- 27 Mayıs 2016
- 502
- 658
- 103
Allah yardımcın olsun Rowletcim. Güzel kızını Almila Inci'ye bir an önce sağlıkla kavuşmanı diliyorum.Günaydınlar
Sabah kalktım bi güzel duş aldım saçlarımı fönledim, makyajımı yaptım giyindim gideceğimiz saati bekliyorum. Açlığa bir süre dayanırım ama susuzluk beni çok zorlayacakşimdiden boğazım kurudu resmen. Aşırı susadım. İnşallah erkenden alırlar da öğleden sonraya kalmam. müsait ce iyi olunca bol bol yazarım. Başka işim mi var sankim
Meyse canım bu gün de geçti sayılır yarın yatış zaten yarın hastanede geçecek demek öbür gün bebek kucağında bak geçti gitti diyeceksin inşallah1 Agustosta kontrole gel demisti doktor, ben de o zamana kadar dogururum zaten diye dusunup he he demistim. Simdi yarin kontrole gidicem tipis tipis.Gitmisken covid testi vericez 3 Ağustos sezaryen oncesi. Zaten bosuna gidiyorum. Nstye fln almiyolar, ultrasona sokmuyolar. Idrar, tansiyon bakip gonderiyolar. Cocugumu 17 gundur gormedim. Suyu fln yerindedir insallah. Her sey yolundadir umarim. Beklemekten çok sıkıldım. Kizim 10 Agustos dogumlu, o yuzden oglum da 01 Agustos dogumlu olsun istemistim ama doktor izinliymismis. Adam yuzunden 39+6'ya kdr sezaryen bekliyor olucam. Bir sey olmaz inşallah. Ebesinin horekesi duye yuzune hoykuresim var. Gercekten yazin bu cileyi stresi cekmem adil degil. Ozellikle son gunlerde cok bunaldim. Ota .oka agliyorum. Sinirleniyorum. Yurumekte zorlaniyorum. Her adimda cisim geliyor. Karnimda bir suru yeni catlak olustu birdebn bire ciktbu son haftalarda. Gobek deligimin ustune kadar eristiler. Sabredemiyorum. Insallah bu gece dogum baslar da mecbur alirlar sezaryene. Yarin 3 saat muayene sirasinda sinir krizi geciririm. Zaten gerginim ve agliyorum, zaten kizimiza bakacak kimse yok, geceleri ne yapicaz hadi gunduz kreste ama gece icin birini bulmak lazim diyoduk. Artik gunduz icin de birini bulmak lazim. Cunku olmaz olmaz simdi olacagi tutar, kotu bir saka gibi sszaryen haftasi hasta oldu cocugum. Usutmus hapsiriyor, burnu tikali. Burun temizligi yapip calpol verdim bi de viks surdum biraz .
Kız valla şu ana kadar en rahat sen gidiyorsun hastaneye değerini bil. Herşey yolunda gider ve kolayca alırsın bebişini kucağına inşallah. Ayyy çok heyecanlıGünaydınlar
Sabah kalktım bi güzel duş aldım saçlarımı fönledim, makyajımı yaptım giyindim gideceğimiz saati bekliyorum. Açlığa bir süre dayanırım ama susuzluk beni çok zorlayacakşimdiden boğazım kurudu resmen. Aşırı susadım. İnşallah erkenden alırlar da öğleden sonraya kalmam. müsait ce iyi olunca bol bol yazarım. Başka işim mi var sankim
Bana gore degil kendi sancimla birde ayri sadece suni ile olunca hangisi dersen suni derim yaniSuni sanci dahada zor degilmi
Bugunde bi bakiyimda basladik yine yavas yavas cocuklar kolay hallederim onlari hastanede burnumun dibinde duruma gore pek umutlanmak istemiyorum valla benden bisey olmazDüzenli sancı doğum belirtisidir bence bir hastaneye git açılma da vardır belki, açıklığın azsa imza atar eve gelirsin en fazla ne olabilir ki. Gerçi sende 2 tane daha çocuk var onları kafan rahat emanet edebileceğin bir yer varsa hastanede daha mı rahat olursun bilemedim
Yapmıyorsun gerisin geri döndüm ama ebem karacıger değerlerin iyiyse sıkıntı etme bisey olmaz dediBenimkini hastanede yapmışlardı ama aile hekimi de yapıyordur inşallah
Normalde suni sanci çok kötü derlerBana gore degil kendi sancimla birde ayri sadece suni ile olunca hangisi dersen suni derim yani
Sen sezeryan degilmiydin ya ben neden oyle hatırlıyorumYa 40 haftası ni doldursun diyorum çünkü bazı bebekler gerçekten gec geliyor gelmek istemiyorlar bide gidicem suni sanci falan verirler diye de korkuyorum
Ay sonundaBen de çıktım, kalbini dinlediler dopplerle, tansiyon ve idrar bakildi her zamanki gibi. Dediler yarin sabah 10:30'da gel yatisin yapilacak. Bir sonraki gun de sezaryen. Simdi esimi bekliyorum covid testi vericez.
