Bendede bebek harekrti ve kasilma oluyo surekli dinlendigim yatigim yerde bile kasiliyor anlam veremiyorum
Aynı şeyi yaşıyorum, hem karnım tümden sertleşiyor hem de bebek bir sağa bir sola geçiyor zorluyor. öyle sert ki nefesimi de kesiyor. dün ilk defa 3 kez acı da hissettim. Normalde rahatsız etse de böyle acı hissetmezdim. Sonra kesildi ama sürekli diken üstündeyim. Yazın sıcaklar ve yanında ufak bir aktivite hemen zorluyor kesinlikle. Benim normalde bildiğim bir riskim yok ama son 2 gündür dediğin gibi nereye döneceğimi nasıl yatacağımı şaşırdım. Hepimizin dikkat etmesi gerekiyor. Bir de ben çok bol su içen biriyim. O kadar içmeme rağmen çarpıyor. Saat 10:00, 7'den 10'a 2 litre su içmişim ama öyle terliyorum ki hala sussuz hissediyorum. İnşallah randevun iyi geçer, iyi yapmışsın. Bana göz devirip bunun için mi geldin öff demeyeceklerini bilsem ben de gidicem. Kendi doktorumla Perşembe günü randevum. Onda da ne nts var ne bir şey. tansiyonumu ölçüp idrarıma bakıp gönderiyor. üstün körü de ölçüm yapıyor sağ olsun.
ahahahBenimde hep solda kemigime zorladigi icin guzelim uykumdan uyandim suan sol tarafimi deşmekte sanki 2 ayagiyla badanaj cekiyo icerde diger bebislerim ne kadar usluydu hala oyleler bundan korkmaya basladim.
canım kolay gelsin Allah yardımcın olsun <3çok kötü bir gece geçirdim ya. uyuyamadım, kasılmalarım devam etti dinlemediğim için. su içiyorum ama yetmiyor bünyem susuz kalıyor çünkü boncuk boncuk terliyorum. her gün çarşaf değiştiriyorum. bebek de gece uyurdu bu gece bir o yana bir bu yana kasıldı durdu. yani endişelendim epey. şimdi uyuyor kasılmam yok ama iyi hissetmiyorum. niye böyle oldu ki. bugün çalışıyorum canım ona da sıkkın. of pozitif enerji istiyorum evrenden en acilinden.
Bence yine de haberlendirmelisin ne okur ne olmazDoktorum 2 hafta önceki görüşmemizde bebeğin aşağı doğru ineceğini hafif lekelenme ve ağrı olabileceğini söylemişti. Onun için biraz rahat davrandım. Zaten sancısız hafif lekelenme olunca randevuda konuşuruz diye bekliyorum
Benim tüp bebek doktorum ve perinatalog 12. haftaya kadar folidoce kullandirdi doğuma kadar da multivitamin içerisinde de folik asit var kullanacaksınız dedi hatta hatta kızımda 16.haftaya kadar kullandım otizm sadece folik asitten kaynaklı olduğunu düşünmüyorum bazı doktorlar folik asit fazlalığı diyor ama yanında genetik faktörlere bağlı diyorİlk 3 ay kullandım simdi multivitamin icindeki doz ilk 3 aya gore dusuk sadece ) içinde kullanıyorum ben de ki riskli gebeyim, riskli gebelik doktoruna gidiyorum. Doktor zararli olsa gebelikligi riskli olan bana vermezdi sanirim. Neye göre zararliymis? Ayrıca bir arkadaşın ablasi yakın zamanda doğum yaptı, folik asit eksikliginden bebeginde omurulikte sinirlerinde sorunla doğdu, bebeği ameliyat aldılar doğar doğmaz. Zararli oldugunu ortaya atan arkadaş sebep de yazsin, insanlari panik netmeye gerek yok bence.
Merhaba, geçmiş olsun önemli bişey değildir muhtemelen yani, randevu sonrası hayırlı haberlerini okuruz inş..Günaydın anneler ve bebelerDün geceden beri peçeteye gelecek şekilde pembe lekelenmeler yaşıyorum maalesef. Saat 11 de randevumuz var diye acile gitmedim. İnşallah önemli bir sorun değil yalnızca bebeğin aşağı inmesinden kaynaklıdır
Ay çok zor ve acı oluyo hep aynı yere yapınca hareketleri.. Benim de solumda bi kaç gündür bazen vurduğu tek hamlede gözüm karardı değişik bir ağrı oldu anlık bayıldım gibi mi desem bi tuhaf çok kötü oldum çarşamba randevuda soracağım..Kızlar valla bu çocuk beni öldürecek. Sağ böğrümü değişiyor dayanamıyorum. Bir de sağ kaburgama vuruyor o da ayrı canımı acıtıyor. Aylardır sağ tarafımda. Sola geçmiyorben sağıma yatamaz oldum.
Kız anaaaaa. Bu bebeler niye böyle? Bende yerimden zıplıyorum acıyla çığlık atıyorum bazen. Yani ne yaptıysam çıkmadı sağımdan.Ay çok zor ve acı oluyo hep aynı yere yapınca hareketleri.. Benim de solumda bi kaç gündür bazen vurduğu tek hamlede gözüm karardı değişik bir ağrı oldu anlık bayıldım gibi mi desem bi tuhaf çok kötü oldum çarşamba randevuda soracağım..
