- 18 Mart 2008
- 3.138
- 1.634
- 698
Hemde nasıl ses cıkıyor. Kahkaha atıyorum resmen. Dun aglama sesi geldi canı yanmış gibi . Elini ısırmış farkında olmadanEvet evet epeydir eli hep ağızda ama baş parmaklarini emmek favorisi. Gece coyk coyk emme sesine uyanıyoruzama salya yeni başladı. Doktorun verdiği öksürük ilacına denk gelince ondan mı acaba diye düşünmedim degil
Valla cnm doktora sor bence. Kimse burdan kullan kullanma demezKızlar bebeğim bronşiti yeni atlattı sayılır ama çok fena salgın var heryerde oğlum bugğn hapşırıp durdu çok değil ama diğer günlere kıyasla daha çok. Uyurken de hırlıyor yine başa döneceğiz diye çok korkuyorum. Evde hava makinesi ile ilaçları duruyo serum fizyoloji de var biraz vermeli miyim ? Yada ne yapmam gerekir baya tıkalı gibi hırlıyor uykusunda , uyanıkken hırıltı yok ama devamlı burnunuda açıyorum. Dr yurt dışına cıktıgı için danışmadık.
Burnunu devamlı açıyorum ama hala tıkalı başka ne yapabilirim bilgin var mı?Valla cnm doktora sor bence. Kimse burdan kullan kullanma demezd vitide ilk kez duyuyorum birsey diyemiyorum
Ablamın da çocukları doğduğundan beri bronşit çok olur onun da evde cihazlari var nebul soğuk buhar cihazi artık kötü olacağını farkettiginde direk hava veriyor rahatliyor ilerlemiyor ama tabi yaptığı ne derece doğru böyle mi yapılmali bilemiyorum o senelerdir bu şekilde yapıyorBurnunu devamlı açıyorum ama hala tıkalı başka ne yapabilirim bilgin var mı?
Peki beslenmesi nasıldı yani mama ile mi anne sütü ile mi besleniyorlardı bebeğim her hasta olduğunda herkes üstüme geliyor mama veriyorum diye sadece 1 bucuk ay doğru düzgün emebildi beni. Gerçi kuzenimde anne sütü verdi 2 yaşa kadar oda hep hasta doğduğunda beri ama ne bileyim insanı çok yıpratıyorlar. Şuan daha iyi 1 ml ventosal ve serum fizyoloji kullandırmıştı dr bronşit olduğunda 0,5 0,5 koydum ikisinden de verdim çok az hepsini bitirmedim bile rahatladı uyudu.Ablamın da çocukları doğduğundan beri bronşit çok olur onun da evde cihazlari var nebul soğuk buhar cihazi artık kötü olacağını farkettiginde direk hava veriyor rahatliyor ilerlemiyor ama tabi yaptığı ne derece doğru böyle mi yapılmali bilemiyorum o senelerdir bu şekilde yapıyor
Her hirilti bronsit değil ilaçları kullanma, bilip bilmeden karacigerlerine yuklenmeyelim. Burnunuysa muhakkak temizle serum fizyolojikle. Rahatlasın yavrucak. Temizlemezsen hafif bi burun tikanikligi daha sonra hastalığa dönüşebiliyor.Kızlar bebeğim bronşiti yeni atlattı sayılır ama çok fena salgın var heryerde oğlum bugğn hapşırıp durdu çok değil ama diğer günlere kıyasla daha çok. Uyurken de hırlıyor yine başa döneceğiz diye çok korkuyorum. Evde hava makinesi ile ilaçları duruyo serum fizyoloji de var biraz vermeli miyim ? Yada ne yapmam gerekir baya tıkalı gibi hırlıyor uykusunda , uyanıkken hırıltı yok ama devamlı burnunuda açıyorum. Dr yurt dışına cıktıgı için danışmadık.
Burnunu devamlı serum ile yıkıyorum açılmıyor hırlıyor resmen bende hapşırmaya başladım korktum başa döneceğiz diye 0,5 ml serum fizyoloji içersine çok az dr söylediği ölçekten de çok az ventosal ekledim bebeğe de hepsini çektirmedim havanın 3-4 kere burnuna tuttum çektim rahatlatı hemen uyudu. Birdaha yapmam ama benimde içim rahat etmediHer hirilti bronsit değil ilaçları kullanma, bilip bilmeden karacigerlerine yuklenmeyelim. Burnunuysa muhakkak temizle serum fizyolojikle. Rahatlasın yavrucak. Temizlemezsen hafif bi burun tikanikligi daha sonra hastalığa dönüşebiliyor.
Yok aglamadi da sanirim üşüttüÖncesinde çok ağladıysa oluyor oyle.
