- 17 Aralık 2018
- 2.322
- 3.208
- 133
Canım nasılsın beben nasıl beben ne kadarlik olduBen rahim içine yaptırdım transferden önce. Tutunmada etkili olduğunu söylüyor doktorlar. Yumurtalıklara yaptırıp faydasını gören çok kişi var.
Öncelikle hoşgeldinKızlar biz İstanbul'a geldikDün 34+0 da kontrole gittik. Cezayir'de en son gittiğim doktor yola çıkacağım için alttan baya detaylı muayene etmişti. Varislerin tam rahim ağzında, normal doğumun çok komplikasyonlu ve kanamalı olur ben sezaryen öneriyorum demisti. Rahim içinde varsa Sezaryen de tehlikeliymiş dedim. Hiç merak etme varisli hastalarımız olduğunda ekip olarak hazırlanıyoruz bebeği hemen çıkarıyoruz, bebek çıkınca rahim zaten anında büzüşüyor kanama duruyor dedi.
Burada Özel Rami Hastanesi'nde Nehir Bayram'a gittim. Giden arkadaşlarım çok memnunlardı. Mudahalesiz doğal doğum taraftarı önceden sezaryan doğuranları bile normal doğurtuyor falan.
Neyse ben varislerim var dedim. Varisli hastaları severim, lastik gibi olurlar çok daha kolay açılırlar dediVarisler asla normal doğuma engel değil dedi.
İlk doğumumda 45 dk varislerimi diktiler hem de uyuşmadı doğumdan daha zordu, sonrasında da çok uzun sürede iyileştim dedim. Doğum dikişi varis dikişi diye bir ayrım yok senin ilk doğumun çok mudaheleli ve dikişli bir doğum olmuş,Bunda öyle olacak diye bir şey yok dedi. Seni odanda yumuşak yumuşak yatağında büyük ihtimal kesisiz dikişsiz doğurturuz hiç merak etme dedi
Ha kesi atmam gerekirse illa varislere denk gelir kanar ama onları da düğümler dikerim öyle abarttıkları gibi kanamadan öleceğin masada kalacağın bir durum asla değil dedi
Alttan muayene bile etmedi. Sen çok korkuyorsun o yüzden 39. Haftada bana hatırlat varislerine bir bakayım normalde 40. Haftadan önce alttan muayene etmem dediZaten sezaryenin lafını bile açtırmadı.
Epidural sordum doğumun doğal seyrini tamamen baltalayan bir şey ben hiç tavsiye etmiyorum dediBenim de dikişleri hissetmemek için tek ümidim epiduraldi o da suya düştü
Doktorun dediği senaryo olursa ne ala ama ya yine çok dikişim olursa ve yine uyuşmazsa diye korkuyorum. Ayrıca biraz ayakta durunca bile acayip acıyan o varislerin içinden benim koca kafalı kız nasıl geçecekÇünkü başı büyük doğumda biraz seni ıkındırıcaz dedi
Velhasıl varisleri asla önemsemedi bir göreyim neredeymiş nasılmış bile demedi
Bayramda izinliymiş, korona zamanı da zaten bir B planım olması lazım. O yüzden bir doktora daha gideceğim bakalım o ne diyecek. İnşallah iyice kafamı karıştırmaz
@Fatimeesss sen vardın varisli biri daha vardı unuttum kimdi.
Benim var o durumu yaşıyorum, ama genel olarak ilk hamilleğime göre daha yorgun ve bitkinim ama bi 10 gündür falan aynı tarif ettiğin gibi bi yorgunlukla kalkıyorum sanki bi gün önce hiç oturmadan 10/saat çalışmışım gibi.. Uykusuzluktan desem gece uykularımın kalitesizliği zatenn bikaç aydır var wc mide yanmaları vs den.. Son günler karın da büyüdükçe yataktan kalkmak dönmek bile eziyet gibi baya iş yapmışım gibi enerji sömürüyor, acaba o mu diyorum çok sık dönüyorum yatarken yüz kere dönüyorm gibi hissediyorum habire bi sağa bi sola , her dönüşüm yarım dk olsa, yarım dk da her wc vs yataktan çıkmaya çalışma süresi2 gündür gün içi sabah kalktığımdn beri yorgun hissediyorum. Sanki çok is yaparsınız da yorgunluk gelir ya bedeninize, heh işte tam oyle. Oysa bütün gece kaliteli olmasa da uyuyorum, sabaha dinlenmis olmam lazım ama halsizim, elim hiçbir ise gitmiyor.
