2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Gelde anlat Aksi gibi instada takip ettiğim bi ebe var oda diyo bu haftalarda sütünüz gelebilir diye
Gelebilir diyo kesin gelmeli demiyo ki. Eltim kilo kilo sut veriyo bebesine birini emerken oburunun altina bardak tutuyo oyle dusun. Ama dogurur ilk gun hic sutu olmaz brak oncesiini

Gelebilir diyo kesin gelmeli demiyo ki. Eltim kilo kilo sut veriyo bebesine birini emerken oburunun altina bardak tutuyo oyle dusun. Ama dogurur ilk gun hic sutu olmaz brak oncesiini
Valla içim rahatladı bende stres yapıyodum

Valla içim rahatladı bende stres yapıyodum
Yok yok hic yapma. Yanina sicak su torbasi al dogumdan sonra onu koydukca hemen geliyo sut gelir insallah. Ama.gelmezse az olursa da dunyanin sonu degil. Ilk oglum o kadar az emdi ki 8 ay mama meme ki 4 te 3 u mamaydi sonra hep mamayla devam ettik sutum cok azdi cok uzuldum cok agladim. Smdi olsa uzulmem herkes kismetini yer. Gayet saglikli bagisikligi guclu cabuk hastalanmaz. Sen de takma takmazsan kesin bolca olur zaten

Benim hep ıslak nerdeyse, her tuvalete girdiğimde çamaşır değişecek kadar sarı-beyaz bir akıntı oluyor. Doktor vajinal kültür aldı üreme olmadı, normal akıntıymış ama bayağı fazla

Ayy inşallah canım şu sıcak su torbasını kesin yanımda götürecem İnşallah faydası olur süt sağma makinası var tanıdığımda elektrikli onuda getircek zaten bakalım uğraşacaz gelmezsede canı sağolsun cücüüümün mamayla beslenir babasının parasına eder

Kızlar biz İstanbul'a geldik Dün 34+0 da kontrole gittik. Cezayir'de en son gittiğim doktor yola çıkacağım için alttan baya detaylı muayene etmişti. Varislerin tam rahim ağzında, normal doğumun çok komplikasyonlu ve kanamalı olur ben sezaryen öneriyorum demisti. Rahim içinde varsa Sezaryen de tehlikeliymiş dedim. Hiç merak etme varisli hastalarımız olduğunda ekip olarak hazırlanıyoruz bebeği hemen çıkarıyoruz, bebek çıkınca rahim zaten anında büzüşüyor kanama duruyor dedi.

Burada Özel Rami Hastanesi'nde Nehir Bayram'a gittim. Giden arkadaşlarım çok memnunlardı. Mudahalesiz doğal doğum taraftarı önceden sezaryan doğuranları bile normal doğurtuyor falan.

Neyse ben varislerim var dedim. Varisli hastaları severim, lastik gibi olurlar çok daha kolay açılırlar dedi Varisler asla normal doğuma engel değil dedi.

İlk doğumumda 45 dk varislerimi diktiler hem de uyuşmadı doğumdan daha zordu, sonrasında da çok uzun sürede iyileştim dedim. Doğum dikişi varis dikişi diye bir ayrım yok senin ilk doğumun çok mudaheleli ve dikişli bir doğum olmuş, Bunda öyle olacak diye bir şey yok dedi. Seni odanda yumuşak yumuşak yatağında büyük ihtimal kesisiz dikişsiz doğurturuz hiç merak etme dedi

Ha kesi atmam gerekirse illa varislere denk gelir kanar ama onları da düğümler dikerim öyle abarttıkları gibi kanamadan öleceğin masada kalacağın bir durum asla değil dedi

Alttan muayene bile etmedi. Sen çok korkuyorsun o yüzden 39. Haftada bana hatırlat varislerine bir bakayım normalde 40. Haftadan önce alttan muayene etmem dedi Zaten sezaryenin lafını bile açtırmadı.

