- 9 Aralık 2021
- 1.968
- 1.333
- 48
- 38
Biz gaziye gittik. Acilde de çok ilgilendiler.Burdan destek almasam zaten iyice psikolojim bozulur saniri
Canim cok gecmiş olsun bizinde 15.6 cikti 2 gun sonra geri cagirdi tobb da ilgi cok iyi düşünebilirsin yakinindaysa
Bende meme teklifi sunuyorum surekli ama biberona alişti malesef şu sarilik işi bi hallolsun daha da uzerine düşücem silikonsuz emse sorun olmayacakti ama beyfendi silikonsuz emmiyor ben tutamiyorum doğru duzgun memeye bu arada canim mamayi 1 saat sonra verme o an bitmiyorsa at arkasinda öyle yaziyor hemsire de oyle dedi
Ben saymiyorum sarilik gecsin diye 30 60 allah ne verdiyse ama 60 yapinca hic bitirmiyor 40 dkda bi 30 veriyorum
Hiç almamasindan iyi degil mi canim stres yapma düzene girer ❤
Bende 40 cikinca dusunuyorum aslinda ilk hafta yaptirip gecicektim ama sarilik meme reddi dikişlerim derken bi de onun stresini kaldiramicami farkettim
Bebegim panik yapiyosun belki bebek o enerjiden etkileniyordur sakinligini koru birde bebegi kv ye cok verme kokusuna alişmasin
Ayni benim kocam ya annem bende 3 ay gitme diyor kadina ama annem benim dedigim hic biseyin disina çıkmıyor tavsiye versede kendine sakla diyorum
Bi korkuttu asm deki hemşire beni çok az almış bi Dr a gidin dedi sonra ben 2500 e düştü sonra almaya başladı deyince tamam o zaman sınırda şu an dedi alt sınırdan gidiyor yani şimdiden sonra toparlar inşallahAlır alır merak etmez kilo vermeye devam.da edebiliyorlar.bebeler bu dönemde, doktor öyle dedi
Bende aynıyım ilk birkaç gün bebeği annem bir getirdi yanıma verdi kucagima. Kp kv aldilar aldılar goturduler yanımdan. Ben iyice sınırlı huzursuz oldum birde hastane vs. En son eşime internetten anne bebek ilaikisi yazıları yolladım şimdi bebefi veriyor. Dedim ona ben aylarca down korkusu yaşadım ayrı kalmak istemiyorum. Sürekli yanında olsun istiyorum şimdi mumkulln olduğunca yanımda duruyor.Of işte hiç başbakan kalamıyoruz. Sadece emzirirken oluyor.kimseyi istemiyorum ama eşime anlatamıyorum. Aşırı pimpirikli. Korkuyor evde o yokken bit şey olur diye. Ben sürekli ağlıyorum bebek ağladıkça moralim bozuluyor modem düşüyor bakamıyorum gibi geliyor. Eşimde evde tek kalırsam daha kötü olurum diye ille annen gelsin diyor.
Benim bebe de öyle biraz gövdede biraz kafada biraz da gözlerinde var ama öyle aşırı uyku hali, emmek istememe, halsizlik gibi bulgular yok çok şükür. Bide bir bakıyorum bebe sarı görünüyor bir bakıyorum normal gibi görünüyor çok değişikBizde hafif değil baya var gövdesinde de vae hala baş kısmında da tahminen 8 9 dedi doktor. Kollar ve bacaklara gecmediği için. Her gün bakıyprum ama stabil düşmüyor gevmiyor gibi geliyor bana bakalım zamanla ne olacak
Öyle yardımcı olmak istiyor ama sen başka şey yapmak istiyorsun onlar başka şey. Sen yanında olayım istiyosun o bebek sussun .Ay çok mutluyum. İnanın buna sevineceğim hiç düşünmezdim. Bebeğim yine bi ağlama krizine girdi. Aldım kucağıma hemen bastırdım döşüme. Susmadı. Kudurdu daha çok. Kv sonra hemen geldi alacaktı vermedim. Yok ben bakarım dedim. Yine vazgeçmedi. Eşimde kızdı alışsın bırak sen yokken ne yapacak falan dedi. Neyse ben aldım kucağıma balkona falan gittim. Konuştum kızımla. Sakinleştirdim sonunda. Sonra da uyuttum. çok mutluyum çok.kv mi asla kötülemeyorum o da yardımcı olmak istiyor anlıyorum.
