2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Göbekleri açık görüyor mu herkes nst cekilirken yoksa ayrı gizli bolmede mi çekiliyor

Kızlar günaydın aranızda sütü gelen varmı etrafımdakiler sütün gelmeye başladımı diye soruyolar yok diyince sütün az olacak demekki diyolar moralim bozuluyo sizde böyle bi durum oldumu
Ne alakasi var kiminin hormonundan dolayi ya akar ya akmaz .. aslinda akmamasi gelmemesi daha iyi bebegin ilk emmesi gereken süt akiyo hep ... benim mesela 2 cocukta akmadi gelmedi dogumdan sonra bebek emdikce bi geldi o gelis sutten yirtilcakti goguslerim .. her annenin sütü gelir onemli olan bebegin emmesi oglum pek hevesli degildi emmeye tek memeyle buyudu, kzimda dogar dogmaz yapisti eme eme o sütü getirdi bu nasil olcak bakalim

Özel olmazsa doktorun muayene ücreti ne kadar ve hastanede doğum fiyatı ne kadar acabaa
Ne özel olacak canım aramızda özel mi kalmış akıntımızın külodumuzu ne kadar ıslattiğini bile konuşuyoruz Burada birbirimize danışmayacaz da kime sorucaz Zaten hastane politakası gereği telefonda fiyat bilgisi vermiyorlar.

Özel Rami Hastanesi - Op. Dr. Nehir Bayram
Normal-Sezayan ücreti aynı
Mesai saatleri içinde (9-17 arası ve 2 Cumarteside bir 9-13 arası) olursa 5500
Mesai saatleri dışında olursa 7000
Ama bayramdan sonra zam gelecekmiş. Yine yazarım buradan güncel fiyatı.

Nöbetçi kadın doğum doktoru yokmuş doktor her hastasına geliyormuş.

Muayene ücreti 200 TL NTS 35 TL

Annenin kan uyuşmazlığı iğnesi, Allah korusun bebek kuvezde kalırsa ya da sarılık tedavisi vb. olursa hepsini sigorta karşılıyormuş. Yani ekstra sürpriz bir masraf çıkmacak. ( Başka bir hasteneye sordum hepsi için ayrı ayrı diyat verdi de çıkışta kabarık bir fatura dayama ihtimalleri beni gıcık ediyor burada öyle bir sey olmaz gibi)

Ben hastaneyi de beğendim. Temiz, düzenli ve sakin bir hastane. Yeni doğan yoğun bakımindaki küvez sayısı da 13-15 arası bir seydi bu bence büyük artı. Genelde yer oluyor ama dolu olursa da yakınlarda bir sürü hastane var sevkediyoruz dedi. Ben ilk doğumumu Nisa Hastanesinde yapmıştım orası çok kalabalıktı (arkadaşım oraya mezbaha diyor ) buranın sakinliği hoşuma gitti.

Sorum komik gelebilir ama sade su temizleyici mi ah acemilik
Ben pandemi baslarinda fakir hypo clean almistim onla temizlerim en garanti gidaya bile surulebiliyor
Eskiler fırt fırt doğuruyorlarmiş sonrada saldım çayıra mevlam bayira
Kızlar günaydın aranızda sütü gelen varmı etrafımdakiler sütün gelmeye başladımı diye soruyolar yok diyince sütün az olacak demekki diyolar moralim bozuluyo sizde böyle bi durum oldumu
Daha 32. Haftada ne sütü ay midem kalkti sabah sabah

Ayy sen cok yaşa yaa bi kilot olsa keske

Etraftaki cahil cuhelayi birak bana aile hekiminin hemsiresi her asida her kontrolde mamayi birak birakirsan sutun cogalir mama zararli anne sutu almazsa cok hastalanir diye diye aglatirdi beni oyle bi iki kez de degil cocuk 2 yasina gelene kadar her kontrolde. Smdi takmam sanane der cikarim o zaman ilkti bilmiodum. Yogunbakim sureci gecirmistik bisi olcak diye odum kopuyo o da ustune tuz biber ekiyodu tabi. En onemlisi hastaneden saglikla alip cikabilmek kmse iki canla gidip eve kolu karni bos donmesin cok zor

