- 21 Eylül 2021
- 1.100
- 909
- 73
Ya nisansa eğer sancim gelir belkiHadi git artık hastaneye evde doğurcan yoksa valla nişan tabiki tebrik ederim ama senin evde doğuracağını düşünmeye başladım artımsağlıkla gelsin bebişin haber ver olur mu
Sağma makinası değil de bu mochi var göğsüne tuttruyosun akan sut boşuna gitmemiş oluyor hattayoncambenim annemiz kullanıyordu memnunsa ondan olabilirsin canim
Göbek bağı içinde üzülme yeni doğan bebeklerde olabilecek şeyler önemli bişey değildir yani güzel günler de sağlıkla büyüt bebeğini
Bence değil benden kurban bayramında gelmişti. Dün sabah yine geldi aynı bu renk sümüksü ama halâ tık yokYa nisansa eğer sancim gelir belki
Yenidoğan’daki ateş normal değildir canım doktora söyledin miGünaydın vallahi gelemez oldum ağırlardan dolayı aslında biraz toparlayım gözüm açılsın gelirim ben uykusuz yorgun kaldım cok fazla da ayaktayım bildiğiniz ev bile topluyorum benim canım tatlı değil sanırım deliyim illa toplucam hep analık online. Dün gece biraz uyuyabildim işte o da yanımda yatırdım emzirdim yanımda beraber uyuduk. Bi de kızım ateşli onla da ilgilenmek gerekiyor annem var ama oda halsiz hasta kocam bi yandan online iş bir yandan bana destek çıkmaya çalışıyor. Annem yemek ısını hallediyor ya o yetiyor bana . Düzene gircez inşallah. Sütü memesi Gazi uykusuzluğu agrilari işte böyle doğum.
Nişanı gelip sancisi gelmeyen var, dogumu 2 saat sonra da yapan var 2 hafta sonra da. Tek kıstas Nisan değil yani. Ama iyi hissetmiyorsan, ağrı vs varsa doktora görünmekte bu haftalarda fayda var. Evde ultrason yok benegi göremiyoruz ne yazık ki...Sonra pişman olmamak lazımYa nisansa eğer sancim gelir belki
Büyük kizindan bahsediyor canim dogun yaptığı erkek çünküYenidoğan’daki ateş normal değildir canım doktora söyledin mi
Ha pardon ya okumuşum ama nasıl okumuşumBüyük kizindan bahsediyor canim dogun yaptığı erkek çünkü
Sayfaları hızlıca okumaya çalıştım ve janna tırnaklarını yaptırıp mı doğurdu yaptırmadan mı diye heyecanla aktı sayfalarÇapa gibi uzamış yarısı kırılmıs tırnaklarla dogum yaptım valla hala öyle geziyorum ajdjsjsjşansıma olmadı beklemedi İpek böceği
Canım nişan bence, benim çarşamba böyle geldi, cuma biraz daha geldi, pazar çok az sancı başladı salı doğdu. Hemen doğuruyorsun demek değil yani ama senin haftan ileri ve çoktandır doktora gitmediğin için bence gitmende fayda var. Yeni gitmiş olsaydın her şey yolunda demiş olsaydı bekleyebilirdin ama Allah korusun kalp atışları düşmüştür, kordon dolanmıştır, bir sıkıntıdadır bebek bence daha fazla bekleme bir git. Son haftalarda her hafta düzenli NST istemelerinin bir sebebi vardır diye düşünüyorumYa nisansa eğer sancim gelir belki
40. haftayı görüp daha ne sancı ne açılma ne nişan ne su görmeyen de benim herhaldeNişanı gelip sancisi gelmeyen var, dogumu 2 saat sonra da yapan var 2 hafta sonra da. Tek kıstas Nisan değil yani. Ama iyi hissetmiyorsan, ağrı vs varsa doktora görünmekte bu haftalarda fayda var. Evde ultrason yok benegi göremiyoruz ne yazık ki...Sonra pişman olmamak lazım
