2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Meraba kızlar tecrübeli anneler bişey sormak istiyorum kızım 25 günlük burnu kuruyup tıkanıyor serum fizyolojik sıkıp temizliyorum ama çıkmıyor bişey belliki yukarılarda tıkanıyor hırıltı oluyor ne yapmalıyım sizce yaşadınız mı böyle bir şey

Ilık banyo. Aynı durumu az önce yaşadım bugün banyo günümüzdü aslında ama biraz rahatsızım yarına ertelemiştim baktım burnu hırıltılı gündüz aspiratör ve serum fizyolojik ile temizlemiştim ama yeterli gelmemiş demek ki. Çok huysuzlanmaya başladı uyumadı az önce ılık bi banyo yaptırdım rahatladı uykuya daldı burun hırıltısı da bitti

Harika şeyler duymuşsunuz ve kolayca kurtulacak olmanıza çok sevindim. Bir an önce geride kalır ve sağlıkla huzurla devam edersiniz hayatınıza. Sen de iyisin değil mi, sağlığınla ilgili sende de güzel gelişmeler vardır bence

Hiç tansiyonumu ölçmüyorum ama kendimi kötüde hissetmiyorum çok şükür. Vitamin ve magnezyum bedensel olarak toparlanmama yardım etti. Tansiyon ilacına devam ayrıca. Ama psikolojim düzeldi çok şükür. Asıl meselede oydu aslında. Daha da iyi olacağız inşallah canım. Güzel dileklerin için teşekkür ederim

Ben normal battaniye örttüm. Bazen battaniye ile kundak yaptık sadece. Zaten yenidoganlarda bebiklerin hareket etmeye mecali olmuyor sürekli uyuyorlar 40 i çıktıktan sonra hareketlenmeye başladı benim bebik hala battaniye ortuyorum ama ellerini disarida oluyor. Allah korusun bebikleri

Aminn Aminn Rabbim tüm yavruları korusun

Kızlar canım çok sıkıldı bebem gece en fazla 5 dk emiyor. Ayaklarını gıdıklıyprum burnunu sıkıyorum yok asla devam etmiyor. Doymuyor diyr oturup ağlayacağım şimdi. O gayet güzel uyuyor ama . Uyku daha ağır basıyor sanırım.

Ben ikisini de kullanıyorum eve geldiğimiz günden beri.. genelde geceleri uyku tulumu gündüzleri battaniye kullanıyorum. Gündüz uyanık olduğum için takip edebiliyorum. Ama yine de kolları dışarıda olacak şekilde kenarları da yatağın köşelerine sıkıştırıp örtüyorum battaniyeyi.

125cc fazla gelmiştir o yüzden kusmuştur miktarına dikkat et, uyku düzenise ise çok değişken bişey şu aylar ıcın 2 gun aynıysa 2 gun farklı atak vs onlarda cok etkılıyor, benım gecen hafta gece hıc uyumadı suan ise her gece mışıl mışıl, doymasıyla alakası yok bence düzelecektir sabret sürekli değişiyor

Uyku tulumu cok zor alt degıstırırken. Bı sure sonra zor gelıyor ve giydirmiyosun ılk dogdunda cunku cok sık altına yapıyor özellıkle kakasını. Ben hep kundak yapıp battanıyeyıde yarım örttüm kundak oldugu ıcın zaten el ayak oynatıp battanıyenın yuzune gelme sansı yok. Tabı hep kontrol ettim. Ne kadar doğru bilemem ama ben böle sıkıntı yaşamadım

Bu gece bizde öyleyiz emerken uyuyor yavrum içmiyor süt

Uyku tulumunu nasıl kullanıyorsun canım uyutmadan mi giydiriyosun? Uyuyunca zaten olmaz, gün içinde hep tulumla dursa sıcak olur kafam karışık benim tulumu nasıl kullanmak lazım? Ben battaniye örtüyorum elleri dışarıda bırakıyorum. Bir sıkıntı olmadı bir kere aşağı kaymış reflü yatağında ve yüzüne doğru atmış biraz battaniyeyi ama bir şey olmamış o şekilde nefessiz kalacak duruma gelmeleri zor bence zaten ama yine dikkatli olmak lazım.

İkinize de çok teşekkür ederim sağlıcakla büyütün

Kızlar ya bebeği aralıksız 7-8 saat uyumayan var mı yoksa bi deli benimki mi? Bir günlük bir şey değil her gece böyle min 5 saat ama genelde 7 saat uyumuyor sabahliyoruz. Artık yorgunluktan öldüğünde 4-6 saat uyuyor, emip tekrar 3 saat kadar uyuyor nerdeyse bütün uykusu bu. Akşama doğru uyursa da bir kere daha uyuyo sonra gece mesaisi başlıyor tekrar. Bu kadar düzensizlik olur mu yahu. En son 3.20de kalktı mesela hala bakıyor bana. İnsaf artık nasıl dayanicam bilmiyorum hele de işe başlayınca

Yataş’ın juno yatağını kullanıyorum ben. Ona yatırıp üstüne de çok ince bir battaniye örtüyorum. Tulum falan hiç kullanmadım. Kundak bile yapamadım çünkü kızım çıplak olsa çok daha mutlu olacak bir bebek. Küvezde kaldığı için midir nedir üstünde hiçbir şey sevmiyor. Şapka bile taktırmıyor eldiven bir kez belki kullandık
Oda ısısı 22-23 dereceyse üstüne çok bir şey örtmenize gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…