğuruyorum sandım ama yanlış alarm çıktı 😅 ben de diyorum kuzum yeni yıla girdik gelebilirsin diye de gelmiyor işte
Dün akşam benim de belime ağrı girdi 2-3 kere belli sürelerde ama düzenli değildi. Belden başlayıp karnın alt kısımlarına yayılan şekilde. Aynı kızların anlattığı gibi. Ben de aha dedüm galiba geliyo sonra uyumuşum geçmiş heralde sabah uyandım. Gece bile bi kere wc ye kalktım normalde saat başı kalkan ben nasıl korktuysam artık 😂😂 bi yandan artık gelsin diyorum bi yandan doğumdan korkuyorum. Ama benim kız da ocak ayını bekle bekle dedim şimdi özgürsün diyorum ama tınlamıyor 😁

Benim doktor çatı muayenesi doğumu tetiklemez korkma dedi bana muayene ederken. Zaten 2 kere açılma durumuma baktı farklı günlerde ikisinde de ne lekelenme ne bir şey hiç bir şey yaşamadım 🤷‍♀️
Ya evet dinlediğim doktorlar da aslında böyle söylüyor ama tecrübeler genelde başka başka 😬 hep çatı muayenesi olduğu gün sancısı başlayanlar, suyu gelenleri dinlemisim ben demek. Şu muayene de geriyo beni insallah sorunsuzca atlatirim

Agrım çok oldu kesigim fazlaydı benim ama çok şükür geçiyor sırt ağrısı ve bel ağrısı çok uzun surebiliyormuş spinal in etkisinden galiba bol bol kahve tuketiyorum ben korseyi hiç konuşmamışız canım unutmusum sormayi
Kesiğin nasıl fazlaydı canım anlamadım 🤔 inşallah en koşa sürede toparlarız 🙏

Biraz da annelik icgüdüsüyle evelallah üstesinden geliriz inşallah. Bebelerimiz saglikli ve istahli olursa emzirme düzenimiz oturur. Bol bol dereotu, yeşillik ve su tüketimi olacak. tahin, kuru incir, hurma, ceviz, badem bol bol tüketilecek. Protein önemli, yumurta, et, yoğurt...karbonhidrat olarak da bulgur ve aşurelik buğday süt yapar. sabah mutlaka kahvaltı yapin saatini geçirmeyin, çünkü sabah emzirince bi de yemek.yenmezse vücut güçsüz düşer. Öğlene kalmayın sakın. İkindi vakti.yine besleyici bir ara öğün olmalı. Ama dereotu gerçekten tek önemli tavsiyemdir. Benim tek mememden doğru dürüst süt gelmemesine rağmen ilk 6 ay hiç mama vermeden sırf anne sütüyle besledim. Kilo alimi maşallah iyiydi. Bir de anne biraz uyusa ve dinlense sütü artar bunu tecrübe edeceksiniz. Bebek.uyurken siz de uyuyun yarim.saat ya da 1 saat.
Allah razi olsun 😍 bulgur , incir , pekmez cok duydum dereotunu duymamistum ... inshallah güzelce sütümüz olur ve emzirebiliriz 💪🏻

Dün akşam benim de belime ağrı girdi 2-3 kere belli sürelerde ama düzenli değildi. Belden başlayıp karnın alt kısımlarına yayılan şekilde. Aynı kızların anlattığı gibi. Ben de aha dedüm galiba geliyo sonra uyumuşum geçmiş heralde sabah uyandım. Gece bile bi kere wc ye kalktım normalde saat başı kalkan ben nasıl korktuysam artık 😂😂 bi yandan artık gelsin diyorum bi yandan doğumdan korkuyorum. Ama benim kız da ocak ayını bekle bekle dedim şimdi özgürsün diyorum ama tınlamıyor 😁
Benim de aynı şekilde belimden ağrı girip durdu biraz topla egzersiz yaptım evde yürüdüm filan sonra dedim ki az yatayım zaten gerçek sancıysa artınca uyanırım hiç olmazsa dinlenmiş olurum yok yalancıysa zaten beklemeye lüzum yok 😅
3 gibi uyudum 8e kadar uyumuşum 🤪

Dün akşam çoğumuzın ağrısı olmuş demekki benimde sırtımdan belime ve kasıklarıma vuran bi ağrım oldu dedim eyvah geliyo herhalde kalktım gecenin 2 sinde ütü yaptım dedim ev toplu olsun temizledim falan ama nafileymiş

