Sürekli kesiyorum aslında ama daha sık bakacağım artık. Pilli törpüler çok pahalı alamadım henüz. Ama alacağım bir kaç aya idare edeyim böyle en azından bir süreTırnaklar çabuk kırılıyor, ben kesiyorum ertesi gün kırılmış sivrileşmiş oluyor bi yeri. Bebek bu kesecek yüzünü. Bende başta görünce üzülüyorum içim gidiyor. Bi sabah baktım burnunun üzerini kanatmış kan kurumuş üzerinde. Sık sık tırnak kontrolü yapacaksın canım. Birde pilli törpüler çok rahat. Ben aldım uyurken yapıyorum hissetmiyor bile
Maşallah ne kadar ilgili bi doktor. Cok özeniyorum böyle doktorlara denk gelenlere. Her şeyin yolunda olduğuna sevindim. Atessiz ağrısız geçirirsiniz insallah. Geçmiş olsun. Hemanjiyomu da kafaya takma. Ben de zamanında araştırdım. Türleri varmis ama çok büyük ihtimalle iyileşiyormus. Ki küçük ihtimal diyelim iyilesmese de çözümü var. Allah çözümsüz dert vermesin.Rota aşısı kesin yaptıralım 3. Ayda başlayalım dedi. O yüzden bu ay alerji konusunu netleştirelim düzene girsin öyle yapalım aşıyı dedi. Şöyle yazarak anlattı bana. 3. Ve 5. Aylarda yaptıracağız. Menenjitede 5. Ayda başlayacak galiba.
Leyla 11 ay hamilelik yaşadı. Anası diyor hay Allah daha erkendi, erken başladı doğumAbowww gene birileri doğuruyor desenebu arada yaprak dökümünde de Leyla doğum yaptı oguzda kaçtı şimdi ne tevafuk ama
doktor rapor mu yazdı neocate için siz mi aldınız direkDomates çok yiyorum ya, onu da kesiyim bi. Ama önce mamayı değerlendirmek istiyorum. Sonra diyete başlayacağım. Ben neocate verdim direk içti tadına filan bakmadı :)
Haftaya da Rota olicaz bakalımBen mama veriyorum bazen sütüm yetmiyor bebem ac oluyor 90 ml mama ile destekliyorum malesef. Biz asıyı coktan olduk sonraki gğn cok uyudu bi huzursuzlugu olmadı ama 2. Güb aglama krizleri huzursuzluk cok yaptı. Rotayı da 3. Aya yazdı hemsire 2. Dozunu da 1 ay sonraya. Ama 3. Ay gelemedin ya 4. Ay geldin mesela 2. Dozunu da 5. Ayda olursun dedi. Benim bebem alerjik oldugu için rotada kararsızım ben
Leyla 11 ay hamilelik yaşadı. Anası diyor hay Allah daha erkendi, erken başladı doğum
Domates gazda yapar asitliDomates çok yiyorum ya, onu da kesiyim bi. Ama önce mamayı değerlendirmek istiyorum. Sonra diyete başlayacağım. Ben neocate verdim direk içti tadına filan bakmadı :)
Yarin ben de yumurta deneyecegim insallah dokunmaz.Bizim kakamız aşırı kanlı oldugundan aetık direk doktor süt alerjisinden şüphelendi ve bayadır aptamil pregomis as kullanıyorum ben. Memnunum bazı bebekler tat yüzünden almıyormus ama bizim bebelerimiz kucuk oldugundan alıyor mamayı. Diyet de yapıyorum 10 gündür kakamız düzeldi kanlı yapmıyor artık süt ürünleri ile domates ve yumurtayı kesmiştim. Dün ikisini de actım bakacagım etkisini. Domates cok buyuk bi alerjenmiş. Benim arkadasımın oglunda coklu besin alerjisi vardı süt ürünlerini actıgı halde domatesi açamamış hala yediği an kabarıyormus cocuk. Domatesi de degerlendir
Valla bizzat kuzenimin bebisinden biliyorum, cocukta alerji yok deyip -ki ufak belirtiler vardi- yaptirdilar sonra baya alerjik oldu cocukDoktorlarda fikir ayrılıgı var bu konuda kimiai rotanın öyle bi etkisi yok diyor kimisi de alerjik bebeklerin alerjisini hortlatıyor daha da artırıyor diyor bakalım değerlendiriyorum
Bugün hapsurup durdu. Normalde de hapsiriyolar biliyorum da içime kurt düştü. Sanki biraz fazla hapşırma bugün. Ablası ve eşim hasta. İkisi de evdeler 3 gün raporlular. Hastalık ona geçmişse naparim diye ankiseyetem tuttu. Nasıl uyicam bakalım bu kafayla. Insallah hasta olmaz Ya. Allah benden alsın ona versin. İnsan çocuğunun hasta olmasını istemez ama bu ülkede x2 istemez. Insallah hasta olmaz.
