- 25 Kasım 2014
- 884
- 952
- 103
- 34
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #38.741
İnşallah güzel bir doğum hikayeniz olur. Bn uyku tulumu almadım ince bi müslinle kundak yapıyorum üzerine göğsüne kadar pamuk yada pazen battaniye örtüyorum. Peluş kalın battaniyeler mümkün değil. Gebeliğin tadını çıkarınMerhaba hanımlarTecrübelerinizden faydalanmak adına aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum. Bebişlerden vakit bulup cevaplayabilirseniz sevinirim
Nasipse Mart sonu Nisan başı doğum görünüyor. Yenidoğan bebeği uyuturken battaniye - yorgan vb kullanmayın uyku esnasında ölümlere neden olabiliyor gibi bir takım şeyler okudum.
Bu ne derece doğru ve sizler uyuturken nasıl bir yol izlediniz? Yenidoğana uyku tulumu olur mu? Yoksa kundak yapıp battaniye mi örttünüz?
Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum
Özgür kızYataş’ın juno yatağını kullanıyorum ben. Ona yatırıp üstüne de çok ince bir battaniye örtüyorum. Tulum falan hiç kullanmadım. Kundak bile yapamadım çünkü kızım çıplak olsa çok daha mutlu olacak bir bebek. Küvezde kaldığı için midir nedir üstünde hiçbir şey sevmiyor. Şapka bile taktırmıyor eldiven bir kez belki kullandık
Oda ısısı 22-23 dereceyse üstüne çok bir şey örtmenize gerek yok.
Aminn Aminn çok sağ olunİnşallah güzel bir doğum hikayeniz olur. Bn uyku tulumu almadım ince bi müslinle kundak yapıyorum üzerine göğsüne kadar pamuk yada pazen battaniye örtüyorum. Peluş kalın battaniyeler mümkün değil. Gebeliğin tadını çıkarın
Benim bebenin uyku düzeni pek yoktu canım. Bende ne yapıyorum gündüzleri uyutmak için hiç zorlamıyorum şekerleme yapıyor mesela emzirme sonrası ana kucağında ya da kucağımda yatırdığımda uyandığında hiç uyusun diye diretmiyorum. Aksam olunca da yorgun düşüyor sanırım uyku saati aralığı fazla oluyor, zor dalıyoruz uykuya ama mesela bu gece 2 gibi uyudu saat 8 de ben uyandım baktım bebe hala uyuyor sütümü sağdım uyandırdım oğlumu altını aldım doyurdum karnını yine uyumaya devam ediyor suanKızlar ya bebeği aralıksız 7-8 saat uyumayan var mı yoksa bi deli benimki mi? Bir günlük bir şey değil her gece böyle min 5 saat ama genelde 7 saat uyumuyor sabahliyoruz. Artık yorgunluktan öldüğünde 4-6 saat uyuyor, emip tekrar 3 saat kadar uyuyor nerdeyse bütün uykusu bu. Akşama doğru uyursa da bir kere daha uyuyo sonra gece mesaisi başlıyor tekrar. Bu kadar düzensizlik olur mu yahu. En son 3.20de kalktı mesela hala bakıyor bana. İnsaf artık nasıl dayanicam bilmiyorum hele de işe başlayınca
Uyku tulumu bende almamıştım. İnce polar battaniye örttüm hepMerhaba hanımlarTecrübelerinizden faydalanmak adına aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum. Bebişlerden vakit bulup cevaplayabilirseniz sevinirim
Nasipse Mart sonu Nisan başı doğum görünüyor. Yenidoğan bebeği uyuturken battaniye - yorgan vb kullanmayın uyku esnasında ölümlere neden olabiliyor gibi bir takım şeyler okudum.
Bu ne derece doğru ve sizler uyuturken nasıl bir yol izlediniz? Yenidoğana uyku tulumu olur mu? Yoksa kundak yapıp battaniye mi örttünüz?
Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum
Kızlar ya bebeği aralıksız 7-8 saat uyumayan var mı yoksa bi deli benimki mi? Bir günlük bir şey değil her gece böyle min 5 saat ama genelde 7 saat uyumuyor sabahliyoruz. Artık yorgunluktan öldüğünde 4-6 saat uyuyor, emip tekrar 3 saat kadar uyuyor nerdeyse bütün uykusu bu. Akşama doğru uyursa da bir kere daha uyuyo sonra gece mesaisi başlıyor tekrar. Bu kadar düzensizlik olur mu yahu. En son 3.20de kalktı mesela hala bakıyor bana. İnsaf artık nasıl dayanicam bilmiyorum hele de işe başlayınca
Teşekkür ederim canım denicem mutlakaBen bugun oyle yaptim surekli uyandirdim bir saat uyutupp, ve bugun aksam aglamadi resmen. Gunduz en fazla 5 saat uyutmamiz lazimmis artikk. Uyandirmaktan korkmamamiz lazimmis bide daha kaliteli uyku icin. Bunlari bugun ogrendimBen uyandirmiyordum kendi uyanana kadar yoksaa ama aksam cikariyodu acisini. Bugun hep bir saat uyuttum bir saat uyanik durabiliyor zaten en fazla yine bir saat uyuttum o sekilde aksami ettikk, saat 9 bucuktada gece uykusuna yatti artik
Bende tek bakıyorum işte gece hiç uyumadigi için mahvoluyorum, gündüz uykuları uzun oluyor anca öyle uyuyorum böyle de gün çok verimsiz oluyor hiçbir şey yapamıyorum. Gündüz uyutmayayim diyorum ama gece gic uyumamişken de nasıl gündüz uyumasin mesela şimdi gece 3ten beri ayakta hala uyumadı birazdan yorgunluktan bayılıp birkaç saat uyucak nasıl uyutmayayim bu çocuğu şimdi. Bu döngüyü nasıl kırıp gece uykusuna alistircam hiç bilmiyorumBen gündüz biraz zorla uyutuyorum açıkçası. Uyuyunca yatağına yatırıyorum. Ama uyanıyor bi süre sonra, ağlıyor, koşup gidip kucağıma alıyorum 5 dk kadar, dalıyor. Yatırıyorum. Ve algoritma başa dönüyor
Gündüz uykusu parça parça uyduruk oluyor yani, o parçalarda evin işini yemeği falan hallediyorum. Ama gece kesintisiz 2-3 saat uyuyabiliyor. O da olmasa mahvolurum çünkü tek bakıyorum.
4 ay öncesi uyku eğitimi olmaz diyorlar amakizlar biz uyku egitimine basladik bugunnekadar erken alistirirsam okadar iyi diye dusunuyorumm, uygulamaya basladim bakalim 2. Uykusunu uyuyor suan
Elimizle kıvırıyoruzKızlar bebeklerinize banyo yaptırırken kulaklarına su kaçmaması için ne yapıyorsunuz?
Nazal temizlik yap şırınga ileMeraba kızlar tecrübeli anneler bişey sormak istiyorum kızım 25 günlük burnu kuruyup tıkanıyor serum fizyolojik sıkıp temizliyorum ama çıkmıyor bişey belliki yukarılarda tıkanıyor hırıltı oluyor ne yapmalıyım sizce yaşadınız mı böyle bir şey
Canım senin bebenin gece gündüz döngüsü şaşmış bence. 1, 2 gün iyice uykusuz kalıp tersine çevirmeye mi çalışsanKızlar ya bebeği aralıksız 7-8 saat uyumayan var mı yoksa bi deli benimki mi? Bir günlük bir şey değil her gece böyle min 5 saat ama genelde 7 saat uyumuyor sabahliyoruz. Artık yorgunluktan öldüğünde 4-6 saat uyuyor, emip tekrar 3 saat kadar uyuyor nerdeyse bütün uykusu bu. Akşama doğru uyursa da bir kere daha uyuyo sonra gece mesaisi başlıyor tekrar. Bu kadar düzensizlik olur mu yahu. En son 3.20de kalktı mesela hala bakıyor bana. İnsaf artık nasıl dayanicam bilmiyorum hele de işe başlayınca
8. Hafta atağı. Biz de öyleydik geçen hafta. Sabret geçiyorHer gün mışıl mışıl uyuyan bebeme nazar değdi sanırım
Uyku tulumunu nasıl kullanıyorsun canım uyutmadan mi giydiriyosun? Uyuyunca zaten olmaz, gün içinde hep tulumla dursa sıcak olur kafam karışık benim tulumu nasıl kullanmak lazım?Ben battaniye örtüyorum elleri dışarıda bırakıyorum. Bir sıkıntı olmadı bir kere aşağı kaymış reflü yatağında ve yüzüne doğru atmış biraz battaniyeyi ama bir şey olmamış o şekilde nefessiz kalacak duruma gelmeleri zor bence zaten ama yine dikkatli olmak lazım.
