32.haftada 2200 dü, benim bebişte 2 hafta önde ama dr um olumsuz bişey söylemedi herşey yolunda dediDoktordan çıktım.üniversiteye geldim di. 2hafta önde çıkıyor dedi özelden geldim ya bi azar tabi istemediğimiz bisey filan dedi kilosu 2378gr 33+0iz fazlamı ciddenşeker testine filan bakacak .evde şeker ölçümü yaptıracak sanırım pufff özelin gözünü seveyim
Ben ölçmüyorum ama ben de cok oynadığını hissediyorum tansiyonumun, hemen bi ayran iç biraz tuz ile dengelenir, vucut her gün daha da zorlanıyorSinirlerim bozuk neredeyse 2 saattir tansiyon sorunu yaşıyorum. Çok yoruldum artıkbenim normal tansiyonum 10/6 ama 2 saat önce ölçtüğümde 9/6 oldu önemsemedim biraz sonra tekrar baktım 9/5 oldu zaten hissettim düşmeye başladığını. En son 8/4 oldu. Bunu ölçtüğümde ayaklarımı kaldırmış yatıyordum. Neyse bundan belki düşmüştür diyip kalkıp ölçtüm 11/5 çıktı. Şu anda 10/7 çıkıyor. Nevrim döndü tansiyon oynamasından
Beni el ayak hamileliğin başından beri şiş hele biras yürüyüm veya ayagımı asagı sarkıtayım hep şişiyor ayakkabı olmuyor terlik de olmuyorSağ bacak ayak ödemlenen arkadaşlar oturunca bacağınız uyuşuyormu keçe gibi oldu sanki bugün biraz oturdum birde sağ elimde şişiyor ayak duydumda elin şişdiğini duymamıştım varmı bunları yaşayan
Maasallah insallah zamanında gelsin bu sefer kötü düşünceleri at kafandan :) bebeğin 33 te geldiğinde kuvoze girmiş miydi bir sıkıntısı var mıydı merak ettimSelamlar biz de bugün 33+0 oldukçarşamba kontrolüm var 33+2 de, ilk bebişimi doğurduğum gün 33+2.. Ona bağlı değil hiçbişey biliyorum ama insan engel olamıyor bazı düşüncelere, o yüzden bi geçse şu çarşamba günü stresimi baya hafifletecek ilk kez 34 leri göreceğim inş nasip olursa.. Hep beraber ennn erken 38 görelim sağlıkla hepimiz inş Amin
Yaptım yaptım. Düzeldi şimdilik ama bakalım akşama tekrar ölçeceğim. Teşekkür ederimBen ölçmüyorum ama ben de cok oynadığını hissediyorum tansiyonumun, hemen bi ayran iç biraz tuz ile dengelenir, vucut her gün daha da zorlanıyor
Ben dogum doktorum endokrin ve diyetisyen arasında mekik dokuyorum şekerden ötürü. Bebek kilolu olunca direk sekerden süpheleniyor zaten ki diyetisyenim hicbir bebeğin kilolu dogmasını istemeyiz diyor en iyisi 3 ile 3.5 kilo imiş, daha buyuk bebek ac doyuyor metabolizma olarak doyuramıyosun sarılık oluyor filan demişti, biraz diyet yapar dikkat edersin endişelenme bi süre sonra alısıyor insanDoktordan çıktım.üniversiteye geldim di. 2hafta önde çıkıyor dedi özelden geldim ya bi azar tabi istemediğimiz bisey filan dedi kilosu 2378gr 33+0iz fazlamı ciddenşeker testine filan bakacak .evde şeker ölçümü yaptıracak sanırım pufff özelin gözünü seveyim
Merak ettik valla güzel haberlerini bekliyoruzzGünaydın anneler ve bebelerDün geceden beri peçeteye gelecek şekilde pembe lekelenmeler yaşıyorum maalesef. Saat 11 de randevumuz var diye acile gitmedim. İnşallah önemli bir sorun değil yalnızca bebeğin aşağı inmesinden kaynaklıdır