Amin dediğin gibi, çok şükür yinede. Doktorumuzdan memnunum sabah akşam yazdığıma cevap veriyor. Tabi özel olduğu için ve diğer özellere göre daha pahalı olduğu için. Eşimin üzerinden sigorta yaptırdık öyle gidebiliyoruz bizde, keşke tüm doktorlar böyle olsa. Ama genel olarak ayrı ilgili, kendi dolabından alerji maması verdi vs. Birde burdan özel hastanelere gidenlere bilgi paylaşayım, rota ve menenjit aşısı özellerde ekstra ücret alınarak yapıyor. Gitmeden önce doktorla iletişime geçip biz getirebilir miyiz diye sorabilirler. Eczaneden alıp götürebiliyormuşsun aşıyı. Hastane çok pahalıya geliyormuş.Maşallah ne kadar ilgili bi doktor. Cok özeniyorum böyle doktorlara denk gelenlere. Her şeyin yolunda olduğuna sevindim. Atessiz ağrısız geçirirsiniz insallah. Geçmiş olsun. Hemanjiyomu da kafaya takma. Ben de zamanında araştırdım. Türleri varmis ama çok büyük ihtimalle iyileşiyormus. Ki küçük ihtimal diyelim iyilesmese de çözümü var. Allah çözümsüz dert vermesin.
Bize doktor kendi dolabından evolvia verdi açılmamış kutu. Ablamda ikizlere fazladan neocate almış elinde açılmamış kutular kalmış. Önce neocate e başladım skt si yakın diye. Yani raporumuzda yok, bizde almadıkdoktor rapor mu yazdı neocate için siz mi aldınız direk
Maşaallah maşaallah diyerek okudum inan ki. Biz hemen hemen 2 aylık olduk. Bazen çok iyiyiz bazen çok zor uykuya dalıyoruz. Dayan Ayşenur diyorum. Şurda 1 2 ay sonra rahatlayacaksın. Ama o zamanda yok dişiydi yok emeklemesi yürümesi dağıtması.Biz iyiyiz artık ya.Nazar degecek diye çekiniyorum, çok yazmamaya calisiyorum. Bizbize olsak neyse ama herkese açık forum, herkes iyi niyetli değil ama ne yalan soyliyim iyiyiz. Haftada bir gün bir tık fazla ağladığı, mizmizlandigi olabiliyor ama genelde cok iyi. Sakin, güleç bir bebek, merakla bakınıyor. Sen sorunca dusundum, eskisi gibi gaz problemimiz olmuyor. İlk ay zordu bizde. Çok çok zordu. Dedim napicaz biz böyle. O ağladı ben ağladım. Neyse ki birbirimizin ne istediğini çözdükce rahatladık ikimiz de. Alıştık artik birbirimize. Oglum onunla konuşmamı çok seviyor. Tüm işi gücü bırakıp onunla sohbet edeyim aman Allah'm bayılıyor, çok seviyor. O da karşılık veriyor, uu ama anlatıyor. Uyku sistemimiz de daha iyi oturdu. Gündüz 1-2 saat uyanık bakiniyor, sonra uyuyor. Biraz oyun halısı, biraz kucak, biraz tummy time, biraz anakucagi derken bez değişimi, meme ve uyku. O uyurken evde işlerimi hallediyorum. Anladim ki uyuyacagi varsa hicbi gürültüye uyanmıyor. Uyuyacagi yoksa ben zorladiysam nefes almama uyanıyor. Onun disinda akşam 9da gece uykusuna geciyor. Emzirip gazini cikarip yatiriyorum yataga. Bakiniyor agu magu, sonra dilini parmagini fln emiyor ve uyuyor kendi kendine. Muthis bir sey. Insallah hep boyle devam eder. Sonra 00:30da, 01:00'de kalkıyor. Emip uyuyor. 03:00, 03:30 gibi yeniden uyanıyor. Derken en zoruma giden sabahın 05:00'inde yeniden uyanıyor. Bu sefer gozlerini açıyor, kucak istiyor. Iste bu uykunun en güzel yerinde uyanması da olmasa hiç beni zorlamiyor dicem ama bu sabah uyanmasi çok zorluyor. Saat 04:30 -05:00 bedenim isyan ediyor, yataktan zor kalkıyorum, ama onun için gün başlamış oluyor gibi bir şey. Bazen bebek arabasına koyup gezdirip zorla uyutuyorum yarım saat fln kazansam da benden mutlusu olmuyor. Neyse o da nazar boncuğu olsun. Onun dışında yok şükür bir derdimiz. Bizim asilarimiz da Pazartesi günü inşallah.
