Valla ben kizima o tecrubesizlikle ilk 4 ay tek basima baktim. Resmen yalvardim biri gelsin bana yardim etsin, gozuyle baksa olur diye. Dedim ya bebek uyurken bile basinda durmaktan uyuyamiyordum. Biri sadece bebegin yaninda otursa uyuyabilirdim. O zamanlar kimse orali olmadi, herkes beni yalniz birakti. Simdi ne degisti acaba merak ediyorum. Bir de olk birkac hafta meme ucu yaralari bebegin anneye dunyaya adaptesi zor zamanlar oluyor. Biz de kalmasalar da ilk andan damlamazlar insallah.tabiki gelmek isteyeceklerdir önemli olan sana yük olmamaları yaşam alanına saygı duymaları, takma kafana stres olma simdiden
Aman 3un 5in lafi mi olur, sunun surasinda 2 ay sonra grupta dogurmayan kalmayacak. 2 ay ne ki... bir bakmisiz gecmis.Maasallah keske bizim de 3 5 hafta kalsa... Senin doktorun kafasından hepimize lazım bir tane
Ay agridan uyuyamadim bugun. Simdi uyuyamayanlari anliyorum. Saat basi binbir zahmet yataktan dogrul tuvalete git, su ic yat. Saat basi tekrar ettim. Hic rahatca derin uykuya dalamadim. Berbat bir geceydi. Boğazım da cok acıdı.Ahahahaha. Öncelikle maşallah iyi olmasına sevindim. Ağrılar benim de 2. De cidden farklı şuan deli gibi sırtım ağrıyor kasılmalar var filan . Kısacası benim de anam ağladı. Oyyyyy oyyyyy Kayseri'den bağırıyorum sizlereçatladımmmm
Evet ya, en azindan 20 gun. Ama yok oyle kulturleri. Cok rahatlar. Hic emzircektir kalkalim demiyolar. Ve ben hic cekingen biri degilim. Meme benim icin bebegimin yemegi. Her yerde emzirdim. Abisi iki kez gormus olabilir goz ucuyla benim memeyi. Kafasini cevirdi hemen tabi ama bu bile büyük bir mesaj onlara. Emziriyorum emzikli kadinim ben illaki uygulamali gosterip inandirmam ya da utandirmam mi lazim. Biraz anlayisSaka gibiler ya, lohusa bebe ile mi ugrassin misafirle mi, bari bir 40 I çıkışını değil mi? Çok kiziyorum bu eski kafaliliklara.
Benimki 9. Aydan direnmeye basladi. Ama oncesi de çok zor. Minicik oluyolar, kiyamiyosun. Bilmiyorum. Bu sefer yapabilir miyim. Insallah yapabilirim.1 yastan once mutlaka ayrilmasi gerektigini soyluyo uzmanlar. O zaman daha anlama kabiliyeti arttigi icin annenin onu attigini ondan vazgectigini dusunebiliomus. Ben o yuzden erkenden ayirmistim. Yani 1 yasini bekleme bana kalirsa cok bilincli oluyolar ve direniyolar da zaten
Evet ya, en azindan 20 gun. Ama yok oyle kulturleri. Cok rahatlar. Hic emzircektir kalkalim demiyolar. Ve ben hic cekingen biri degilim. Meme benim icin bebegimin yemegi. Her yerde emzirdim. Abisi iki kez gormus olabilir goz ucuyla benim memeyi. Kafasini cevirdi hemen tabi ama bu bile büyük bir mesaj onlara. Emziriyorum emzikli kadinim ben illaki uygulamali gosterip inandirmam ya da utandirmam mi lazim. Biraz anlayisAman zaten bebek bahane. Iki bakip denize giderler. Olsun oylesi daha iyi zaten benim icin
vajinal.kasinti yaşıyorum.mahvoldum.gunlerdir geçmiyor travazol.krem kullanabilirsin demişti doktieun.baska.bi.doktor.hamilelikte önerilmiyor dedi kaldım. özellikle geceleri perişan.oluyorum.napcagimi.sasirdim
Valla burda içim rahatlıyor. İşte tecrübeli olmak çok farklı. Sanki benim yüzümden zayıf kalmış gibi hissetmiştim ama normale döndüm. Bebeğin yapısı ile alakalı demek ki.3 olmasa da sorun etme canim. 2700 du 40 haftalik.dogurdum. o zaman gram gram.cik farkediyo.gibi geliyo ama 4 kilo doganlar da suan ayni gorunuyo 1800 premature dogan da. Saglikli olsun gurbuz olsun da zayif olmasini dert etme
Sağol kuzum Amin inşallah. Ya sanki zayıf doğarsa hemen hasta olacakmış gibi geldi. Ama herkeşler normal dedi.Gayet iyi kilosu boyuMaşallah. Sağlıklı doğsun da kilo hemen toparlıyorlar.
