- 23 Ekim 2022
- 95
- 81
- 8
- 26
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #38.721
Meraba kızlar tecrübeli anneler bişey sormak istiyorum kızım 25 günlük burnu kuruyup tıkanıyor serum fizyolojik sıkıp temizliyorum ama çıkmıyor bişey belliki yukarılarda tıkanıyor hırıltı oluyor ne yapmalıyım sizce yaşadınız mı böyle bir şey
Harika şeyler duymuşsunuz ve kolayca kurtulacak olmanıza çok sevindim. Bir an önce geride kalır ve sağlıkla huzurla devam edersiniz hayatınıza. Sen de iyisin değil mi, sağlığınla ilgili sende de güzel gelişmeler vardır benceİyiyiz canım çok şükür. Ev yoğunluğundan geriden takip edip anca cevap yazabildim. Aslan'la ilgili güzel gelişmeler var. Sünnet ve sistoskopi yapılmadan önce ultrasonu tekrarlayalım dedi nefroloji doktorumuz. Bizde küçük bir yerde yaşadığımız için ultrasona götürecek alternatif pek olmayınca özel hastaneye gittik 1.700 dediler bende eşime ona o kadar para vereceğimize üroloji doktoruna gidelim özele dedim. İyi ki de demişim. Gittik ve ultrasona değerleri normal aralıkta çıktı çok şükür. Bize detaylı bilgilendirme yaptı. İzmirde ki doktorumuz sondalı çekim için acele ettiğini anladık. 3 aydan küçük bebeklere pek önermiyorlarmış hatta. Sonuçları İzmir deki doktora gönderdim 5 gündür kadın cevap verme tenezzülünde bulunmadı çok garip. Antibiyotik kullanıyor bu çocuk birde. Kestik antibiyotiği. Özetle Aslanı sünnet yaptırıp bu kabustan uyanacağız sonunda inşallah. Umarım sizde her şey yolundadır
Allah yardımcınız olsun kuzum. Umarın tez zamanda bu dertten kurtulursunuz. Rabbim minik kuşuna şifa versin inşallah
Bizim de öyle canım. Akşam saatini bekliyor adeta. İlk gece uykusuna dalamıyor, ağlıyor, susturamıyoruz. Yan yatmak istemiyor dik uyumak istiyor. Göğsüme koyuyorum emziğini düşürüyor. Tam uyutuyorum ve kucağımda hala birden zınk diye uyanıp ağlamaya başlıyor. Onun dışında çok agresif bir bebek. Dünyaya tepki olarak doğmuş gibi. Emzirme yastığında biraz oyalayabiliyorum. Onun dışında ya beslenecek ya ağlayacak. Altını alıtken mutlu gülücük atıyor. Acaba ne zaman sakinler normalleşir bilmiyorum. Hayatımda böyle huyda hiç bebek görmedimev işleri yalap şalap zorla yapıyorum. Eşim ek iş yapıyor. Bazen geç geliyor, gelincede çizim yapıyor. Çok faydası yok bana malesef. Ama şükrediyorum her şeye rağmen oğlum böbrek sıkıntısından kurtuldu diye. Söz verdim sabredicem her şeyine o iyi olsun yeter ki.
Amin teşekkür ederiz. Allah razı olsunAllah şifa versin, sünnetiniz hayırlı olsun canım.
Hiç tansiyonumu ölçmüyorum ama kendimi kötüde hissetmiyorum çok şükür. Vitamin ve magnezyum bedensel olarak toparlanmama yardım etti. Tansiyon ilacına devam ayrıca. Ama psikolojim düzeldi çok şükür. Asıl meselede oydu aslında. Daha da iyi olacağız inşallah canım. Güzel dileklerin için teşekkür ederimHarika şeyler duymuşsunuz ve kolayca kurtulacak olmanıza çok sevindim. Bir an önce geride kalır ve sağlıkla huzurla devam edersiniz hayatınıza. Sen de iyisin değil mi, sağlığınla ilgili sende de güzel gelişmeler vardır bence
Merhaba hanımlarTecrübelerinizden faydalanmak adına aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum. Bebişlerden vakit bulup cevaplayabilirseniz sevinirim
Nasipse Mart sonu Nisan başı doğum görünüyor. Yenidoğan bebeği uyuturken battaniye - yorgan vb kullanmayın uyku esnasında ölümlere neden olabiliyor gibi bir takım şeyler okudum.
Bu ne derece doğru ve sizler uyuturken nasıl bir yol izlediniz? Yenidoğana uyku tulumu olur mu? Yoksa kundak yapıp battaniye mi örttünüz?
Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum
Aminn Aminn Rabbim tüm yavruları korusunBen normal battaniye örttüm. Bazen battaniye ile kundak yaptık sadece. Zaten yenidoganlarda bebiklerin hareket etmeye mecali olmuyor sürekli uyuyorlar 40 i çıktıktan sonra hareketlenmeye başladı benim bebik hala battaniye ortuyorum ama ellerini disarida oluyor. Allah korusun bebikleri
Benim kızda almıyor canım neler yaptın kilo alması için4500 tu canım 4950 olmuş iyi ki mama vermemişim dikkat edince aldı hemen çok şükür
Ben ikisini de kullanıyorum eve geldiğimiz günden beri.. genelde geceleri uyku tulumu gündüzleri battaniye kullanıyorum. Gündüz uyanık olduğum için takip edebiliyorum. Ama yine de kolları dışarıda olacak şekilde kenarları da yatağın köşelerine sıkıştırıp örtüyorum battaniyeyi.Merhaba hanımlarTecrübelerinizden faydalanmak adına aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum. Bebişlerden vakit bulup cevaplayabilirseniz sevinirim
Nasipse Mart sonu Nisan başı doğum görünüyor. Yenidoğan bebeği uyuturken battaniye - yorgan vb kullanmayın uyku esnasında ölümlere neden olabiliyor gibi bir takım şeyler okudum.
