2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Karın ultrasyonda karaciğerde kist görüldü kendi de geçermiş başına gelen var mı kızlar ..

Calpol sabah 11 de vermiştim bide yatarken yarım ölçek versem sorun olur mu vücûd ısısı 37,8.
Koltuk altı ölçümüyle kulaktan ölçüm fark ediyor mu acaba? Bizim braun kulaktan ölçen alet var 37,5u geçince kırmızı yanıyor ateş var kabul ediyor.
Bizim kız dün akşam ateşlendi biraz neden bilmiyorum üşüttü herhalde, kustu iki kez sonra da 37,8 çıktı. Yarım fitil yaptım düştü hemen, gece de rahat uyudu bir daha da çıkmadı ateşi

Tecrübeli analar başina gelenler size bir soru oğlum 3 gündür balgamlı kusuyor emerken birden aglamaya basliyor gazini cikarayim diye kaldırıyorum lök diye kusuveriyor emdigini de neden acaba
Bizde oyleyiz surekli balgamli kusma, kakasinda bile balgam bugun goturdum doktora cok normal dösünde hirilti siddetli öksürük olmadigi surece serum fizyolejik ile temizleyeme devam et, surekli temizleme dedi birde burun damlasi verdi yag gibi ayni, delikleri kuru kalmasin kanama yara olmamasi icin diye.. serum kurutuyormus tuzlu su oldugu icin.. öyle emdigini hep cikarmaz ama fazlasini cikarirken hep balgam var

45 günlük bir bebek kucağa alışmış olabilir mi? İlk 3 ay alışmaz dedikleri için rahattım ancak Kucakta uyumak istiyor hep koyunca uyanıyor uyanıkken de kucağımda gezmek istiyor.
Tabiki alisir sadece anne sesini bilen bir bebek kokuyuda anne kucaginida bilir belli ki alismis gecmis olsun kucak bebesi zor olur

Tecrübeli analar başina gelenler size bir soru oğlum 3 gündür balgamlı kusuyor emerken birden aglamaya basliyor gazini cikarayim diye kaldırıyorum lök diye kusuveriyor emdigini de neden acaba
Canimcim birkaç kere oldu bizde de. Kusmak değil de boyle balgamli süt tükürür gibi çıkardı. Aynı şekilde gazını çıkarırken oldu bizde de. Çok sık olmadığından dert etmedim. Sunacak midesi soluk borusu var çıkarması normaldir dedim. Balgami da vardı zaten o ara. Unutmuştu ve balgami atamiyordu. Oyle kusarken balgami da çıkarırdı diye sevindim hatta. Şu an iyi.

Valla 3. Tecrubeme dayanarak soyluyorum kucaga alisan bebe biraz zor sakinlesir ilk cocukta cok cektim ne is gordum ne guc diyenin hesabi wcye zor gider yarim bile birakirdim isimi ondan sonra akillandim bunuda asla alistirmiyorum degisk fikirleri olan vardir illaki ama zor

Evinde bulundursaydin aslinda iyi olurdu canm asi oncesi aldim ben genelde atesten degil bacaklarini oynatinca agrisi oluyor ondan agliyo yavrular doktorumuz atesi 38 olursa ver ama agrisi olucak aglar huysuzlanirsa 2 cay kasigi ver dedi ama 1 verdim ben agrisi kesilince uyudu oyle

O balgam bile cok bunaltiyo bebeleri biz rahat 1 haftadir cekiyoruz .. hastalanmisti bi ara ondan beridir burun tikanikligi ve balgam kaldi ugrasiyo yavrum onla balgam atinca rahatliyo oyle emiyo uyuyo yoksa gece gunduz haram bize

Doktor 38 i geçerse ver dedi, min 4 saat aralıksız olmalı ilaç arası dedi. Senin cok zaman geçmiş ama 38 değil şu an, ben olsam vermezdim. Takipte kalabilirsin, artarsa verirsin belki
Canım bide başka birşey soracağım aşıdan sonra hangi belirtiler olursa dr götürmeliyiz ?

