2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Canim bizimkide bir haftadir o saatlerde yapiyordu aynisinii uyku gozunden akiyordu ama dalamiyodu bi turlu bende acaba sutummu az geliyo diye dusundum megersem bizim sorunumuz gunduz uykularini fazla yaptirdigim icinmis, o saatlerde agliyodu yatakta 1,5 / 2 saat filan. Sizin uykular nasill? Cunku oyle bi agliyorduki anlayamiyordum neden agladigini

Benım de akşama doğru sütüm azalıyor, sabahtan sağdıgım sütü verıyorum 80 90 ml arası ıcıyor. O birden acıkmışsa o yüzden fazla ıcıp kalanını kusmuş olabilir.
Biberon kullananlar kaç numara kullanıyorsunuz acaba ve bebeğiniz ne kadarlık oldu ?
Acentesi 1 numara canım.
Canım avent almıştık, 2 numarayı denedik içemedi bizimkisi hala 1 numaradayız
2 numaraya geçmek için erken değil mi zaten daha. Benım yavru 1 numarada bile hala kaçırıyor boğazına keşke daha yavaş akışlı daha küçğk delikli bi baslık olsa

2 numaraya geçmek için erken değil mi zaten daha. Benım yavru 1 numarada bile hala kaçırıyor boğazına keşke daha yavaş akışlı daha küçğk delikli bi baslık olsa
[/QUOTE]
Olur mu , ordinaryüs profesör çok bilmiş bebek uzmanı kocam nerde okuduysa emme 20 dkdan daha uzun sürüyorsa 2 numarayı geçin dediği için denedik 2 numarayı ama olmadı tabii ki de minikoglan

Silikon uç azalma yapmadı bende.. tahin helva ye çok faydasın görüyorum,bol su iç. Birde dinlen canım

Lansinoh yavaş akış uçlu kullanıyorum 1 aylıktan beri kullanıyor
Yavaş akışlılar da 1-2-3 delik gibi numaralandırılmış mı acaba. Avent öyle çünkü..

Nuk un yenidoğan kullanıyorum orta akışlı damaklı
Orta akışlı ile başlayabildi mi? Süpermiş.

Canım avent almıştık, 2 numarayı denedik içemedi bizimkisi hala 1 numaradayız
ben de 10 gün önce 2 numaraya geçmiştim. Bugün 3 numaraya geçtim. Normalde + 3 ay görünüyor. Ama dünden beri 2 saatte bir 60-70 yiyor ve uyuyordu. Ben de 3 numara ile verdim. Daha iyi oldu sanki.

Avent 1 numarayı uzun kullandım ben de 10 gün önce 2 numaraya geçtim. Bugün 3 numara ile verdim. Bence daha kolay yedi. Daha da önemlisi yerken yoruluyordu ve sürekli uyuyordu. Yenidoğan gibi olmuştu. Az az sık sık yiyor kalan zamanda uyuyordu. 3 numara ile verince eski düzenimize geri döndük. Bugün bir saat oyun halısında yuvarlandık beraber

Ben 3 numaraya geçtim. Aslında + 3 ay ama nasılsa ileride geçeceğiz diye daha önce almıştım. Az az sık sık yediği için bugün 3 numara ile verdim rahatladı çocuk resmen.

Gündüz uyuyor baya ya. Uyandırsam mı acaba

Olur mu , ordinaryüs profesör çok bilmiş bebek uzmanı kocam nerde okuduysa emme 20 dkdan daha uzun sürüyorsa 2 numarayı geçin dediği için denedik 2 numarayı ama olmadı tabii ki de minikoglan
[/QUOTE]
Normalde 2. Ay iki numara diyordu kullanma kılavuzunda. Biz de denemiştik bir aydan sonra ama çok döküyordu. 7 hafta bitince 2 numaraya geçmiştik. Ama yemesi azalınca bugün 3 numara deneyeyim dedim. Daha iyi oldu. Ama üstünde + 3 ay yazıyor. Bebekten bebeğe değişiyor demek ki.
Zaten benim kızın tembelliği, rahatlığı düşünülürse 10 güne bu da bize yetmez

Gündüz uyuyor baya ya. Uyandırsam mı acaba
Ben bugun oyle yaptim surekli uyandirdim bir saat uyutupp, ve bugun aksam aglamadi resmen. Gunduz en fazla 5 saat uyutmamiz lazimmis artikk. Uyandirmaktan korkmamamiz lazimmis bide daha kaliteli uyku icin. Bunlari bugun ogrendim Ben uyandirmiyordum kendi uyanana kadar yoksaa ama aksam cikariyodu acisini. Bugun hep bir saat uyuttum bir saat uyanik durabiliyor zaten en fazla yine bir saat uyuttum o sekilde aksami ettikk, saat 9 bucuktada gece uykusuna yatti artik

