- 18 Eylül 2014
- 766
- 1.133
- 113
Aynen ben oğluma onu anlatmaya çalışıyorum önceki onun çıktığı sezaryen izini gösteriyorum doktorun tekrar orayı kesip kardeşini çıkaracağını ama o zaman benim günlerce çok zorlanacağımı yalnız yatmak zorunda olduğumu söylüyorum bakalım henüz kendi yatağınamikna olmuyor beraber yatarız anne yatakta ben sana dokunmam diyorBizde öyleyiz inan ayrılabilir ranza aldık. Önce kendi odasına gider oynar oyuncaklarını alırdı falan hiç böyle değildi bana da düşkün sayılmaz zaten. Ama son zamanlarda çocuğa bir aydınlanma geldi kardeşi olacağını anladı sankiYataklarda birini salona koyduk ben serin diye en çok burda yatıyorum kendi de ayrılmış hissetmesin dedik. Alışkın diye yere yatakta seriyorum yok illa yapışık olacaz o uykuya dalan kadar
İnşallah doğumdan sonra bu kadar abartmazlar yenidoğanla dikişle çok zorlanırız.
Benim oğlum da 38+0 da doğmuştu kızım gelmedi daha olmazsa 10 Ağustos a gün aldık 39+1 de sezaryen olacağız38+1'im. Oğlum 38+3'te doğmuştu. Belki, dedim.Aylar vızır vızır geçti de günler geçmiyor.
Ay hadi hayırlısı olsun canım. Biz seni çok korkutmadık inşallah. Ama senin günün çok geçiyor diye de endişe ettik tabi Allah bilir bebek doğru zamanda gelir ama insan bi endişe ediyor yine de. Umarım senin ve bebiş için herşey yolunda gider canımDogumhanedegim açıklık yok ama az sanci çıktı simdi doktor geldi ultrasonla bakacak bakalim haber veririm yine
Rahat bı hamilelikseKv kp gorumce akrep akraba dertleri yok o yuzden olabilir
ALLAH razi olsun canimAynen ben oğluma onu anlatmaya çalışıyorum önceki onun çıktığı sezaryen izini gösteriyorum doktorun tekrar orayı kesip kardeşini çıkaracağını ama o zaman benim günlerce çok zorlanacağımı yalnız yatmak zorunda olduğumu söylüyorum bakalım henüz kendi yatağınamikna olmuyor beraber yatarız anne yatakta ben sana dokunmam diyor
Benim oğlum da 38+0 da doğmuştu kızım gelmedi daha olmazsa 10 Ağustos a gün aldık 39+1 de sezaryen olacağız
Ay hadi hayırlısı olsun canım. Biz seni çok korkutmadık inşallah. Ama senin günün çok geçiyor diye de endişe ettik tabi Allah bilir bebek doğru zamanda gelir ama insan bi endişe ediyor yine de. Umarım senin ve bebiş için herşey yolunda gider canım
Banada pazartesi gel suni verelim başlatalım 39+1 oluyorsun dedi istemedim kendi gelsin daha heyecanlı olur3353 gr olmuş kızçem. Bu hafta da beklemiyorum, dedi doktor. Açılma da yok, dedi. Çok istiyorsan başlatayım doğumu, dedi. Yok, kalsın dedim.
Benimkiside tembel teneke her şeyi emmeye üşeniyor zorla yediriyoruzSutum yetmiyor 7/24 memede haliyle. Dun 15:00'ten bu yana surekli memedeydu nerdeyse. Gece 15 cc mama istedim ebeden bi o ara biraz dinlendim. Bir de simdi 2. Kez 20 cc mama verdim. Bezini degistirdim. Uyuyor sonunda. 24 saatlik maraton gibiydi ya. Doydu doyacak, uyudu uyuyacak. Hep miyk miyktum derdi doymak biliyorum. 3. Gun yani yarin iner sutum. Digerinde de oyle olmustu. Yilmak yok geldigi kadar emzirmeye devam... Mama ocu degil. Hayat kurtarici. Ama diyelim ki emzirmeyi cok istiyorsaniz, cok icinizde kaliyorsa sutum yok diye uzulmeyin, oyle olumsuz dusunmeyin. Miykladikca emzirin, gak dese meme guk dese meme. Memeler mucizesini yaratiyor. Talebe gore sut uretiyor.