Biz iyiyiz artık ya. Nazar degecek diye çekiniyorum, çok yazmamaya calisiyorum. Bizbize olsak neyse ama herkese açık forum, herkes iyi niyetli değil ama ne yalan soyliyim iyiyiz. Haftada bir gün bir tık fazla ağladığı, mizmizlandigi olabiliyor ama genelde cok iyi. Sakin, güleç bir bebek, merakla bakınıyor. Sen sorunca dusundum, eskisi gibi gaz problemimiz olmuyor. İlk ay zordu bizde. Çok çok zordu. Dedim napicaz biz böyle. O ağladı ben ağladım. Neyse ki birbirimizin ne istediğini çözdükce rahatladık ikimiz de. Alıştık artik birbirimize. Oglum onunla konuşmamı çok seviyor. Tüm işi gücü bırakıp onunla sohbet edeyim aman Allah'm bayılıyor, çok seviyor. O da karşılık veriyor, uu ama anlatıyor. Uyku sistemimiz de daha iyi oturdu. Gündüz 1-2 saat uyanık bakiniyor, sonra uyuyor. Biraz oyun halısı, biraz kucak, biraz tummy time, biraz anakucagi derken bez değişimi, meme ve uyku. O uyurken evde işlerimi hallediyorum. Anladim ki uyuyacagi varsa hicbi gürültüye uyanmıyor. Uyuyacagi yoksa ben zorladiysam nefes almama uyanıyor. Onun disinda akşam 9da gece uykusuna geciyor. Emzirip gazini cikarip yatiriyorum yataga. Bakiniyor agu magu, sonra dilini parmagini fln emiyor ve uyuyor kendi kendine. Muthis bir sey. Insallah hep boyle devam eder. Sonra 00:30da, 01:00'de kalkıyor. Emip uyuyor. 03:00, 03:30 gibi yeniden uyanıyor. Derken en zoruma giden sabahın 05:00'inde yeniden uyanıyor. Bu sefer gozlerini açıyor, kucak istiyor. Iste bu uykunun en güzel yerinde uyanması da olmasa hiç beni zorlamiyor dicem ama bu sabah uyanmasi çok zorluyor. Saat 04:30 -05:00 bedenim isyan ediyor, yataktan zor kalkıyorum, ama onun için gün başlamış oluyor gibi bir şey. Bazen bebek arabasına koyup gezdirip zorla uyutuyorum yarım saat fln kazansam da benden mutlusu olmuyor. Neyse o da nazar boncuğu olsun. Onun dışında yok şükür bir derdimiz. Bizim asilarimiz da Pazartesi günü inşallah.

O balgam bile cok bunaltiyo bebeleri biz rahat 1 haftadir cekiyoruz .. hastalanmisti bi ara ondan beridir burun tikanikligi ve balgam kaldi ugrasiyo yavrum onla balgam atinca rahatliyo oyle emiyo uyuyo yoksa gece gunduz haram bize
Ha evet evet. Tel otomatik değiştirmiş. Ben de onu diyodum. Bizimkisi de hastalanmisti, balgam kalmıştı tıkanıyordu bazen, atmaya çalışır gibi öksürük krizine giriyordu. Atamiyordu yazık. O tükürür tarzda kurmaları sag olsun temizlendi. Şimdi eskisi gibi öyle hirilti duymuyorum şükürler olsun.

Darisi bize insallah yaa gazdanda beter valla

Canım benimki bu. Benimki de yüzden hiç ateşlenmiyor ama vücûd kısmı bugün aşıdan sonra ateşli 37,8 şimdide 38,4 olmuş calpol verdim

Çok iyi birşey değil ama kullanan lar memnun

Eklentiler

• 32FEA61C-175A-470A-B65F-D23F804D6671.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 56
Halsizlik uyku yapabilir canım 3.ayda rota var bizimde

Canım bide başka birşey soracağım aşıdan sonra hangi belirtiler olursa dr götürmeliyiz ?

Cnm doktor 38 i geçerse yarım olcek calpol verin, düşmezse WhatsApp tan yazın konuşalım dedi. Rutin dışı extra bir şey olursa götürmek gerekir. Asi öncesi hasta miydi seninki yoksa sağlıklı mi

Rota dahil 4 asi olduk

Maşallah, bende anlatmaya çekiniyorum dediğin gibi :) bide benim kendi nazarım değer daha çok. Uyuduğunda filan ağzımı açayım hemen uyanır yada bidaha uzun uyumaz düzenimiz oturuyor çok şükür. Bizimkide yanında dur konuş onla istiyor memede bile derdini anlatmaya çalışıyor bazen :) gece 4ten sonra bi gaz kaka sancısı başlıyor. Pışpışla kucakla 1 saat - yarım saat diye uyuyor 8e kadar. 8-10 arası uyanık oyun halısı ana kucağı diye oyalanıyor. 10-11 gibi kendisi zaten uyumak istediğini belirtiyor ağlamaklı oluyo 12-1e kadar uyuyor. Gunde 2 mama veriyorum bi oglen ogununde, 4 e kadar uyuyor. Sonra yine kisa uyuyor 7-8e kadar uyanik takiliyor oynuyor. 8de bide mama veriyorum 11-12 ye kadar uyuyor. Sonrasinda 2-3 saatte bir kalkmaya basliyo. 4-5te yine gaz kaka derken boyle geciyor. Gece gaz kaka olayi olmasa mis gibi olacak:) ama cok sukur zorlamiyor oglum bakalim Yarin asi olacak Insallah cok aglamaz agri sizi Ateş olmaz

Bronşiti yeni atlattı işte canım dr sormuştum yaptırabilirsin dedi aşılarını. Ebe bana koltuk altında şişlik görürsen dr git dedi. Şimdi psikolojik mi ne şiş gibi geliyor. Yavrum aşıdan sanırım daha önce olmuyordu devamlı korkarak uyanıyor sağa sola şaşkın gibi bakıp ağlamaya başlıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…