- 2 Ağustos 2012
- 1.114
- 1.640
- 333
Yolundadır, canınızı sıkmayınKızlar eğer gidersem bugün doktora haber vermeye calisirim insallah herşey yolundadir
Doktorun vermiyorsa bağımsız çalışan ebeler var uyarı veriyorlar doğumun başlaması için. Rahim ağzını parmaklarıyla baştan sona bir kere dolaniyorlar gibi düşün. Genellikle doğumu başlatıyor. Bebeğin suyu, eşi, genel durumu iyiyse neden illa 40ta yatış yapıyor hiç belirti olmazsa sadece suni ile süreç zor ilerleyebilir. 42. Haftaya kadar yolu var aslında hem senin eşin de yok yanında yani beklesen daha rahat olacak kafan. Bence doktorunla bir konuş, ben biraz daha beklemek istiyorum de, günüm dolunca uyari verseniz bir süre daha kendi sancılarımın gelmesini beklesem olmaz mı de bence. Bebeğin bekleyecek durumu yoksa söyler zaten muhtemelen sebebini. Sen de bu arada adaçayı+kekik+tarçın i çay yap iç, hurma ye, yürüyüş yap, plates topunda zıpla 0 ve 8 çiz. İnşallah kendi sancinla gidersin. Ben Hint yağı da aldım o da başlatıyormus doğumu. Hurma çayı yapıp içine katıp içicem bugün inşallahBenim de kontrolüm vardı bugün bebegin durumu iyi çok şükür ama nst de tek bir sancı bile çıkmadı. Sordum doktora ne olacak yani cuma son artık 40.hafta bitiyor. Cuma yatışını yapıyoruz suni sancı ile olacak doğum dedi. Eşim covid, testi negatife dönerse gelecek diye cumartesiye ertelettim daha da erteleyemem dedi. 6 ağustosta olacak yani doğumum eğer kendi sancılarım başlamazsa, hem heyecanlandım hem de korku başladı İnşallah kolay olur
Çok teşekkürler canımCanımm senin miniginde hoş geldi sanada çok geçmiş olsun
Tam boğmalık bir kaynana Allah'tan annen daha tecrübeliymis bunla gelip geçsin kokla mis yawrumu canım hiç takma kafanaKızlar tek tek alıntılayamıyorum hiç gücüm yok. Dün baya zor bir gündü benim için ama bunun doğumla hiçbir alakası yoktu. Doğumum normal epidural oldu ve gayet güzel pozitif geçti. Doğumdan sonra insanlarla savasmaktan yoruldum sadece ve nerdeyse bu yüzden bebeğimi yogun bakıma alıp hortumla besleme gibi yanlıs bir teshise yönelmisti hastane. Sürekli 20 dk da bir cocugumu mememe dayamaya calısan kvalidem sürekli cocuk aç emmiyor diye ebe cagırdılar en son ebeleri ayağa kaldırdılar cocugum benden 6 saat ayrıldı. Yogun bakımda hiçbir şey kanul etmemis ne mama ne enjektör. En son geldiler hortumla beslencek bi hagta kalcak. Annem itiraz etti beni indirmelerini ve emzirmem gerektigini söyledi tekrar. Son bir sans verip indirceklerini söylediler. İndim cocugumla yalnız kalınca beni emdi cok sükür. Sonra yanıma geri cıktı. Bütün gece uyutmadı annemle beni. Sürekli emdi sabah 6.30 gibi anca uyudum ama cok sükür yeterkü emsin. Doğum hikayemi daha dinlendiğim bir zamanda yazacağım şimdilik görüsürüz
Ay kiyamam bu kadar kotu oldugunu blmiodum hastanenin. Allahtan kardesin hemsireymisBende doğum hikayemi yazayım birazcık
Malum benim doğum Kayseri'de olacaktı sabah erkenden çıktık yola ben eşim kız kardeşim yolculuk güzeldi tabi hepsinin tuzu kuru beni ameliyat edecekler onları değilben hiç yol bitsin waralim istemiyorum tabiiii hastaneye wardk girişleri yaptık kadın doğuma çıktık benden kan alacaklar damar yolu açılacak acemi biraz salak bir hemşire damar yoluna girdi ama ilerletemedi patlattı başka hemşireyi aradi o geldi diğer koldan tekrar denediler oldu ki benim damarlar filan çok belli rahattr bana bir tür cinnet geldi orda zaten iğne fobim War biliyorsnz kız kardeşim hemşire onu çağırdım o salak hemşire EKG çekecek onu bile yanlıs takıyor kardeşim uyardı filan böyle başladık...