Evet evet onlar da oyle dediler. Saglam emiyo valla. Iyi cekiyor. Emis gucunde bir sorun yok. Buyuk oldugu icin doymak icin daha cok sute ihtiyaci var fln dediler. Valla iri bebek. Aslinda ciliz ama uzun ve kemikli. Yenidogan kiyafetlerinin ici doldu. Goren bi uaa yapiyor. Nasil doyurcaz bakalimBebeğin iri ya ondandır surekli eme eme getirecek sütünü inşallah
Sordum yapmiyolarmis, normal paracetamola devam 5 saatte 2 olacak sekilde. 5 gune bir seyim kalmaz insallah.Hastaneden çıkmadan mutlaka agrimkesici iğne yaptir Mirune. Bir süre daha rahat edersin en azından damardan olan gibi kuvvetli olmuyor
Fighting durmak yok. 3. gunden sonra geliyor genelde. Hattqa birden lop diye sut inince insan napacagini da bilemiyor. Bu sefer mastit olmamak icin emzirme maratonu basliyor. Annelerin maratonu hic bitmiyorAllah güç versin bize de memelere de benim de daha tam gelmedi ama dediğin gibi yakinda gelir mama veriyorum aç kalmasın da süt emdikçe artacak inşallah
Vallahi heeee cok mantikli bi aciklamaKv kp gorumce akrep akraba dertleri yok o yuzden olabilir
Bence seni sürekli takip eden doktoruna git yarın canım bak o ne diyor. O da bebek iri derse bence normal doğum için beklemeden bebis kilo almadan suni ile deneyebilirsin. Şekerin vardır canım muhtemelen doktorun dediği gibi daha da alır. Özelde direk sezaryen diyorlar bu kiloda bebekler için kendi doktorun en doğru kararı verecektirKızlar anca fırsat buldum biz normal doktoruma gittik orda doktoruma bebegin az hareket ettiği ni soyledim bana hemen acile cik orda nst çekti dedi keşke öyle demeseydimde kendi muane etseydi neyse acilden giriş yaptık kan idrar verdim dogumhane ye gittik alttan muane ettiler açılma yok nst ye bagladilar az sanci çıktı doktoru bekledik geldi ultrasonla bebege bakti 4 kilo 200 gr olmuş bebegin dedi suyu iyi dedi senin karnın neden boyle seker yüklemesi yaptirdinmi dedi yok günü geçti hocam dedim 2 kizimdada yaptirmadigim için bundada yaptirmamistim kizlar ondan dolayı kilosu olabilir dedi koca bebegin iri baya dedi kafasida büyük dedi bana dedi yatis yapılsın suni sancıyla deniyelim dedi tabi ben suni sancidan korktuğum için kararsız kaldım sen bilirsin dedi ama bekledikce bebek kilo alacak senin doğumun daha da zor olacak dedi dedim hocam hiç açılma yok suni sanci verilirse bebek gelirmi 2 çocuk getirmişsin olur demi ama dedi kafası büyük geçermi b3lki de omuzu kolu gelmiyicek falan dedi sonra esimle konuştum geldim doktorun yanına dedi karar verdinmi dedim hocam bilmiyorum bana dedi ben sana anlattim dedim hocam bir daha olcsek belki yanlış çıkmıştır dedi çıksa yine ne fark eder 3 800 4 çıkacak dedi sen git eve burada kalabalik baya bi banyo yap dedim hocam sabah yaptim geldim dedi banyo yap birseyler ye yarın karar verir gelirsin bana kagit imzalattirdilar ciktik hastaneden esime dedim yarın kendi doktoruma gidelim sabah bakalim o ne diyicek kilosu aynimi soyluyucek bugun hocanın dedikleriyle ilgili o ne diyicek esim tamam dedi sonra yine karar değiştirdi pazartesi gidelim dedi tabi ben yarın için ısrar edicem bakalim benim doktor ne diyecek olanlar bunlar kizlar ben ne yapicam bilmiyorum az once babaannem aradi dedi bence bekle pazartesi ye kadar yada bi özele git bak o ne diyo doktor oyle konusunca ağladım gerçekten esimde iki uc gun az ye kilo almasın bebek diyo
Burnu sıkıp sıkıp memeyi zorlucan o zaman. Calistircaz kucuk hanim efendiyi azcik.Benimkiside tembel teneke her şeyi emmeye üşeniyor zorla yediriyoruz
Ayyy gelsin nolur üzülürümFighting durmak yok. 3. gunden sonra geliyor genelde. Hattqa birden lop diye sut inince insan napacagini da bilemiyor. Bu sefer mastit olmamak icin emzirme maratonu basliyor. Annelerin maratonu hic bitmiyor
Çapa gibi uzamış yarısı kırılmıs tırnaklarla dogum yaptım valla hala öyle geziyorum ajdjsjsjşansıma olmadı beklemedi İpek böceği