Epidural sordum doğumun doğal seyrini tamamen baltalayan bir şey ben hiç tavsiye etmiyorum dedi Benim de dikişleri hissetmemek için tek ümidim epiduraldi o da suya düştü

Doktorun dediği senaryo olursa ne ala ama ya yine çok dikişim olursa ve yine uyuşmazsa diye korkuyorum. Ayrıca biraz ayakta durunca bile acayip acıyan o varislerin içinden benim koca kafalı kız nasıl geçecek Çünkü başı büyük doğumda biraz seni ıkındırıcaz dedi

Velhasıl varisleri asla önemsemedi bir göreyim neredeymiş nasılmış bile demedi

Bayramda izinliymiş, korona zamanı da zaten bir B planım olması lazım. O yüzden bir doktora daha gideceğim bakalım o ne diyecek. İnşallah iyice kafamı karıştırmaz

F Fatimeesss sen vardın varisli biri daha vardı unuttum kimdi.

Epidural harici ben doktoruna bayildim. Epidural olmadan da uyusturabiliyolar dikisler atilirken hic endiselenme. Valla cok sevdim ya doktorunu insallah anlattigi gibi kolayca kesisiz dikissiz bi avazda dogurursun.

Benim magnezyumum tahlillerde düşük çıkmıştı zaten sürekli de kramp giriyor çarpılmış gibi oram buram yamuluyor. Günde 2 kere magnezyum içiyordum. Cezayir'deki doktor ek bir vitamin yazdı bir de tek başına magnezyum yeterli olmaz kasiyum da iç demişti ama oradakiler ya şase ya suya atılan fisslardan onları da ben içemiyorum. İstanbul'dan alırım demiştim.

Bu gittigim doktor 35. Haftadan itibaren kan hapı dışında hiç bir ilaç içmeyeceksin, dedi. Magnezyum içmeyince çok ağrım oluyor ama dedim dedim olacak ama sabredeceksin doğumu geciktiriyor, bir şey kalmadı zaten dedi

35. haftadan itibaren her gün hindistan cevizi yağıyla perine masajı yapacaksın, en az 1 saat yürüyeceksin, 5-10 hurma yiyeceksin, çömelme kalkma hareketi yapacaksın dedi. Varislerle nasıl çömeleyim, günde nasıl bir saat yürüyeyim dedim çömelmek şart değil ama yürümeden bir şey olmaz eve gelince ayaklarını diker uzanırsın dedi

Nts ye de 35. Haftadan sonra başlıyorlarmış. Beni 3 hafta sonraya yani 37. Haftayı tamamladıktan sonra çağırdı. Hiç bir tahlil de istemedi istede de ne fayda zaten takviye kullandırtmayacaksa

Ay ben bu kadar hastane ortamında ev doğumu konpseptli doğal doğum isteyip istemediğimden emin olamadım bi Bir yanım doktora güven belki dikişsiz olacak diyor bir yanım ay yıl olmuş 2022 teknolojinin tüm nimetlerinden faydalan boşuna acı çekme diyor. Ay çok kararsız kaldım

Kızlar günaydın aranızda sütü gelen varmı etrafımdakiler sütün gelmeye başladımı diye soruyolar yok diyince sütün az olacak demekki diyolar moralim bozuluyo sizde böyle bi durum oldumu
Ne alaka senin bir de daha 2 ay neredeyse 40 haftanın dolmasına yuh bu kadar önceden neden gelsin. Gelen vardır belki ama öyle herkesin de gelmiyor. Gelmeyenlerin de sütü olmayacak diye bir şey yok. Benim hamileliği geç, doğumdan sonra ilk üç gün hiç gelmedi sonra bir geldi ikizlerim olsa onlara bile yeterdi muhtemelen. Oğlumu da 3 sene emzirdim. Yani sütün az ya da çok olmasının hamilelikte memenden süt gelmesiyle alakası yok. Millet de çok konuşmasın anca moral bozmayı biliyorlar

Epidural harici ben doktoruna bayildim. Epidural olmadan da uyusturabiliyolar dikisler atilirken hic endiselenme. Valla cok sevdim ya doktorunu insallah anlattigi gibi kolayca kesisiz dikissiz bi avazda dogurursun.
Ben de varisler olmasa bayıla bayıla tercih etmiştim ama işte ilk doğumumda o uyuşturucu iğnelerden 7 tane yaptı doktor ama hiç mi uyuşmaz, uyuşmadı her iğnenin giriş çıkışının acısını hissettim o dikişler yerine 3 kere daha doğurmayı tercih ederdim Şimdi doğumdan değil dikişten korkuyorum resmen.