Mama yiyor canım 3 saate bir 120 cc3..4 saatte 120 ml süt mu veriyorsun aynen uzun süre götürür gerçi bakalım bugün aşı olduğundan sık sık emiyor. 15. Ml 30 ml saat başı emiyo yarından itibaren bende yüksek ml ile uzun süre durmasını deneyim.
Benimde hala kasıklarım da boğazımda şişer devamlı hasta olduğumda falan ama bebiş olunca panik oldum korktum o hiç gelmedi aklımaKendim geçirdim bizzat bu durumu cocukken ilk okuldaydım 2 kulagımın arkasında da ceviz buyuklugunde bezeler cıktı. Cok korktu annem babam tabi ama o dönem yüzümde filan cok sivilcem vardı. Bazen dönem dönem lenf bezleri vucuttaki mikrobu va toplar ve şişermiş zamanla gecer dedi doktor hic ilac vs vermemişti ve zamanla da kayboldu gitti bir daha da cıkmadı. O yüzden bildim heneb
Çok geçmiş olsun inşallah hasta olmazBugün hapsurup durdu. Normalde de hapsiriyolar biliyorum da içime kurt düştü. Sanki biraz fazla hapşırma bugün. Ablası ve eşim hasta. İkisi de evdeler 3 gün raporlular. Hastalık ona geçmişse naparim diye ankiseyetem tuttu. Nasıl uyicam bakalım bu kafayla. Insallah hasta olmaz Ya. Allah benden alsın ona versin. İnsan çocuğunun hasta olmasını istemez ama bu ülkede x2 istemez. Insallah hasta olmaz.
Canım benim kızımın ayağında vardı şimdi geçti hafif bir renk olarak duruyor bizim doktorumuzda gecer demişti ama ben tedirgin oluyordum o yüzden hiç kafana takma belli bir dönem büyüyor sonrada küçülmeye başlıyor bizimkisi kalp şeklinde şuanKızlar hemanjiyom diye bişey duydunuz mu? Nasıl bi şansa ablam şubatta doğum yapmıştı ikizlerinde vardı, benim oğlanda da çıktı. Tüm doktorlar geçer diyor. Doğduğunda çok küçük normal doğum lekesi gibiydi zamanla büyüdü kabardı kızardı. İkşzlerden birimin bacağındaki geçti hafif iz var ama. Oğlumunki çok dikkat çekici yerde keşke başka yerde olsaymış diyorum. Ben takmıyordum am bugün hastanede 3-4 yaşlarında bi çocuk kafası uf olmuş diyince acaba ilerde kerem rahatsız olur mu diye düşünmeye başladım. Etrafında geçtiğini duyan hemanjiyoma denk gelen var mi?
Aşıları için geçmiş olsun bende 2 gün sonra yaptıracağım rotayı kızıma da yaptırdım tatlı damla şeklinde oral veriliyor bazen kusma yapabiliyor o yüzden ne çok aç ne çok tok olmaması gerekiyorSagip mi veriyosun. Aynen bı yada iki kere o kadar göğüste süt birikiyor. Bizde sabah 3 tane aşı olduk verem aşısı. Bugün bol bol emzir dedi. Haftaya da Rota aşını olcaz. Rota nasıl bilgisi olan
Kaç yaşında geçti tamamen? Bizimki tam alnında dikkat çekici yerde, hafif iz kalması bile rahatsız edebilir ilerideCanım benim kızımın ayağında vardı şimdi geçti hafif bir renk olarak duruyor bizim doktorumuzda gecer demişti ama ben tedirgin oluyordum o yüzden hiç kafana takma belli bir dönem büyüyor sonrada küçülmeye başlıyor bizimkisi kalp şeklinde şuan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?