Ben mama veriyorum bazen sütüm yetmiyor bebem ac oluyor 90 ml mama ile destekliyorum malesef. Biz asıyı coktan olduk sonraki gğn cok uyudu bi huzursuzlugu olmadı ama 2. Güb aglama krizleri huzursuzluk cok yaptı. Rotayı da 3. Aya yazdı hemsire 2. Dozunu da 1 ay sonraya. Ama 3. Ay gelemedin ya 4. Ay geldin mesela 2. Dozunu da 5. Ayda olursun dedi. Benim bebem alerjik oldugu için rotada kararsızım benSagip mi veriyosun. Aynen bı yada iki kere o kadar göğüste süt birikiyor. Bizde sabah 3 tane aşı olduk verem aşısı. Bugün bol bol emzir dedi. Haftaya da Rota aşını olcaz. Rota nasıl bilgisi olan
Kendim geçirdim bizzat bu durumu cocukken ilk okuldaydım 2 kulagımın arkasında da ceviz buyuklugunde bezeler cıktı. Cok korktu annem babam tabi ama o dönem yüzümde filan cok sivilcem vardı. Bazen dönem dönem lenf bezleri vucuttaki mikrobu va toplar ve şişermiş zamanla gecer dedi doktor hic ilac vs vermemişti ve zamanla da kayboldu gitti bir daha da cıkmadı. O yüzden bildim henebDr ile görüştüm çoğu bebekte olabileceğini arada bir çıkıp kaybolduğunu lenf bezesi şişmiş yavrumun yağ bezesi gibidir hareket etmesi bizim için iyi bir durum korkulacak hiçbirşey yok bu durumun normal olduğunu söyledi çoğu bebekte 1-2 yaşa kadar da görülebilir dedi rahatladım
Süt alerjisi olanlara yapmiyorlardı sanirimBen mama veriyorum bazen sütüm yetmiyor bebem ac oluyor 90 ml mama ile destekliyorum malesef. Biz asıyı coktan olduk sonraki gğn cok uyudu bi huzursuzlugu olmadı ama 2. Güb aglama krizleri huzursuzluk cok yaptı. Rotayı da 3. Aya yazdı hemsire 2. Dozunu da 1 ay sonraya. Ama 3. Ay gelemedin ya 4. Ay geldin mesela 2. Dozunu da 5. Ayda olursun dedi. Benim bebem alerjik oldugu için rotada kararsızım ben
Ayy yavrum naısl yırtınmış gazdan tırnaksız nasıl yırtıyor yav benim bebem de yuzunu mıncırıyor resmen emerken filan ama yırtmıyor tırnagı yok diyeKızlar ya kızım yüzünü resmen yırtıyor tırnakları da yok kesiyorum. Gaz kaka yapacağım diye parçalıyor kendini.Bu aydan sonra eldivende olmaz. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bunun gibi daha çok var yüzünde. Biri iyileşmeden yenisini yapıyor.
Bizim kakamız aşırı kanlı oldugundan aetık direk doktor süt alerjisinden şüphelendi ve bayadır aptamil pregomis as kullanıyorum ben. Memnunum bazı bebekler tat yüzünden almıyormus ama bizim bebelerimiz kucuk oldugundan alıyor mamayı. Diyet de yapıyorum 10 gündür kakamız düzeldi kanlı yapmıyor artık süt ürünleri ile domates ve yumurtayı kesmiştim. Dün ikisini de actım bakacagım etkisini. Domates cok buyuk bi alerjenmiş. Benim arkadasımın oglunda coklu besin alerjisi vardı süt ürünlerini actıgı halde domatesi açamamış hala yediği an kabarıyormus cocuk. Domatesi de degerlendirBizimde genelde mukus var doktor mukus olabilir demişti hiç takılmadık mukusa. Bizimki 3 haftadır ara ara kanlı yapıyor, bugün aşı için gittiğimizde mamayı söyledim. Mamada inek sütü var, bize raporlu alerjik mama verdi. Şu 3 mama alerjikmiş. 2 hafta beslenmeme aynı şekilde devam edip mamayı kullanacağım. Bakalım devam ediyor mu, ona göre diyete başlayacağım
Doktorlarda fikir ayrılıgı var bu konuda kimiai rotanın öyle bi etkisi yok diyor kimisi de alerjik bebeklerin alerjisini hortlatıyor daha da artırıyor diyor bakalım değerlendiriyorumSüt alerjisi olanlara yapmiyorlardı sanirim
Varmış ama ilaçlar kalp ritmine etki edebilirmiş şimdi kullanırsa, doktor geçer rahat olun diyorBaktım onlarda çok pahalı ya normal bebekler için törpüler var mı?