Bende stres kaygı zaten tavan ister istemez korkuyorumkadın dogum servisinde boş oda kalmamış 6.7. katlarda, beni 11. Kata üroloji servisine aldılar orda oda warms oda dediğin bildiğin kümes kadar Allah'tan Niğde'den gelecek eş dost yoktu yoksa o odaya ziyaretçi bile sığmaz neyse ses etmedik nende ameliyat telaşı War zaten gözüm görmüyor..
Saat 10 buçuk oldu doktor beni çağırmış ameliyat için hazırlandım iniyoruz eşimi kardeşimi asarsor kapısında almadılar direk ameliyathaneye iniliyormis onlar katta bekleyecekmis beni ameliyathaneye ugurlayamadilsr kapıda bekleyemediler ,kızım çıkınca hemen göremediler böyle abuk subuk bir durum ki zaten bence hastane ciddi anlamda hijyen acemilik amatörlük filan berbattı herşeyiyle...
Tabi ben ağla zirla hemşirelerle indim ameliyathaneye dokturumu çok severim sarıldım ona hocam çok korkuyrm dedim sakinleştirfi beni, sonra yattım masaya başımda bir sürü erkek hemşire filan mahremiyete dikkat edilmedi alt tarafım ilaçlanacak diye tamamen açıktı bu çok canımı sıktı ama o korkuyla biside diyemedim... Sonra işte uyuycaksn dediler sonda benn uyuyunca takıldı sonrası zsten biri başımda uyan Havva hanım diye bağırıyordu ahaha odaya getiriyorlardıhalbuki çok tatlı uyuyordm ağrıya acıya hiç uyanasim yoktu
Odaya geldiğim andan taburcu olana kadae sürekli serum ağrı kesici werildi bence çok fazla werildi diye düşünüyorum çünkü tüm ayaklarım ödemden sonrasinda davul gibi oldu resmen.. uyandım kızım acıkmış çok ağlamış bende ilk anne sütü alsn diye bekleyin beni demiştimşükür sütüm inmişti azck bişi geliyordu bizim kızda güçlü çıktı tuttu çekmeye emmeye başladı..6 saat sonunda kalktm yürürken acı oldu tabiki zaten bişi olucak diyede korkuyorm hep çok korkan bir tipim hastane işleri filan
Kızlar film bundan sonra başlıyortekrar yürümek için kalkacaktır hemşire ilaç iğne serum yeniledi zaten çoğu şeyle kardeşim ilgilendi iğnemi filan o yaptı hep ayy kizlar kalktm yürüdüm tekrar sonra lavaboya gittim bende bir kann geldi bir anda sonra ciddi bir titreme ama durduramıyorm kendimi ateşim 38.5 çıktı bir anda gece 12 buçuk filan dokturumu arıyorum teli kapalı parol werdiler soğuk uygulama yapıldı tabi bunları hep kardeşim talep edip yapıyor hemşireler Allah'a emanet doğum katından çıkıp gelip ne haldeyim bakan zaten hiç yok...
Şükür sabaha karşı düştü ateşim o ara acaba covit filanmym diye korktum bebeğimi ateşim düşsün diye beklerken 1 kere biberonla besledikiyki yanımıza almışız dedik..
