2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
ya biz bugun biraz yuruduk annemler eve geldikten sonra makata dogru bir agri basladi ve sag bacagimada bir agri girdi.
agri gelip gidiyor, asagiya dogruda bir baski var.
anlamadim ne oluyor
dun ve onceki gun cok akintim vardi beyazimsi yesilimsi ama oda nisan degildir heralde

ben kaşıkla verıyordum yapmadı meme reddi

Valla ben doğduğu halini çok özlüyorum çok başka güzeldi yavrum büyüsün tabi ama çok hızlı büyüyorlar endişelerden tadını çıkaramıyorum resmen
Ben düzelicez diye seviniyordum benimki de iyice huyu suyu bozdu yokuş aşağı gidiyoruz anlaşılan
ben de bebeyi kısmetse Bursa’ya götürücem 3 ev kadar olur herhalde
Ben emzirmeyi de reflü yatağında yapıyorum eğer orada uyuyakalırsa yerine yatırırken bebek uyandı derdim olmuyor öneririm çiçeğim
P pembesakayik inşallah kavuştayın tadını çıkarıyorlardır ben de girip çıkıp bakıyorum iyilerdir inşallah ya
Kuzum benim de sütüm azalmıştı. Annemi çağırdım yeniden. Uyku sürem 1-2 saat arttı en azından. Hemen sütüm arttı yeniden.
En azından akşamları arada bebeği eşine bırakıp uyumaya çalışsan çok iyi gelir sana da
Anladım ki ne yiyip içersek içelim uyumadan süt olmuyor
Sağol kuzum -Sunshine ya Allah dedik çıktık yola evden çıkarken huzursuzlandı emzik verdik durdu bakalım
Lohusalık başkaaa
Geçen sağlık ocağına gideceğiz kendim hazırlandım bebeği çıkarmam 1 saat sürdü ağlıyor emzir alt değiştir sakinleşsin, pusete koy ağlıyor tekrar çıkar filan derken kısır döngüye giriyoruz
Benimki aşırı krize girmedikçe emzik de tutmuyor. Onu bari tutsa iyiydi
Rezene yerine kimyon cayi oneriyorlar kizlar. Sut arttiriyormus.
Ben de tane kimyon demliyorum içiyorum. ama asıl bebeğin gazı için kullanılıyor diye biliyorum .
Hayyal kimyon ile alakalı bi bilgin var mı?
Kuzum akıntının yapısı nasıldı? Nişan olabilir ama yapısı önemli sümüksü yoğun kıvamlıysa dikkate al bence

Inşallah hepimizin rahat kolay bol sütlü geçer bu süreci. Süt arttırmak için ne yapmalı ki?
Uyku ve dinlenmek cok önemli ama senin 3 cocukla strese girmişsin işte yardımcı olabilecek kimsen yok mu
Rezene yerine kimyon cayi oneriyorlar kizlar. Sut arttiriyormus.
Dün gece ilk defa gaz sancılı bir gece geçirdik cok fenaydı. Bugün kimyon çayına başladım bende

Yavaş yavaş sinyaller geliyor sanırım

Yok canımm burda tecrübelerimizi paylasıyoruz hep asıl ben sana teşekkür ederim önemseyip söylediğin içiin

5. Gün kontrolü için gideceksin zaten ya sen bol bol emzir doktot yönlendiriyor kilo kaybı durumuna göre. Zaten belli bşr kayıp normal onlarda söylüyor. Şimdi mama basla başlama demek bizim bileceğimiz değildi ki

Canım benim de çok azaldı gün içerisinde resmen tükeniyor mama verdim şimdi gün içerisinde uyumak istemiyor benim fındık

Bebislerine kavusan anneler gozunuzaydon darisi basimiza.
Daha dogum yapmadim ama ilk dogumda ilk 15 gun icerisinde cok karmasik duygular yasamistim 40indan sonra kendime gelmistim biraz biraz.
Dun gece icime bir buhran dustu.
heralde izne cikinca ve boyle bekleyince dogumu evham yaptim ya da hormonlardan normal bilmiyorum asiri mutsuz oldum bir sure sonra gecti..
Bir an once saglikla doguralim da beklemek cok zor gercekten