Hic sorma her gün n farklı bir sıkıntı ile karsılaşıyoruz, bende hiç döküntü yok kuru kaşıntı ama aksam üzeri cıkmaya baslıyor gece cogalıyor gündüz cok yok sükür ki, sağlıkla bitirsek bu süreciAh canım senin de doğumuna baya var aslında hala ama sürekli bir sıkıntı çıkıyor. İnşallah önemli bir şey değildir ve hemen çözülür. Kaşıntı kadar berbat bir şey yok. Benim alerjik yapımdan dolayı döküntü falan çok olur, bir de sinek böcek ne varsa bayılır benim kanıma, odada ben varsam başkasını yemezDoğuma gittiğimde ebeler falan şok olacak bacaklarım benek benek sinek mi yiyor bir şey mi dokunuyor bilmiyorum kırmızı benekli Dalmaçyalı gibiyim
Hadi sağlıcakla dön buralara bebenle insallahKız ev temizlicem diye doğurayım deme. Şurada ne kalmış doğurmanaAllah razı olsun eşinden yardım etmiş sana. Benimki de öyleydi evde iken o yapardı süpürme silme işlerini.
Haha bence 1 ağustosta gelmeyecek senim bebiş.
Oh sevindim bu gün sadece bana ait doğurayım demeyin
Kız naptın sen nasılsın şimdi?
Valla bildiğin kadarıyla 41 e bekleten doktor çok fazla yok. Çünkü bebek 40. Hafta da dışkı üretiyormuş. Onu yeme ihtimalinden dolayı 40 ta doğum yaptırıyorlar genelde.
Kalsın damar yolu hiç sorun değil. Yeter ki acı çekmiyim. Bende iğneden aşırı korkuyorum ama şu hamilelikte maşallah bir ton iğne yedim
Off ben uyardım direkt annemleri falan paylaşmayın dedim ama bilmiyorum nasıl olur. Aslında saygı duymaları gerekiyor da yanlış anlıyorlar. Hani bunun bir çözümü yok maalesef. Genci yaşlısı herkesin sosyal medyası akıllı telefonu var
Ayy maşallah58cm ne bacım nasıl uzattın bu çocuğu nereye sığdı nasıl sığdı. Yavrum kıvrım kıvrım olmuştur içerde maşallah valla hayırlı olsun sağlıkla büyütün inşallah
Hemde nasıl. Eşim döşek atacağım diyor
Kız dün yazamadım bakamadım buralara. İşimde yoktu boş noş uğraştım. Midem bulanıyor heyecandan
Hahah valla hiç doğum yapmayacak gibi uyumuşum. Bi kalktım saat 6 olmuşher şeyimiz hazır çok şükür. Şimdilik eksiğimiz yok merak etmeyin hemen döneceğim buralara
Ah Amin amin inşallahvalla başı çekiyorum hemen dökülün patır patır
Bende var valla ama korkunun ecele faydası yok hesabı doğurmaya gidiyorum
Az kaldı canım seninde. Ama mutlaka bir doktora git. Haftan ilerlemiş baya.