Ben de kullanıyorum hala multivitamin içinde var, hatta ilk aylarda da bu mevzu geçmişti buralarda yine sormuştum dr a zarar edecek düzeyde vitamin değeri yok içinde endişe etmeyin böyle şeylere boşyere demişti.Hanımlar forumda biri folik asit kullanımının 3.aydan sonra zararlı olduğunu yazmış.siz hala kullaniyor musunuz?ben hala mtivitamjn içinde ve demir ilacınjn içinde olmak üzere kullaniyorum
Uyku bu aylarda bir çoğumuzun temel sorunu ya Allah yardımcımız olsun.. Rahat bir pozisyon bulup doğru düzgün yatamıyoruz zaten, artı yanında mide yanması, bebiş lerin hareketi, kasılmalar ağrılar gibi bonuslar derken ooo uykular haram hayırlısı diyelimGünaydın hamişleryeni haftamız kolaylıkla geçsin diye dua ediyorum hepimize
Dün gece bende uyuyamayanlar kervanındaydım hatta iki gün giremedim kk o kadar sayfayı uykusuzlığumdan okudum. 6 dan sonra uyudum bacağıma krampla korkuyla uyandım doğuma ilgili kabus gördüm. Allahım psikolojim altüst oldu doğuramıyordum dr da beni erken almış suni sancı vermiş yok doğuramadım yazılanlar söylenenler bilinç altıma işliyor galiba normal doğumdan tırsmaya başladım
Çok sık ölçmek de çok iyi değil canım daha bi stres oluyor insan ve tabi sonucunda hemen etkileniyor tansiyon da.. Sorun yoktur Allahın izniyle sakin kal başka şeylere odaklan düşündükçe stres olursun.Sinirlerim bozuk neredeyse 2 saattir tansiyon sorunu yaşıyorum. Çok yoruldum artıkbenim normal tansiyonum 10/6 ama 2 saat önce ölçtüğümde 9/6 oldu önemsemedim biraz sonra tekrar baktım 9/5 oldu zaten hissettim düşmeye başladığını. En son 8/4 oldu. Bunu ölçtüğümde ayaklarımı kaldırmış yatıyordum. Neyse bundan belki düşmüştür diyip kalkıp ölçtüm 11/5 çıktı. Şu anda 10/7 çıkıyor. Nevrim döndü tansiyon oynamasından
Benim hareketsiz kaldığım zamanlarda ayak ve bacaklarım şişer sağ tarafım biraz daha fazla şişer elimde şişiyor ve uyuşuyor her yerim..Sağ bacak ayak ödemlenen arkadaşlar oturunca bacağınız uyuşuyormu keçe gibi oldu sanki bugün biraz oturdum birde sağ elimde şişiyor ayak duydumda elin şişdiğini duymamıştım varmı bunları yaşayan
Ne bileyim aldığımız vitaminler coşturuyor herladeKız anaaaaa. Bu bebeler niye böyle? Bende yerimden zıplıyorum acıyla çığlık atıyorum bazen. Yani ne yaptıysam çıkmadı sağımdan.
Normale döndü şimdilik şükür ama çok sarstı. Başım ağırlaştı resmen. Ama sürekli böyle devam ederse giderim doktora. Kesin vitaminler çünkü şeker tüketmiyorumÇok sık ölçmek de çok iyi değil canım daha bi stres oluyor insan ve tabi sonucunda hemen etkileniyor tansiyon da.. Sorun yoktur Allahın izniyle sakin kal başka şeylere odaklan düşündükçe stres olursun.
Benim hareketsiz kaldığım zamanlarda ayak ve bacaklarım şişer sağ tarafım biraz daha fazla şişer elimde şişiyor ve uyuşuyor her yerim..
Ne bileyim aldığımız vitaminler coşturuyor herlade
Aptallar ya. Sinir oluyorum böyle şeylere. Ben cevabını veriyorum dayanamıyorumBen de bu sıralar sürekli olumsuz yorum yapan insanlarla karşılaşıyorum, geçen bi arkadaş ynai kocakarı falan değil benim yaşlarımda hatta küçük benden 3-4 yaş, 29.haftamdaydım senin göbeğin çok aşağıya inmiş geçen aya göre çantanı hazırla erken doğurursun gibime geliyo dedi, çok üzücü insanlar neden böyle bilmiyorum.. Sonra bikaç gün önce eşim tarafından akrabalar topluluğunda doğum ne zaman diye soruyorlar ağustos ilk haftası dedi Dr diyorum karnıma bakıp bakıp yok cıks beklemez o kadar bekler mi diyorlar hayırlısı diyip geçiyorum.. Hem sinir oluyorum madem çok biliyosunuz dr dun görüşünü niye soruyorsun.. Hem de üzülüyorum hepsi de biliyo stresini yaşıyorum zaten erken olur mu olacak mı, niye böyle insanlar bazı şeyleri düşünüp konuşmak bu kadar zor olmamalı.
ahahah
ay çok güldüm
benimki dönmedi başı sağ kaburgamın altında
sökecek kaburgamı az kaldı
benim yerime de uyuyun işteyim
masaya kafamı koyyum az dedim ne mümkün
Ya teşekkür ederim rahatladım biraz ben ilaç kullanıyorum kasılma için adalat omu yapıyor acaba diye endişelenmiştim herkeste olabiliyor demekkiÇok sık ölçmek de çok iyi değil canım daha bi stres oluyor insan ve tabi sonucunda hemen etkileniyor tansiyon da.. Sorun yoktur Allahın izniyle sakin kal başka şeylere odaklan düşündükçe stres olursun.
Benim hareketsiz kaldığım zamanlarda ayak ve bacaklarım şişer sağ tarafım biraz daha fazla şişer elimde şişiyor ve uyuşuyor her yerim..
Ne bileyim aldığımız vitaminler coşturuyor herlade
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?