Doktor şekerin yükseliyor ama iyi normal doğum için en fazla 39. Haftaya kadar gider dediDaha cok erken alir kilo takilma oyle seylere canı icinde olsun.. daha ilk dogum bekle bakalim 40 haftaya kadar yolu var .. iri dogan bebekler genelde yasitlarina gore iri olmuyor bebeklikleri hizli cocukluk caglari geri oluyor.. onemli olan saglik yani benim cocuklarda o kadar iri olmadi ama suan yasitlarina gore anormal uzunlunlukta ve kilolular yasitlarindan hep 1 2 yas buyuk duruyolar mesela iri mi dogdular hayir..
Benim de öyle canım. Kafası sağ tarafımda elleri de yanıdna. Sürekli orası şişiyorKızlar benim bebiş sağ tarafımda şişip duruyor resmen yani orası sertleşiyor sanki çıkmak için yer arıyor gerim gerim gerildi . Normal mi . Bide devamlı hareketlerini sağda hissediyorum
Ben kullanmıştım çünkü dayanamıyor insan bir süre sonra.vajinal.kasinti yaşıyorum.mahvoldum.gunlerdir geçmiyor travazol.krem kullanabilirsin demişti doktieun.baska.bi.doktor.hamilelikte önerilmiyor dedi kaldım. özellikle geceleri perişan.oluyorum.napcagimi.sasirdim
Canım sen doktora gitmişsin bebiş gayet iyiymiş kilosu için kızlar demiş herşeyi zaten, biliyorsun bende prematüre 2 kiloluk bebe annesiydim sonradan çokta güzel toparladık şuan akranlarıyla aynıGünaydınlar
yarın yola çıkacağız. Bugün çok işim var. Şimdiden yol yorgunluğu çöktü.
Bir yanım deli gibi gitmek istiyor diğer yanım istemiyor hiç.
Hoş geldin aramıza
Şu tuvalet işi varya ömrümü bitiriyor resmenAy agridan uyuyamadim bugun. Simdi uyuyamayanlari anliyorum. Saat basi binbir zahmet yataktan dogrul tuvalete git, su ic yat. Saat basi tekrar ettim. Hic rahatca derin uykuya dalamadim. Berbat bir geceydi. Boğazım da cok acıdı.