Sabah doktor geldi 9da bana rahim toparlasn diye werilen ilac etki etmiş onda olabiliyormuş böyle durumlsr eee salak hemşire niye baştan demiyor işte dünyadan bir haberler öyle böyle derken şükür sağ salim o hastaneden çıktım5 gün sonra Niğde'de doktorum yaramı actı acır diye çok korktum ama o bölge hissis birşey hissetmedim benim içler dikiş dış kısım yapıştırma dikiş aldırma filan gibi bir durum olmadı böylece hikayem burada bitti ama zordu benim için ameliyat filan hemen kalkamamak beni çok etkiledi lohusalıkta olunca hala ota b.ka ağlıyorum böyle bir ruh hali
Bendende bu kadar hikaye sona erdi
Bence git canım suyun gelmiş olma ihtimali de yüksek en azından emin olursun. Bebeğin suyu azalmış mi bakarlar, açılma bakarlar. Çantanı falan da al yanına ama yatış da verebilirler hazırlıklı git.Kızlar bugün lavaboya giderken tam kapıdından girdim ve yarım bardak kadar su aktı, hemen klozete oturdum idrar mı diye sıkıp bırakarak kesilip kesilmediğine baktım. Kesiliyordu ve idrardı bence. Az öncede otururken ayağa kalktım 2-3 kaşık kadar su geldiğini hissettim baktım ıslaktı iç çamaşırım. Ama akıntımda inanılmaz artmış durumda. Su değildir değil mi bu? Cumartesi randevum beklemeden gitsemmi
Ben de sana bakiyordum naptı doğurdu mu diye. Kız ağzından hayırlı bir şey çıksın azıcık pozitif ol. Bak 42lere kalırım diyordun kalmadın işteBen doguramam demistim demiacilma ilerlemedi sabaha kadar sancimla baktilar simdi suni taktilar cıldırmaya hazirimm
Kötü ötesi canım Allah kimseyi düşürmesinAy kiyamam bu kadar kotu oldugunu blmiodum hastanenin. Allahtan kardesin hemsireymis
Ay iyi ki kız kardeşin yanındaymış. Hemşire olmasa daha neler gelecekmiş başınaBende doğum hikayemi yazayım birazcık
Malum benim doğum Kayseri'de olacaktı sabah erkenden çıktık yola ben eşim kız kardeşim yolculuk güzeldi tabi hepsinin tuzu kuru beni ameliyat edecekler onları değilben hiç yol bitsin waralim istemiyorum tabiiii hastaneye wardk girişleri yaptık kadın doğuma çıktık benden kan alacaklar damar yolu açılacak acemi biraz salak bir hemşire damar yoluna girdi ama ilerletemedi patlattı başka hemşireyi aradi o geldi diğer koldan tekrar denediler oldu ki benim damarlar filan çok belli rahattr bana bir tür cinnet geldi orda zaten iğne fobim War biliyorsnz kız kardeşim hemşire onu çağırdım o salak hemşire EKG çekecek onu bile yanlıs takıyor kardeşim uyardı filan böyle başladık...
Bende stres kaygı zaten tavan ister istemez korkuyorumkadın dogum servisinde boş oda kalmamış 6.7. katlarda, beni 11. Kata üroloji servisine aldılar orda oda warms oda dediğin bildiğin kümes kadar Allah'tan Niğde'den gelecek eş dost yoktu yoksa o odaya ziyaretçi bile sığmaz neyse ses etmedik nende ameliyat telaşı War zaten gözüm görmüyor..
Saat 10 buçuk oldu doktor beni çağırmış ameliyat için hazırlandım iniyoruz eşimi kardeşimi asarsor kapısında almadılar direk ameliyathaneye iniliyormis onlar katta bekleyecekmis beni ameliyathaneye ugurlayamadilsr kapıda bekleyemediler ,kızım çıkınca hemen göremediler böyle abuk subuk bir durum ki zaten bence hastane ciddi anlamda hijyen acemilik amatörlük filan berbattı herşeyiyle...
Tabi ben ağla zirla hemşirelerle indim ameliyathaneye dokturumu çok severim sarıldım ona hocam çok korkuyrm dedim sakinleştirfi beni, sonra yattım masaya başımda bir sürü erkek hemşire filan mahremiyete dikkat edilmedi alt tarafım ilaçlanacak diye tamamen açıktı bu çok canımı sıktı ama o korkuyla biside diyemedim... Sonra işte uyuycaksn dediler sonda benn uyuyunca takıldı sonrası zsten biri başımda uyan Havva hanım diye bağırıyordu ahaha odaya getiriyorlardıhalbuki çok tatlı uyuyordm ağrıya acıya hiç uyanasim yoktu
Odaya geldiğim andan taburcu olana kadae sürekli serum ağrı kesici werildi bence çok fazla werildi diye düşünüyorum çünkü tüm ayaklarım ödemden sonrasinda davul gibi oldu resmen.. uyandım kızım acıkmış çok ağlamış bende ilk anne sütü alsn diye bekleyin beni demiştimşükür sütüm inmişti azck bişi geliyordu bizim kızda güçlü çıktı tuttu çekmeye emmeye başladı..6 saat sonunda kalktm yürürken acı oldu tabiki zaten bişi olucak diyede korkuyorm hep çok korkan bir tipim hastane işleri filan
Kızlar film bundan sonra başlıyortekrar yürümek için kalkacaktır hemşire ilaç iğne serum yeniledi zaten çoğu şeyle kardeşim ilgilendi iğnemi filan o yaptı hep ayy kizlar kalktm yürüdüm tekrar sonra lavaboya gittim bende bir kann geldi bir anda sonra ciddi bir titreme ama durduramıyorm kendimi ateşim 38.5 çıktı bir anda gece 12 buçuk filan dokturumu arıyorum teli kapalı parol werdiler soğuk uygulama yapıldı tabi bunları hep kardeşim talep edip yapıyor hemşireler Allah'a emanet doğum katından çıkıp gelip ne haldeyim bakan zaten hiç yok...
