2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Yani doğum o ana kadar ne kadar planlı gibi olsa da başka hikayesi varsa ummadığın şeyler oluyor ve yaşanacak olan yaşanıyor eee doğumdan sonra herşey toz pembe olmuyor ama herşey gelip geçici bir süre hepimiz benzer yollardan geçiyoruz. O yüzden bunlarla hiç bu güzel zamanları harcama akışına bırak

Tüm gece kızımın huysuzluğunu çektik. Normalde babacı olan çocuk anneee annee diye bogurerek ağladı gece boyu bir lavaboya gidem dedim 5 çocukla ortada kalmış kadın gibi yerden yere vurdu kendini Bu saatte acımızdan bayılmadan kahvaltı hazırlayalım dedik. Bizi müthiş aksiyonlar bekliyor ya hadi hayırlısı

Valla inan bende öyleyim yetişemiyorum. Resmen özledim buraları. çok teşekkür ederim çok şükür kavuştuk alışmaya çalılıuorız.
Baş ağrısını ben iki parol içiyordum ve sade golf nescafe sert olucak içiyordum 2 günde geçti bunlarla
Valla acizlik oldum dün maalesef hiç bir şekilde geçmemişti. Bi ilaç verdiler onunla geçti şükür ama bugün de pis bir ağrı var kafam da.
Yerim kiź onu ben minicik simdi ya
Hemde nasıl minnacık
Ah bana bu tavsiyeleri sonradan söylediler. Çok geç kaldılar. O da çok etkiledi beni. Acizlik oldum valla. Bi ilaç verdiler serumla o geçirdi çok şükür. Ama bugün de pis bir ağrım var.
Dogum yapan herkese hayırlı uğurlu olsun ❤❤ benim sorum olacak kendiniz icin neler aldiniz hastane çantanıza neler yetti ya da yetmedi tavsiyelriniz nelerdir
Valla ben 3 takım koydum fazla geldi. Güvenliğim 3 takımdı fazla geldi. Biberon emzik gereksizmiş. Bez 10 adet yetti. Başka da aklıma gelmiyor şu anda

Günaydın özledim buraları hiç bakamıyorum. Başka doğum yapan var mı acaba?
Bir de göğüslerim aşırı doldu. Çok fazla sütüm var. Kızım bir göğsü emerken diğerinden 15cc kendi kendine akıyor ve tek göğsümü en az 30 dk emiyor. Normal mi?

En önemli soru göbek bağı kanamış. Neden kanar? Korktuk bugün kontrole götüreceğiz.

Eklentiler

• IMG-20220803-WA0020.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 87
Valla şükür bizde hallettik o sorunu. Silikon göğüs ucu aldık. Şimdi yapışıyor hemen emmeye. Uyandırması çok zormuş ama asla uyanmıyor.
Of evet o yüzden. Mahvetti beni. Bugün yine olacak gibi. Delirmemek elde değil
Yok akmıyor. Spreyle yok evde. Zaten dün acile gittik baya etkili bir ilaç verdiler geçmişti. Ama bugün sanırım yine başlayacak ağrı

Kızlar merhaba ben sağaalim kıcağıma aldım. Ama stüm gelmedi daha ne kadar sıklıkla ne kadar mama vermeliyim tecrübesi olan var mı 2 günlük oldu
Canım hemşire ze 2 saatte bir 30 cc demişti. Ama biberon ile değil Şırınga ile vermen gerekiyormuş. Şırıngatı çekmek zor olduğu için anneyi de etmeyi bırakmıyorlarmış. Biz öyle yaptık. Bir de göğsünü sürekli sık 1 2 damla da olsa kaşığa akıtıp tattır bebeğine.

Benim de öyle oluyordu canim mutlaka diğer göğsünü Dr emzir sonrasında pompa ile boşalt mastıt olursan sütun de eskisi gibi olmuyor bebek emdiği için çok geliyor şükür
Göbek bağı için de doktora gidin mutlaka k vitamini iğne vuruyorlar kanama olunca oda başımızdan gecmisti geçmiş olsun cnm

Kızlar merhaba ben sağaalim kıcağıma aldım. Ama stüm gelmedi daha ne kadar sıklıkla ne kadar mama vermeliyim tecrübesi olan var mı 2 günlük oldu
Her zaman ilk önce kendi memeni vermeye çalış aldığı kadar olsun sonra mamasını ver yediyi kadar uyur zaten baya uyanınca tekrar aynı canım en az 4 kere falan oluyo tahminen yani şekerinin düşmemesi cok önemli uyanmıyorsa kendin uyandır ama ilk önce hep emzir