Gunaydinn kizlar ..33+0 olduk sükür 34e dayandik .. yavas yavas squat falan yapim diyorum erken mi acaba hurmayi 35. Haftadan sonra baslicam kesin anca fayda eder siz ne dusunuyosunuz ?
Bizde bugün 35 e girdik vücut hareketleri yapmıyorum hiç iki gündür de günde 3-4 hurma yiyorum yarın doktora.gidicem bakalım o ne derse

Ay ben şuanda nisa hastane gidiyorum nasıl bir tesadüf memnunum hastaneden şuan Medipol oldu yeni binaya geçtiler baya lux bir şey orda da normal doğumu destekliyorlar ama senin doktoru çok beğendim. Ben Bahçelievler'de oturuyorum baktım Rami hastanesi Eyüpte uzak kalır mı bana bilemedim doktorumdan da memnunum aslında bu saatten sonra Dr ve hastane değiştirmek ne kadar mantıklı. Yani sırf senin Dr beğendiğim için degistiresim geldi Senin ilk doğum normal miydi Dr kimdi ebelerden falan memnun kalmış mıydın

Eskiler fırt fırt doguruyormuş ama bizim gibi şehir bebesi değil onlar. Vücutları esnek kasları güçlüymüş. Çocuk büyütürken de herkes birbirine destekmiş. Mahallede bir büyük çocuğun yanlış yaptığını görse anında uyarırmış, tarlaya gidenin çocuğu ağladığında emzikli her herhangi bir kadın alır emzirirmiş şimdi hangimiz kabul eder böyle şeyleri. Çok bireysel yaşıyoruz artık. Kimseye minnet etmemek üzerine kurulu bir düzenimiz var e bunun da sonuçları oluyor. Ama kimseye de güvenilmiyor. Azıcık aşım ağrısız başım hesabı 2 çocuk yeter diyoruz hadi en olmadı 3 ama fazlasını kimsenin gözü yemiyor artık.

Gunaydinn kizlar ..33+0 olduk sükür 34e dayandik .. yavas yavas squat falan yapim diyorum erken mi acaba hurmayi 35. Haftadan sonra baslicam kesin anca fayda eder siz ne dusunuyosunuz ?
Günler ne çabuk geçiyor degil mi ilk haftalarda kayiplar yaşayanlar oluyordu giresim bile gelmiyordu foruma bende defalarca kayip yaşadigim için çok korkuyordum resmen sona yaklaşiyoruz

Günler ne çabuk geçiyor degil mi ilk haftalarda kayiplar yaşayanlar oluyordu giresim bile gelmiyordu foruma bende defalarca kayip yaşadigim için çok korkuyordum resmen sona yaklaşiyoruz
Aynen ya aglasakta sızlasakta az kaldı sükür bi avazda alalim hemen kucaklarimiza boş kalmasin insallah gunlerde cabuk gecti masallah haziran hemen bitti mesela.. darisi temmuza

Korku ilk gün neyse hala.oyle aman hareket etmedi amam iyimi doğup kucağa sağ salim sağlığıyla alınca oh cekicem herhalde bende ilk kimyasal yaşadım ilaç tedavi insan panik atak oluyor artık ilk bebiste olunca

Bizde bugün 35 e girdik vücut hareketleri yapmıyorum hiç iki gündür de günde 3-4 hurma yiyorum yarın doktora.gidicem bakalım o ne derse
6-7 hurma ile baslicam bende doktorada soruyumda bakalim ben arada yapiyordum egzersizi ama vajinada rahimde batma oluyodu artik duzenli yapmaya baslicam

6-7 hurma ile baslicam bende doktorada soruyumda bakalim ben arada yapiyordum egzersizi ama vajinada rahimde batma oluyodu artik duzenli yapmaya baslicam
Şeker yüksek çıkmaması için 3.4 le duruyorum bende gün içinde şeker yüklü yiyecek ve meyveler tuketince şeker dengesi için bende 3..4 tane diye okudum

Ben doğuralı 9 sene oldu ama benden sonra gidenler de pek memnun kalmadı. Şimdi bu hamileliğimde bir doula ile görüştüm o da orayı tavsiye etmedi çok müdahale ettikleri için. Bu doktor gibi doğal sürece saygılı bir hastane istiyorsan Nisa yanlış seçim. Doula bana Bağcılar'da Şafak Hastanesi'nde Sema Yılmaz'ı da çok tavsiye ettim o da Nehir Bayram'ın kafasından bir doktormuş bir araştır istersen ben uzak diye istemedim. Hem fiyatı da Rami Hastanesinden çok daha uygundu.