Benzer durum yaşayan var mı? Bu bebeler vitamin depolarimizi bosalttigi givi enerji bataryalarimizi da mı boasltiyor yoksa
Maşallah beslenmen çok güzel daha ne olsun, minyon tiplidir genetiktir sağlıklı olsun sağlıklı doğsun da yeter.. Ben de tam tersi şeker çıktı tatlıya çok düşkündüm onu da bıraktım hafif kaçamaklar saymazsak, onu dışında yumurta 2-3 günde 1 anca çok yiyemiyorum, Et ve tavuk 10-15 günde bir azıcık o da 1 porsiyon etmez yediğim, meyveyle hiç aram yok erik dışında midem almıyor normalde de eti de meyveyi de zor yerim.. Süt hiç içemem ama peynir ve yoğurt çok severim neyseki.. Yani diyetime bu açıdan da çok ayak uyduramıyorum et meyve falan. Biraz kuruyemiş onunda her gün yiyemiyorum yine. Kısacası çok doğru düzgün beslenemiyorum yapamıyorum, ama bugün kontrolde 1 hafta önde giden bebiş biraz daha fazla 1.5 hafta önde gidiyor dedi Dr.. Yani kendini besleyemiyorm falan gibi düşünme tam olarak beslenmeyle alakaları da değil kanımızdayken baksana.. Bizim aile de kardeşlerim 4.5 ve üzeri bi ben 3.5 kg olmuşum eşim tarafı da hep iri ve uzunlar yapı meselesi sanırm..Var var ceviz fındık yiyiprum süt içiyorum her gün mutlaka. Günde 1 elma yiyorum. Yani her gün et ya da tavuk yiyorum Yeşillik dahil. Çorba içiyorum akşam yemeklerinde. Öğlen sebze ya da bakliyat + 1 kase yoğurt yiyorum her gün. Ama anlamadım kötü mü besleniyorum diyeceğim ama sanmıyorum
Ay benim de kv aynı şekilde 20 li haftalarda sormuştu 500 küsürdü benim de,söylediğimde aman hiç kilo alamamış çok zayıf niye öyle yemiyosun çocuğa da gitmiyor falan feryat etmişti halbuki dr da önden gidiyo bu kadar olmasını beklemeyiz diyor diyorum yok küçük küçük o kilo alamamış diyo, hangi haftada ne kadar olmalı ne bilelim biz dr bize önde geride demese he deyip geçicem ne bileyim ne olması gerekiyor..şekere rağmen iri değilse bence de çok iyi mirunenin dediklerine katılıyorum:) sen bakma bana da aaaaa anneannem 20 li haftalarda sormuştu. söyledim 570 gram gibi biseydi. ne kadar zayifmis demekki küçük olacak dedi ki benim oğlan o zaman da önden gidiyorduağzı olan konuşuyor bosver cidden. doktor normal dediği sürece kimsenin ne düşündüğü önemli değil.
ben halam ve 5 yaşındaki oğlu halamın ikinci hamileliginde kontrole beraber gitmiştik. halamın yanında cantasi varmış ne olur ne olmaz diye. onu da mesela direkt acil sezaryene almışlardıdediğin gibi kendini olacağı belli olmuyo
Bebek bezi.birakana kadar mi.acaba? Bez ne zaman birakiliyordu ?
Çok geçmiş olsun, bizim burdaki asm de serum falan takmıyorlar sadece dr görüp bi ilaç yazıp gönderir... Özel hastanelerde de hastanesine göre değişiyor kimisi zirveyi yaşatır faturada kimisi de usturplu fiyat çıkarabiliyor.. Ben daha önce gebeyken yaşadığım hastalıkta serum takmışlardı zaten yapabileceğimiz bişey yok vitamin serumu takalım biraz da ağrı kesici olur rahatlar kendine gelirsin diye, muhtemelen serum talep etiğinizde size de öyle bişey yaparlar..Ya kızlar ben fena hastalandım. Vücudumun her yeri ağrıyor, boğazım kuruyor, kolumu kıpırdatacak halim yok. Nefesimin daraldığını hissediyordum muhtemelen kalp atışlarım hızlandı yine ama ölçmeye bile kalkamadım.
