- 2 Ağustos 2012
- 1.114
- 1.640
- 333
Çok geçmiş olsun canım baya kötü olmuşsun inşallah çabucak toparrlarsnYa kızlar ben fena hastalandım. Vücudumun her yeri ağrıyor, boğazım kuruyor, kolumu kıpırdatacak halim yok. Nefesimin daraldığını hissediyordum muhtemelen kalp atışlarım hızlandı yine ama ölçmeye bile kalkamadım.
Doktora gidince ASM'nin sistemine düşmüşüm anam bir baktım Ankara'dan bir numara arıyor meğer kayıtlı telefon numaram olmayınca sağlık bakanlığı üzerinden aramışlar ben de diyorum töbe bismillah beni Ankara'dan ev numarası kim arıyor
Ay yine konuyu dağıttımNeyse bu hafta içi gel dediler, gitsem ASM de bana serum falan bağlarlar mı? Ya da acile gitsem kale alırlar mı? Üst solunum yolu enfeksiyonu diyip antibiyotik verip geri mi yollarlar? Çok fenayım a dostlar. Göbeğimin alt kısmı da fena açıyor herhalde vücudun hassaslaşan yerleri daha çok ağrıyor. Evin yakınında bir özel tıp merkezi var, oraya gitsem kol gibi fatura dayarlar mı? Serum taktırmanın ücreti ne acaba biliyor musunuz? Tak diyince takarlar mı bir de? Hayır bir şey yapmayacaklarsa hiç çıkmıcam yataktan.
Allah korusun kimsede gerek olmasın ama yenidoğan yogun bakımı özel devlet fark etmez kanunen ücretsiz tek kuruş talep edemezlerNe özel olacak canım aramızda özel mi kalmış akıntımızın külodumuzu ne kadar ıslattiğini bile konuşuyoruzBurada birbirimize danışmayacaz da kime sorucaz Zaten hastane politakası gereği telefonda fiyat bilgisi vermiyorlar.
Özel Rami Hastanesi - Op. Dr. Nehir Bayram
Normal-Sezayan ücreti aynı
Mesai saatleri içinde (9-17 arası ve 2 Cumarteside bir 9-13 arası) olursa 5500
Mesai saatleri dışında olursa 7000
Ama bayramdan sonra zam gelecekmiş. Yine yazarım buradan güncel fiyatı.
Nöbetçi kadın doğum doktoru yokmuş doktor her hastasına geliyormuş.
Muayene ücreti 200 TL NTS 35 TL
Annenin kan uyuşmazlığı iğnesi, Allah korusun bebek kuvezde kalırsa ya da sarılık tedavisi vb. olursa hepsini sigorta karşılıyormuş. Yani ekstra sürpriz bir masraf çıkmacak. ( Başka bir hasteneye sordum hepsi için ayrı ayrı diyat verdi de çıkışta kabarık bir fatura dayama ihtimalleri beni gıcık ediyor burada öyle bir sey olmaz gibi)
Ben hastaneyi de beğendim. Temiz, düzenli ve sakin bir hastane. Yeni doğan yoğun bakımindaki küvez sayısı da 13-15 arası bir seydi bu bence büyük artı. Genelde yer oluyor ama dolu olursa da yakınlarda bir sürü hastane var sevkediyoruz dedi. Ben ilk doğumumu Nisa Hastanesinde yapmıştım orası çok kalabalıktı (arkadaşım oraya mezbaha diyor) buranın sakinliği hoşuma gitti.