Benim 33+2 de 2060gr mi ne çıkmıştı. Bana çık kilolu gelmedi tabi ama doktor daha iyi bilirDoktordan çıktım.üniversiteye geldim di. 2hafta önde çıkıyor dedi özelden geldim ya bi azar tabi istemediğimiz bisey filan dedi kilosu 2378gr 33+0iz fazlamı ciddenşeker testine filan bakacak .evde şeker ölçümü yaptıracak sanırım pufff özelin gözünü seveyim
Normal bence tam 32 de bana 2 kilo gayet iyi haftasıyla uyumlu dediler üniversite deDoktordan çıktım.üniversiteye geldim di. 2hafta önde çıkıyor dedi özelden geldim ya bi azar tabi istemediğimiz bisey filan dedi kilosu 2378gr 33+0iz fazlamı ciddenşeker testine filan bakacak .evde şeker ölçümü yaptıracak sanırım pufff özelin gözünü seveyim
Beni el ayak hamileliğin başından beri şiş hele biras yürüyüm veya ayagımı asagı sarkıtayım hep şişiyor ayakkabı olmuyor terlik de olmuyor
bana da biraz önde ama sorun değil dedi. 32+3'te 2300 çıktığında.Doktordan çıktım.üniversiteye geldim di. 2hafta önde çıkıyor dedi özelden geldim ya bi azar tabi istemediğimiz bisey filan dedi kilosu 2378gr 33+0iz fazlamı ciddenşeker testine filan bakacak .evde şeker ölçümü yaptıracak sanırım pufff özelin gözünü seveyim
Aynı şeyi yaşıyorum, hem karnım tümden sertleşiyor hem de bebek bir sağa bir sola geçiyor zorluyor. öyle sert ki nefesimi de kesiyor. dün ilk defa 3 kez acı da hissettim. Normalde rahatsız etse de böyle acı hissetmezdim. Sonra kesildi ama sürekli diken üstündeyim. Yazın sıcaklar ve yanında ufak bir aktivite hemen zorluyor kesinlikle. Benim normalde bildiğim bir riskim yok ama son 2 gündür dediğin gibi nereye döneceğimi nasıl yatacağımı şaşırdım. Hepimizin dikkat etmesi gerekiyor. Bir de ben çok bol su içen biriyim. O kadar içmeme rağmen çarpıyor. Saat 10:00, 7'den 10'a 2 litre su içmişim ama öyle terliyorum ki hala sussuz hissediyorum. İnşallah randevun iyi geçer, iyi yapmışsın. Bana göz devirip bunun için mi geldin öff demeyeceklerini bilsem ben de gidicem. Kendi doktorumla Perşembe günü randevum. Onda da ne nts var ne bir şey. tansiyonumu ölçüp idrarıma bakıp gönderiyor. üstün körü de ölçüm yapıyor sağ olsun.
Emzirme destek yastigi almadiysaniz a101de 40 tl kizlar genisligi falan gayet iyi cok dolu dolu degil yani sert degil. Oglumda aldigim.hem daha kucuktu belime oturmuyodu hem de cok doluydu serttibu cok guzel geldi bu modeli aldim
Ben de bu sıralar sürekli olumsuz yorum yapan insanlarla karşılaşıyorum, geçen bi arkadaş ynai kocakarı falan değil benim yaşlarımda hatta küçük benden 3-4 yaş, 29.haftamdaydım senin göbeğin çok aşağıya inmiş geçen aya göre çantanı hazırla erken doğurursun gibime geliyo dedi, çok üzücü insanlar neden böyle bilmiyorum.. Sonra bikaç gün önce eşim tarafından akrabalar topluluğunda doğum ne zaman diye soruyorlar ağustos ilk haftası dedi Dr diyorum karnıma bakıp bakıp yok cıks beklemez o kadar bekler mi diyorlar hayırlısı diyip geçiyorum.. Hem sinir oluyorum madem çok biliyosunuz dr dun görüşünü niye soruyorsun.. Hem de üzülüyorum hepsi de biliyo stresini yaşıyorum zaten erken olur mu olacak mı, niye böyle insanlar bazı şeyleri düşünüp konuşmak bu kadar zor olmamalı.