Doktora gidince ASM'nin sistemine düşmüşüm anam bir baktım Ankara'dan bir numara arıyor meğer kayıtlı telefon numaram olmayınca sağlık bakanlığı üzerinden aramışlar ben de diyorum töbe bismillah beni Ankara'dan ev numarası kim arıyor
Ay yine konuyu dağıttımNeyse bu hafta içi gel dediler, gitsem ASM de bana serum falan bağlarlar mı? Ya da acile gitsem kale alırlar mı? Üst solunum yolu enfeksiyonu diyip antibiyotik verip geri mi yollarlar? Çok fenayım a dostlar. Göbeğimin alt kısmı da fena açıyor herhalde vücudun hassaslaşan yerleri daha çok ağrıyor. Evin yakınında bir özel tıp merkezi var, oraya gitsem kol gibi fatura dayarlar mı? Serum taktırmanın ücreti ne acaba biliyor musunuz? Tak diyince takarlar mı bir de? Hayır bir şey yapmayacaklarsa hiç çıkmıcam yataktan.
Hayir en acisi da zaten 1 ay sonra istesek de uyuyamiycak olmamizGece uyuyamayanlarda ben…. Şu saat oldu daha gözümü kırpmadım. Aç değilim susuz değilim ama bir gram uykum yok. İşin kötüsü sabah olmuyor bir türlü
Gecmis olsun. Bu hamilelikte ben de sık sık hadtalandim ne yazik ki, cok zordu. Umarim en kisa zamanda toparlanirsin.Kendimi hic iyi hissetmiyorum burun tikanikligi ve bogaz yanmasi var birde eklemlerim agriyo bi kırgınlık var uzerimde şu 1 saat icinde oldu.. dün duş alıp yatmıştım oylece yada 2 gundur oglum hastaydi ateş, bogaz enfeksiyonu ve burun akintisi ondan gecti galiba.. parol aldim iyi gelir ins uyuyamiyorum bas agrisindan yaz gunu bu nerden cikti dicem ankaranin kıstan farki yok..
Geçmiş olsun. Yolda çok yoruldun muhtemelen.Ya kızlar ben fena hastalandım. Vücudumun her yeri ağrıyor, boğazım kuruyor, kolumu kıpırdatacak halim yok. Nefesimin daraldığını hissediyordum muhtemelen kalp atışlarım hızlandı yine ama ölçmeye bile kalkamadım.
Doktora gidince ASM'nin sistemine düşmüşüm anam bir baktım Ankara'dan bir numara arıyor meğer kayıtlı telefon numaram olmayınca sağlık bakanlığı üzerinden aramışlar ben de diyorum töbe bismillah beni Ankara'dan ev numarası kim arıyor
Ay yine konuyu dağıttımNeyse bu hafta içi gel dediler, gitsem ASM de bana serum falan bağlarlar mı? Ya da acile gitsem kale alırlar mı? Üst solunum yolu enfeksiyonu diyip antibiyotik verip geri mi yollarlar? Çok fenayım a dostlar. Göbeğimin alt kısmı da fena açıyor herhalde vücudun hassaslaşan yerleri daha çok ağrıyor. Evin yakınında bir özel tıp merkezi var, oraya gitsem kol gibi fatura dayarlar mı? Serum taktırmanın ücreti ne acaba biliyor musunuz? Tak diyince takarlar mı bir de? Hayır bir şey yapmayacaklarsa hiç çıkmıcam yataktan.
Gecmis olsun klima da oyle iste. Dikkatli olmak lazim. Kullansak olmuyor kullanmasak olmuyor.Geçmiş olsun canım. Dört gündür hastayım etim kemiğinden ayrılıyor gibi kasık agrım çok oldu geniz akıntım cok fazla oldu iştahsızlık ve mide bulantısı devam sıcaklara aldanıp klima altında çok yattım ben. Dün idrar ve kan tahlili yaptım sonuç temiz çıktı saglık ocagı sadece parol verdi. Hala rahatsızlığım devam kızcem ilk ikigün cok sakindi şimdi maşallahı var.
