- 18 Eylül 2014
- 766
- 1.133
- 113
Ya canım geçmiş olsun Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah sen de çabucak toparlanırsın.Selam kızlar , cıktık hastaneden evdeyiz. Cok agrım var dayanacak gücü zor buluyorum. Birinin desteği olmadan yatıp kalkamıyorum. Bebek emdikçe rahim kasılmalarım artıyor. Agrım cok fazla dah wc ye cıkmadım.
Kv ye gıcık oluyorum bence sen toparlayacaksın herşeyi yoluna sokacaksın canımAynen oyle yapiyorum ama yemiyo yaramaz. Kv yakinimda ama golge etmese yeter. Dun esim zorla arama dedigim.halde aradi annesini.dilara cok zorlanio bi kac gun gel gunduzleri evde bos bos ne oturuon.die. hepimiz oyle buyuttuk dedi. Cagirma anneni benden hizmet bekliyo dedm ben de. Adi gectikce.cildiriyorum.kadinin
Biberon kullanmiyorum ki. Hastanedeyken emiyodu ama sut yoktu taa 4. Gun geldi sut. 3. Gune kadar siringayla besledik. O gun 2 kez biberon verdik cocuk birakti memeyi. Biberon 0 no aventti oysa. Ben disari cikmistim beslenme sondasi almak icin guya memede eds tapcaktim sut artcakti.bebek de mamayi memeden alcakti. Ama biberon verince evdeki hesap carsiya uymadi
2 gun once doktor kontrolu vardi osa doktor soyperdi cunku bakti agzinin icine falan
Kolay olur canım hiç korkma herşey yoluna girecek inşallah.Benim de kontrolüm vardı bugün bebegin durumu iyi çok şükür ama nst de tek bir sancı bile çıkmadı. Sordum doktora ne olacak yani cuma son artık 40.hafta bitiyor. Cuma yatışını yapıyoruz suni sancı ile olacak doğum dedi. Eşim covid, testi negatife dönerse gelecek diye cumartesiye ertelettim daha da erteleyemem dedi. 6 ağustosta olacak yani doğumum eğer kendi sancılarım başlamazsa, hem heyecanlandım hem de korku başladı İnşallah kolay olur
Canım naptın var mı bir gelişme?Kızlar bugün lavaboya giderken tam kapıdından girdim ve yarım bardak kadar su aktı, hemen klozete oturdum idrar mı diye sıkıp bırakarak kesilip kesilmediğine baktım. Kesiliyordu ve idrardı bence. Az öncede otururken ayağa kalktım 2-3 kaşık kadar su geldiğini hissettim baktım ıslaktı iç çamaşırım. Ama akıntımda inanılmaz artmış durumda. Su değildir değil mi bu? Cumartesi randevum beklemeden gitsemmi
Kıyamam yaaa bakalım ben neler yaşayacağım biz oğluma yeni oda yaptık yüzüne bile bakmadı benim yastığımda yatıyor resmen. Benim odamda baba yatsın diyorTüm gece kızımın huysuzluğunu çektik. Normalde babacı olan çocuk anneee annee diye bogurerek ağladı gece boyu bir lavaboya gidem dedim 5 çocukla ortada kalmış kadın gibi yerden yere vurdu kendiniBu saatte acımızdan bayılmadan kahvaltı hazırlayalım dedik. Bizi müthiş aksiyonlar bekliyor ya hadi hayırlısı
Canım çok şok oldum kv gelip dövesin var sen iyi ol minnoşun iyi olsun inşallah Allah sağlıkla güzelce büyütmeyi nasip etsin canım.Kızlar tek tek alıntılayamıyorum hiç gücüm yok. Dün baya zor bir gündü benim için ama bunun doğumla hiçbir alakası yoktu. Doğumum normal epidural oldu ve gayet güzel pozitif geçti. Doğumdan sonra insanlarla savasmaktan yoruldum sadece ve nerdeyse bu yüzden bebeğimi yogun bakıma alıp hortumla besleme gibi yanlıs bir teshise yönelmisti hastane. Sürekli 