Hele hele deseydin. Ben 32 de gittim 2080 di. 2 hafta onde olmak bisi degistirmiyo ki. Cok bi fark degil. Kendileri soyluyolar zaten +-500 diye. E 500 fazla cikiyosa bu cocuk ilerde demek degil o zaman. Ki benim oglum 3 kusur cikip 2700 dogdu. Sekerin vs de yok diye biliyorum. Moral bozmaktan baska biai yapmiolarDoktordan çıktım.üniversiteye geldim di. 2hafta önde çıkıyor dedi özelden geldim ya bi azar tabi istemediğimiz bisey filan dedi kilosu 2378gr 33+0iz fazlamı ciddenşeker testine filan bakacak .evde şeker ölçümü yaptıracak sanırım pufff özelin gözünü seveyim
En güzeli, ama ben yapamadım o an maalesef.. İnş bidaki seferlereAptallar ya. Sinir oluyorum böyle şeylere. Ben cevabını veriyorum dayanamıyorum
Öyle mi iyi hadi inş tekrarlamaz bidaNormale döndü şimdilik şükür ama çok sarstı. Başım ağırlaştı resmen. Ama sürekli böyle devam ederse giderim doktora. Kesin vitaminler çünkü şeker tüketmiyorum
Tek taraflı dediği nasıl bir şey acaba ya? benim bugün de var kasılmam. 3 gündür var. çok sert karnım. perşembe randevuya dayanmaya çalışıyorum ama ne olacak böyle bilmiyorum.Doktora gittim, ultrasonda bsey gormedi ama nst istedi, nst de geriliyorum her girdiğimde, karnı kocaman hamileler yaninda kendimi iyi hissetmiyorum.erken girdiğimden. Neyse temiz çıktı şükür. Tek bir tarafta uzun geçmeyen kasılma olmaditan ve bebek hareket ettiği sürece sorun yok dedi. Haftaya kendi doktoruma da danisacagim yine de bakalım. Yani normal dedi doktor
Aman söyle gitsin. Yani başkaları kırılmasın aman saygısızlık olmasın derken biz yıpranıyoruz.En güzeli, ama ben yapamadım o an maalesef.. İnş bidaki seferleredaha bitmezler çünkü
Öyle mi iyi hadi inş tekrarlamaz bida
Onca vitaminle enerji doluyordur şekersiz de olsa
Şekersiz tatlısız yaşamak çooookkkk zor ben arada kaçamaklarıda zorluyorum ama hayırlısı, çok yüksek çıkmadı dr da ölçüm takip istemedi diye hafif bir rahatlık var ben de ama hayırlısı..
Bazı dr lar ın kiloya karşı hassasiyeti var sanırım kimisi istemiyor kimisi normal buluyor, benim de ilk hamileliğimdeki dr 2 hafta önde gitmesinde sakınca görmedi hiç.. Hatta iyi bile oldu erken doğrunca bu bizim avantajımız oldu demişti.. Şimdiki dr 1 hafta önde çıkmasından pek memnun değil sorun yok ama şu kadar olsa daha iyiydi diyip duruyorDoktordan çıktım.üniversiteye geldim di. 2hafta önde çıkıyor dedi özelden geldim ya bi azar tabi istemediğimiz bisey filan dedi kilosu 2378gr 33+0iz fazlamı ciddenşeker testine filan bakacak .evde şeker ölçümü yaptıracak sanırım pufff özelin gözünü seveyim
Amin amin inş hepimizin öyle zamanında sağlıkla gelsinler.. Çarşambadan sonra atacağım kafamdan nasipse az kaldıMaasallah insallah zamanında gelsin bu sefer kötü düşünceleri at kafandan :) bebeğin 33 te geldiğinde kuvoze girmiş miydi bir sıkıntısı var mıydı merak ettim
bence çok değil. bizim seninle aynı gün görünüyo benim geçen pazartesi gittiğimde 2278 gr çıktı tam 2 hafta öndeydi. ıvf gebesisin sen normal dedi. 100 200 gr için strese girmeye gerek yok dedi ki bende şeker var ona rağmenDoktordan çıktım.üniversiteye geldim di. 2hafta önde çıkıyor dedi özelden geldim ya bi azar tabi istemediğimiz bisey filan dedi kilosu 2378gr 33+0iz fazlamı ciddenşeker testine filan bakacak .evde şeker ölçümü yaptıracak sanırım pufff özelin gözünü seveyim
Aynen öyle, arkdaşın karnın aşağıya düşmüş erken dopurursun dediğin de ertesi günlere randevum vardı sordum dr a böyle diyenler var diye öyle kadınlarla kocakarılarla muhabbeti kes dediHerkes doktor bosver, duyma. Aklin karisirsa doktoruna danisirsin.
Çok haklısın olan bize oluyor.. O farklılık niye acaba cihazdan kaynaklıdır heralde ama insanın içi rahat etmez yine kaçamak yapmak için.. Neyse zaten sona yaklaştık artık doğum sonrası rahatça yer içersin inş.. Benim 3 aylık şekere de bakmıştı sağlık ocağı dru, o da iyi çıkınca açlık tokluk da hep kan tahlillerinde hep normal olunca diyetimi esnetmiştim dr da esnetebilirsin zaten çok kilo almadın demişti.. Evde hiç ölçülmedi sadece, Olmazsa yine doğuma kadar tekrar sıkı diyete başlarım heralde çok bişey de kalmadı..Aman söyle gitsin. Yani başkaları kırılmasın aman saygısızlık olmasın derken biz yıpranıyoruz.
Ya bende çok zorlanıyorum ama alıştım herhalde. Kaçamak yapıyordum lakin şekerim yükselince bırakmak zorunda kaldım. 3 gündür güzel diyet uyguluyorum.evde fazla çıkıyor doktorda az çıkıyor onu da anlamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?