Bu ne derece doğru ve sizler uyuturken nasıl bir yol izlediniz? Yenidoğana uyku tulumu olur mu? Yoksa kundak yapıp battaniye mi örttünüz?
125cc fazla gelmiştir o yüzden kusmuştur miktarına dikkat et, uyku düzenise ise çok değişken bişey şu aylar ıcın 2 gun aynıysa 2 gun farklı atak vs onlarda cok etkılıyor, benım gecen hafta gece hıc uyumadı suan ise her gece mışıl mışıl, doymasıyla alakası yok bence düzelecektir sabret sürekli değişiyorKızlar ya şimdiye kadar sütümle alakalı bi sorunum yoktu çok şükür bebeğimin kilo alımı da maşallah iyi. 1 haftadır falan akşamları inanılmaz huzursuz uykuya dalamıyordu biz de huzursuzluğunu uykudan diye düşündük hep eşimle. Bu akşam deneme amaçlı dolaba sağıp koyduğum sütten verdik 125 ccydi hepsini içtiaç olmasa hepsini içer miydi ? Baya kustu içtikten sonra demekki aç değildi diyorum normalde emzirdikten sonra kusma huyu yoktu çünkü ama yine de analık duygusu ya çocuğum açsa diyor. Ama bu huzursuzluk sadece akşam 7-8den 11e kadar falan var gündüz bişeyi yok sütümle alakalı olsa gündüz de huzursuz olurdu değil mi ? Bide çiş kaka sayılarımız da iyi yani. Acaba akşama mı sütüm yetmiyor öyle bişey olabilir mi ? Elimle sıkınca geliyor da süt. Ay çok karışığım nolur biri beni aydınlatsın
Uyku tulumu cok zor alt degıstırırken. Bı sure sonra zor gelıyor ve giydirmiyosun ılk dogdunda cunku cok sık altına yapıyor özellıkle kakasını. Ben hep kundak yapıp battanıyeyıde yarım örttüm kundak oldugu ıcın zaten el ayak oynatıp battanıyenın yuzune gelme sansı yok. Tabı hep kontrol ettim. Ne kadar doğru bilemem ama ben böle sıkıntı yaşamadımMerhaba hanımlarTecrübelerinizden faydalanmak adına aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum. Bebişlerden vakit bulup cevaplayabilirseniz sevinirim
Bu gece bizde öyleyiz emerken uyuyor yavrum içmiyor sütKızlar canım çok sıkıldı bebem gece en fazla 5 dk emiyor. Ayaklarını gıdıklıyprum burnunu sıkıyorum yok asla devam etmiyor. Doymuyor diyr oturup ağlayacağım şimdi. O gayet güzel uyuyor ama . Uyku daha ağır basıyor sanırım.
Daha sık emzürdüm , uyanık olduğu an memeyi verdim. Besinde sütümü arttrdm helva Rezene vs tükettim. Gece 3 saati geçirmedim. Birde silikon uca geri döndüm çünkü daha rahat emiyor onunlaBenim kızda almıyor canım neler yaptın kilo alması için
Uyku tulumunu nasıl kullanıyorsun canım uyutmadan mi giydiriyosun? Uyuyunca zaten olmaz, gün içinde hep tulumla dursa sıcak olur kafam karışık benim tulumu nasıl kullanmak lazım?Ben ikisini de kullanıyorum eve geldiğimiz günden beri.. genelde geceleri uyku tulumu gündüzleri battaniye kullanıyorum. Gündüz uyanık olduğum için takip edebiliyorum. Ama yine de kolları dışarıda olacak şekilde kenarları da yatağın köşelerine sıkıştırıp örtüyorum battaniyeyi.
Ben ikisini de kullanıyorum eve geldiğimiz günden beri.. genelde geceleri uyku tulumu gündüzleri battaniye kullanıyorum. Gündüz uyanık olduğum için takip edebiliyorum. Ama yine de kolları dışarıda olacak şekilde kenarları da yatağın köşelerine sıkıştırıp örtüyorum battaniyeyi.
İkinize de çok teşekkür ederimUyku tulumu cok zor alt degıstırırken. Bı sure sonra zor gelıyor ve giydirmiyosun ılk dogdunda cunku cok sık altına yapıyor özellıkle kakasını. Ben hep kundak yapıp battanıyeyıde yarım örttüm kundak oldugu ıcın zaten el ayak oynatıp battanıyenın yuzune gelme sansı yok. Tabı hep kontrol ettim. Ne kadar doğru bilemem ama ben böle sıkıntı yaşamadım
Yataş’ın juno yatağını kullanıyorum ben. Ona yatırıp üstüne de çok ince bir battaniye örtüyorum. Tulum falan hiç kullanmadım. Kundak bile yapamadım çünkü kızım çıplak olsa çok daha mutlu olacak bir bebek. Küvezde kaldığı için midir nedir üstünde hiçbir şey sevmiyor. Şapka bile taktırmıyor eldiven bir kez belki kullandıkMerhaba hanımlarTecrübelerinizden faydalanmak adına aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum. Bebişlerden vakit bulup cevaplayabilirseniz sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?