Haha resmen 1 Ağustos u kitlemişimdoğurmayın diye diye doğurtturmadım kimseyi çok geçmiş olsun bu arada inşallah bir an önce iyileşir kuzun
Maşallahhayırlı olsun inşallah sağlıkla büyüt benişini
Amin amin inşallah çok sağol canım
Yaaa inanın bende heycanla bekliyorumamin inşallah hiç merak etmeyin iyi olur olmaz paylaşacağım sizinle
Bol aksiyonlu bir doğum olmuşEveet şimdi benim hikayemi anlatayım. Bebiş uyudu, ben dinlendim tam zamanı
Cuma günü kontrole gittim kızlar doğurmayacağıma çok emindim malumnst de sancım çıktı yine ama bu sefer 40-50 değil 100 lerde ve düzenli çıkıyordu hemşire beni apar topar doktorun odasına gönderdi. Ultrasona alındım bebek iyi dediler haftasıyla uyumlu dediler ve sancım olduğu için yatış verdiler ben hala hissetmiyordum sancımı nitekim yatışım yapılıp travay a alındığım zaman poliklinikte 100 çıkan sancım 20-30 neredeyse sıfırlanmıştı tamam dedim yine fake attı benim oğlan gelmiyor servise çıkarıp takip edelim dediler bi akşam yatar yine taburcu olurum diye düşündüm sonra travaydaki Dr orada tekrar ultrason istedi ve ultrasona bakarken bebeğin gelişiminin geri kaldığını söyledi bazı ölçümleri 34-35. Haftada gördü halbuki az önce aşağıda haftasıyla uyumlu normal denmişti şok oldum. Kilosuna 2700 gram dedi ve suyunun da biraz azaldığını söyledi. Bebeğim zaten makat geliş duruyordu vaktini de doldurmuş bekletmiyoruz böyle durumlarda alalım dedi tabi sardı beni bi heyecan ay geliyor mu diye bi panik mutluluk neyse beni tekrar bağladılar nst ye gece sadece 1 saat uyuyabilmiştim ve en son sabah 8 de kahvaltı yapmıştım yemeyi içmeyi kestiler 14.30 gibi ameliyathane in durumuna göre alıcaz dediler başladım beklemeye. Bi ebe geldi açıklığımı kontrol etti 1 cm dedi yoktu açıklık ama biraz haşin davrandı muayenesinden sonra kanamam oldu sanıyorum ki o muayeneyle açılmam başladı. Benim durumum acil olmadığı için sürekli önüme birileri geçti bebeğinin kalbi bi anda yavaşlayan, sevk gelen bilmem ne bir türlü giremedim kızlar 13 saati devirdim o şekilde beklerken aç, susuz, yorgun o saatler çok zordu gerçekten. Derkeeen gece saat 2.30 da hadi seni alıyoruz dediler ameliyata girmeden tekrar açıklık kontrolü yaptılar, 4 cm açıklık olmuş ilk muayeneden sonra ama ben hiç ağrı sancı hissetmedim ikinci muayene ile de nişanım geldi onu da tecrübe etmiş oldum. 4 cm açıklık var ama bebek makat geliş mecbur sezaryen dediler aldılar beni ameliyathaneye.
Spinal anestezi uygulandı kızlar oradaki doktorlar çok iyiydiler sürekli ilgilendiler konuştular benimle biraz korkmuştum sağolsunlar rahatlattılar. Belimden iğne yaptılar, ilk denemede bulamadılar yerini nokta kadar bir yermiş çok çabuk kayboluyormuş, ikinci denemede buldular. Bu iğneden çok korkuyordum ama korktuğum gibi olmadı zaten iğnesi de normal iğneye göre inceymiş öyle çok fazla acı hissetmedim şükür. Uzandım sondayı taktılar o da acıtmadı 2-3 sn lik bir işlemdi. Ayaklarıma bir sıcaklık gelmeye başladı ayaklardan belime doğru sonra uyuşma hissettim aynı ayağımız uyuşup da karıncalanma hissederiz ya öyleydi. Dokunmaları hissediyordum ama herhangi bir acı hissetmiyordum bu ilaç acı sinirlerini köreltiyormuş bastırma itme gibi şeyleri hissettim ama hiç acı yoktu ben o sırada anestezi doktorlarına hissediyorum ben dokunmaları dedim uyuşmadı sandım doktor bana bir iki bişey söyledi konuşturdu sonra bişey hissettin mi dedi yok dedim hissetmedim, başladılar çoktan birazdan çıkacak bebeğin dedi ben şok hala uyuşma bekliyoruz sanıyorumbşraz sonra vıyk diye bi ses duydum ama emin olamadım bebek mi başka bişey mi. Doğdu mu dedim Dr doğdu şimdi ısıtıcının altına aldılar ilk bakımlarını yapıyolar dedi ama dedim ağlamadı? Ağladı sen duymadın dedi Dr meğer o vıyk bebeden gelmiş hemen arkasından ince bi ağlama, hayatımda duyduğum en güzel ses analık is loading sesini duydukça bi duygulanma, bi ağlama ilk bakımı bitince gördüm bebeğimi ve büyük aşk başladı 49 cm 2780 gram doğdu bebeğim.