Hayyal canım yazdın da mesajını bulamadım alıntı yapmak için. Biberon bağımlısı olmuş bizim oğlan. Çok şükür gögüste durma süremiz arttı 8-10 dk anca duran bebek 20-25 dk emzirme eğitiminin faydası oldu bizim cocuktacı ilk mektebinde hemen kaptı işi ben kendimi cok kasıyormusum emzirirken kadın bana nasıl durmam gerektiğini öğretti. İstemsiz omuzlarım dik ve gergin tutuyordum simdi gayet rahat oturur poziyonda. Memeyi bebeğin ağzına vermeye çalısıyordum ama bebeği memeye götürmek lazımmı. Bir elimizle alıyoruz ya bebeği poposunu avcumuzla tutuyoruz kafası dirseğin iç kısmına geliyor kol mesafeni memeye göre ayarlayacaksın cocugu yan cevirdiğin an direk memenin ucuna ağzı gelecek dedi. Makas tutturuyordu bana annemler hep c şeklinde tutacaksın dedi oda daha kolayıma geldi. Biberon vermiyoruz artık şu kücük borular varya adını bilmiyorum onunla ya memeye koyuyorum yada parmagıma koyuyorum. Memede onu cekmeyi sevmedi niyeyse ağzına tam yerleştiremiyoruz heralde ama serçe parmakta güzel alıyor. İlk etapta memeye alırken bi sinirleniyor gene istediği tazikte gelmiyor diye ama sonra alışıyor. Dün gece gaz sancısı yaşadı bebek bende de vardı gaz olayı. Ağladı ağladı en son pes ettim tekrar verdim biberon rahatladı ondan sonra memeden yada o boru olayından hiç içmek istemedi

Inşallah hepimizin rahat kolay bol sütlü geçer bu süreci. Süt arttırmak için ne yapmalı ki?

Doktor bana teyze önerisi verdi bol bol ye iç ki sütün olsun dedi :) Kalorili ve sağlıklı klasik bildiğimiz şeyleri tüketiyorum ben kahvaltıda yumurta ara öğünlerde hurma ve laktozsuz süt, promalt içeceği (boza da çok süt yapıyor) fındık ceviz ,rezene anason çayı da içiyorum humana çayı vs (yukarda sağlıksız diyen olmuş araştıracağım bunu) bunlara ek kek poğaça filan da yiyorum
Ve her emzirmeden önce ve sonra bi bardak su bunu aksatmamalı

Aynısı sabah eşime dedim normalde doğum olmasa daha 39. Haftanın içinde olacaktık. 9 gündür hayatımızda olmasaydıı ben nasıl doğumu beklerdim diye. Zaman nasıl geçti anlamıyorum ama doğdugu günden beri annem yardımcı oluyor sağolsun günlük modumuz bugün günlerden ne tarih ne ama dün gece ağladı susmadı en son oturdum ağladım bende. Napcam diye ama sabaha hepsi geçtii. Belki evde bir çocuk daha oluşuda seni tedirgin ediyordur

Senden sonra bende eğitim almak istedim kuzum youtube da hep aynı şeyler ve bebeklere uymuyor teorik göstermesi birinin çok güzel etrafımdaki herkes bizimde yara oldu benim kan fışkırırdı falan diyor bende kendimi kötü hissediyorum Allah affetsin emzirmek istemiyordum
Saf zeytinyağını biraz ısıtıp her seferinde sürüyorum şimdi hem emmeden önce hem sonra çok rahatladım bebekte alıştı emmeye makas süt kanallarını tıkıyormuş zamanla bana söylemişlerdi hastanede iyi yapmışsın değiştirerek

Uyku ve dinlenmek cok önemli ama senin 3 cocukla strese girmişsin işte yardımcı olabilecek kimsen yok mu

