2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın herkeslere emzirme süreci uykusuzluk biraz zor oluyo uykunun en güzel yerinde kalkmak emizrmek ama kızlar uyandıramasnz bile mutlaka biri uyandırmaya çalışsın bebeği gidiklasn filan sizde memeyi ağzına tikmaya çalışın memeyi tutuncada 2 3 çekip duruyorlar çabuk yoruluyolar yine birisi o durdukça gıdıklasın elini boğaz altını bacağını filan dürtsün uyandirmazsak sarılık olurlar güzel anneler beslenmesi 2 saati gecmemeli mesela emzirdik 2 saat sonra beslenecek we geç uyanıyorsa 1 saat sonra uyandırmaya başlamak en iyisi yoksa süre uzadıkça kan şekeri düşüp hiç uyanmiyolar naçizane tavsiye kızlar

T tembel sirin M Mirune gözünüz aydın

M Miila maşallah annene evet büyük bebek güçlü olduğu için daha iyi iter kendini diyorlar ama 4850 nedir Gerçi benim tanıdığım var hep 5 kg üstü doğuran hem de evde ebeyle Eskiden gebelik şekeri falan bilinmiyordu bence bunlar normal bebek kilosu olamaz

Oktivus emzirme danışmanı yardımcı olacaktır canım, hiç merak etme, bebeğin daha küçük hemen danışmanla anlaşman çok iyi olmuş. Uzun süredir biberona alışmış bebeleri bile memeye döndürüyorlar. Şunu yap bunu yap demiyorum danışman hepsini uygulatir sana zaten.

Emzirme sorunu yaşayan anneler Tomris'in emzirme notlarını okumanızı tavsiye ederim.

Kızlar eğer gidersem bugün doktora haber vermeye calisirim insallah herşey yolundadir
Yolundadır, canınızı sıkmayın Bu minişler annelerini bekletmeyi pek sevdiler. Güzel haberler alın inşallah Bende gidiyorum bugün nst için tekrar bakalım hayırlısı..

Doktorun vermiyorsa bağımsız çalışan ebeler var uyarı veriyorlar doğumun başlaması için. Rahim ağzını parmaklarıyla baştan sona bir kere dolaniyorlar gibi düşün. Genellikle doğumu başlatıyor. Bebeğin suyu, eşi, genel durumu iyiyse neden illa 40ta yatış yapıyor hiç belirti olmazsa sadece suni ile süreç zor ilerleyebilir. 42. Haftaya kadar yolu var aslında hem senin eşin de yok yanında yani beklesen daha rahat olacak kafan. Bence doktorunla bir konuş, ben biraz daha beklemek istiyorum de, günüm dolunca uyari verseniz bir süre daha kendi sancılarımın gelmesini beklesem olmaz mı de bence. Bebeğin bekleyecek durumu yoksa söyler zaten muhtemelen sebebini. Sen de bu arada adaçayı+kekik+tarçın i çay yap iç, hurma ye, yürüyüş yap, plates topunda zıpla 0 ve 8 çiz. İnşallah kendi sancinla gidersin. Ben Hint yağı da aldım o da başlatıyormus doğumu. Hurma çayı yapıp içine katıp içicem bugün inşallah

Bende doğum hikayemi yazayım birazcık
Malum benim doğum Kayseri'de olacaktı sabah erkenden çıktık yola ben eşim kız kardeşim yolculuk güzeldi tabi hepsinin tuzu kuru beni ameliyat edecekler onları değil ben hiç yol bitsin waralim istemiyorum tabiiii hastaneye wardk girişleri yaptık kadın doğuma çıktık benden kan alacaklar damar yolu açılacak acemi biraz salak bir hemşire damar yoluna girdi ama ilerletemedi patlattı başka hemşireyi aradi o geldi diğer koldan tekrar denediler oldu ki benim damarlar filan çok belli rahattr bana bir tür cinnet geldi orda zaten iğne fobim War biliyorsnz kız kardeşim hemşire onu çağırdım o salak hemşire EKG çekecek onu bile yanlıs takıyor kardeşim uyardı filan böyle başladık...
Bende stres kaygı zaten tavan ister istemez korkuyorum kadın dogum servisinde boş oda kalmamış 6.7. katlarda, beni 11. Kata üroloji servisine aldılar orda oda warms oda dediğin bildiğin kümes kadar Allah'tan Niğde'den gelecek eş dost yoktu yoksa o odaya ziyaretçi bile sığmaz neyse ses etmedik nende ameliyat telaşı War zaten gözüm görmüyor..