Bende insan kaynakları olarak öyle biliyodm izin alacaktm 32 den sonra ama başka arkadaşada sordum birimde analık izninde düşüyor dedi mevzuata tekrar baktm çalışılmayan günler düşüyor canım rapor yada izin olarak yazmıyor 657 devlet memurlarında iyi bak boşa gitmesin izinlerinİş yerine sordum canım rapor düşüyor yıllık izin düşmüyor kullanabilirsin dediler. Tam da tatil planı o haftaya denk geldi özellikle sordum ama umarım sonradan birşey çıkarmazlar
Belim başım ağrıdı ama yine de güzeldi değdi
Benim oğlumun adı aslan ali olacak, teke düştü aslan aliler deseneAyy son dakika isim değişikliği yaptık valla son kararımız ben Aslan Ali istiyordum babası Emir Ali istiyordu şimdi Emir Ali oldukapı süsü ve yastığı da artık Emir Ali o yüzden son karar çok yakın arkadaşımda Aslan ismini koyunca hastane çıkışını ona götürdüm cokda iyi oldu isimli çikolataların da siparişi verildi artık süsleme de yapmayacağız zaten iki tane masa üstü balonlu stand alırsam kurabiye, çikolata yeter hastanede lohusa şerbeti getiriyor eşim ben ve kontrol kızım olacak başka kimse yok
Eczaneden ya da internetten coldmix al onu kokla. Yastığına, yakana falan da damlatabilirsin. Benim burnum tikaninca tinerciler gibi oluyorum elimde coldmix koklayıp duruyorumYatiyorum nefes alamiyorum kalkiyorum nefes alamiyorum ay bayilacam bu burnumun deliginin teki hamile kaldigim günden beri tikali ya aglamak istiyorum birşey de yok icerde burnumu kanatiyorum artik temizlemekten
Bence erken senin için. Erken doğum riskin falan yoksa doğuma Max bir ay kala başlasan yeter. Ben herşey gibi ona da 35+ dan sonra başlamayı planlıyorum. Aldım evde duruyor şimdilik.Kizlar bugun eczacima iğneleri getirtirken lasinoh getirttim gogus ucu kremi kullanmaya başlasam erken mi sizce
Düzeldi merak etme bir gğn hic hareket etmezken benimki hatta 2 gün üst üste 3. Gün yerinde durmuyor, o yüzden hareketi azalınca endişelenmiyorum. Ama yine de kucuk kıpırdanmalar olacak hic olmazsa sıkıntıKızlar burdan bi kaç ark daha söylemişti
32. Haftam bugün Bebişim hareketleri çok nadir hissettim normal günlere göre ama belli yere toparlanma aynı yapıyor yine .. bu durumu yaşıyanlar düzeldi mi ..
Bi bilsem bugün biraz daha iyiyim ama sudan tiksindim soguk su içince kusuyorum direk. Artık zaman geçsin dogurmak istiyorum çok yordu beni. İnşallah çabuk atlatırız.Aynıyım valla, demin parol içtim aşırı terlemeye başladım, herhalde ateşim de var. Allah sana da şifa versin. İnşallah bir an önce toparlanırız. Bu karnin alt kısmı kasıklar falan niye ağrıyor ki. En hassas yer orası diye mi. Bebişler kafalariyla en çok oraya baskı yapıyor sonuçta. Vücudum yatağa değen kısımları daha çok sızlıyor resmen. Allah yatalak hastalara sabır versin valal ne büyük imtihan
çalışabilir izninden sonraki yıllık izinler neden düşüyor? hem yıllık izinden hem analık izninden mi düşüyoCanım çalışabilir aldıktan sonra aldığın tüm izin ve raporlar analık izninden maalesef düşüyor bilgin olsunne güzel gezmissin walla ben totomu kaldıramıyorum
Teşekkürler canım. Mersinde yanıyor heryer ben daha fazla yanıyorum inşallah başka hasta olmadan çocuklarımızı alırız kucagımızaGecmis olsun klima da oyle iste. Dikkatli olmak lazim. Kullansak olmuyor kullanmasak olmuyor.
canım çok geçmiş olsun serum çok pahalı değildir. 70 80 anca verirsin bnceYa kızlar ben fena hastalandım. Vücudumun her yeri ağrıyor, boğazım kuruyor, kolumu kıpırdatacak halim yok. Nefesimin daraldığını hissediyordum muhtemelen kalp atışlarım hızlandı yine ama ölçmeye bile kalkamadım.
