2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

tabiki gelmek isteyeceklerdir önemli olan sana yük olmamaları yaşam alanına saygı duymaları, takma kafana stres olma simdiden
Valla ben kizima o tecrubesizlikle ilk 4 ay tek basima baktim. Resmen yalvardim biri gelsin bana yardim etsin, gozuyle baksa olur diye. Dedim ya bebek uyurken bile basinda durmaktan uyuyamiyordum. Biri sadece bebegin yaninda otursa uyuyabilirdim. O zamanlar kimse orali olmadi, herkes beni yalniz birakti. Simdi ne degisti acaba merak ediyorum. Bir de olk birkac hafta meme ucu yaralari bebegin anneye dunyaya adaptesi zor zamanlar oluyor. Biz de kalmasalar da ilk andan damlamazlar insallah.

Ay agridan uyuyamadim bugun. Simdi uyuyamayanlari anliyorum. Saat basi binbir zahmet yataktan dogrul tuvalete git, su ic yat. Saat basi tekrar ettim. Hic rahatca derin uykuya dalamadim. Berbat bir geceydi. Boğazım da cok acıdı.

Saka gibiler ya, lohusa bebe ile mi ugrassin misafirle mi, bari bir 40 I çıkışını değil mi? Çok kiziyorum bu eski kafaliliklara.
Evet ya, en azindan 20 gun. Ama yok oyle kulturleri. Cok rahatlar. Hic emzircektir kalkalim demiyolar. Ve ben hic cekingen biri degilim. Meme benim icin bebegimin yemegi. Her yerde emzirdim. Abisi iki kez gormus olabilir goz ucuyla benim memeyi. Kafasini cevirdi hemen tabi ama bu bile büyük bir mesaj onlara. Emziriyorum emzikli kadinim ben illaki uygulamali gosterip inandirmam ya da utandirmam mi lazim. Biraz anlayis Aman zaten bebek bahane. Iki bakip denize giderler. Olsun oylesi daha iyi zaten benim icin

Benimki 9. Aydan direnmeye basladi. Ama oncesi de çok zor. Minicik oluyolar, kiyamiyosun. Bilmiyorum. Bu sefer yapabilir miyim. Insallah yapabilirim.

Allah sabır versin bu mevsimde hele hiç çekilmez kimse.
ilk doğumda yalnız bırakıp ikincide akıllanan ne kadar çok aile büyüğü var maşallah

vajinal.kasinti yaşıyorum.mahvoldum.gunlerdir geçmiyor travazol.krem kullanabilirsin demişti doktieun.baska.bi.doktor.hamilelikte önerilmiyor dedi kaldım. özellikle geceleri perişan.oluyorum.napcagimi.sasirdim

bende de aynı sorun vardı antibiyotik ve fitil kullandım şimdi rahatım yoksa mahfolmuştum travazolu bana da verdi ama ilaçları içince ona gerek kalmadı

3 olmasa da sorun etme canim. 2700 du 40 haftalik.dogurdum. o zaman gram gram.cik farkediyo.gibi geliyo ama 4 kilo doganlar da suan ayni gorunuyo 1800 premature dogan da. Saglikli olsun gurbuz olsun da zayif olmasini dert etme
Valla burda içim rahatlıyor. İşte tecrübeli olmak çok farklı. Sanki benim yüzümden zayıf kalmış gibi hissetmiştim ama normale döndüm. Bebeğin yapısı ile alakalı demek ki. Bu çocuk böyle uzamaya devam ederse tutumları falan olmayacak kiloyu da takmayacaksın artık dediğiniz gibi doğumdan sonra da alır inşallah
Gayet iyi kilosu boyu Maşallah. Sağlıklı doğsun da kilo hemen toparlıyorlar.
Sağol kuzum Amin inşallah. Ya sanki zayıf doğarsa hemen hasta olacakmış gibi geldi. Ama herkeşler normal dedi.
Doktor şekerin yükseliyor ama iyi normal doğum için en fazla 39. Haftaya kadar gider dedi gelmezse sonra sezaryen olacakmışım.
Kızlar benim bebiş sağ tarafımda şişip duruyor resmen yani orası sertleşiyor sanki çıkmak için yer arıyor gerim gerim gerildi . Normal mi . Bide devamlı hareketlerini sağda hissediyorum
Benim de öyle canım. Kafası sağ tarafımda elleri de yanıdna. Sürekli orası şişiyor
vajinal.kasinti yaşıyorum.mahvoldum.gunlerdir geçmiyor travazol.krem kullanabilirsin demişti doktieun.baska.bi.doktor.hamilelikte önerilmiyor dedi kaldım. özellikle geceleri perişan.oluyorum.napcagimi.sasirdim
Ben kullanmıştım çünkü dayanamıyor insan bir süre sonra.

Günaydınlar
yarın yola çıkacağız. Bugün çok işim var. Şimdiden yol yorgunluğu çöktü.
Bir yanım deli gibi gitmek istiyor diğer yanım istemiyor hiç.
Canım sen doktora gitmişsin bebiş gayet iyiymiş kilosu için kızlar demiş herşeyi zaten, biliyorsun bende prematüre 2 kiloluk bebe annesiydim sonradan çokta güzel toparladık şuan akranlarıyla aynı
Güzel bir yolculuk olsun çokta yorma kendini bugün

Ay agridan uyuyamadim bugun. Simdi uyuyamayanlari anliyorum. Saat basi binbir zahmet yataktan dogrul tuvalete git, su ic yat. Saat basi tekrar ettim. Hic rahatca derin uykuya dalamadim. Berbat bir geceydi. Boğazım da cok acıdı.
Şu tuvalet işi varya ömrümü bitiriyor resmen hamileliğin 5-6.ayından beri düzenli uyku felan bitti galiba 1 ay sonrasının alıştırmasını şimdiden yapıyoruz ya benim tuvalete gitmem nerdeyse 6-7 buluyo sizdede öyle oluyormu ?

