Alırlar bence ama istersen sor yinede teli ekledimBirde şeyi sorabilir miyim Kadın doğum polikliniğinin içinde mi birde ben özelde doğum yaptım orda değil acaba direk alırlar mı
Benimki de aynı şekilde. Uyku uyumamasını geçtim sürekli çığlık kıyamet. Kendimi acayip beceriksiz, yetersiz hissediyorum ben ya. Kaç gündür kakasını yapıyordu ama hep az yapıyordu, bugün kolik masajı yaptık 10 günlük kızıma, kötü kokulu bi kaka yaptı sanırım bağırsağında birikenleri çıkardı, sonra emzirdim uykuya daldı şimdi. Arkadaşlar uyuyan bebekleri kaç saat sonra uyandırıyorsunuz ben 3'e kadar dayandım ama takatim kalmadı uyuyorsa uyusun hiç uyandırmayayım diyorum çünkü emdikten sonra asla uykuya dalmıyor benim kız. 11. günde tükendim, rezene de içemiyormuşuz sakinleşmek için ne yapmam lazımBugün nasıl birgün anlamadim. Benim kız toplasam bir buçuk saat uyumadı. Gece de yarım saatte bir kalktı nerdeyse. Şimdi uyudu kucağımda güç bela. Her an uyanacak diye aklım çıkıyor. Uykuuuuu
canım kimyon sonuçta köfteye vs de konulan bişey. Asgari tüketmeye çalış bence de gene de. Kimyon konusunu bilmiyorum ama baharatlarla alakalı tek bildiğim asgari miktarda tüketmek gerektiği. Nane güya sütü azaltıyormuş mesela, ama bunların hurafe olduğunu düşünüyorumHayyal kimyon ile alakalı bi bilgin var mı?
Ay minik kuşHayyal canım yazdın da mesajını bulamadım alıntı yapmak için. Biberon bağımlısı olmuş bizim oğlan. Çok şükür gögüste durma süremiz arttı 8-10 dk anca duran bebek 20-25 dk emzirme eğitiminin faydası oldu bizim cocuktacı ilk mektebinde hemen kaptı işi ben kendimi cok kasıyormusum emzirirken kadın bana nasıl durmam gerektiğini öğretti. İstemsiz omuzlarım dik ve gergin tutuyordum simdi gayet rahat oturur poziyonda. Memeyi bebeğin ağzına vermeye çalısıyordum ama bebeği memeye götürmek lazımmı. Bir elimizle alıyoruz ya bebeği poposunu avcumuzla tutuyoruz kafası dirseğin iç kısmına geliyor kol mesafeni memeye göre ayarlayacaksın cocugu yan cevirdiğin an direk memenin ucuna ağzı gelecek dedi. Makas tutturuyordu bana annemler hep c şeklinde tutacaksın dedi oda daha kolayıma geldi. Biberon vermiyoruz artık şu kücük borular varya adını bilmiyorum onunla ya memeye koyuyorum yada parmagıma koyuyorum. Memede onu cekmeyi sevmedi niyeyse ağzına tam yerleştiremiyoruz heralde ama serçe parmakta güzel alıyor. İlk etapta memeye alırken bi sinirleniyor gene istediği tazikte gelmiyor diye ama sonra alışıyor. Dün gece gaz sancısı yaşadı bebek bende de vardı gaz olayı. Ağladı ağladı en son pes ettim tekrar verdim biberon rahatladı ondan sonra memeden yada o boru olayından hiç içmek istemedi
evet E ekim1903 bizi aydınlatSana özelden üzerimde boydan boya kaka olduğum fotoğrafımı atabilirim istersenbenimki pamukla silerken fıskırtmalı yapmayı çok seviyor beklesem de buluyor beni
Minnoş 1. Ay aşısı gece huzursuzluk yaptı ama o kadar. Ateş hissetmedim. Biraz uğraşınca uyumuştu. Bu aşı için çok hafif diyorlar bence kolay kolay ilaç verme şimdiden.
Şimdiki halleri aşılı halinden daha huzursuz
Burnunu ne sıklıkla açıyorsun? Biz enjektörle sıkıp her gece temizliyoruz sonra aspiratörle temizliyoruz eşimin ciğerine sağlıkyoksa sabaha karşı özellikle felaket tıkanıyor güneş de.
Benimki henüz bilinçli gülmüyor tepki vermiyor yaaa merakla bekliyorum ben de.
Şimdi 36 haftalık da doğdu ya tam olarak ne zaman gülmeli bilemiyorum.