Açik canimBurnu açık mı canım bebekler bazen nefesini tutuyor
Bizimde oyleydi bu başka bi şey ya bende anlamadımBenim ki doğduğundan beri öyle uyanıkkende uyurken de ara da bi hiiiiiğ hiiiik diye ses çıkarıyor nefesi yetmiyormuş gibi bende çok korkmuştum dr sordum hatta ses kaydı atmıştım nefes alıp verme sesleri burun tıkanıklığı ile ilgili bir durum bu ciğerden gelmiyor demişti. Bu ara çok yapmıyor ama arada bir yapıyor
Evde cold mix bulundur bi emndile 2 damla damlat oldugunuz odada dursun acilir burnu. Tikali diye ilac verme. Belki de kaloriferler yandigi icin kurudugundandir benim de cocuklarin da oyle bu araBurnunu devamlı serum ile yıkıyorum açılmıyor hırlıyor resmen bende hapşırmaya başladım korktum başa döneceğiz diye 0,5 ml serum fizyoloji içersine çok az dr söylediği ölçekten de çok az ventosal ekledim bebeğe de hepsini çektirmedim havanın 3-4 kere burnuna tuttum çektim rahatlatı hemen uyudu. Birdaha yapmam ama benimde içim rahat etmedi
Kiyamam insallah biseyi yokturDün sirtina kadar kaka yapmişti oğlum tek basima oldugum icin musligun altinda yikadim giydirdim hemen sanirim üşüttüm bebegi sabaha kadar ögürdü çok sesli pırt yapiyor ve agliyor inliyor resmen ne mama içiyor ne emiyor iştahi hiç yok halsiz doktora götürücem bugün dün 10dan beri hiç çiş yapmadi daha
Ya o kadar diyorsun. Cok uzuldum ya. Götürün mutlaka kiyamam minicikler daha hepsi hasta oldu bir bir. Usutmuştur muhtemelen ama uzulme iyileşir çabucak, baska başka bi şeyi yoktur. Benim oglan bi tanesi zor, 3 kez usuttu 3 aylik degil daha. Burnu doluveriyor hemen. Minicikler daha Allah hepsini korusun. Doktora götürünce haber ver lütfen.Dün sirtina kadar kaka yapmişti oğlum tek basima oldugum icin musligun altinda yikadim giydirdim hemen sanirim üşüttüm bebegi sabaha kadar ögürdü çok sesli pırt yapiyor ve agliyor inliyor resmen ne mama içiyor ne emiyor iştahi hiç yok halsiz doktora götürücem bugün dün 10dan beri hiç çiş yapmadi daha
Canım aklında olsun ilaçları verebilmen için en az 2ml serum suyu koymalısın. İlaç vermeden sadece serum suyu koyup verebilirsin makineye. İlaçları kullanma. Su ciğerlerindeki balgama yapışıyor atılmasını kolaykaştırıyorBurnunu devamlı serum ile yıkıyorum açılmıyor hırlıyor resmen bende hapşırmaya başladım korktum başa döneceğiz diye 0,5 ml serum fizyoloji içersine çok az dr söylediği ölçekten de çok az ventosal ekledim bebeğe de hepsini çektirmedim havanın 3-4 kere burnuna tuttum çektim rahatlatı hemen uyudu. Birdaha yapmam ama benimde içim rahat etmedi
Emmeye de mi uyanmadi? Bizim buradaki hava çok aldatici. Hala tshirtleyiz klimayi kullanmıyoruz. Ama akşam serin oluyor. Cocugu her yikadigimda usutuyorum gibi geliyor. Klima için çok sicak kliması soğuk. En nefret ettiğim geçiş dönemindeyiz bi türlü geçip kirtulamiyoruz.Kızlar dün akşam oğlumu yıkadım klimayı açtım odayı ısıttım. Yağ ile 15dk masaj yaptım heryerini ovdum. Yüz üstü çevirdim tummy time yaparken ovdum. Sabaha kadar uyanmadınormalde yağı sürüp hafif yediriyordum heryerine artık böyle yapacağım. Masaj bebeğin kilo almasını da sağlıyor aklınızda olsun
Valla herkese laf dusmese keske. Gercekten agzi olan konusuyor. Sütüm de var bazeb deniyorum emmesi icin 2 cekip birakinca hemen akmaya basliyor ama sonra red ediyir yine emmiyor.Aynı durumdayız bende geçenlerde ilaç kullandım emzirmedim sütüm resmen geri gitti zaten doymuyordu bebeğim az az gelmeye başlamıştı ilk zamanlar güzel geliyordu neyse oğlan bronşit olunca herkes üzerime geldi anne sütü vermedin hasta ettin bari şimdi ver şifa olsun vs sanki biz istemiyor muyuz bebeğimizi en sağlıklı şekilde beslemeyi. Benim de yok yani 3-4 gündür sütüm de gelmiyor ne yapalım yani bebekler açlıktan çıldırsınlar mı ne istiyor bu millet ben anlamıyorum. Bi bebeği annesinden daha çok kimse düşünemez artık asla takmıyorum sende takma He de geç gereken cevapları da söylüyorum pat pat susuyorlar yetti yani cocuk doğduğundan beri meme meme meme alıp konuşanların ağzına tıkayasım geliyordu memeyi o derecebenim kuzenimde 2 yaşa kadar emzirdi bebeği asla mama vermedi ama cocuk devamlı hasta devamlı grip devamlı bronşit değişik bir durum ya Allah’ın izniyle birşey olmaz süt olmayınca ne yapacağız mecbur yani mama vermek zorundayız bunuda herkesin kabullenmesi lazım keşke sütümüz olsa da emzirmeye devam etseydik o güzel hisse bu kadar erken veda etmeseydik ama ne yapalım
Bi girişimiz oldu daha cikisimiz olamadiIyi haftalar hanımlar.. Atak haftasina girdik mi çıktık mı? Bebisleriniz nasil? Sizi en cok ne zorluyor?
Çok sağol canım.Canım aklında olsun ilaçları verebilmen için en az 2ml serum suyu koymalısın. İlaç vermeden sadece serum suyu koyup verebilirsin makineye. İlaçları kullanma. Su ciğerlerindeki balgama yapışıyor atılmasını kolaykaştırıyor
Buhar makinesi içerisine damlattım 3-4 damla sağol canımEvde cold mix bulundur bi emndile 2 damla damlat oldugunuz odada dursun acilir burnu. Tikali diye ilac verme. Belki de kaloriferler yandigi icin kurudugundandir benim de cocuklarin da oyle bu ara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?