20 dk da bir cocugumu mememe dayamaya calısan kvalidem sürekli cocuk aç emmiyor diye ebe cagırdılar en son ebeleri ayağa kaldırdılar cocugum benden 6 saat ayrıldı. Yogun bakımda hiçbir şey kanul etmemis ne mama ne enjektör. En son geldiler hortumla beslencek bi hagta kalcak. Annem itiraz etti beni indirmelerini ve emzirmem gerektigini söyledi tekrar. Son bir sans verip indirceklerini söylediler. İndim cocugumla yalnız kalınca beni emdi cok sükür. Sonra yanıma geri cıktı. Bütün gece uyutmadı annemle beni. Sürekli emdi sabah 6.30 gibi anca uyudum ama cok sükür yeterkü emsin. Doğum hikayemi daha dinlendiğim bir zamanda yazacağım şimdilik görüsürüz
Yaaa çok sevindim sana da canım allahım sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallahGünaydın hanımlar, telaşlı ama cok güzel bir sürecin ardından dogum hikayemle geldimannem memleketten apar topar gelmişti yanıma önceki hastaneye yatısımda, madem dogurmuyorum salı günü dedik mevlanaya gidelim bi dua edelim vs, gittik çarşılarda gezdik falan saat 3 gibi randevum vardı eşim bizi aldı hastaneye gectik, bu arada ben pazartesi günü de salı günü de sürekli düzenli kasılmalar hissettim ama başka bi aksiyon olmadıgından ciddiye almamıştım. Salı günü de nst de düzenli 100 lere varan kasılma cıkıncs doktorum acıklıgıma bakti dedi 4 cm olmus, fırladı ayaga daha fazla bekletmeden almak istiyorum suyunun patlamasını istemiyorum, bebek gayet iyi ondan yana sıkıntımız yok, hemen yatışım yapıldı, saat üc te geldiğim hastanede saat tam bes bucukta sezaryene alındım hicbisey anlamadım, zaten valizlerimiz arabadaydı herkeste bi telas vs, ameliyathaneye girdim hemen basıma anesteziciler toplandı kendi doktorum da geldi, spinal için oturttular bir yere ilkinde cok kambur durmadıgım icin yapamadı bu arada sanki bisey varmıs gibi tir tir titriyorum filan, korkulacak hicbirseyi yok spinalin, sinek ısırıgı. 2. Denemeye sağ bacagımı o meshur elektrik carptı, acılı bişey değil sadece bi karıncalanma gibi komik bir his. Sonra hemrn zaten kalcamdan bacaklarıma bir sıcaklık saniyeler içinde agırlastım ve uyustum. Beni hemen yandaki ameliyat yatagına aldılar basımda anestezi doktoru ön tarafa diger doktorlar gecti birsürü bisey orttüler ben ne zaman baslayacak nasıl durum doktor hanım filan derken sarsıntları hissettim sadece, aglıyorum korkudan dokunmaları filan herseyi hissediyorum keserlerken de hissedecem sanıyorum, anestezici benim basımda sağolsun hep rahatlatan konusmalar yaptı. Soguktan titriyorsunuz bu arada biraz. Derken 5 dk içinde bi yumusak viyaklama bebemin kafasını gördüm 2 3 sanıyr kadar cok güzel bir andı bir duyguydu. Sonra hrmen aldı doktor herhalde cocuk doktoruna verdı. O arada ben nasıl bebek filan derken yandan anestezici bana sakinleştiriciyi verdi ben saniyeler içinde sarhosa döndüm. Yemek yediğim için bebeği aldıktan sonra sakinlestirici veriliyormus o ds cok az herhalde oyle konusmalar duydum kendi aralarında. Sonra bebeğin saturasyonu biraz az dendi.giydirmisker hemen apar topar bana 2 saniyr gösterdikten sonra servise cıkarmıslar. Ben 10 15 dk