Saat 10 buçuk oldu doktor beni çağırmış ameliyat için hazırlandım iniyoruz eşimi kardeşimi asarsor kapısında almadılar direk ameliyathaneye iniliyormis onlar katta bekleyecekmis beni ameliyathaneye ugurlayamadilsr kapıda bekleyemediler ,kızım çıkınca hemen göremediler böyle abuk subuk bir durum ki zaten bence hastane ciddi anlamda hijyen acemilik amatörlük filan berbattı herşeyiyle...
Tabi ben ağla zirla hemşirelerle indim ameliyathaneye dokturumu çok severim sarıldım ona hocam çok korkuyrm dedim sakinleştirfi beni, sonra yattım masaya başımda bir sürü erkek hemşire filan mahremiyete dikkat edilmedi alt tarafım ilaçlanacak diye tamamen açıktı bu çok canımı sıktı ama o korkuyla biside diyemedim... Sonra işte uyuycaksn dediler sonda benn uyuyunca takıldı sonrası zsten biri başımda uyan Havva hanım diye bağırıyordu ahaha odaya getiriyorlardı halbuki çok tatlı uyuyordm ağrıya acıya hiç uyanasim yoktu
Odaya geldiğim andan taburcu olana kadae sürekli serum ağrı kesici werildi bence çok fazla werildi diye düşünüyorum çünkü tüm ayaklarım ödemden sonrasinda davul gibi oldu resmen.. uyandım kızım acıkmış çok ağlamış bende ilk anne sütü alsn diye bekleyin beni demiştim şükür sütüm inmişti azck bişi geliyordu bizim kızda güçlü çıktı tuttu çekmeye emmeye başladı..6 saat sonunda kalktm yürürken acı oldu tabiki zaten bişi olucak diyede korkuyorm hep çok korkan bir tipim hastane işleri filan
Kızlar film bundan sonra başlıyor tekrar yürümek için kalkacaktır hemşire ilaç iğne serum yeniledi zaten çoğu şeyle kardeşim ilgilendi iğnemi filan o yaptı hep ayy kizlar kalktm yürüdüm tekrar sonra lavaboya gittim bende bir kann geldi bir anda sonra ciddi bir titreme ama durduramıyorm kendimi ateşim 38.5 çıktı bir anda gece 12 buçuk filan dokturumu arıyorum teli kapalı parol werdiler soğuk uygulama yapıldı tabi bunları hep kardeşim talep edip yapıyor hemşireler Allah'a emanet doğum katından çıkıp gelip ne haldeyim bakan zaten hiç yok...
Şükür sabaha karşı düştü ateşim o ara acaba covit filanmym diye korktum bebeğimi ateşim düşsün diye beklerken 1 kere biberonla besledik iyki yanımıza almışız dedik..
Sabah doktor geldi 9da bana rahim toparlasn diye werilen ilac etki etmiş onda olabiliyormuş böyle durumlsr eee salak hemşire niye baştan demiyor işte dünyadan bir haberler öyle böyle derken şükür sağ salim o hastaneden çıktım 5 gün sonra Niğde'de doktorum yaramı actı acır diye çok korktum ama o bölge hissis birşey hissetmedim benim içler dikiş dış kısım yapıştırma dikiş aldırma filan gibi bir durum olmadı böylece hikayem burada bitti ama zordu benim için ameliyat filan hemen kalkamamak beni çok etkiledi lohusalıkta olunca hala ota b.ka ağlıyorum böyle bir ruh hali
Bendende bu kadar hikaye sona erdi

Tam boğmalık bir kaynana Allah'tan annen daha tecrübeliymis bunla gelip geçsin kokla mis yawrumu canım hiç takma kafana

Ay kiyamam bu kadar kotu oldugunu blmiodum hastanenin. Allahtan kardesin hemsireymis

Bence git canım suyun gelmiş olma ihtimali de yüksek en azından emin olursun. Bebeğin suyu azalmış mi bakarlar, açılma bakarlar. Çantanı falan da al yanına ama yatış da verebilirler hazırlıklı git.

A avozge sen de kavuştun yavruna çok şükür Yeni marotonunda başarılar dilerim

- Janna - annen hepsini kovsaydi keşke. Daha ne olması lazım, bakın yalnız kalmakari lazım çocuk yoğun bakıma girecekti bu kalabalık yüzünden az kazsin deseydi keşke. Ay ne düşüncesiz insanlar var yaaa kuzum benim sana hasretinden saatlerce emdi demek Neyseki mutlu son
Ben doguramam demistim demi acilma ilerlemedi sabaha kadar sancimla baktilar simdi suni taktilar cıldırmaya hazirimm
Ben de sana bakiyordum naptı doğurdu mu diye. Kız ağzından hayırlı bir şey çıksın azıcık pozitif ol. Bak 42lere kalırım diyordun kalmadın işte Gece uyuyabilmen çok iyi olmuş doğum için güç topalmışsınız sen de bebiş de. Şimdi de kolaycacık ilerleyecek açılman inşallah merak etme her şey çok güzel olacak son saatler artık, bebişin çok yakında kucağında olacak tüm bu sancıları unutacaksın

