2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
İnşallah güzel bir doğum hikayeniz olur. Bn uyku tulumu almadım ince bi müslinle kundak yapıyorum üzerine göğsüne kadar pamuk yada pazen battaniye örtüyorum. Peluş kalın battaniyeler mümkün değil. Gebeliğin tadını çıkarın

Özgür kız Kendi evim çok sıcak oluyor açıkçası gerek olmaz sizinki gibi ama ilk zamanlar annemin evinde kalacağım için bir şeyler örtmem gerekiyor mutlaka

Aminn Aminn çok sağ olun Ben de sizinki gibi yapmaya karar verdim, genel anlamıyla tecrübeler bu yönde

Benim bebenin uyku düzeni pek yoktu canım. Bende ne yapıyorum gündüzleri uyutmak için hiç zorlamıyorum şekerleme yapıyor mesela emzirme sonrası ana kucağında ya da kucağımda yatırdığımda uyandığında hiç uyusun diye diretmiyorum. Aksam olunca da yorgun düşüyor sanırım uyku saati aralığı fazla oluyor, zor dalıyoruz uykuya ama mesela bu gece 2 gibi uyudu saat 8 de ben uyandım baktım bebe hala uyuyor sütümü sağdım uyandırdım oğlumu altını aldım doyurdum karnını yine uyumaya devam ediyor suan

Kızlar bir şey merak ediyorum şimdi 1 ocaktan itibaren yeni asgari ücrete geçildi. Bizim Ocak raporumuz o maaş üzerinden mi hesaplanacak acaba

Uyku tulumu bende almamıştım. İnce polar battaniye örttüm hep

Ben gündüz biraz zorla uyutuyorum açıkçası. Uyuyunca yatağına yatırıyorum. Ama uyanıyor bi süre sonra, ağlıyor, koşup gidip kucağıma alıyorum 5 dk kadar, dalıyor. Yatırıyorum. Ve algoritma başa dönüyor
Gündüz uykusu parça parça uyduruk oluyor yani, o parçalarda evin işini yemeği falan hallediyorum. Ama gece kesintisiz 2-3 saat uyuyabiliyor. O da olmasa mahvolurum çünkü tek bakıyorum.

Teşekkür ederim canım denicem mutlaka

Bende tek bakıyorum işte gece hiç uyumadigi için mahvoluyorum, gündüz uykuları uzun oluyor anca öyle uyuyorum böyle de gün çok verimsiz oluyor hiçbir şey yapamıyorum. Gündüz uyutmayayim diyorum ama gece gic uyumamişken de nasıl gündüz uyumasin mesela şimdi gece 3ten beri ayakta hala uyumadı birazdan yorgunluktan bayılıp birkaç saat uyucak nasıl uyutmayayim bu çocuğu şimdi. Bu döngüyü nasıl kırıp gece uykusuna alistircam hiç bilmiyorum

kizlar biz uyku egitimine basladik bugun nekadar erken alistirirsam okadar iyi diye dusunuyorumm, uygulamaya basladim bakalim 2. Uykusunu uyuyor suan
4 ay öncesi uyku eğitimi olmaz diyorlar ama
Kızlar bebeklerinize banyo yaptırırken kulaklarına su kaçmaması için ne yapıyorsunuz?
Elimizle kıvırıyoruz
Nazal temizlik yap şırınga ile
Canım senin bebenin gece gündüz döngüsü şaşmış bence. 1, 2 gün iyice uykusuz kalıp tersine çevirmeye mi çalışsan
Her gün mışıl mışıl uyuyan bebeme nazar değdi sanırım
8. Hafta atağı. Biz de öyleydik geçen hafta. Sabret geçiyor

Battaniye ile ben de sorun yaşamıyorum canım. Kolsuz bir tulum kullanıyorum, ellerini de dışarıda bırakıyorum. yatağında uyuyacaksa tulumla yatırıyorum direk. Kucağımda uyursa da yatağında tulum açık bekliyor, uyuduğunda yatırılıp fermuarını çekiyorum, omzundan çıtçıtları takıyorum bitiyor. Gece yemek için kalktığında alt değiştirdiğim için de tulumdan çıkarıyorum çünkü zaten alt değiştirirken uyanıyor.
Kızın biraz daha zor uyduğu için sen tulumla emzirebilirsin belki. Tulumda hareketleri daha sınırlı olduğu ve çevrelendikleri için daha iyi uyuyor olabilirler..

Ay geçen gün üç saat uyumadı kahve makinesine ninni söylüyordum. Bebek de içeride ana kucağında kahve almamı bekliyordu. Sabır ve kolaylıklar diliyorum. Umarım bir an önce düzene girer..

Gündüz uyutmasan olmaz haklısın ama acaba gündüz daha az uyuyup oyuna mı ağırlık versen? Daha çok yorulursa gece yorgunluktan uyur mu acaba ?

Eskiden de yapıyordum ama son bir haftadır düzenli olarak gündüz ve akşam üzeri oyun halısında oyalıyorum. Döndürüyorum, yuvarlıyorum epey yoruluyor. Uykuya dalması da daha rahat oluyor.

Son düzenleme:
Doğduğu tarihe göre mi tahmini doğum tarihine göre mi atak dönemine girdi ? 8. Haftanın içindeyiz ama 3 hafta erken doğduğumuz için hala sakin sessiz ilerliyoruz sanırım

Tahmini dogum tarihi esas aliniyor diye biliyorum canim :)
ben de öyle biliyorum canım ama bazıları da doğum tarihine göre atak haftasına giriyor gibi gözlemliyorum ondan merak ettim.. gerçi geniş bir aralık atak haftası.. zaten o arada tahmini doğum tarihi de geliyor olabilir

Deniz bisey sorucam, senin bebis de üc dörtgünde bir kaka yapiyordu ya, yapinca tek seferlik gibi mi yapiyor yoksa benimki gibi 3/4 günlük mü? Kizim sanki üc dört gün biriktirip sonra yapmis gibi yani yapinca cokkkkk yapiyor, üst bas ön arka kalmiyor bezden asiri tasiyor

Doğduğu tarihe göre mi tahmini doğum tarihine göre mi atak dönemine girdi ? 8. Haftanın içindeyiz ama 3 hafta erken doğduğumuz için hala sakin sessiz ilerliyoruz sanırım
Simdi app e baktim 2 gün diyor ama bence basladi, cünkü dün geceden beri uyumak istiyor ama uyumak istemiyor da :) bilmem anlatabildim mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…