Şükür sabaha karşı düştü ateşim o ara acaba covit filanmym diye korktum bebeğimi ateşim düşsün diye beklerken 1 kere biberonla besledikiyki yanımıza almışız dedik..
Sabah doktor geldi 9da bana rahim toparlasn diye werilen ilac etki etmiş onda olabiliyormuş böyle durumlsr eee salak hemşire niye baştan demiyor işte dünyadan bir haberler öyle böyle derken şükür sağ salim o hastaneden çıktım5 gün sonra Niğde'de doktorum yaramı actı acır diye çok korktum ama o bölge hissis birşey hissetmedim benim içler dikiş dış kısım yapıştırma dikiş aldırma filan gibi bir durum olmadı böylece hikayem burada bitti ama zordu benim için ameliyat filan hemen kalkamamak beni çok etkiledi lohusalıkta olunca hala ota b.ka ağlıyorum böyle bir ruh hali
Hadi gözünüz aydın. Tahmini doğum tarihlerimiz de aynıymış benim normal olduğu için hanımefendinin kendi teşriflerini bekliyoruz halaMerhaba kızlar,salı günü ıkıncı mucizemle kavuştuk Cok sukur.Spinal anestezı oldum ,hersey çok guzeldı kendımı boşa kasmışım o kadar .Şükürler olsun53 cm 3430 kg dogdu kızım.bugun hastaneden taburcu oluyoruz
Rabbim yardımcın olsun canım inşallah sonrası çok kolay olur ve hemen gelir4cm aciklikla kaldim kizlar kendi sancimla olmadi rahim duvarim arkadaymis acikliga bakmak öldürüyo beni .. simdi lavman yapildi suni vericekler oncesine 2 tane besin serumu takildi dualarinizi eksik etmeyin
Ben ilk doğumumu 42. Haftaya girdiğimde sadece.subi sancı ile yaptım. Plasenta artık kireçlenmeye başlamış daha bekleyemeyiz demişti doktor ama aslında o haftalarda normalmiş bile, o zaman uyarı falan bir ebe söylemişti de bilmiyordum bu kadar yaygın değildi o zaman cesaret edemedim doktor yönlendirmeyince. Ama inan sadece suni ile doğum yapmak istemezsin. Hiç bir belirti yokken zorla doğum baslatilinca her şey aşırı yavaş ilerliyor. Benim açılmam suniyi aşırı vermelerine rağmen saat başı yarım cm gibi ilerledi ki onu da ebe eliyle açtı resmen. Doğumda zorlu oldu işte varisler çıktı baskıdan dolayı çünkü bebek yukardaydi ben zorla ıkinarak indiriyordum. Şimdi en büyük dileğim hem kendi sancılarımla kolay bir doğum yapmak hem de bebeğime hemen kavuşmak. İlkinde bebek de çok zorlandığı için suni sancı arasında bir ara kalp atışları zayıfladı, doğum sonrası da nefes problemi oldu. Baskıdan dolayı poposunda yeni yaptığı kakasiyla doğdu çok az enfeksiyon tedavisi gördü falan derken 5 gün yoğun bakımda kaldıSağol canım soracaklarımı tam not alıyordum kafa-pelvis uyumunu ekledim. Peki normal doğurmak istiyoruz ama kilosu artıyor suni sancı verilip başlatmıyorlar mı doğumu 38 de filan? 40. Hafta mı bekletiliyor suni için?
Başındaki hemşire mi artık dr lar mı onlar uyarıyorlarmış başını eğip çok hareket edersen falan o esnada sanırım bazıları.. Ama bazı bünyeleri de hiç etkilemiyor başını da oynasa hiç ağrıyan etki olmuyormuş belki sana da faydası olmayabilirdi bünye meselesidir belki.. Neyse öyle böyle atlattın o süreci, baş ağrısı da geçince inş daha da rahat olursun.. Bi kaç gün daha olur belkie, 1 haftada geçiyor diye duymuştum..Ah bana bu tavsiyeleri sonradan söylediler. Çok geç kaldılar. O da çok etkiledi beni. Acizlik oldum valla. Bi ilaç verdiler serumla o geçirdi çok şükür. Ama bugün de pis bir ağrım var.