masada kaldım. Doktorum konustu arada benimle rahatlattı, hatta rahmin iyice incelmiş tam zamanında almısız, saturasyon da cok normal covid gecirdiğin icin olabilir kuvoze bile gerek yok sadece biraz oksijen verebilirler dedi. Sonrasında beni badka bir odaya aldılar 30 dk kadar orada beklettiler, sonrasında odama cıktım bebem oradaydı biraz kafasını fanus gibi bişeyin içine sokmuslar hemen düzelmiş saturasyonu uslu uslu yatıyordu benim 6 7 saatte bacaklarım acıldı. İlk yürümemi gayet rahat yaptım. 2. 3. Yurume bıraz yavas vr zor oldu. Gaz cıkardiğinda diğer gğn taburcu edecez dediler, ben diger gün saat 4 e kada beklememe ragmen gaz cıkaramadım. Cıkardık dedim ve taburcu oldum, tamamen psikolojik eve gidince rahatlayıp yapacagımı biliyordum ki öyle de oldu annem hemen üstğme battaniye yorgan su tulumu filan derken cok sukur bagırsaklar calıstı. Emzirme işine gelince işin en zor kısmı da o, bugun 3. Gün hala sütüm yok. Meme ucu yok bebek tutmuyor tutsa bile süt gelmediğinden sinirleniyor bırakıyor. Hala mama ve şırınga ile besliyoruz. Bugun banyo yapacagım. Annem banyodan sonra iniyor süt diyor. Uç meselesini silikon ucla cözdük tutuyor bebeğim silikın ucu. Hem de gögsun ucu cıkıyor aklinşzda bulunsun. Hala desteksiz kalkamıyorum ama gunden güne iyilesiyorum. Biraz yuruyunce dikiş yerimin bası acıyır daha fazla yuruywmiyorum. Yatınca iyiyim. 4. Gün ysnı pazartesi cocuk doktoruna gideceği z cagırdı sarıluguna bakarız dedi. 10 gün sonra da kontrole gideceğim dikişlerim alınacakmış, bu konuda tecrube li olanlardan bilgi istiyorum acılı bişey mi bu işlem. Sorularınız olursa da müsait, zamanlarda cevaplarım bu arada mesajları okudum herkese cok tesekkür ediyorum dogum yapmayan hanımlar vş an önce bebelerini sağlıkla kucaklarına alsınlar, @Mirune 3030 dogdu oglum boy ölçmüyor uzmanlarımız kalca cıkıklıgı olabilir diye dediler boyunu bilmiyoruz
Ben doguramam demistim demiacilma ilerlemedi sabaha kadar sancimla baktilar simdi suni taktilar cıldırmaya hazirimm
Canım ne yaptın valla güzel haberini bekliyoruz aklımız sende kaldı4cm aciklikla kaldim kizlar kendi sancimla olmadi rahim duvarim arkadaymis acikliga bakmak öldürüyo beni .. simdi lavman yapildi suni vericekler oncesine 2 tane besin serumu takildi dualarinizi eksik etmeyin
Canımmm çok geçmiş olsun kötü denk gelmiş şansa sağ Salim bitti bu süreç de olacağı varmış.Bende doğum hikayemi yazayım birazcık
Malum benim doğum Kayseri'de olacaktı sabah erkenden çıktık yola ben eşim kız kardeşim yolculuk güzeldi tabi hepsinin tuzu kuru beni ameliyat edecekler onları değilben hiç yol bitsin waralim istemiyorum tabiiii hastaneye wardk girişleri yaptık kadın doğuma çıktık benden kan alacaklar damar yolu açılacak acemi biraz salak bir hemşire damar yoluna girdi ama ilerletemedi patlattı başka hemşireyi aradi o geldi diğer koldan tekrar denediler oldu ki benim damarlar filan çok belli rahattr bana bir tür cinnet geldi orda zaten iğne fobim War biliyorsnz kız kardeşim hemşire onu çağırdım o salak hemşire EKG çekecek onu bile yanlıs takıyor kardeşim uyardı filan böyle başladık...
