2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Allah anali babali buyutsun. Bu mesaja saatler once basladim. Gondermek.yeni kismet oluyor. Allah iyi insanlarla karsilastirsin. Sana da stressiz sorunsuz bir lohusalik dilerim.

Çok teşekkür ederim canım şükür ağrı acı epey azaldı artık toparlıyorum

Senden haber brkliyordum ben de. Cok sevindim her seyin guzel gitmesine. Benimkinde guzel gitmedi de. 1 saat belki de 1 bucuk saat spinal yapamadik. Saka gibi. Hala sebebini anlamiyorum. Uzman da deneyimli. Ilk dogumumda stajyeri yonlendiriyordu. Stajyer 2. Seferde bulmustu. Bunda 20 defa deldik lanet olmasin. Belimin agrisindan duramiyorum. Sonuc yine de.dogru yeri bulamadik. Ağlamaya basladim sinirim bozuldu. Cok istemistim cocugumun dogumuna sahit olmayi. Sonunda artik yapacak bir sey yok deyip tamamen uyuttular. Uyuturken benkagit imzalicam. Suni sanci verin normal deneyelim diye tutturdum. Doktor geldi basima anlatiyor. Sonrasi yok. Bu bahaneyle bir kismini anlatmis oldum kendi hikayemin de. Kizlar ha cok doguran oldu, ben takip edemiyorum. Listede bilgileri eksik olan etiketlesin beni lutfen. Yarin hayirlisiyla eve gecmek kismet olursa hepsine bir bir bakicam.

Doğum yapan arkadaşlarım hayırlı olsun sağlıkla mutlulukla büyüsün bebişleriniz darısı bizlerin başına.Pazartesi sabah doğum olacak bizimde. Korkular arttı ağlama krizleri başladı eşim söz verdi gireceğim yanına doğumda diye. Oda korkuyordu kıyamadı sanırım. Psikolojik olarak sıfırım hazırda değilim gün yaklaştıkça korkularım artıyor umarım kucağıma alınca geçecektir bu durum Birde dün dayanamadım 2 tane büyük midye yedim güvenilir biryerden alınmıştı ama inşallah birşey olmaz.

Sutum yetmiyor 7/24 memede haliyle. Dun 15:00'ten bu yana surekli memedeydu nerdeyse. Gece 15 cc mama istedim ebeden bi o ara biraz dinlendim. Bir de simdi 2. Kez 20 cc mama verdim. Bezini degistirdim. Uyuyor sonunda. 24 saatlik maraton gibiydi ya. Doydu doyacak, uyudu uyuyacak. Hep miyk miyk tum derdi doymak biliyorum. 3. Gun yani yarin iner sutum. Digerinde de oyle olmustu. Yilmak yok geldigi kadar emzirmeye devam... Mama ocu degil. Hayat kurtarici. Ama diyelim ki emzirmeyi cok istiyorsaniz, cok icinizde kaliyorsa sutum yok diye uzulmeyin, oyle olumsuz dusunmeyin. Miykladikca emzirin, gak dese meme guk dese meme. Memeler mucizesini yaratiyor. Talebe gore sut uretiyor.

Benim arkadaşımın en küçük kız kardeşi de 5.5 kilo doğdu hem de evde. Ebe görünce bu neee demiş Anne de yazık sakat falan doğdu sanmış Ebe bebeğin büyüklüğüne şok olmuş sadece Zıbın falan vermişler ebe kenara atmış ne zıbını normal kıyafet getirin bu bebeğe demiş Ebe de haklı 3 aylık bebe gibi doğmuş kız

Ben doguramam demistim demi acilma ilerlemedi sabaha kadar sancimla baktilar simdi suni taktilar cıldırmaya hazirimm

4cm aciklikla kaldim kizlar kendi sancimla olmadi rahim duvarim arkadaymis acikliga bakmak öldürüyo beni .. simdi lavman yapildi suni vericekler oncesine 2 tane besin serumu takildi dualarinizi eksik etmeyin
Canım ya sürekli aklım sendeydi sabah uykusuzluga yenik düşmüşüm başka mesaj attın mı göremedim. İnsallah bundan sonrasi kolay ilerler. Bak sen sürekli olumsuz düşünüyorsun yapma

Tum agri kesici serumlari ilaclari kestiler paracetamol disindakj. Nerde ne.agrim var ortaya cikti sonunda. Dun ne guzelmis ya agrisiz sizisiz. Damar yolundan, kan aldiklari yere, spinal denemelerinden sezaryen yarasina her yerim agriyor.

Silikon mem ucunun numarasi vs var mi yanımızda bulundurayim bebeginiz nasil sen nasilsin

Yalan oldu. Sancının s'si yok.

Tum agri kesici serumlari ilaclari kestiler paracetamol disindakj. Nerde ne.agrim var ortaya cikti sonunda. Dun ne guzelmis ya agrisiz sizisiz. Damar yolundan, kan aldiklari yere, spinal denemelerinden sezaryen yarasina her yerim agriyor.
Hastaneden çıkmadan mutlaka agrimkesici iğne yaptir Mirune. Bir süre daha rahat edersin en azından damardan olan gibi kuvvetli olmuyor