Açık açık hastaysanız gelmeyin diyeceksin bence ya da eşin diyecek

Bende bilemedim.1 numaraya 1 aylık için diyor.bizimki 50 günlük oldu acaba 2 numaraya nezaman geçicez

Aslan ve sen nasılsınız canım ?
İyiyiz canım çok şükür. Ev yoğunluğundan geriden takip edip anca cevap yazabildim. Aslan'la ilgili güzel gelişmeler var. Sünnet ve sistoskopi yapılmadan önce ultrasonu tekrarlayalım dedi nefroloji doktorumuz. Bizde küçük bir yerde yaşadığımız için ultrasona götürecek alternatif pek olmayınca özel hastaneye gittik 1.700 dediler bende eşime ona o kadar para vereceğimize üroloji doktoruna gidelim özele dedim. İyi ki de demişim. Gittik ve ultrasona değerleri normal aralıkta çıktı çok şükür. Bize detaylı bilgilendirme yaptı. İzmirde ki doktorumuz sondalı çekim için acele ettiğini anladık. 3 aydan küçük bebeklere pek önermiyorlarmış hatta. Sonuçları İzmir deki doktora gönderdim 5 gündür kadın cevap verme tenezzülünde bulunmadı çok garip. Antibiyotik kullanıyor bu çocuk birde. Kestik antibiyotiği. Özetle Aslanı sünnet yaptırıp bu kabustan uyanacağız sonunda inşallah. Umarım sizde her şey yolundadır
Kızlar bugün bebeğime beyin ultrasonu yapıldı. Ventriküller 8mm hala ve beyninde koroid pleksus kisti varmış. Bi daha ki aya beyin cerrahına gideceğiz. Çok üzüldüm
Allah yardımcınız olsun kuzum. Umarın tez zamanda bu dertten kurtulursunuz. Rabbim minik kuşuna şifa versin inşallah
Bizim de öyle canım. Akşam saatini bekliyor adeta. İlk gece uykusuna dalamıyor, ağlıyor, susturamıyoruz. Yan yatmak istemiyor dik uyumak istiyor. Göğsüme koyuyorum emziğini düşürüyor. Tam uyutuyorum ve kucağımda hala birden zınk diye uyanıp ağlamaya başlıyor. Onun dışında çok agresif bir bebek. Dünyaya tepki olarak doğmuş gibi. Emzirme yastığında biraz oyalayabiliyorum. Onun dışında ya beslenecek ya ağlayacak. Altını alıtken mutlu gülücük atıyor. Acaba ne zaman sakinler normalleşir bilmiyorum. Hayatımda böyle huyda hiç bebek görmedim ev işleri yalap şalap zorla yapıyorum. Eşim ek iş yapıyor. Bazen geç geliyor, gelincede çizim yapıyor. Çok faydası yok bana malesef. Ama şükrediyorum her şeye rağmen oğlum böbrek sıkıntısından kurtuldu diye. Söz verdim sabredicem her şeyine o iyi olsun yeter ki.

Kızlar ben bugün oğluşumu sünnet ettirdim. Özelde anestezisiz oldu. Krem sürdüler uyusturdular. İşleme anne babada girebiliyordu bizde girdik. İşlem sırasında çok ağlamadi. İşlemden 1 saat sonra çok çok ağladı ilk defa gözlerinden yaş aktı yavrumun onla bir bende ağladım canimdan can gitti. Doktor uyutabilirseniz bolca uyutun daha iyi olur dedi. Bizde calpol verip beyaz gürültü ile uyuttuk. Şuan acıları çok çok azaldı 3-4 gunede tamamen geçer dedi doktor. Ne kadar erken o kadar iyi

Allah şifa versin, sünnetiniz hayırlı olsun canım.

Merhaba hanımlar Tecrübelerinizden faydalanmak adına aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum. Bebişlerden vakit bulup cevaplayabilirseniz sevinirim
Nasipse Mart sonu Nisan başı doğum görünüyor. Yenidoğan bebeği uyuturken battaniye - yorgan vb kullanmayın uyku esnasında ölümlere neden olabiliyor gibi bir takım şeyler okudum.
Bu ne derece doğru ve sizler uyuturken nasıl bir yol izlediniz? Yenidoğana uyku tulumu olur mu? Yoksa kundak yapıp battaniye mi örttünüz?
Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…