Günaydin kizlaar nasilsinizdogum yapan canlar nasıl gidiyor bebikli hayat gelemez oldunuz ay bende mi öyle olcam ki
Ay tüh hastane ve beceriksiz sağlıkçılardan yana şanssızlık olmuş ama neyseki kardeşinin yanında olması ve hemşire olması en büyük şansın olmuşBende doğum hikayemi yazayım birazcık
Merhaba kızlar,salı günü ıkıncı mucizemle kavuştuk Cok sukur.Spinal anestezı oldum ,hersey çok guzeldı kendımı boşa kasmışım o kadar .Şükürler olsun53 cm 3430 kg dogdu kızım.bugun hastaneden taburcu oluyoruz
Teşekkür ederimm vallahi doğumdan sonda bende telefonu elime alamaz oldum zira takatim yok dün gece yatağa yanıma aldım hareket etmek yataktan dogrulup kalkmak çok zorluyor beni. Yanimda daha rahat ettim. Reflu yataginda yanımda yattı.Oyyy hiç bakamıyorum yetişemiyorum biraz okuyayım dedim ama bitmiyoooo yetişmiyoooo kizzz @Rowlet hadi gözün aydın pek sewindim senin adına kavuştun Almina incimizesağlıkla büyüsün inşallah azmettim buldum seni Instagramdan ahahah anası gibi güzel bir kızdır eminim
@puffin kizz sen ne yaptın bir doğurup geliyorum demişsn geldin mi
A avozge gözün aydın canimmm çok şükür sağlıkla gelmiş oğlusun
M Mirune cnm senin bugünde sezeryan inşallah güzel haberlerini bekliyoruz sağlıkla gelsin minik kuzu covidi filanda takma olanda hayır wardr güzel olacak herşey inşallah
@Delirella ayyy 10 Ağustos okudumm az kaldı oğlusun gelmesine hadi hayırla sağlıkla inşallah
Dün 2 arkadas daha wardi sanki doğuma giden ama aklımda kalmadı kafa kalmadiki ay içerde dursalar biraz daha yatıp uyusaydik keşke acele etmeyin dogsunlar diyee yatın uyuyuunnn
Benim 12 gün oldu şükürler olsun basur agrisu War ama ilk zaman ki gibi şiddetli değil buna şükür diyeyim bu arada kızımızın adını "Masal Merve" koyduk teyzeleri ablaları
2 takım pijama bi tane elbiseli aldım 3ünü de kullandım elbiseli rahat oldu zira sıcaktı. Bez çokça almakta fayda var en az 10 tane olsun kaka ciş sık sık değiştim. Biberon gereksiz kaldı şırınga ile verdiler bende evde öyle yapıyorum. Bebise kıyafet fazla fazla olmasında fayda var bezinden taşıp ıslanabiliyor 1 no popisiine büyük kaldı tabi ama onu kullanıyorum gene.Dogum yapan herkese hayırlı uğurlu olsun ❤❤ benim sorum olacak kendiniz icin neler aldiniz hastane çantanıza neler yetti ya da yetmedi tavsiyelriniz nelerdir
Biberon hiç kullanmadık sütüm ilkinde çoktu bunda azCanım hemşire ze 2 saatte bir 30 cc demişti. Ama biberon ile değil Şırınga ile vermen gerekiyormuş. Şırıngatı çekmek zor olduğu için anneyi de etmeyi bırakmıyorlarmış. Biz öyle yaptık. Bir de göğsünü sürekli sık 1 2 damla da olsa kaşığa akıtıp tattır bebeğine.
Günaydın vallahi gelemez oldum ağırlardan dolayı aslında biraz toparlayım gözüm açılsın gelirim ben uykusuz yorgun kaldım cok fazla da ayaktayım bildiğiniz ev bile topluyorum benim canım tatlı değil sanırım deliyim illa toplucam hep analık online. Dün gece biraz uyuyabildim işte o da yanımda yatırdım emzirdim yanımda beraber uyuduk. Bi de kızım ateşli onla da ilgilenmek gerekiyor annem var ama oda halsiz hasta kocam bi yandan online iş bir yandan bana destek çıkmaya çalışıyor. Annem yemek ısını hallediyor ya o yetiyor bana . Düzene gircez inşallah. Sütü memesi Gazi uykusuzluğu agrilari işte böyle doğum.Günaydin kizlaar nasilsinizdogum yapan canlar nasıl gidiyor bebikli hayat gelemez oldunuz ay bende mi öyle olcam ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?