Bebeğin iri ya ondandır surekli eme eme getirecek sütünü inşallah

Eveet çook uzun ve ayrıntılı doğum hikayemi anlatmaya geldim. Ama sonu komikli dayanıp sonuna kadar okuyun
Pazartesi gündüzden düzensiz gaz ağrısı ve adet sancısı karışımı ağrılar başladı, gece 3te uyandım 15 dk, 10 dk gibi aralıklarla olmaya başladı. Sabah 9.30da doktoruma randevum vardı zaten onu beklesem mi beklemesem mi derken sabah oldu zaten gittik. 1,5 cm açıklık var ama açıklık az olsa da rahim ağzı yumuşaklığı ile ilgili bir şey varmış ona çok iyi dedi, baş basısı çok iyi dedi, yatış verdi. Suni sancıyla desteklememiz lazım az dozla da olsa dediler, açıklığım çok yavaş ilerledi, gelip gidip parmakladılar çok az artıyo hep ama her baktıklarında baş basısı çok iyi diyip duruyorlar. Zaten son iki haftada çok baskı vardı çatı ağrısı mı neyse işte o çok fenaydı.
Neyse baştan nstde 100 çıkan sancılara aa benim adet ağrılarım daha kötü ya dayanırım derken sonradan sıklığı arttığından mı dayanma gücü düştüğünden mi nedir 50ler bile çok gelmeye başladı. Epidurale gerek yok ya baş ağrısı bel ağrısı filan yapar dayanırım istemem diyordum ama saat 12 gibi doktor muayene ettiğinde 3 cm açıklık var epidural ister misin dediğinde evet noolur dayanamıyorum diye yalvardım. Anestezistler çok yoğunmuş bir-iki saat daha kıvrandırdılar beni dayanamıyorum noolur gelsin artık diye diye. Ama epidural yapıldıktan sonra bir güzel uyuştu ki uyumuşum bile bi ara. Muayeneler çok acı veriyordu rahim ağzı geriye doğru muymuş neymiş diye, onu bile hiç hissetmemeye başladım.
Yalnız epiduralden sonra bebeğin kalp atışları çok düştü 5 dk boyunca 70-80 aralığında kaldı, oksijen taktılar bana, sonra biraz toparladı ama öyle kalsaydı direkt sezaryene alacaklardı. Epiduralden sonra olabiliyormuş öyle. Sonrasında da açıklık beklerken ara ara düştü elim yüreğimde bekledim bebeğe bişey olursa diye. Ama sıkıntı olmadı çok şükür.
Neyse sonraki saatlerde açılmak bilmedi 6 cmde kaldı gelip gidip bakıyorlar yarım saatte bir hala 6 cm, suyu patlattı doktor, bakıyorlar hala 6 cm. Epiduralin etkisi geçti saat 3ü geçti yine sancıları çok şiddetli hissetmeye başladım hala 6 cm. Sonra ebe etraftaki zarları alıyorum diyerek bişeyler yaptı onu yaptıktan yarım saat sonra doktor yine muayene etti, ben bekliyorum ki 7 anca olmuştur, anaa tam açıklık hadi ıkınmaya başla deyip doğumhaneye aldılar.
Anam o ıkınma işi ne zor işmiş. Doktor diyor ki kakanı yapar gibi ıkın, hadi bakalım yap kakanı deyip duruyor. Zaten benim de doğumda kaka yapma fobim var bilmiyor ki Lavman yapmışlardı zaten ama tam boşalmadı gibi gelmişti, ya yaparsam diye tırsıyorum zaten o da ordan hadi bakalım yap kakanı Yaptım mı yapmadım mı benim için hala merak konusu
Aralarda iki kere mesane dolu dediler bişey sokup boşalttılar, ben hiç çişim geldiğini hissetmemiştim oysa ki.
Neyse ıkınmak çok zormuş, ses ve nefes çıkarmadan ıkın diyorlar, e çıkıyo nası çıkarmıyım. Iıııı diye ses çıkıyo. Ben sanıyodum ki acıdan bağırıyolar, acıdan değilmiş ıkınırken istemsiz o ses çıkıyormuş
Doğumhanede doktora ettiğim bazı lafları düşünüyorum sonradan bana gülmüşlerdir heralde Diyor ki çok az kaldı ıkın şurayı atlasın başı, diyorum ki yapamıyorum ya çıkamazsa, kaldı çocuğum orda falan dedim. Yok dedi kalmaz merak etme olmadı biz çekeriz, ay hayır forseps yapmayın sakın falan dedim, doğduktan sonra da forseps yaptınız mı diye sordum, yok dedi sen kalacak diye korktuğun için söyledim ihtiyaç olmadı dedi :)
Sonunda çıktı çocuk, ama hiç öyle bi rahatlama falan olmadı hala ağrıyo, plasentayı çıkarmaya uğraşıyolarmış. E hani doğunca bitiyodu her şey, bitmedi bu hala sancı var falan dedim dur eşini alalım bitecek dedi doktor :)
Sonra sancı bitti ama dikiş atmaya başladı, bi yer çok acıdı. Aaah acıyo orası dedim, sonra da dedim ki yani bağırdığım kadar çok acımıyo ama bağırmak refleks oldu
Bebişim çok şükür çok sağlıklıymış ağladı da çıkınca ama annelik modu hemen iyi mi, niye az ağlıyo başladım, sonradan doktor kontrole uğradığında da ağlıyodu, bak diyo niye az ağlıyo diyodun susmayacak artık
Ha bi de bi ara keşke sezaryen yapsaydık ıkınamıyorum işte, çok zormuş diye söylendim. Doğumdan sonra geldiğinde böyle demiştin pişman mısın dedi, ayıp olmasın diye yok değilim dedim ama valla bana çok zor geldi bi tane daha yapacak olsam cesaret edip normal doğurur muyum bilmiyorum
Doğum maceram bu kadar, çok şükür dikişler dışında sıkıntısız sağlıkla geldi bebeğim, Allah tüm isteyenlere hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin, evladını kucağına almış olanlarımıza bol sütler kolaylıklar versin, henüz doğurmamış olanlarınızın doğumlarını kolaylaştırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…