Nisa'daki doktorum Asiye Hanımdı. Galiba soyadı Uzun'du. O zamanlar da o normal doğumcu olarak pek meşhurdu. Mesai saati bitmesine rağmen ben servise çıkana kadar bekledi ve ek bir ücret istemedi.

Benim ilk doğumum normaldi ama bir tek çıkış yeri normaldi. 42. Haftada suni sancı ile doğurdum. Bağırıp cağırmıyorum ne derlerse yapıyorum diye dayadılar suniyi hatta bir ara artık nefesim kesildi de öyle kapadı hemşire serumu. Düzelince aynen devam Hadi bende bu kadar abartılı olmasa da suni sancı vermeleri zorunluydu ama benden sonra kendi sancısıyla giden arkadaşlarıma da vermişler suni. Amaçları bir an önce doğurtup odayı boşaltmak. Birine vitamin demişler takmışlar garibim sonradan anlamış. Diğeri istemeyince Asiye Hanım kızmış o zaman doğumun iki gün sürer demiş 1 saat sonra doğurmuş halbuki.

Hastanenin genel ortamını da sevmemiştim. Bir kere çok kalabalık, randevu alsan bile aşırı bekliyorsun.

Ebeler beni gereksiz yere doğum öncesi çok ikindirdilar sürekli muayene ettiler beni ebe açtı desem yeridir onun dışında her hastaya hep aynı ebe geliyor bence bu güzel bir şey. Ebeler de genel olarak iyi davraniyorlar.

Bir de yenidoğan yoğun bakımında da haftasonu nöbetçi doktorlar sorumluluk almak istemedi her nöbet değişimi başka bir şey söylediler hatta devletten para almak için boşuna mı tutuyorlar diye bile şüphelendik. Pazartesi yenidoğan ünitesinin sorumlu doktoru gelince tedaviye başladılar boşuna 2 gün fazladan kalmış oldu yani o arada enfeksiyonu ilerledi belki de hiç düzgün bilgi vermediler.

Sancı odası da servisteki oda da tek kişilikti, içinde duşu tuvaleti vardı ama aşırı küçüktü. Sancı odasına plates topu götürmüştüm ama odadaki boşluk sadece plates topu kadardı Onu şişirsem adım atacak yer kalmayacaktı. Servisteki oda da çok küçüktü her geçen yatağıma çarpıyordu benim de ağrım çoktu baya sıkıntı vermişti odanın küçük oluşu.

Temizliyo evet hatta satan kisi soda ekleyin mobilya ve beyaz esya temizlerken oldugunda oyle yapiyorum beyazsa mobilyam biraz cif kullaniyorum ama oda kokusu kaliyo iste en guzeli su yada bol durulamak

Sodayi da ilk kez duydum, mobilyaya zarar vermiyorsa oldukça mantıklı

Aynen bak sirkede olabilir
Sirke değil tenizlik sirkesi

Ben olsam elde yikarim ama içi kartonluysa yikanmaz

Ah iste içi kartonlu bazılarınin Yoksa kendim dahil herseyi makineye atasim var ahahha

Bu arada sevgili anneler ve anne adaylari

Elalemin boş konusmalarina cidden takmayin hatta sütün var mı, karnın mi düşük senin vs, hadsiz sorular soranlara cevap vermeyin, hiç de ayıp olmaz. Sizin cevaplariniz sonrasi sizi yok yere uzuyorlar, hamile kadın bu her şey söylenmez diyen de yok. Burada okudukca hadsizleri hem sinirleniyorum hem de sizleri incitmis olmalarina ayrı kiziyorum.

Kimsenin dedigine kulak asmayin, hepimiz kendimize özel hamileyiz, kiyaslanamayiz...

Sevgiler deli delirella

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…