Eşin de tam bir kazma kusura bakma da ne kadar rahat ya sezeryan yapsinlar hepsini normal digurcan diye bisey mi varKızlar anca fırsat buldum biz normal doktoruma gittik orda doktoruma bebegin az hareket ettiği ni soyledim bana hemen acile cik orda nst çekti dedi keşke öyle demeseydimde kendi muane etseydi neyse acilden giriş yaptık kan idrar verdim dogumhane ye gittik alttan muane ettiler açılma yok nst ye bagladilar az sanci çıktı doktoru bekledik geldi ultrasonla bebege bakti 4 kilo 200 gr olmuş bebegin dedi suyu iyi dedi senin karnın neden boyle seker yüklemesi yaptirdinmi dedi yok günü geçti hocam dedim 2 kizimdada yaptirmadigim için bundada yaptirmamistim kizlar ondan dolayı kilosu olabilir dedi koca bebegin iri baya dedi kafasida büyük dedi bana dedi yatis yapılsın suni sancıyla deniyelim dedi tabi ben suni sancidan korktuğum için kararsız kaldım sen bilirsin dedi ama bekledikce bebek kilo alacak senin doğumun daha da zor olacak dedi dedim hocam hiç açılma yok suni sanci verilirse bebek gelirmi 2 çocuk getirmişsin olur demi ama dedi kafası büyük geçermi b3lki de omuzu kolu gelmiyicek falan dedi sonra esimle konuştum geldim doktorun yanına dedi karar verdinmi dedim hocam bilmiyorum bana dedi ben sana anlattim dedim hocam bir daha olcsek belki yanlış çıkmıştır dedi çıksa yine ne fark eder 3 800 4 çıkacak dedi sen git eve burada kalabalik baya bi banyo yap dedim hocam sabah yaptim geldim dedi banyo yap birseyler ye yarın karar verir gelirsin bana kagit imzalattirdilar ciktik hastaneden esime dedim yarın kendi doktoruma gidelim sabah bakalim o ne diyicek kilosu aynimi soyluyucek bugun hocanın dedikleriyle ilgili o ne diyicek esim tamam dedi sonra yine karar değiştirdi pazartesi gidelim dedi tabi ben yarın için ısrar edicem bakalim benim doktor ne diyecek olanlar bunlar kizlar ben ne yapicam bilmiyorum az once babaannem aradi dedi bence bekle pazartesi ye kadar yada bi özele git bak o ne diyo doktor oyle konusunca ağladım gerçekten esimde iki uc gun az ye kilo almasın bebek diyo
Normal oturuyordu, eğilip çantadan bişeyler alıp koyuyordu. hatta üzerinde sabahlık gecelikle dolaşıyordu. Özendim inşallah bende öyle çıkarım :)Sezaryen olsa eğilip kalkarken zorlanırdi sanki daha yeni taburcu olduysa, normal doğumda da alttan dikiş olunca yan oturuyor insan oradan tanırsınİnşallah dikişsiz olur doğumlarımız kolayca sağlıkla
Kocan senin yerine herseye karar veriyo keske senin yerine de dogursa. Ben bu kadar her konuda mudahil olan erkek gormedim. Senin de hic sesin cikmiyo ona mi kalmis doktora ne zaman gidececegin. Ne demek az ye kilo almasinKızlar anca fırsat buldum biz normal doktoruma gittik orda doktoruma bebegin az hareket ettiği ni soyledim bana hemen acile cik orda nst çekti dedi keşke öyle demeseydimde kendi muane etseydi neyse acilden giriş yaptık kan idrar verdim dogumhane ye gittik alttan muane ettiler açılma yok nst ye bagladilar az sanci çıktı doktoru bekledik geldi ultrasonla bebege bakti 4 kilo 200 gr olmuş bebegin dedi suyu iyi dedi senin karnın neden boyle seker yüklemesi yaptirdinmi dedi yok günü geçti hocam dedim 2 kizimdada yaptirmadigim için bundada yaptirmamistim kizlar ondan dolayı kilosu olabilir dedi koca bebegin iri baya dedi kafasida büyük dedi bana dedi yatis yapılsın suni sancıyla deniyelim dedi tabi ben suni sancidan korktuğum için kararsız kaldım sen bilirsin dedi ama bekledikce bebek kilo alacak senin doğumun daha da zor olacak dedi dedim hocam hiç açılma yok suni sanci verilirse bebek gelirmi 2 çocuk getirmişsin olur demi ama dedi kafası büyük geçermi b3lki de omuzu kolu gelmiyicek falan dedi sonra esimle konuştum geldim doktorun yanına dedi karar verdinmi dedim hocam bilmiyorum bana dedi ben sana anlattim dedim hocam bir daha olcsek belki yanlış çıkmıştır dedi çıksa yine ne fark eder 3 800 4 çıkacak dedi sen git eve burada kalabalik baya bi banyo yap dedim hocam sabah yaptim geldim dedi banyo yap birseyler ye yarın karar verir gelirsin bana kagit imzalattirdilar ciktik hastaneden esime dedim yarın kendi doktoruma gidelim sabah bakalim o ne diyicek kilosu aynimi soyluyucek bugun hocanın dedikleriyle ilgili o ne diyicek esim tamam dedi sonra yine karar değiştirdi pazartesi gidelim dedi tabi ben yarın için ısrar edicem bakalim benim doktor ne diyecek olanlar bunlar kizlar ben ne yapicam bilmiyorum az once babaannem aradi dedi bence bekle pazartesi ye kadar yada bi özele git bak o ne diyo doktor oyle konusunca ağladım gerçekten esimde iki uc gun az ye kilo almasın bebek diyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?