Bende olursa kağıt törpü alayım diyorum ama ellerini de elletmiyor. Tırnaklarını sık sık kesiyorum ama savaş vererek kesiyorum resmen.
Hiç duymadım ama geçmeyecek olsa bile başka çözümü yok mu? Krem yakma ya da alma gibi bir şey.
Hematolojiye gidebilirsiniz dedi doktorumuz, ama geçer rahat olun 5yaşta tamamen gidiyor dedi. Sanırım gidiyor ama olduğu yerde izi kalıyor6 aylikken galiba bi cocuk kardiyolojiye gostermek gerekiyo. Ama genelde gectigini biliyorum
Rota aşısı kesin yaptıralım 3. Ayda başlayalım dedi. O yüzden bu ay alerji konusunu netleştirelim düzene girsin öyle yapalım aşıyı dedi. Şöyle yazarak anlattı bana. 3. Ve 5. Aylarda yaptıracağız. Menenjitede 5. Ayda başlayacak galiba.2.si aminoasit bazlı ve alerji kesinleşir devlet tarafından ücretsiz veriliyor. İlki farklı isimle var. Mama var da alerji kesinlesmesiginden kullanmak istemiyorum. hipoalerjenik mamalar var bi de. Alerjisi tetikleyen, daha az alerjik. Proteini daha küçük parçalanmış oluyor. Zorlamiyor bebekleri. H.A diye geçiyor. Bende Aptamil H.A var. Aldım daha açmadım. 6 aylikken kreşe verdigimde mama vermeyi düşünüyorum 1 öğün için. O kadar sagmak stoklamak zor gelir bana. O zamana kadar bi ara açıp test etmeliyiz mama kötü bi etki verecek mi diye. Bu arada sizin doktor rota aşısı için ne dedi? 6 aylikken kreşe başlayacağım için ben yaptırmak istiyorum ama doktor sıcak bakmadı. Ama yani şüpheden bahsediyoruz. Alerjik olduğu kesin bile değil. Niye öyle dedi anlamadım. Doktoru değiştirebilirim. Cok kararsızım.
Evet bizede tüm doktorlar rahat konuştu geçer diye, tedavisi de varmış. Ama izi kalacak galiba. Keşke başka yerde olsaymış diyorum ama bazende şükür olsun başka sağlık sorunu çıkmasın diyorumCanım İpeğinde sırtında var aynısı. Bize doktor 1 yaşına kadar %90 geçer ama her ay ölçüp takip edeceğiz geçmezse 1 yaşından sonra tedavi edilebiliyormuş. Kılcal damarların toplaşması bu
Kesiyorum aslında iyice dikkat ederek ama kalıyor herhalde.Ayy yavrum ya vardır kuzum yine tırnağı iyi bak biri uzun kalmıştır bu kadar olmalı. Yan köşelerine odaklan oraları yapmış gibi.
Bilmiyorum inan bende anlamadım sürekli böyle. Hani ilkinde kesemedim desem ama hep çiziyor hiç mi kesemiyorım anlamadım.Ayy yavrum naısl yırtınmış gazdan tırnaksız nasıl yırtıyor yav benim bebem de yuzunu mıncırıyor resmen emerken filan ama yırtmıyor tırnagı yok diye
O zaman hiç üzülme takma kafana. Geçer zamanla. Canı sağ olsun sağlığı yerinde olsun önemli değil.Varmış ama ilaçlar kalp ritmine etki edebilirmiş şimdi kullanırsa, doktor geçer rahat olun diyor
Onu gördüm başkasında iyileşiyor iz kalmıyor. Bizim hemanjiyom kabarcık şeklinde. Hatta bi kere yırtmıştı orayı kanamıştıHemanjiyom diye mi geçiyor emin değilim. Kızımın kaslarının ortasında hafif pembe vardı doğduğunda. Oğlumun da var. Kuzenlerinin de var. Eşimin tarafından kalıtsal anladığım kadarıyla. Genetik tasdik gibi tüm çocuklarda oluyor.Ben arastirdigimda melek öpücüğü ya da leylek öpücüğü diye geçiyordu. Ama bu da bi cesit hemanjiyommus. Zamanla rengi açılıyor.