Hakkaten artık kurtulalım şu sarılıktan. Hamileyken çektiğimiz ay bişey mi oldu hareket etmedi mi her yerim ağrıyor dertlerinden nerelere geldik böylesi daha stresliymiş analık zormuşGeçmiş olsun kızlar. Sarı renkten ve muadillerinden sarı kelimesinden ve çğrıştırdıklarından nefret ettim
Canm mama yapilinca hemen icilmeli. Kutularinda da yazar bekleyen mamayi vermeyin diye. Bi de bu sicakta eksir hemen. Disari cikcak olursan e bebekteki termoslar cok ise yariyo 8 saat sicak tutuyo. Yanina bi sise kaynamis sicak su bi sise de kaynamis ilimis su al. Hemen ikisini karistirip mama suyunu hazirlarsin yapip tasima yaninda1 saatten bişey olmaz dediler güya ben 1 saate kadar veriyorum mesela dısarı cıkarken hazırlıyorm yarım saat sonra filan veriyorum niye verilmez kötü oluyor diye mi
Ben humananın emziren anneler için olan çayını almıstım o fayda sağlamıştı bir de moral ve uyku kafanı süte takarsan gelmiyor canım aklını bişeylerle meşgul etmeye çalış kendini rahatlar her cocuk emecek diye bişey yok sonuçta ama insan istiyor tabi ilk memeni ver hep geldiği kadar alsın sende rahatlarsın hem memeni hala emmesi de güzel bişey
75 gram kötü değil. Benimki de 4 günde 50 60 gram alınca moralim bozuldu hastanede. Doktora az değil mi dedim, doğumdan sonra kilo düşmeye devam.edebiliyor, sizinki düşmemiş almış, rakama takılmayın dedi. Kadın yenidogan klinik doktoru. Süt, düzene oturunca artıyor. Biz 2.gun Emzirme +30 cc aptamil 1 (kasik biberon) ile başladık 3 saatte 1.
Şimdi o duzenle sütüm de artmis, bebek daha çok çekmeyi öğreniyor, çektikçe
C
Canım pestil köme aşırı süt yapıyor ben e bebekte satılan humanayı da kullanıyorum ama pestil ve köme kadar süt yapmıyor kesinlikle onlardan yedigimde aşırı derece sütüm oldu bebek boşaltamadı resmen hatta az yiyorum artık porsiyon olarak bizim bebiş cok minnos doğdu 30.gününde 1900 gram almıştı doktor şok oldu nasıl beslendi böyle diye tavsiye ederim
Gecmiş olsun cok atlatmıssınız cok sukurbebek emmesi süt çoğalmasında en önemli faktör bence, 2 dk da olsa mama vermeden önce bi meme ver emmiyor mu mama verirsin, bir de mamayı ne ile verdiğin önemli, eds den bahsettiler burada onu deneyebilirsin mamayı o sekilde verirsen memene alışır belki,
Çok geçmiş olsun canımEvwt cok sukur uzamıs sarılıgın bşr zararı yokmus bebeye vşz de aynı durumdayız bebrk sarı görünecek sadece dedi doktır. Endişe etmeyin dedi. Bna da tülün arkasından güneş ışığına koy dedi doktor beşiği zaten camın önünde oyle koyuyorum ben de. Gercekten bebe olduktan sonra kırk parcaya bölünüyosun neylw ugrasacagını şaşırıyorsun valla hele baska cocuj olunca anlayabiliyorum
Masallah sükür baya düşmüş insallah tamamen duser sari olmaz olur mu yazik damaklarina diline kadar saririyo Rabbim acilarini gostermesin insallah bununla gecmis olsunSarılık devam ediyor 12 de sabitledi yedirme ve tuvalete dikkat ediyorum 24 saat başındayım. O baygın halleri kalmadı ama gözler ve vucüt hala baya sarı belli yani. Bağırsaklarda birşey çıkmamıştı şükür. Şimdilik iki saatte bir saat kurup kalkıyorum
Normal mi sezaryen mi dikisin hic anlamadim benim normal oldugu icin alttan orkide dökülmüs hep onun icin şaptımAy benim kadar dikişten muzdarip olamazsın yasağolsun hemşireler beni güzelce dikmiş yapıştırmis iyi güzel ama göbek cizgin düz giderken dikis yerinden sonra sol şeride geçmiş gibi reçel atlamış beyaz tenli de olunca siyah çizgi damdan dama atlamış gibi arada hendek var benim gibi olan var mı bilmem
Evet evet hurafrye göre ani bebek ölümü sendromundan da Lilith ya da Alkarisi ya da her neyse o sorumluymuş. Bu tarz hurafeler zaten nedense tüm dünyaya yayılıyor iyi bir şey olsa kulaktan kulağa bu kadar yayılmaz ama nerde saçma sapan bir hikaye var dünya ortak kültürü oluyorSen oyle hurafe fln diyosun ama ben cok korkuyorum evde yalnizken surekli evi dinliyorum gozum karanliklara daliyor. Benim bildigim versiyon baska. Samanizmden geliyo diye. Eskiden bebekleri koruyan bir cinken sonra bebeklere zarar vermeye baslamis ve dunyanin her yerinde olan bir inanis. Farkli dinlerde.de ayni sekilde tasvir ediliyor tipi. Aciklanamayan ani bebek olumu sendromu (sids) belki de qecmiste yasandiginda buna bir aciklama getirmrk istendigi icin uydurulmus kilifina. Muhtemlen oyle. Misal babamin ablasi bebekken olmus bu sendromdan , besik olumu sendromundan onlara sorsan nazar degdi ya da al karisi yapti derler. Sacma macma ama ben yalnizken bin bir turlu sey kuruyorum kafamda.