Evet ya, hayır bide kim görse uyu uyuyabildiğin kadar bebek doğunca hiç uyuyamıcaksın diye akıl veriyor, hangi uyku o kadar kolaysa gel sen uyu diyesim geliyorHayir en acisi da zaten 1 ay sonra istesek de uyuyamiycak olmamiz
Hahah evetHayir en acisi da zaten 1 ay sonra istesek de uyuyamiycak olmamiz
Canım çalışabilir aldıktan sonra aldığın tüm izin ve raporlar analık izninden maalesef düşüyor bilgin olsunKızlar çalışabilir raporu alıp ertesi günü yıllık iznimle Kuşadası taraflarına tatile gittik her ne kadar belimi agrıtsa da yüzmek çok iyi geldi. Baya bir gezdik dönüşte de Efes antik kentine gittik yürü babam yürü bitmedi. 3 saatte cıkabildik içinden sıcakta bebekoyla nasıl yürüdüm o kadar yolu bilmiyorum. Taşlar kaygan ayağımda sandalet var eşime tutunarak kaya kaya gittimarkasından da Şirinceye gittik yine engebeli taşlı yollar sağ salim gelebildik çok şükür ama ayaklarımın altını hissetmiyorum. Her gece kabuslar gördüm çocuğu tatilde doguruyordum çok şükür doğurmadan geldik maceralı tatil anımı sizinle paylaşmak istedim
Hayırla gelsin benimde 23 temmuz demişti bayram öncesi tekrar konusacagzbenim doğum tarihim 22 temmuz arkaaslar sezeryan olacağı için planlandı tabi takibinde olacağımı extra bı durum olmazsa bu tarih olacagibi soyledi
Marketlerde beyaz sirke War canım ben ewide onla silerim yıllardır bir kapak kadar dokersen çok kokmaz bir günde uçar gider hem nazara da iyidir Efendimizin bu konuda tavsiyeesi War ben onlar siliyorum öneririm başka şeye ihtiyaç duymazsinEki Görüntüle 3091151
Ben bundan aldım mobilya gelince ilk bununla bi dezenfekte ederim diye de gelmediği için denemedim henüz. %100 doğal içerikli diyo ama bebiş doğunca bununla temizlemem çok da güvenemiyorum çünkü
Pişki kremi bez vs kiydun mu vanim birde emzik önermiyorlar ilk 10 fün meme reddi olur diyeKızlar bende hazırladım çantayı bebişe 3 takım 5 Li hastane çıkışı koydum yeter mi , bez koydum , ağız mendili koydum, emzik ve biberon koydum , göğüs pompasını aldım, kullan at alt açma aldım, 2 müslin 2 penye battaniye aldım. Aklıma gelenler bunlardı bunları hazırladım eksik gördüğünüz şeyleri yazar mısınız tamamlayayım bende eksiklerimi.
günaydın canım, ona sen başvurmuyorsun. şirketin muhasebecisi sgk da işliyor raporunu.Günaydin kizlarr 32+0 dan selamlar bugün dogum izni icin rapor almaya gidecegim kizlar ben calismiyorum ama eşimin şirketinde sigortaliyim o yuzden calişabilir falan almayacagim dogum parasi için başvurmam gereken biryer var mi
Hee taman o zaman arkadaşim aramak gerekiyor falan dedi degünaydın canım, ona sen başvurmuyorsun. şirketin muhasebecisi sgk da işliyor raporunu.
Benim minikte biraz minikEvet düzenli alıyorum. 1 gün yiyip 1 gün yemiyorum yumurta. Daha öncesinde yani şeker çıkmadan önce normaldi. Ne zaman diyete başladım o zaman gerilemeye başladı. Kilosu hakkında Bi şey demedi ama karın çevrisi 1 hafta geri dedi. Yeme içme artırsam şeker çıkacak. Anlamadım nasıl yapacağım
İş yerine sordum canım rapor düşüyor yıllık izin düşmüyor kullanabilirsin dediler. Tam da tatil planı o haftaya denk geldi özellikle sordum ama umarım sonradan birşey çıkarmazlarCanım çalışabilir aldıktan sonra aldığın tüm izin ve raporlar analık izninden maalesef düşüyor bilgin olsunne güzel gezmissin walla ben totomu kaldıramıyorum
Canım 3 hafta gerilik bir anlam ifade ediyor yoksa 1 2 hafta ileri geri çok takılacak bişi değil üzme kendini karın çevresi küçük geri demek biraz minik bir bebek demek başka bir anlamı yok benim kızlarım hep öyleydi ilk kızım 3 hafta geriydi gebelik zehirlenmesi yaşadığım için 37+0 da2300 doğdu diğer kızımda hep böyle minikti 1 hafta geri karınn cevresi diyolardi 37+0 da 2780gram doğru bende 1500gr prematüre bir bebegim ailenin genetik yapısı etkiliyorİnşallah ilerlemez de en kötü 1 haftada kalsa da olur. İlerlerse sıkıntı olur dedi doktor.
Çok geçmiş olsun canım benim sıcak bastıkça soyunuyoz sonuç hastalanıyozGeçmiş olsun canım. Dört gündür hastayım etim kemiğinden ayrılıyor gibi kasık agrım çok oldu geniz akıntım cok fazla oldu iştahsızlık ve mide bulantısı devam sıcaklara aldanıp klima altında çok yattım ben. Dün idrar ve kan tahlili yaptım sonuç temiz çıktı saglık ocagı sadece parol verdi. Hala rahatsızlığım devam kızcem ilk ikigün cok sakindi şimdi maşallahı var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?