Bende stres kaygı zaten tavan ister istemez korkuyorumkadın dogum servisinde boş oda kalmamış 6.7. katlarda, beni 11. Kata üroloji servisine aldılar orda oda warms oda dediğin bildiğin kümes kadar Allah'tan Niğde'den gelecek eş dost yoktu yoksa o odaya ziyaretçi bile sığmaz neyse ses etmedik nende ameliyat telaşı War zaten gözüm görmüyor..
Saat 10 buçuk oldu doktor beni çağırmış ameliyat için hazırlandım iniyoruz eşimi kardeşimi asarsor kapısında almadılar direk ameliyathaneye iniliyormis onlar katta bekleyecekmis beni ameliyathaneye ugurlayamadilsr kapıda bekleyemediler ,kızım çıkınca hemen göremediler böyle abuk subuk bir durum ki zaten bence hastane ciddi anlamda hijyen acemilik amatörlük filan berbattı herşeyiyle...
Tabi ben ağla zirla hemşirelerle indim ameliyathaneye dokturumu çok severim sarıldım ona hocam çok korkuyrm dedim sakinleştirfi beni, sonra yattım masaya başımda bir sürü erkek hemşire filan mahremiyete dikkat edilmedi alt tarafım ilaçlanacak diye tamamen açıktı bu çok canımı sıktı ama o korkuyla biside diyemedim... Sonra işte uyuycaksn dediler sonda benn uyuyunca takıldı sonrası zsten biri başımda uyan Havva hanım diye bağırıyordu ahaha odaya getiriyorlardıhalbuki çok tatlı uyuyordm ağrıya acıya hiç uyanasim yoktu
Odaya geldiğim andan taburcu olana kadae sürekli serum ağrı kesici werildi bence çok fazla werildi diye düşünüyorum çünkü tüm ayaklarım ödemden sonrasinda davul gibi oldu resmen.. uyandım kızım acıkmış çok ağlamış bende ilk anne sütü alsn diye bekleyin beni demiştimşükür sütüm inmişti azck bişi geliyordu bizim kızda güçlü çıktı tuttu çekmeye emmeye başladı..6 saat sonunda kalktm yürürken acı oldu tabiki zaten bişi olucak diyede korkuyorm hep çok korkan bir tipim hastane işleri filan
Kızlar film bundan sonra başlıyortekrar yürümek için kalkacaktır hemşire ilaç iğne serum yeniledi zaten çoğu şeyle kardeşim ilgilendi iğnemi filan o yaptı hep ayy kizlar kalktm yürüdüm tekrar sonra lavaboya gittim bende bir kann geldi bir anda sonra ciddi bir titreme ama durduramıyorm kendimi ateşim 38.5 çıktı bir anda gece 12 buçuk filan dokturumu arıyorum teli kapalı parol werdiler soğuk uygulama yapıldı tabi bunları hep kardeşim talep edip yapıyor hemşireler Allah'a emanet doğum katından çıkıp gelip ne haldeyim bakan zaten hiç yok...
Şükür sabaha karşı düştü ateşim o ara acaba covit filanmym diye korktum bebeğimi ateşim düşsün diye beklerken 1 kere biberonla besledikiyki yanımıza almışız dedik..
Sabah doktor geldi 9da bana rahim toparlasn diye werilen ilac etki etmiş onda olabiliyormuş böyle durumlsr eee salak hemşire niye baştan demiyor işte dünyadan bir haberler öyle böyle derken şükür sağ salim o hastaneden çıktım5 gün sonra Niğde'de doktorum yaramı actı acır diye çok korktum ama o bölge hissis birşey hissetmedim benim içler dikiş dış kısım yapıştırma dikiş aldırma filan gibi bir durum olmadı böylece hikayem burada bitti ama zordu benim için ameliyat filan hemen kalkamamak beni çok etkiledi lohusalıkta olunca hala ota b.ka ağlıyorum böyle bir ruh hali
Bendende bu kadar hikaye sona erdi
Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canımMerhaba kızlar,salı günü ıkıncı mucizemle kavuştuk Cok sukur.Spinal anestezı oldum ,hersey çok guzeldı kendımı boşa kasmışım o kadar .Şükürler olsun53 cm 3430 kg dogdu kızım.bugun hastaneden taburcu oluyoruz