Domates çok yiyorum ya, onu da kesiyim bi. Ama önce mamayı değerlendirmek istiyorum. Sonra diyete başlayacağım. Ben neocate verdim direk içti tadına filan bakmadı :)Bizim kakamız aşırı kanlı oldugundan aetık direk doktor süt alerjisinden şüphelendi ve bayadır aptamil pregomis as kullanıyorum ben. Memnunum bazı bebekler tat yüzünden almıyormus ama bizim bebelerimiz kucuk oldugundan alıyor mamayı. Diyet de yapıyorum 10 gündür kakamız düzeldi kanlı yapmıyor artık süt ürünleri ile domates ve yumurtayı kesmiştim. Dün ikisini de actım bakacagım etkisini. Domates cok buyuk bi alerjenmiş. Benim arkadasımın oglunda coklu besin alerjisi vardı süt ürünlerini actıgı halde domatesi açamamış hala yediği an kabarıyormus cocuk. Domatesi de degerlendir
Benimki başından sonuna kadar iştahlı hasjsk doyduğunu anlamıyor bir hırsla öbürünü de emiyor sonra kusuyor maymun iştahlı bebemBaşta istahli sapir şupur basliyo4, sonra emme gücü azalıyor ama devam ediyor
Bende öyle diyorum, başlarda gözüme bile gelmiyordu bugün hastanede bi çocuk öyle diyince, bide bi akraba anneme direk Çağla’nın oğlunun alnındaki ne doğum lekesi mi demiş :) insanların ilk gözüne o geliyor . İleride keremi rahatsız etmesin de. Şükür yinede başka sağlık sorunumuz yokKesiyorum aslında iyice dikkat ederek ama kalıyor herhalde.
Bilmiyorum inan bende anlamadım sürekli böyle. Hani ilkinde kesemedim desem ama hep çiziyor hiç mi kesemiyorım anlamadım.
O zaman hiç üzülme takma kafana. Geçer zamanla. Canı sağ olsun sağlığı yerinde olsun önemli değil.
Benimki ikisini de sömürmeden bırakmaz sonra da gazlanır kusar ağlarBenimki 15 dk icmiyor asla bi memeyi, cok aciktiginda 2. Ye geciyor yoksa 2. De uyuyor direkt
Ahahsjk biz doğuran tayfa olarak doğuranları çekiyosak demekAbowww gene birileri doğuruyor desenebu arada yaprak dökümünde de Leyla doğum yaptı oguzda kaçtı şimdi ne tevafuk ama
Doğru canım dikkat çeken yerde biraz. Etmez inşallah güzel insanlarla kalbi temiz yaşıtları ile tanışırBende öyle diyorum, başlarda gözüme bile gelmiyordu bugün hastanede bi çocuk öyle diyince, bide bi akraba anneme direk Çağla’nın oğlunun alnındaki ne doğum lekesi mi demiş :) insanların ilk gözüne o geliyor . İleride keremi rahatsız etmesin de. Şükür yinede başka sağlık sorunumuz yok
Tırnaklar çabuk kırılıyor, ben kesiyorum ertesi gün kırılmış sivrileşmiş oluyor bi yeri. Bebek bu kesecek yüzünü. Bende başta görünce üzülüyorum içim gidiyor. Bi sabah baktım burnunun üzerini kanatmış kan kurumuş üzerinde. Sık sık tırnak kontrolü yapacaksın canım. Birde pilli törpüler çok rahat. Ben aldım uyurken yapıyorum hissetmiyor bileDoğru canım dikkat çeken yerde biraz. Etmez inşallah güzel insanlarla kalbi temiz yaşıtları ile tanışır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?