Doktora gidince ASM'nin sistemine düşmüşüm anam bir baktım Ankara'dan bir numara arıyor meğer kayıtlı telefon numaram olmayınca sağlık bakanlığı üzerinden aramışlar ben de diyorum töbe bismillah beni Ankara'dan ev numarası kim arıyor
Ay yine konuyu dağıttımNeyse bu hafta içi gel dediler, gitsem ASM de bana serum falan bağlarlar mı? Ya da acile gitsem kale alırlar mı? Üst solunum yolu enfeksiyonu diyip antibiyotik verip geri mi yollarlar? Çok fenayım a dostlar. Göbeğimin alt kısmı da fena açıyor herhalde vücudun hassaslaşan yerleri daha çok ağrıyor. Evin yakınında bir özel tıp merkezi var, oraya gitsem kol gibi fatura dayarlar mı? Serum taktırmanın ücreti ne acaba biliyor musunuz? Tak diyince takarlar mı bir de? Hayır bir şey yapmayacaklarsa hiç çıkmıcam yataktan.
Teşekkürler canım biraz öyle olduÇok geçmiş olsun canım benim sıcak bastıkça soyunuyoz sonuç hastalanıyoz
kaç haftalıksınız acabaHeloooo
kontrolden çıktım şimdi
bebiş iyiymiş ama zayıf yani minnak 2243gr boy yine yok
Nst bu sefer temiz çok şükür. Hafif sancılar çıktı ama önemsemedi
Karın çevresi 1 hafta geriden geliyor. Bana yediğini içtiğini artır diyor ama şeker varken nasıl yapacağım bilmiyorum.
Haftaya tekrar çağırdı
Nehir Hanım hakkinda hiç olumsuz yorum duymadım desem yeridir. Sadece gebelerden değil de hasta yakınlarından birinden olumsuz yorum duydum o da kadın işine karıştırmak istememiş doğal olarak. Artık sezeryana alın falan diye baskı yapmış aile. O zaman almamış sonradan yine sezaryen olmuş ama demek ki o zaman hala bir umut varmış ki kadın bekletmiş, o kadar emek verdi bari normal doğursun diye yoksa hastası eziyet çeksin istemez o da manyak mı. Biz dedik bizi dinlemedi boşuna acı çektirdi falan demişlerdi. Zaten genelde hastaneye ailenin gelmesine de karşıymış Nehir Hanım valla ben de karşıyım hele doktor olsam kesin yasaklardımÖncelikle hoşgeldinNehir hanımı ben de görümcemden biliyorum, 2 yıl önce yeni iklim hastanesinde çalışırken görümcem onda doğum yapmıştı.. Sezeryan sonrası normal doğum düşünüyordu ve ilk sezeryanla doğum zamanı arası 2.5 yıl falan oluyordu.. Dr ların çoğu ya kabul etmiyor yada en az 5 yıl geçmiş olmadı şartı istiyorlardı.. Sadece nehir hanım I bulabilmişti o dönem sezeryandenn sonra 2.5 arayla normal doğum yaptırabilecek.. Cesaretli kendine güvenen bi Dr çok belli, görümcem de çok çok memnun kalmıştı doğum esnasında ilgilenmesi yaklaşımı falan olsun herşeyinden çok memnundu duacısıdır her zaman.. Tabi sizin ilk doğumda travmanız olmuş resmen, bi kaç kere daha gitseniz yaklaşımıyla sizi daha da rahatlatır inş, tabi dediğiniz gibi dr izin falan durumlarına karşı da bir b planı olması çok iyi olur.. Şimdiden hayırlısıyla en sağlıklı şekilde kucağınıza alırsınız inş
Benim var o durumu yaşıyorum, ama genel olarak ilk hamilleğime göre daha yorgun ve bitkinim ama bi 10 gündür falan aynı tarif ettiğin gibi bi yorgunlukla kalkıyorum sanki bi gün önce hiç oturmadan 10/saat çalışmışım gibi.. Uykusuzluktan desem gece uykularımın kalitesizliği zatenn bikaç aydır var wc mide yanmaları vs den.. Son günler karın da büyüdükçe yataktan kalkmak dönmek bile eziyet gibi baya iş yapmışım gibi enerji sömürüyor, acaba o mu diyorum çok sık dönüyorum yatarken yüz kere dönüyorm gibi hissediyorum habire bi sağa bi sola , her dönüşüm yarım dk olsa, yarım dk da her wc vs yataktan çıkmaya çalışma süresigeri dönüp yatarken uyuyabilecek uygun pozisyon arayışı falan baya iş yapmış gibi yorar yani