Bizimde bugun ölctü doktor 10 cikti sarilik vucudu kendi rengini aldi sari degil sadece birazcik dilinde kaldi oda dikkatli bakinca gorunuyo sizinde gecmesi lazim aslinda bizden az sariliginizBizde hafif değil baya var gövdesinde de vae hala baş kısmında da tahminen 8 9 dedi doktor. Kollar ve bacaklara gecmediği için. Her gün bakıyprum ama stabil düşmüyor gevmiyor gibi geliyor bana bakalım zamanla ne olacak
Digerini bilmem ama Alkarısı hurafe degil bizzat yasadim.. her neyse yalniz bir cok lohusa bayan var burda konusulcak seyler degil kizlar bunlar .. bolca okunmali Nas, Felak vs.. ayet bulundurmali üzerinde Allaha sigininca bisey olmaz evelAllahEvet evet hurafrye göre ani bebek ölümü sendromundan da Lilith ya da Alkarisi ya da her neyse o sorumluymuş. Bu tarz hurafeler zaten nedense tüm dünyaya yayılıyor iyi bir şey olsa kulaktan kulağa bu kadar yayılmaz ama nerde saçma sapan bir hikaye var dünya ortak kültürü oluyorAy daha neler neler var Lilith ile ilgili ama sen bu ara okuyup iyice kendini korkutma
Ay evet ya bunları konuşmayalım arkadaşlar normalde takan biri olmamama rağmen bende etkileniyorumDigerini bilmem ama Alkarısı hurafe degil bizzat yasadim.. her neyse yalniz bir cok lohusa bayan var burda konusulcak seyler degil kizlar bunlar .. bolca okunmali Nas, Felak vs.. ayet bulundurmali üzerinde Allaha sigininca bisey olmaz evelAllah
Arkadaşlar merhaba burada paylaşmış olduğum bebeğimiz için kampanya başlatılmış ve yaklaşık bir yıldır bebeğimiz bu hastalıkla mücadele ediyor bu gruplardaki herkes anne ve anne adayı eminimki kimse kayıtsız kalmayacak bu bebeğimiz maalesef çok zor durumda beş 10 TL demeyelim elimizden ne gelirse Kampanyaya bağışta bulunalım Rabbim hepimizi bu rahatsızlıktan muhafaza buyursun hiçbir şey yapamıyorsak biz de paylaşalım ki daha fazla insana ulaşabilelimEki Görüntüle 3118175
Besmele cekmeden okuruz bisey olmaz korkmaktan iyidirAy evet ya bunları konuşmayalım arkadaşlar normalde takan biri olmamama rağmen bende etkileniyorumkız Felak nas da okuyamıyoz lohusa lohusa korkutmayalım birbirimizi şurda ne kaldı 40 ımızın çıkmasına
DoğruuuuEğer bebek pozisyonu yerindeyse suni ile alıyor doktor . Mesela en önemlisi kanal da ise . Açılma da varsa alır . Ama kanalda olmadığı için doktorum bekleyelim diyor . Birşey duydum doğruluğu nedir bilmiyorum . 10 cm açıklık olsa bile bebek kanala inmedi mi doğum gerçekleşmiyrmuş.
İlişki vajina kanalında oluyorYaa peki son haftalarda ilişkinin bi zararı olur mu? Çatı muayenesinde mesela bebeğin kafasına dokunuyomuş ya doktor, o zaman bebek çok yakında olmuyo mu:/ ben mi yanlış düşünüyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?