Ay kiyamam bu kadar kotu oldugunu blmiodum hastanenin. Allahtan kardesin hemsireymis
Kötü ötesi canım Allah kimseyi düşürmesin aynen çok şükür kardeşim olmasa halimiz ne olurdu orda bilmiyorum bak birde bebek hemşiresi fiyaskosu War bir kız geldi emzirin çekim gücüne bakacam diyor bilmiş bilmiş diyorum tutuyor emiyor sorun yok anlamıyor bir daha emerken çağırın dedi çağırdık bizde geliyorum demiş ama o gelene kadar emme biter bı yine laf eder diyede wideoya çektik emmesi bekle bekle gelmedi.... Ertesi gün sabah geldii gerizekalı siz zaten halletmissinzdir diyor birde pişkin pişkin ben böyle rezil bir hizmet hastane görmedim nerden baksan fiyasko yani canım

Ay iyi ki kız kardeşin yanındaymış. Hemşire olmasa daha neler gelecekmiş başına Bence hepsini doktorunla paylaş, başka hastene mi yok neden bu kadar kötü şartlardaki bir hastanede çalışıyor o kadar iyi bir doktor, yazık.
Hadi gözünüz aydın. Tahmini doğum tarihlerimiz de aynıymış benim normal olduğu için hanımefendinin kendi teşriflerini bekliyoruz hala Doğuranları gördükçe de hevesleniyor insan.

4cm aciklikla kaldim kizlar kendi sancimla olmadi rahim duvarim arkadaymis acikliga bakmak öldürüyo beni .. simdi lavman yapildi suni vericekler oncesine 2 tane besin serumu takildi dualarinizi eksik etmeyin
Rabbim yardımcın olsun canım inşallah sonrası çok kolay olur ve hemen gelir güzel haberlerini bekliyoruz

Ben ilk doğumumu 42. Haftaya girdiğimde sadece.subi sancı ile yaptım. Plasenta artık kireçlenmeye başlamış daha bekleyemeyiz demişti doktor ama aslında o haftalarda normalmiş bile, o zaman uyarı falan bir ebe söylemişti de bilmiyordum bu kadar yaygın değildi o zaman cesaret edemedim doktor yönlendirmeyince. Ama inan sadece suni ile doğum yapmak istemezsin. Hiç bir belirti yokken zorla doğum baslatilinca her şey aşırı yavaş ilerliyor. Benim açılmam suniyi aşırı vermelerine rağmen saat başı yarım cm gibi ilerledi ki onu da ebe eliyle açtı resmen. Doğumda zorlu oldu işte varisler çıktı baskıdan dolayı çünkü bebek yukardaydi ben zorla ıkinarak indiriyordum. Şimdi en büyük dileğim hem kendi sancılarımla kolay bir doğum yapmak hem de bebeğime hemen kavuşmak. İlkinde bebek de çok zorlandığı için suni sancı arasında bir ara kalp atışları zayıfladı, doğum sonrası da nefes problemi oldu. Baskıdan dolayı poposunda yeni yaptığı kakasiyla doğdu çok az enfeksiyon tedavisi gördü falan derken 5 gün yoğun bakımda kaldı İnsallah kızıma hemen kavuşurum.

Şimdi gittiğim doktor hem doğumu kolaylaştıracak şeylere 35. Haftada başlatıyor hem de 40 oldu mu uyarı veriyor gelmezse bir kaç güne bir daha veriyor ta ki dogum başlayana kadar. Ama mesela diyelim ki gebelik zehirlenmesi ya da suyun iyice azalması vb durumlarda daha erken haftalarda da uyarı verilebiliyor. Kendiliğinden gelmezse suni sancı ile deniyorlar ama dediğim gibi hep ekstra bir durum olursa. Benim durumumda doktor 40. Haftayı beklemeyi uygun buldu mesela acele etmeyi gerektirecek bir durum yok. Bebek 4 küsur olursa da onun için bir engel değil çünkü.

Ah bana bu tavsiyeleri sonradan söylediler. Çok geç kaldılar. O da çok etkiledi beni. Acizlik oldum valla. Bi ilaç verdiler serumla o geçirdi çok şükür. Ama bugün de pis bir ağrım var.
Başındaki hemşire mi artık dr lar mı onlar uyarıyorlarmış başını eğip çok hareket edersen falan o esnada sanırım bazıları.. Ama bazı bünyeleri de hiç etkilemiyor başını da oynasa hiç ağrıyan etki olmuyormuş belki sana da faydası olmayabilirdi bünye meselesidir belki.. Neyse öyle böyle atlattın o süreci, baş ağrısı da geçince inş daha da rahat olursun.. Bi kaç gün daha olur belkie, 1 haftada geçiyor diye duymuştum..