Ama minnoşların da büyüdükçe enerjimizi de boşalttıları kesin bence
Maşallah beslenmen çok güzel daha ne olsun, minyon tiplidir genetiktir sağlıklı olsun sağlıklı doğsun da yeter.. Ben de tam tersi şeker çıktı tatlıya çok düşkündüm onu da bıraktım hafif kaçamaklar saymazsak, onu dışında yumurta 2-3 günde 1 anca çok yiyemiyorum, Et ve tavuk 10-15 günde bir azıcık o da 1 porsiyon etmez yediğim, meyveyle hiç aram yok erik dışında midem almıyor normalde de eti de meyveyi de zor yerim.. Süt hiç içemem ama peynir ve yoğurt çok severim neyseki.. Yani diyetime bu açıdan da çok ayak uyduramıyorum et meyve falan. Biraz kuruyemiş onunda her gün yiyemiyorum yine. Kısacası çok doğru düzgün beslenemiyorum yapamıyorum, ama bugün kontrolde 1 hafta önde giden bebiş biraz daha fazla 1.5 hafta önde gidiyor dedi Dr.. Yani kendini besleyemiyorm falan gibi düşünme tam olarak beslenmeyle alakaları da değil kanımızdayken baksana.. Bizim aile de kardeşlerim 4.5 ve üzeri bi ben 3.5 kg olmuşum eşim tarafı da hep iri ve uzunlar yapı meselesi sanırm..
Ay benim de kv aynı şekilde 20 li haftalarda sormuştu 500 küsürdü benim de,söylediğimde aman hiç kilo alamamış çok zayıf niye öyle yemiyosun çocuğa da gitmiyor falan feryat etmişti halbuki dr da önden gidiyo bu kadar olmasını beklemeyiz diyor diyorum yok küçük küçük o kilo alamamış diyo, hangi haftada ne kadar olmalı ne bilelim biz dr bize önde geride demese he deyip geçicem ne bileyim ne olması gerekiyor..Neyse he deyip geçiyoruz yapacak bişey yok..
Bezi bırakınca bitse yedek kıyafetleri oyuncakları, ıvır zıvır yiyecekleri suyu bilem ne bitmiyo ki bezi 2 yaş olmadan bırakmıştı ama bu sefer azcık kaçırdı ucundan damlattı oyuna daldı komple saldı falan senaryolarına karşı bi ton kıyafet koyuyorsun o yüzden çantamızı uzun vadeli düşünelim
Çok geçmiş olsun, bizim burdaki asm de serum falan takmıyorlar sadece dr görüp bi ilaç yazıp gönderir... Özel hastanelerde de hastanesine göre değişiyor kimisi zirveyi yaşatır faturada kimisi de usturplu fiyat çıkarabiliyor.. Ben daha önce gebeyken yaşadığım hastalıkta serum takmışlardı zaten yapabileceğimiz bişey yok vitamin serumu takalım biraz da ağrı kesici olur rahatlar kendine gelirsin diye, muhtemelen serum talep etiğinizde size de öyle bişey yaparlar..
Ay ne oldu bize böyle sıradan yaaa. Hepimiz teker teker yataklara düşüyoruz. Ya son dönemece girdik diye işlere güçlere fazla yüklendik ya da ateş bastıkça sıkı giyinmedik üşüttük.Kendimi hic iyi hissetmiyorum burun tikanikligi ve bogaz yanmasi var birde eklemlerim agriyo bi kırgınlık var uzerimde şu 1 saat icinde oldu.. dün duş alıp yatmıştım oylece yada 2 gundur oglum hastaydi ateş, bogaz enfeksiyonu ve burun akintisi ondan gecti galiba.. parol aldim iyi gelir ins uyuyamiyorum bas agrisindan yaz gunu bu nerden cikti dicem ankaranin kıstan farki yok..
Maalesef canım bende yıllık izinler düşünüyor diye biliyordum ama 32. Haftadan sonra ister rapor ister izin al çalışmadığın günler analık izninden düşüyorçalışabilir izninden sonraki yıllık izinler neden düşüyor? hem yıllık izinden hem analık izninden mi düşüyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?