Dün gece ilk defa gaz sancılı bir gece geçirdik cok fenaydı. Bugün kimyon çayına başladım bende
Çocuk 3 değil 4 Allahım ben ne yaptım modunda ruh gibi dolamıyorum. Büyük kızım lgs girecek ona yardımcı olamıyorum 5 gündür ona ağlıyorum ortancam bilseme gidiyor çocuğun beslenmesini vs düşünemez oldum eskisi gibi efor veremiyorum ona ağlıyorum hele 18 aylik bebisim anne diyor ona vakit ayrıca derken bebise süt olacak vakit enerji kalmıyor. Pozitif olmayı 2 3 gün koruyabildim sonra dibe çekildim resmen. Şimdi kızım anne bak diye 18 aylik bebisimin ay ay resimlerini gösteriyor ayyy 1 aylıkken nasil büyükmüş diyorum. Bak anne burda nasil rahatlamıştın diyir çocuklar bana teselli verir hale geldim. Ortanca diyor anne kaç ay böyle olacaksın. Yok kızım diyorum geçecek bunlar. Kendim inanmıyorum o ayrı. Ah yüksek sesle diyorum bak bunlar geçecek pişman olmamak için tadını çıkar hergun yeni macera diyorum sonra bir anda yine kendimi lohusaligin kara dipsiz kuyusunda buluyorum özür dilerim valla bunları kimseye söyleyemem eşim kendini böyle biraktikca sütun de azalacak diyor bir de ona ağlıyorum. Offf
Ben de çok acıkıyorum yiyorum ama evde heran yemek yok işte kızlara bisiler hazırladıkça atıştırıyorum eşim evde komposto kuruyemiş getiriyor ara öğünlerde. Yulaf alacağım o iyi gelmişti ablasini emzirirken. Bir de dr önerisiyle bir damla kullanmıştım ama adını hatırlamıyorum
Sadece moral ve dinlenmek eksik Su an hayatımda. Bir de sıvı ağırlıklı beslenmek galiba. En önemliler yok yani
Dr gidip gelelim bakalım kilo kaybı sarılık için ne diyecek? Herşey öyle belli olacak.

Ben Hacettepe hastanesinde aldım eğitimi. 1 saat sürdü. Youtubede olmuyor canım ya bebek bi ara ağladı bana nasıl sakinleştirip tekrar memeye almam gerektiğinş gösterdi. Uykuya dalınca yanağını sıkıp kolunu dürtüp uyanmıyorsa dalmıstır gazını cıkarır gbi omzuna al sırtına vur uyandır tekrar memeye al dedi. O an kendi kastıgında hemen duruşunu düzelttiriyor kadın 1 saat bizi seyretti öyle. Antalyada ki hastanelere sor bakalım kuzum sende her devlette vardır bnce böyle eğitim. 31 ekimde bir daha gitcez bakalım öğrenebilmiş miyiz anne oğul

Hastaneden cıkarken bna garmostan mı ne varya onu verdiler her emzirme sonrası sür dedi ama unutuyorum. Yıkamak lazım onu günde 2-3 kez sürüyorum ama. Ayva çekirdeğinden jel yaptım kendime dolabada koydum soğuk soğuk bi ferahlatıyor ki. Bide gümüş kapak aldım e bebekte baby mom marka pahalı bişeyde almadım oda rahatlatıyor. Emzşrdikten önce ve sonra bi damla sütü yayıyorum gögsüme. Özellikle emzirdikten sonra yayıp 1-2 dk havalandırıp kurutuyorum sonra gümüş kapak kokuyorum şimdilik sorun yok bakalım

Canim gozunaydin aynen oyle beklemek cok zor..cocuk olmasi da illaki tedirgin ediyor bakalim aliscaz adapte olcaz Allahin izniyle cok istedik Rabbim nasip etti, smdi iste hormonlar bizi bir yukseltip bir dusuruyor.maalesef

Canim gozunaydin aynen oyle beklemek cok zor..cocuk olmasi da illaki tedirgin ediyor bakalim aliscaz adapte olcaz Allahin izniyle cok istedik Rabbim nasip etti, smdi iste hormonlar bizi bir yukseltip bir dusuruyor.maalesef

Geçecek insallah onuda biliyorsun deneyimli olarak. Hepsi bir süreç onlar dünyaya biz onlara alışcaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…