Neyse sonra dikme işlemlerine başladılar o sırada tansiyonum düşmüş ilaç verdiler kustum biraz kafamı yan çevirdiler normal bi tepkiymiş. Ameliyat bitince bebeğimle beni çıkardılar bi odaya aldılar orda ben biraz kendime geldim, istemsiz bir titreme oluyor servise alındıktan sonra da baya titredim. Bebeğin reflekslerini kontrol edip bizi servise aldılar bebişi göğüslerime tuttular emzirmeye çalıştık biraz sonra koluma yatırdılar o sırada kapıdan annem ve eşim girdi ikisini birlikte görmek harikaydı çok mutlu oldum. Eşim ağladı bebişi görünceonu öyle görünce bende duygulandım iç çekmeye başladım
Dün gece zor geçti hem baya ağrım vardı hemde süt hemen gelmedi daha doğrusu vardı ama damla damlaydı ben hemen gazımı yapamadığım için yemek yemeye başlayamadım o yüzden toplamda neredeyse 48 saat aç kaldım gelmedi doğal olarak, bebiş de içemeyince sinirlendi ağladı memeyi almadı falan o ağladıkça bebem aç kaldı diye bende ağladım baya zor bi geceydi sonra gaz yapıp yemek başlayınca sütüm de geldi şükürler olsunşu an her şey yolunda kızlar çok şükür bebiş tok ben mutluyum
Baya uzun oldu kusura bakmayıntek tek bakamadım yazanlara herkese çok teşekkür ediyorum bu arada doğum yapanlar olduysa onlara da hayırlı olsun Allah hepimize evlatlarımızı sağlıkla hayırla büyütmeyi nasip etsin inşallah. Müsait oldukça girer bakarım neler olmuş şimdi bende dinlenmeye gidiyorum
Bana o kadar aci cektirmedi suni .. ama bebegin kendi sancisiyla suni öldürdü beni simdide erkek bebeginin kendi sancisindan korkmuyo degilimNormalde suni sanci çok kötü derler
Sabah geçtim oo şükür aklımda dursun şu ilaç teşekkür ederimAlınıyor, rennie, gaviscon izinli kategoride.
Tablet mi
Teşekkür ederimAlınıyor alınıyor doktorum günde 3 kere alabilirsin dedi. Ama agzında ciğnediktem sonra 1 saat baska ilac içmiyorsun
Şimdi tahlil verip geldim öğlenden sonra cikicak sonucu. Doktor 41 e kadar bekleriz diyo.Kız ev temizlicem diye doğurayım deme. Şurada ne kalmış doğurmanaAllah razı olsun eşinden yardım etmiş sana. Benimki de öyleydi evde iken o yapardı süpürme silme işlerini.
Haha bence 1 ağustosta gelmeyecek senim bebiş.
Oh sevindim bu gün sadece bana ait doğurayım demeyin
Kız naptın sen nasılsın şimdi?
Valla bildiğin kadarıyla 41 e bekleten doktor çok fazla yok. Çünkü bebek 40. Hafta da dışkı üretiyormuş. Onu yeme ihtimalinden dolayı 40 ta doğum yaptırıyorlar genelde.
Kalsın damar yolu hiç sorun değil. Yeter ki acı çekmiyim. Bende iğneden aşırı korkuyorum ama şu hamilelikte maşallah bir ton iğne yedim
Off ben uyardım direkt annemleri falan paylaşmayın dedim ama bilmiyorum nasıl olur. Aslında saygı duymaları gerekiyor da yanlış anlıyorlar. Hani bunun bir çözümü yok maalesef. Genci yaşlısı herkesin sosyal medyası akıllı telefonu var
Ayy maşallah58cm ne bacım nasıl uzattın bu çocuğu nereye sığdı nasıl sığdı. Yavrum kıvrım kıvrım olmuştur içerde maşallah valla hayırlı olsun sağlıkla büyütün inşallah
Hemde nasıl. Eşim döşek atacağım diyor
Kız dün yazamadım bakamadım buralara. İşimde yoktu boş noş uğraştım. Midem bulanıyor heyecandan
Hahah valla hiç doğum yapmayacak gibi uyumuşum. Bi kalktım saat 6 olmuşher şeyimiz hazır çok şükür. Şimdilik eksiğimiz yok merak etmeyin hemen döneceğim buralara
Ah Amin amin inşallahvalla başı çekiyorum hemen dökülün patır patır
Bende var valla ama korkunun ecele faydası yok hesabı doğurmaya gidiyorum
Az kaldı canım seninde. Ama mutlaka bir doktora git. Haftan ilerlemiş baya.
Haha resmen 1 Ağustos u kitlemişimdoğurmayın diye diye doğurtturmadım kimseyi çok geçmiş olsun bu arada inşallah bir an önce iyileşir kuzun
Maşallahhayırlı olsun inşallah sağlıkla büyüt benişini
Amin amin inşallah çok sağol canım
Yaaa inanın bende heycanla bekliyorumamin inşallah hiç merak etmeyin iyi olur olmaz paylaşacağım sizinle
Ben de kendimi yoklayıp duruyorum. Dün hastaneye gidecektim güya. Vazgeçtim. Sancılarımı da anlamıyorum ki. Öncekilerde de anlamamıştım. Tesadüfen doğurup geldim. Boşuna evden çıkmış olmayayım, diye erteleyip duruyorum ama var farklı giden bir şeyler.Gelir insallah .. ama ben kendi sancim gelmeden raziyim sadece suniye eger 2si birden olursa zor .. 3.cocuk birde yani hizli ve cabuk olsa ne olur ki.. erkegin kendi sancisi cok zor oluyo birde haberin olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?