Hayırlı olsun size de .. yorumları okudukça spinalden korkmaya başlamıştım gerçekten güzel mi geçtiMerhaba kızlar,salı günü ıkıncı mucizemle kavuştuk Cok sukur.Spinal anestezı oldum ,hersey çok guzeldı kendımı boşa kasmışım o kadar .Şükürler olsun53 cm 3430 kg dogdu kızım.bugun hastaneden taburcu oluyoruz
Hadi bakalım hayırla gelsin . İnşaallah o zamana süpriz yapar aniden geliverir. Korkma rahat ol . Stres yapmaBenim de kontrolüm vardı bugün bebegin durumu iyi çok şükür ama nst de tek bir sancı bile çıkmadı. Sordum doktora ne olacak yani cuma son artık 40.hafta bitiyor. Cuma yatışını yapıyoruz suni sancı ile olacak doğum dedi. Eşim covid, testi negatife dönerse gelecek diye cumartesiye ertelettim daha da erteleyemem dedi. 6 ağustosta olacak yani doğumum eğer kendi sancılarım başlamazsa, hem heyecanlandım hem de korku başladı İnşallah kolay olur
Aynen şırınga yapıyorum emmeyi bırakmıyor şükür aşure yapcam oturdum da vallahi yarma filan iyi gelir ne varsa kullancam artık ilkinde ayni senin gibi ki bide benim büyüktü dolu dolu taşardı nasip ben elimden geldiğince destekleyeceğim bakalımİnan bende öyle oldum. Hiç elime alamıyorum yerimden kalkamıyorum. Eşim destekliyor sürekli. Yatarak emzirdim bugün. Baş ağrısı var bi de bendecanım bu ebebekte süt artırıcı malt ve çikolatalar var onlardan al bir humana çayımı ne varmış ondan da al iç. Müthiş bir şey. Bol bol Tahin Pekmez ye. Yeşil soğan ye. Çok güzel süt yapıyor. 30cc veriyorsunuz zaten mama verecek iseniz Şırınga ile. Bize ebe kesinlikle biberon kullanmayın dedi.
Hayırlı olsun size de .. yorumları okudukça spinalden korkmaya başlamıştım gerçekten güzel mi geçtikorkudan ağlamalar başladı bende de
Valla canım sen ve hepimiz için söylüyorum . Böyle şeylere hazırlıklı olun . Ağzı olanın konuştuğu bi dünyadayız . Hele doğumdan sonra bilmişler çoğalıyor . Kulağını kapatacaksın başka yapacak bişi yok . Seni olumsuz etkiledikleri gibi bebeğinle aranıda olumsuz etkiliyorlar . Sen o çocuğun annesinin en doğrusunu sen bilirsin . Tabiki fikir alışverişinde bulunacaksın tecrübesizsin ama seni olumsuz etkileynelere izin verme .Kızlar tek tek alıntılayamıyorum hiç gücüm yok. Dün baya zor bir gündü benim için ama bunun doğumla hiçbir alakası yoktu. Doğumum normal epidural oldu ve gayet güzel pozitif geçti. Doğumdan sonra insanlarla savasmaktan yoruldum sadece ve nerdeyse bu yüzden bebeğimi yogun bakıma alıp hortumla besleme gibi yanlıs bir teshise yönelmisti hastane. Sürekli 20 dk da bir cocugumu mememe dayamaya calısan kvalidem sürekli cocuk aç emmiyor diye ebe cagırdılar en son ebeleri ayağa kaldırdılar cocugum benden 6 saat ayrıldı. Yogun bakımda hiçbir şey kanul etmemis ne mama ne enjektör. En son geldiler hortumla beslencek bi hagta kalcak. Annem itiraz etti beni indirmelerini ve emzirmem gerektigini söyledi tekrar. Son bir sans verip indirceklerini söylediler. İndim cocugumla yalnız kalınca beni emdi cok sükür. Sonra yanıma geri cıktı. Bütün gece uyutmadı annemle beni. Sürekli emdi sabah 6.30 gibi anca uyudum ama cok sükür yeterkü emsin. Doğum hikayemi daha dinlendiğim bir zamanda yazacağım şimdilik görüsürüz