Toparlar ALLAH büyük üzülme annesi

Kızlar tek tek alıntılayamıyorum hiç gücüm yok. Dün baya zor bir gündü benim için ama bunun doğumla hiçbir alakası yoktu. Doğumum normal epidural oldu ve gayet güzel pozitif geçti. Doğumdan sonra insanlarla savasmaktan yoruldum sadece ve nerdeyse bu yüzden bebeğimi yogun bakıma alıp hortumla besleme gibi yanlıs bir teshise yönelmisti hastane. Sürekli 20 dk da bir cocugumu mememe dayamaya calısan kvalidem sürekli cocuk aç emmiyor diye ebe cagırdılar en son ebeleri ayağa kaldırdılar cocugum benden 6 saat ayrıldı. Yogun bakımda hiçbir şey kanul etmemis ne mama ne enjektör. En son geldiler hortumla beslencek bi hagta kalcak. Annem itiraz etti beni indirmelerini ve emzirmem gerektigini söyledi tekrar. Son bir sans verip indirceklerini söylediler. İndim cocugumla yalnız kalınca beni emdi cok sükür. Sonra yanıma geri cıktı. Bütün gece uyutmadı annemle beni. Sürekli emdi sabah 6.30 gibi anca uyudum ama cok sükür yeterkü emsin. Doğum hikayemi daha dinlendiğim bir zamanda yazacağım şimdilik görüsürüz

O
Oy kiyamam ya niye öyle olmuş kontrole götür canım bizlere de haber ver

Çok şükür sağ salim kucagina almissin canim insallah saglikla buyutursun kuzunu ya çocuk yazik bi rahat biraksalar cocuk doyacakmis gerçekten ya