Günaydin kizlaar nasilsiniz dogum yapan canlar nasıl gidiyor bebikli hayat gelemez oldunuz ay bende mi öyle olcam ki

Selam canımben geride kalanlar olarak heyecan ve stres içinde bekliyorum sen nasılsın , annem gelcek akşama inş onun bekleyişi ve heyecanı ayrı var.. İçimi de bi korku sarıyo gün yaklaştıkça.. Pazartesi sezaryen acaba diyorum yarın gidip az daha öteye mi atsak diye düşüncelere girip duruyorum.. Hiç bişey yokken gidip bıçak altına yatasım gelmiyor düşündükçe stresten akışına bıraksak en azından suydu sancıydı kaçışım olmadan mecbur kalsam yapacak bişey yok zaten el mahkum giriyosun ameliyata diyorum ne yapsam bilemedim hiiiiççç hazır değilim hatta çok aşırı hazırlıksızım

Ay tüh hastane ve beceriksiz sağlıkçılardan yana şanssızlık olmuş ama neyseki kardeşinin yanında olması ve hemşire olması en büyük şansın olmuş eh öyle böyle bi tecrübe oldu hepsi hayırlısı olsun inş kendin rahatla ayağa kalkacak zamana en kısa sürede gelirsin ağrıların falan geçer gider..

Maşallah Allah analı babalı büyütsün inşallah, sağlıklı hayırlı ömürleri olsun

Valla ne bileyim bende düşündükçe nasıl diyorum oy oy 5 kilo üstü ve evde bide maşallah.. Bence de şekerden haber olmadan, e eskilerden bol bol un hep ekmek tüketimi şeker meker derken demekki. 5 kiloları 2-3.aylarda görsek diye 4 gözle bekledik ilk bebiş de

Teşekkür ederimm vallahi doğumdan sonda bende telefonu elime alamaz oldum zira takatim yok dün gece yatağa yanıma aldım hareket etmek yataktan dogrulup kalkmak çok zorluyor beni. Yanimda daha rahat ettim. Reflu yataginda yanımda yattı.
Dogum yapan herkese hayırlı uğurlu olsun ❤❤ benim sorum olacak kendiniz icin neler aldiniz hastane çantanıza neler yetti ya da yetmedi tavsiyelriniz nelerdir
2 takım pijama bi tane elbiseli aldım 3ünü de kullandım elbiseli rahat oldu zira sıcaktı. Bez çokça almakta fayda var en az 10 tane olsun kaka ciş sık sık değiştim. Biberon gereksiz kaldı şırınga ile verdiler bende evde öyle yapıyorum. Bebise kıyafet fazla fazla olmasında fayda var bezinden taşıp ıslanabiliyor 1 no popisiine büyük kaldı tabi ama onu kullanıyorum gene.
Biberon hiç kullanmadık sütüm ilkinde çoktu bunda az artirmak için uğraşacağım . Şırınga ile desteklemek lazım aç kalmaması lazım sarılık olmamasi için ilk zamanlar 2 saatte bir duyurulması gerekiyor bende 30cc diye hatırlıyorum. Ben sürekli meme de veriyorum istiyor ama tadımlık gibi kalıyor ki mamayla hemen uykuya dalarken memeden sonra dalmıyor. İnşallah zamanla süt arttıkça doyacak mamayı bırakırız ama en başta desteklemek şart.

Günaydin kizlaar nasilsiniz dogum yapan canlar nasıl gidiyor bebikli hayat gelemez oldunuz ay bende mi öyle olcam ki
Günaydın vallahi gelemez oldum ağırlardan dolayı aslında biraz toparlayım gözüm açılsın gelirim ben uykusuz yorgun kaldım cok fazla da ayaktayım bildiğiniz ev bile topluyorum benim canım tatlı değil sanırım deliyim illa toplucam hep analık online. Dün gece biraz uyuyabildim işte o da yanımda yatırdım emzirdim yanımda beraber uyuduk. Bi de kızım ateşli onla da ilgilenmek gerekiyor annem var ama oda halsiz hasta kocam bi yandan online iş bir yandan bana destek çıkmaya çalışıyor. Annem yemek ısını hallediyor ya o yetiyor bana . Düzene gircez inşallah. Sütü memesi Gazi uykusuzluğu agrilari işte böyle doğum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…