Tüm bu karmaşada da öğretmenlerin uzaktan ders verebilmesiyle alakalı. Bir memur mühendis veya müfettiş fark etmez diğer meslek gruplarından hamile bir kadın 32-37 arası haftada çalışabilir raporu alıp aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı genelgesinden dolayı idari izinli sayılıyor ve o 5 haftalık süre doğum sonrasına ekleniyor. Ama öğretmenlerin uzaktan eğitim verme durumu olduğu için bu öğretmen uzaktan eğitime ihtiyaç duyulan branşlardan bir öğretmense (bildiğim kadarıyla her branş öğretmeni uzaktan eğitim vermiyor belli branşlardan uzaktan eğitim vermesi isteniyor) bu 5 haftalık süreyi doğum iznine ekletmek istiyorsanız aynı zamanda da idari izinliyseniz okul sizden uzaktan eğitim vermenizi isteyebilir. Diğer meslek alanlarında da fark eden bir şey olmuyor aslında o 5 hafta çalışabilir raporunu alınca idari izinli olupta uzaktan da olsa iş yapması istenen memurlar olabiliyor. Bu tamamen idarenin inisiyatifiyle alakalı ama ben TR’nin en büyük kamu kurumlarından birinde çalışan biri olarak bu duruma pek sık rastlamadım. Yani 32-37 arası çalışabilir raporu almış ama genelge gereği idari izinli sayılan bir hamileden uzaktan da olsa iş yapmasını isteyen amir pek görmedim. Dediğim gibi uzaktan eğitimin zaruretiyle alakalı bir durum bu öğretmenlikten dolayı. Siz uzaktan dersi verdiğiniz sürece kimse size bu 5 haftayı eklemiyorum diyemez.