Kontrol ve nstden çıktık bizde. Hiç doğum belirtisi yok 1 sancı çıktı doktorda acele etmeyelim aşağıdan açılmana bakmıyım gerilme sen bebeğin herşeyin durumu iyi haftaya perşembe gel o zaman bakarız açıklığa dedi. Geçen hafta çatıma açıklığa bakmıştı zaten. Şuan bebek 3.600, normal doğuma engel birşey yok. Haftaya perşembe tüm kontrolleri yapacak kilo kafa pelvis uyumu açıklık vs. Zaten 39 öncesi sezeryan yapmıyorum dedi. Eğer normal doğuma engel birşey çıkarsa perşembe sezeryan doğuma alacak. Peki engel yoksa suniyle normale devam eder miyiz dedim, o da başka bi seçenek ama rahimi kontrol etmek gerekir rahimin hazırsa veririz suni dedi. Ama şimdi senin dediklerin tereddüt ettirdi beni. Hayırlısı olsun diyorum bakalım perşembe günü ne olacak, inşallah onlara gerek kalmazda kendisi gelirBen ilk doğumumu 42. Haftaya girdiğimde sadece.subi sancı ile yaptım. Plasenta artık kireçlenmeye başlamış daha bekleyemeyiz demişti doktor ama aslında o haftalarda normalmiş bile, o zaman uyarı falan bir ebe söylemişti de bilmiyordum bu kadar yaygın değildi o zaman cesaret edemedim doktor yönlendirmeyince. Ama inan sadece suni ile doğum yapmak istemezsin. Hiç bir belirti yokken zorla doğum baslatilinca her şey aşırı yavaş ilerliyor. Benim açılmam suniyi aşırı vermelerine rağmen saat başı yarım cm gibi ilerledi ki onu da ebe eliyle açtı resmen. Doğumda zorlu oldu işte varisler çıktı baskıdan dolayı çünkü bebek yukardaydi ben zorla ıkinarak indiriyordum. Şimdi en büyük dileğim hem kendi sancılarımla kolay bir doğum yapmak hem de bebeğime hemen kavuşmak. İlkinde bebek de çok zorlandığı için suni sancı arasında bir ara kalp atışları zayıfladı, doğum sonrası da nefes problemi oldu. Baskıdan dolayı poposunda yeni yaptığı kakasiyla doğdu çok az enfeksiyon tedavisi gördü falan derken 5 gün yoğun bakımda kaldıİnsallah kızıma hemen kavuşurum.
Şimdi gittiğim doktor hem doğumu kolaylaştıracak şeylere 35. Haftada başlatıyor hem de 40 oldu mu uyarı veriyor gelmezse bir kaç güne bir daha veriyor ta ki dogum başlayana kadar. Ama mesela diyelim ki gebelik zehirlenmesi ya da suyun iyice azalması vb durumlarda daha erken haftalarda da uyarı verilebiliyor. Kendiliğinden gelmezse suni sancı ile deniyorlar ama dediğim gibi hep ekstra bir durum olursa. Benim durumumda doktor 40. Haftayı beklemeyi uygun buldu mesela acele etmeyi gerektirecek bir durum yok. Bebek 4 küsur olursa da onun için bir engel değil çünkü.
Allah yardımcın olsun canım .Kızlar ben şimdi banyoya giricem sonrada kaynanam gile gidip kizlari oraya bırakıp hastaneye gecicem agrim falan yok diyicez bakalim doktor ne diyicek fırsat buldukça yazmaya çalışırım ne olur dua edin bana
Aynen canım tabiki paylaşacam bu kadar rezalet bir yer olamaz bende aynı şeyi düşündüm inan böyle bir yerle nasıl anlaşmış diyeAy iyi ki kız kardeşin yanındaymış. Hemşire olmasa daha neler gelecekmiş başınaBence hepsini doktorunla paylaş, başka hastene mi yok neden bu kadar kötü şartlardaki bir hastanede çalışıyor o kadar iyi bir doktor, yazık.
Hadi gözünüz aydın. Tahmini doğum tarihlerimiz de aynıymış benim normal olduğu için hanımefendinin kendi teşriflerini bekliyoruz halaDoğuranları gördükçe de hevesleniyor insan.
Allah yardımcın olsun canım ...Ben doguramam demistim demiacilma ilerlemedi sabaha kadar sancimla baktilar simdi suni taktilar cıldırmaya hazirimm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?