Evet dün gittik. Her şeyi çok şükür bir sorun yok. Zaten haftaya perşembe devlette tekrar kontrole gideceğim. Beğenirsem devlette devam edeceğim. Yaa inşallah öyle olur. Ne bileyim ilk olunca insan hiç bir şey bilmiyor. En ufak şeyde acaba sorun mu var diyor. Gerçi bu her hamilelikte böyledir tabiki ama en azından ikinci olmuş olsa belki daha cesaretli bilinçli olurdum. Çok teşekkür ederim burda içim rahatlıyor zaten 2 saatte bir 10 dk yürüyüş yapacağım. İnşallah hayırlısı ile varırız.

Valla bu gece benim de 6-7yi buldu. Normalde 3 kez fln kalkiyorum. Bu gece saat basi, hatta yeniden uykuya dalamadan 2.ye cise kalktigim oldu

Günaydın ben de böyleyimmm. Sağıma yatıyorum oram ağrıyo sonra binbir güçlükle doğrul, yastığı ayak ucına al bel desteğimi al ayarla sola devril. 1 saat sonra solum agrıyo binbir güçlükle doğrul yastıkları ayarla sağa devril. Yatakta bi yanımdan diğerine dönemiyorum ağrılarım sebebiyle.. ne zooor

Allah sabır versin bu mevsimde hele hiç çekilmez kimse.
ilk doğumda yalnız bırakıp ikincide akıllanan ne kadar çok aile büyüğü var maşallah

Ya esim kendi diyor. Mugtemelen denize tatile geliyolar. Hem bebegi de gormus oluruz diye o tarihe getiriyolar. Asil amaclari yine de buzi gormek degildir zaten. Ben niye dert ediyosam

Ay evet cok zor. Sukur evdeyim simdi bizimkileri ise okula gecirdim uyicam. Elimi hicbi ise surmedim. Dur yatmadan sunu da yapim su da aradan ciksin diye diye usi bitirmeden oturamiyorum. Sonra da uykum tamamen kaciyor. Hazir hala uyusukken birkac saat uyumayi denicem.

Merhaba arkadaşım umarım bir an önce ev işlerini halledersin gönlüne göre
-Biberon lansinoh aldım anne memesine en yakın akış oymuş yavaş akış olanı alacaksınız alırsanız s olanı.Süt sağma makinesi avent aldım ondan da bir tane avent biberon çıktı önce lansinoh kullanırım diye düşünüyorum ihtiyacım olursa.
-Emzik bibs kauçuk uç aldım kauçuğu daha çabuk tutuyorlarmış
-ateş ölçer omron gentle temp 720 temassız
-şampuan pişik kremi bebek yağı incia aldım.Mustela alacaktım artık içeriği temiz değil değişti dediler bilmiyorum.İncia kullanan arkadaşım memnun
-Bebek bezi ebebekten aldım baby me en küçük bir paket bu konuda pek bilgim yoktu etrafımda 3-4 kişi kullanıyor çok memnunlar sızdırma pişik durumuna göre sonra değiştirebilirim.
-ıslak mendil sleepy natural yenidoğan alacağım ama asıl olarak ebebekten bebek pamuğu aldım onu suyla ıslatıp sileceğim ilk 6 ay kadar.
-kafa yastığı kuzenim aldı hiç kullanmamış gerekli değil alma dedi bana
-reflü yatağı yatak juno
-Steril etmek için bir şey almadım arkadaşım tencerede su kaynatıp onun içinde steril ediyor ben de o şekilde yapmayı düşünüyorum.
-Lohusa külot bez oluyormuş depend ebebekten satılıyor ben 8. Aydaki kiloma göre bedenimi alacağım için şimdi almadım.Onu hep al diyorlar ne kadar gerekli bilmiyorum size de yazayım dedim fikir olur belki
-Emzirme atleti Pierre cardin aldım almadıysanız emzirme atleti alın diyorlar.Önden düğmeli ve beli ayarlanabilir pijama aldım emzirme kolay olur ve belini ayarlarım düşmez zamanla diye.
-Bebeğe tırnak makası wee aldım geniş tutma yerli ablam çok beğeniyordu ondan.
-Tarak seti baby plus aldım chicco alacaktım ama ya mavi ya pembe renkler ondan almadım o da alınabilir bence.
Çoğu ihtiyacımı ebebekten aldım ben.Alt açma örtüsü,göğüs pedi,süt saklama poşetleri gibi..Bir de otri bebe al diye çok söylediler bende de eksik onu da müsait olunca alacağım inşallah burun aspiratörü.
-Bende botti diye bir mağazadan aldığım anne bebek ihtiyaç listesi var size foto atayım belki içinden bakıp karar verirsiniz

Eklentiler

• 43239D81-0A07-4BB1-ACEF-D15B8EC9B071.webp
    66,3 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…