Ya evet dinlediğim doktorlar da aslında böyle söylüyor ama tecrübeler genelde başka başka 😬 hep çatı muayenesi olduğu gün sancısı başlayanlar, suyu gelenleri dinlemisim ben demek. Şu muayene de geriyo beni insallah sorunsuzca atlatirim
Belki muayeneye göre değişiyordur bilemedim ki ben de. Ben de duydum dediğin gibi ama denk gelmiş desem o kadar insana nasıl denk gelsin. Muayene ile alakalı olabilirmiş gibi geldi bana doktor tetikleyecek bir yere dokunuyorsa 🙄
Benim de aynı şekilde belimden ağrı girip durdu biraz topla egzersiz yaptım evde yürüdüm filan sonra dedim ki az yatayım zaten gerçek sancıysa artınca uyanırım hiç olmazsa dinlenmiş olurum yok yalancıysa zaten beklemeye lüzum yok 😅
3 gibi uyudum 8e kadar uyumuşum 🤪
Artık alışcaz ha geldi ha gelecekler tabi ama sancı anını doğru yönetemicem diye panikliyorum galiba. Aslında sakün karşılamak lazım inşallah sakinliğimi korurum🙈
Dün akşam çoğumuzın ağrısı olmuş demekki benimde sırtımdan belime ve kasıklarıma vuran bi ağrım oldu dedim eyvah geliyo herhalde kalktım gecenin 2 sinde ütü yaptım dedim ev toplu olsun temizledim falan ama nafileymiş
Ay nedense sancım olunca ben de evde yarım kalan işleri düşünüyorum 😂 ay şunu da yapacaktım bunu da yapsaydım bari diye. Sanki hastane çıkışı herkes eve yığılacakmış gibi. Ama insan yine de geri döndüğünde toplu temiz eve dönmek istiyor. Ben de sürekli toplu tutmaya çalışıyorum evi

Artık alışcaz ha geldi ha gelecekler tabi ama sancı anını doğru yönetemicem diye panikliyorum galiba. Aslında sakün karşılamak lazım inşallah sakinliğimi korurum🙈
Ya sakinliği koruma mevzusundan ben de korkuyorum. Tüm hamilelik boyunca aman ne olacak sanki o kadar insan doğuruyo ben de doğururum doğum işi kolay sonrası zor asıl diye büyük büyük cahilce konuştum 🤭 şimdi doğumla ilgili şeyler okuyup izlerken bile kalbim çarpıyo

Kızlar çatı muayenesi gereksiz birsey 3. Hamileliğim doktorum herzaman sanci olmadan muayene falan gerek yok doğumun nasıl olacağı o an belli olur diyor. Tabii istisnai durumlar farklı. Ilk hamileliğim de bizzat kendim yasadim farklı bir doktora gidiyordum 34. Haftada nstde sancı çıktı die doktor muayene etti benimde cahilligime geldi aslında kabul etmeyebilirdim daha masadan kalktım kanamam geldi ve 2 gün sonra suyum geldi doğum başladı. 2.de hiç sorun yaşamadık çok şükür bu hamileligimde de 33. Haftada sanci cikti busefer muayene olmayı kabul etmedim serum takıldı sadece bende evde istirahat ettim ve şuan 36 haftalık olduk çok şükür. Yanı çatı muayenesi doğumu tetikliyor bunu unutmayın özellikle erken haftalarda yaptırmayın aklınızda olsun. Uzun oldu hakkınızı helal edin basimdan geçtiği için paylaşmak istedim.

Kızlar çatı muayenesi gereksiz birsey 3. Hamileliğim doktorum herzaman sanci olmadan muayene falan gerek yok doğumun nasıl olacağı o an belli olur diyor. Tabii istisnai durumlar farklı. Ilk hamileliğim de bizzat kendim yasadim farklı bir doktora gidiyordum 34. Haftada nstde sancı çıktı die doktor muayene etti benimde cahilligime geldi aslında kabul etmeyebilirdim daha masadan kalktım kanamam geldi ve 2 gün sonra suyum geldi doğum başladı. 2.de hiç sorun yaşamadık çok şükür bu hamileligimde de 33. Haftada sanci cikti busefer muayene olmayı kabul etmedim serum takıldı sadece bende evde istirahat ettim ve şuan 36 haftalık olduk çok şükür. Yanı çatı muayenesi doğumu tetikliyor bunu unutmayın özellikle erken haftalarda yaptırmayın aklınızda olsun. Uzun oldu hakkınızı helal edin basimdan geçtiği için paylaşmak istedim.
38+4 idealdir degil mi çatı muayenesi icin :)39 hafta bitmis olacak nerdeyse o haftaya. Paylaşımın icin teşekkürler canım

Benim hiç çatı muayenem olmadı bu ikinci doğumum 😅
Benim doktorum da gereksiz olduğunu, elle muayene ile böyle bir şeye karar verilemeyeceğini söyledi. Çatı uyuşmazlığı var ise dogum sırasında farkedilir zaten, ona göre müdahale edilir dedi

Ya sakinliği koruma mevzusundan ben de korkuyorum. Tüm hamilelik boyunca aman ne olacak sanki o kadar insan doğuruyo ben de doğururum doğum işi kolay sonrası zor asıl diye büyük büyük cahilce konuştum 🤭 şimdi doğumla ilgili şeyler okuyup izlerken bile kalbim çarpıyo
Aynen ben de şurda 10 gün evveline kadar doğumla ilgili hiç okumuyordum hep bebek bakımı vs tarzı şeyler okuyordum. Doğumu ben de düşünmüyor ve kafaya takmıyordum. Ama sanırım artık iş ciddiye binince rüyalarım hep onla ilgili olmaya başladı. Korku geldi içime. Doğum videosu izlemiyorum ben iyice korkarım diye. Sadece banu çiftçinin doğum anını anlattığı animasyon tarzı videosu var ona baktım o da bilgim olsun diye. Onun dışında doğum hikayeleri okudum ki genelde iyimser olanları seçtim okurken.ama yine de tedirginim umarım hepimiz için her şey yolunda gider 🤲

Back
X