Günaydın hanımlar, telaşlı ama cok güzel bir sürecin ardından dogum hikayemle geldim annem memleketten apar topar gelmişti yanıma önceki hastaneye yatısımda, madem dogurmuyorum salı günü dedik mevlanaya gidelim bi dua edelim vs, gittik çarşılarda gezdik falan saat 3 gibi randevum vardı eşim bizi aldı hastaneye gectik, bu arada ben pazartesi günü de salı günü de sürekli düzenli kasılmalar hissettim ama başka bi aksiyon olmadıgından ciddiye almamıştım. Salı günü de nst de düzenli 100 lere varan kasılma cıkıncs doktorum acıklıgıma bakti dedi 4 cm olmus, fırladı ayaga daha fazla bekletmeden almak istiyorum suyunun patlamasını istemiyorum, bebek gayet iyi ondan yana sıkıntımız yok, hemen yatışım yapıldı, saat üc te geldiğim hastanede saat tam bes bucukta sezaryene alındım hicbisey anlamadım, zaten valizlerimiz arabadaydı herkeste bi telas vs, ameliyathaneye girdim hemen basıma anesteziciler toplandı kendi doktorum da geldi, spinal için oturttular bir yere ilkinde cok kambur durmadıgım icin yapamadı bu arada sanki bisey varmıs gibi tir tir titriyorum filan, korkulacak hicbirseyi yok spinalin, sinek ısırıgı. 2. Denemeye sağ bacagımı o meshur elektrik carptı, acılı bişey değil sadece bi karıncalanma gibi komik bir his. Sonra hemrn zaten kalcamdan bacaklarıma bir sıcaklık saniyeler içinde agırlastım ve uyustum. Beni hemen yandaki ameliyat yatagına aldılar basımda anestezi doktoru ön tarafa diger doktorlar gecti birsürü bisey orttüler ben ne zaman baslayacak nasıl durum doktor hanım filan derken sarsıntları hissettim sadece, aglıyorum korkudan dokunmaları filan herseyi hissediyorum keserlerken de hissedecem sanıyorum, anestezici benim basımda sağolsun hep rahatlatan konusmalar yaptı. Soguktan titriyorsunuz bu arada biraz. Derken 5 dk içinde bi yumusak viyaklama bebemin kafasını gördüm 2 3 sanıyr kadar cok güzel bir andı bir duyguydu. Sonra hrmen aldı doktor herhalde cocuk doktoruna verdı. O arada ben nasıl bebek filan derken yandan anestezici bana sakinleştiriciyi verdi ben saniyeler içinde sarhosa döndüm. Yemek yediğim için bebeği aldıktan sonra sakinlestirici veriliyormus o ds cok az herhalde oyle konusmalar duydum kendi aralarında. Sonra bebeğin saturasyonu biraz az dendi.giydirmisker hemen apar topar bana 2 saniyr gösterdikten sonra servise cıkarmıslar. Ben 10 15 dk masada kaldım. Doktorum konustu arada benimle rahatlattı, hatta rahmin iyice incelmiş tam zamanında almısız, saturasyon da cok normal covid gecirdiğin icin olabilir kuvoze bile gerek yok sadece biraz oksijen verebilirler dedi. Sonrasında beni badka bir odaya aldılar 30 dk kadar orada beklettiler, sonrasında odama cıktım bebem oradaydı biraz kafasını fanus gibi bişeyin içine sokmuslar hemen düzelmiş saturasyonu uslu uslu yatıyordu benim 6 7 saatte bacaklarım acıldı. İlk yürümemi gayet rahat yaptım. 2. 3. Yurume bıraz yavas vr zor oldu. Gaz cıkardiğinda diğer gğn taburcu edecez dediler, ben diger gün saat 4 e kada beklememe ragmen gaz cıkaramadım. Cıkardık dedim ve taburcu oldum, tamamen psikolojik eve gidince rahatlayıp yapacagımı biliyordum ki öyle de oldu annem hemen üstğme battaniye yorgan su tulumu filan derken cok sukur bagırsaklar calıstı. Emzirme işine gelince işin en zor kısmı da o, bugun 3. Gün hala sütüm yok. Meme ucu yok bebek tutmuyor tutsa bile süt gelmediğinden sinirleniyor bırakıyor. Hala mama ve şırınga ile besliyoruz. Bugun banyo yapacagım. Annem banyodan sonra iniyor süt diyor. Uç meselesini silikon ucla cözdük tutuyor bebeğim silikın ucu. Hem de gögsun ucu cıkıyor aklinşzda bulunsun. Hala desteksiz kalkamıyorum ama gunden güne iyilesiyorum. Biraz yuruyunce dikiş yerimin bası acıyır daha fazla yuruywmiyorum. Yatınca iyiyim. 4. Gün ysnı pazartesi cocuk doktoruna gideceği z cagırdı sarıluguna bakarız dedi. 10 gün sonra da kontrole gideceğim dikişlerim alınacakmış, bu konuda tecrube li olanlardan bilgi istiyorum acılı bişey mi bu işlem. Sorularınız olursa da müsait, zamanlarda cevaplarım bu arada mesajları okudum herkese cok tesekkür ediyorum dogum yapmayan hanımlar vş an önce bebelerini sağlıkla kucaklarına alsınlar, M Mirune 3030 dogdu oglum boy ölçmüyor uzmanlarımız kalca cıkıklıgı olabilir diye dediler boyunu bilmiyoruz

Dogum basladi kizlar 4cm acilmam var sancilarim sıklaştı alttan atilan parmagin haddi hesabi yok sancin iyi o yuzden suni sanci vermiyorum dedi.. acliktan ölecemm bu arada .. Allah kimseyi yari yolda koymasin hepimizin yardimcisi olsun
Doğum oldumu canim

Inatla cabaliyorum. Herkes birak mama yesin diyo. Ben emsin istiyorum. Mama.verixeksem de elimden geleni yapip oyle vereyim istiyorum. Kucagimda deli gibi araniyo ama memeyi tutmuyo cok uzuluyorum o oyle kafa ata ata meme aradiginda
Benim meme ucum hem küçük hem sert olduğu için tutamadı, silikon meme ucu istedi hemşire, ebebekten almıştım zaten daha önce onunla denedik, çok güzel tuttu onu. Zamanla ucu çıkar yumuşar memeyi de denet hep dedi

Enjektorun ucunu kesip kelebek kismini memeye yaslayip cektik ucu ciksin diye. Canim cikti tabi. Ama israrla emmiyo yarin cozerim insallah
Onu bana da yaptı, göğüs ucu çıkarıcı da aldırdı ama yine de olmadı, bunları denemeye devam et o zamana kadar da silikon meme ucu dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…