Ay geçen gün üç saat uyumadı kahve makinesine ninni söylüyordum. Bebek de içeride ana kucağında kahve almamı bekliyordu. Sabır ve kolaylıklar diliyorum. Umarım bir an önce düzene girer..Kızlar ya bebeği aralıksız 7-8 saat uyumayan var mı yoksa bi deli benimki mi? Bir günlük bir şey değil her gece böyle min 5 saat ama genelde 7 saat uyumuyor sabahliyoruz. Artık yorgunluktan öldüğünde 4-6 saat uyuyor, emip tekrar 3 saat kadar uyuyor nerdeyse bütün uykusu bu. Akşama doğru uyursa da bir kere daha uyuyo sonra gece mesaisi başlıyor tekrar. Bu kadar düzensizlik olur mu yahu. En son 3.20de kalktı mesela hala bakıyor bana. İnsaf artık nasıl dayanicam bilmiyorum hele de işe başlayınca
Gündüz uyutmasan olmaz haklısın ama acaba gündüz daha az uyuyup oyuna mı ağırlık versen? Daha çok yorulursa gece yorgunluktan uyur mu acaba ?Bende tek bakıyorum işte gece hiç uyumadigi için mahvoluyorum, gündüz uykuları uzun oluyor anca öyle uyuyorum böyle de gün çok verimsiz oluyor hiçbir şey yapamıyorum. Gündüz uyutmayayim diyorum ama gece gic uyumamişken de nasıl gündüz uyumasin mesela şimdi gece 3ten beri ayakta hala uyumadı birazdan yorgunluktan bayılıp birkaç saat uyucak nasıl uyutmayayim bu çocuğu şimdi. Bu döngüyü nasıl kırıp gece uykusuna alistircam hiç bilmiyorum
Doğduğu tarihe göre mi tahmini doğum tarihine göre mi atak dönemine girdi ? 8. Haftanın içindeyiz ama 3 hafta erken doğduğumuz için hala sakin sessiz ilerliyoruz sanırım4 ay öncesi uyku eğitimi olmaz diyorlar ama
Elimizle kıvırıyoruz
Nazal temizlik yap şırınga ile
Canım senin bebenin gece gündüz döngüsü şaşmış bence. 1, 2 gün iyice uykusuz kalıp tersine çevirmeye mi çalışsan
8. Hafta atağı. Biz de öyleydik geçen hafta. Sabret geçiyor
Tahmini dogum tarihi esas aliniyor diye biliyorum canim :)Doğduğu tarihe göre mi tahmini doğum tarihine göre mi atak dönemine girdi ? 8. Haftanın içindeyiz ama 3 hafta erken doğduğumuz için hala sakin sessiz ilerliyoruz sanırım
ben de öyle biliyorum canım ama bazıları da doğum tarihine göre atak haftasına giriyor gibi gözlemliyorum ondan merak ettim.. gerçi geniş bir aralık atak haftası.. zaten o arada tahmini doğum tarihi de geliyor olabilirTahmini dogum tarihi esas aliniyor diye biliyorum canim :)
Bir iki hafta sonra bildirim canim ilk atak dönemimize az kaldiben de öyle biliyorum canım ama bazıları da doğum tarihine göre atak haftasına giriyor gibi gözlemliyorum ondan merak ettim..
Simdi app e baktim 2 gün diyor ama bence basladi, cünkü dün geceden beri uyumak istiyor ama uyumak istemiyor da :) bilmem anlatabildim miDoğduğu tarihe göre mi tahmini doğum tarihine göre mi atak dönemine girdi ? 8. Haftanın içindeyiz ama 3 hafta erken doğduğumuz için hala sakin sessiz ilerliyoruz sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?