Epidural yerine de çok güzel ağrı kesicilerimiz var gerekirse onları kullanırız dedi.

Ben normalde çok sabırlı, soğuk kanlı biriyimdir ve asla kararsız değilimdir. Doktor beni böyle canı tatlı, telaşlı biri sandı Ama dediklerine şok oldum bu kadarını da beklemiyordum. Neyse zamanla tanır artık napayım

Resmen aradığım doktor

Özel olmazsa doktorun muayene ücreti ne kadar ve hastanede doğum fiyatı ne kadar acabaa

Aynen tabi elimizden geleni yapalım emzirebilmek için ama bu mamayı zehir gibi lanse edenlere de sinir oluyorum. Olmayanın da olmuyor napsın anne bir de aaa emmiyor mu, aaa sütün yetmedi mi, aaa mama mi veriyorsun diyenleri boğasım geliyor. Anne sütü olmadığı yerde mama gibi bir nimet var çok şükür.

Ben son haftalarda süt arttırıcı çaylara vb. başlayacağım inşallah. Çemenotu tohumu acayip süt yapıyormuş, 1,5 litre suya 10 tane atıp su olarak onu içiyormuşsun.
Hurma zaten hem doğum kolay olsun diye hem de süt için üketecegim inşallah bu sefer hem dogumum kolay olur hem sütüm çabuk gelir en önemlisi de kucağımda bebeğimle taburcu olurum. Eve kucağı boş dönmek çok zor Allah hiçbirimize yaşatmasın

Dun gördüm bunu da, instagramda incelemesi var mı bakayım

Bişey sorucam nst de herkes herkesi görüyor mu

Ben pazt gittim daha, dogumhanede bir odayi perde ile ayirmislardi, girişte foruyorsun diğer anne adayini

Surke benim her seyim yaw. Buzdolabinin icini de sirkeyle siliyorum. Kimyasal kalir sonra gidalara karisir. Ama sirke oyle mi, mis mis.

Sirke bilirim de temizlik sirkesi diye ürün ne bildim ne kullandım. Bakicam artik

Islak bezler üzerinden gecerim belki Herhalde cnm Ben de yetiskin halimle yıkamadan giymemiş yeni aldigimi

Kızlar günaydın aranızda sütü gelen varmı etrafımdakiler sütün gelmeye başladımı diye soruyolar yok diyince sütün az olacak demekki diyolar moralim bozuluyo sizde böyle bi durum oldumu

Ya millet ne? Onların bebeğini mi emzirecekmissin? Böyle gereksiz soru soranin agzina kurekle vurasim geliyor, al sana süt al sana bilmem ne diye aşağıdaki gibi ürünler var, gogusu isitip süt akışını kolaylastiran. Milletin dinleme sen, bunu da bur incelersin

Bi de dun elektrikler.gitti mahallede acil cikmam gerekiyodu evden 14 kat indik oglumla merdivenlerden. Butun gun bacaklarim titredi smdide kramp girmis de agrisi kalmis gibi agriyo
Ağır vasıta gibi olduk, sağa sola dönerken bile zorlanıyoruz böyle olunca da iyice hamladık tabi Hamile olmayanı bile 14 kat zorlar. Neyseki inmişsiniz bir de çıksaydınız nasıl olurdu düşünemiyorum

benim doktorumda 35 ten sonra tüm ilaçları bırakacaksın dedi, benden son ayda tahlil istemedi :) doktorun iyi insanın içini rahatlatıcı konuşma yapmış ama sende içindeki korkundan dolayı emin olamamışsın :) bende senin gibiyim, için rahat olacaksa başka doktordan da görüş al.

Iyi dayanmissin ben olsam bi laf sokardim kesin dayanamam hic

Ben olsam elde yikarim ama içi kartonluysa yikanmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…