Evet dün gittik. Her şeyi çok şükür bir sorun yok. Zaten haftaya perşembe devlette tekrar kontrole gideceğim. Beğenirsem devlette devam edeceğim. Yaa inşallah öyle olur. Ne bileyim ilk olunca insan hiç bir şey bilmiyor. En ufak şeyde acaba sorun mu var diyor. Gerçi bu her hamilelikte böyledir tabiki ama en azından ikinci olmuş olsa belki daha cesaretli bilinçli olurdum. Çok teşekkür ederim burda içim rahatlıyor zatenCanım sen doktora gitmişsin bebiş gayet iyiymiş kilosu için kızlar demiş herşeyi zaten, biliyorsun bende prematüre 2 kiloluk bebe annesiydim sonradan çokta güzel toparladık şuan akranlarıyla aynı
Güzel bir yolculuk olsun çokta yorma kendini bugün
Valla bu gece benim de 6-7yi buldu. Normalde 3 kez fln kalkiyorum. Bu gece saat basi, hatta yeniden uykuya dalamadan 2.ye cise kalktigim olduŞu tuvalet işi varya ömrümü bitiriyor resmenhamileliğin 5-6.ayından beri düzenli uyku felan bitti galiba 1 ay sonrasının alıştırmasını şimdiden yapıyoruz ya benim tuvalete gitmem nerdeyse 6-7 buluyo sizdede öyle oluyormu ?
Günaydın ben de böyleyimmm. Sağıma yatıyorum oram ağrıyo sonra binbir güçlükle doğrul, yastığı ayak ucına al bel desteğimi al ayarla sola devril. 1 saat sonra solum agrıyo binbir güçlükle doğrul yastıkları ayarla sağa devril. Yatakta bi yanımdan diğerine dönemiyorum ağrılarım sebebiyle.. ne zooorAy agridan uyuyamadim bugun. Simdi uyuyamayanlari anliyorum. Saat basi binbir zahmet yataktan dogrul tuvalete git, su ic yat. Saat basi tekrar ettim. Hic rahatca derin uykuya dalamadim. Berbat bir geceydi. Boğazım da cok acıdı.
Allah sabır versin bu mevsimde hele hiç çekilmez kimse.
ilk doğumda yalnız bırakıp ikincide akıllanan ne kadar çok aile büyüğü var maşallah
Ay evet cok zor. Sukur evdeyim simdi bizimkileri ise okula gecirdim uyicam. Elimi hicbi ise surmedim. Dur yatmadan sunu da yapim su da aradan ciksin diye diye usi bitirmeden oturamiyorum. Sonra da uykum tamamen kaciyor. Hazir hala uyusukken birkac saat uyumayi denicem.Günaydın ben de böyleyimmm. Sağıma yatıyorum oram ağrıyo sonra binbir güçlükle doğrul, yastığı ayak ucına al bel desteğimi al ayarla sola devril. 1 saat sonra solum agrıyo binbir güçlükle doğrul yastıkları ayarla sağa devril. Yatakta bi yanımdan diğerine dönemiyorum ağrılarım sebebiyle.. ne zooor
Merhaba arkadaşım umarım bir an önce ev işlerini halledersin gönlüne göreMerhaba arkadaşlar, uzun zamandır girememistim. Umarım hepiniz bebekleriniz iyisinizdir. Ben uçuş yasağım başlamadan 2 haftalığına Türkiye’ye gittim geldim. Yurtdışınada daha tam yerlesemedim ev bulma olayları burda çok zormuş, geçici eşyalı evde kalıyorum o yüzden pek birsey almamıştım ama vakit yaklaşıyor :)
Kıyafetleri Türkiye’den aldım yıkayıp ütüleyip getirdim. Şimdi önerilerinize ihtiyacım var. Eksik listesi çıkardım ama hangi markaları alacağımı bilmiyorum. Listesini tamamlayan yada araştıran arkadaşlar benimle paylaşırsa çok sevinirim:)
- biberon
- emzik
- ateş ölçer
- şampuan, pişik kremi
- bebek bezi
- kafa yastığı ( gerekli mi?)
- reflü yatağı
Birde strerilize etmek için bir şey aldınız mi ? Almadıysanız nasıl strerilize ediliyor?
Aklıma gelmeyen varsa siz ekleyin :)
Şimdiden teşekkür ederim herkese
Sormaaa Oyyy Allah'ım sabır versin hepimize.3.ler napsin hee ölek miiisaka maka su son 1 bucuk haftadir tersten gordum anamınkini .. malamat etti oglan beni inanirim agriyodur her yeriniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?