E ekim1903 ekim hanımcım Nil kuş bilinçli gülmelere başladı mı artık
Evet benimki de çok ağladı. Aynen bugün çok kaka yaptı sanırım onların huzursuzluğunu yaşadı. İyİce kundakladim robot gibi bastırdım göğsüme sırtıni. Evin içinde dolana dolana ayakta uyudu anca. Hiç beceriksiz hissetme canım. Bizimki bugün benim babasının ve annanesinin hakkından geldi minicik boyuyla. Hepimiz gerildik. Çok normal. Az önce bı uyandı sagdigim sütten verdim geri uyudu çok şükür. Yine uyumayacak diye aklım çıktıBenimki de aynı şekilde. Uyku uyumamasını geçtim sürekli çığlık kıyamet. Kendimi acayip beceriksiz, yetersiz hissediyorum ben ya. Kaç gündür kakasını yapıyordu ama hep az yapıyordu, bugün kolik masajı yaptık 10 günlük kızıma, kötü kokulu bi kaka yaptı sanırım bağırsağında birikenleri çıkardı, sonra emzirdim uykuya daldı şimdi. Arkadaşlar uyuyan bebekleri kaç saat sonra uyandırıyorsunuz ben 3'e kadar dayandım ama takatim kalmadı uyuyorsa uyusun hiç uyandırmayayım diyorum çünkü emdikten sonra asla uykuya dalmıyor benim kız. 11. günde tükendim, rezene de içemiyormuşuz sakinleşmek için ne yapmam lazım
Benimki kundak yapınca hele ellerini bağlayınca inanılmaz ağlıyor, elleri serbest uyuyor hep eldiveni bile çıkarıyor. Şimdi uyandırmam lazım ama emzirmekten çok korkuyorum çünkü göğüslerim inanılmaz yara oldu, zaten sağ memeyi tutturamıyorum, çok zorlanıyorum vermekte. Acaba silikon göğüs uçları işe yarıyor mu meme reddi falan yapar mı? Süt sağabilmek büyük nimet ben sağım yaptığımda gelmiyor sütüm, amca 20 CC falan geliyorEvet benimki de çok ağladı. Aynen bugün çok kaka yaptı sanırım onların huzursuzluğunu yaşadı. İyİce kundakladim robot gibi bastırdım göğsüme sırtıni. Evin içinde dolana dolana ayakta uyudu anca. Hiç beceriksiz hissetme canım. Bizimki bugün benim babasının ve annanesinin hakkından geldi minicik boyuyla. Hepimiz gerildik. Çok normal. Az önce bı uyandı sagdigim sütten verdim geri uyudu çok şükür. Yine uyumayacak diye aklım çıktı
Evet kadın doğum kulesinin içinde yenidoğan polikliniklerinin olduğu yerde binaya girilen katta. Alırlar diye düşünüyorum
Çok çok teşekkür ederim canım dört gibi aramıştım zaten de sanırım ordan erken çıkıyorlar yarın tekrar arayacağımAlırlar bence ama istersen sor yinede teli ekledim
Sütun gününe göre çok iyi hiç canını sıkma meme yaralarını bende yaşıyorum biraz açık bırakırsan bence iyi geliyor oksijenle temas edince . Bu arada lansinoh ve gümüş kapak kullanıyorum ben . Yaralar o kadar kötü ki Allah yardımcın olsun çok iyi anlıyorum seniBenimki kundak yapınca hele ellerini bağlayınca inanılmaz ağlıyor, elleri serbest uyuyor hep eldiveni bile çıkarıyor. Şimdi uyandırmam lazım ama emzirmekten çok korkuyorum çünkü göğüslerim inanılmaz yara oldu, zaten sağ memeyi tutturamıyorum, çok zorlanıyorum vermekte. Acaba silikon göğüs uçları işe yarıyor mu meme reddi falan yapar mı? Süt sağabilmek büyük nimet ben sağım yaptığımda gelmiyor sütüm, amca 20 CC falan geliyor
Canım doğum yapalı 11 gün oldu, beklenenden 1 hafta önce sezaryen oldum yani çok iyi değil benceSütun gününe göre çok iyi hiç canını sıkma meme yaralarını bende yaşıyorum biraz açık bırakırsan bence iyi geliyor oksijenle temas edince . Bu arada lansinoh ve gümüş kapak kullanıyorum ben . Yaralar o kadar kötü ki Allah yardımcın olsun çok iyi anlıyorum seni
Amin Allah yardımcımız olsun . Ben pompa ile birini sağıp dinlendiriyorum diğerini veriyorumCanım doğum yapalı 11 gün oldu, beklenenden 1 hafta önce sezaryen oldum yani çok iyi değil benceşu an emziriyorum solu emmedinde sorun yok ama sağ göğsümü tutturamıyorum çocuğa yine ağlayacağım kesin Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah
Ay galiba gaz icindi o haklisinValla ben doğduğu halini çok özlüyorum çok başka güzeldi yavrumbüyüsün tabi ama çok hızlı büyüyorlar endişelerden tadını çıkaramıyorum resmen
Ben düzelicez diye seviniyordum benimki de iyice huyu suyu bozduyokuş aşağı gidiyoruz anlaşılan
ben de bebeyi kısmetse Bursa’ya götürücem 3 ev kadar olur herhalde
Ben emzirmeyi de reflü yatağında yapıyorum eğer orada uyuyakalırsa yerine yatırırken bebek uyandı derdim olmuyoröneririm çiçeğim
@pembesakayik inşallah kavuştayın tadını çıkarıyorlardırben de girip çıkıp bakıyorum iyilerdir inşallah ya
Kuzum benim de sütüm azalmıştı. Annemi çağırdım yeniden. Uyku sürem 1-2 saat arttı en azından. Hemen sütüm arttı yeniden.
En azından akşamları arada bebeği eşine bırakıp uyumaya çalışsan çok iyi gelir sana da
Anladım ki ne yiyip içersek içelim uyumadan süt olmuyor
Geçen sağlık ocağına gideceğiz kendim hazırlandım bebeği çıkarmam 1 saat sürdüağlıyor emzir alt değiştir sakinleşsin, pusete koy ağlıyor tekrar çıkar filan derken kısır döngüye giriyoruz
Benimki aşırı krize girmedikçe emzik de tutmuyor. Onu bari tutsa iyiydi
Ben de tane kimyon demliyorum içiyorum. ama asıl bebeğin gazı için kullanılıyor diye biliyorum .
Hayyal kimyon ile alakalı bi bilgin var mı?
Kuzum akıntının yapısı nasıldı? Nişan olabilir ama yapısı önemli sümüksü yoğun kıvamlıysa dikkate al bence
Benimki kundak yapınca hele ellerini bağlayınca inanılmaz ağlıyor, elleri serbest uyuyor hep eldiveni bile çıkarıyor. Şimdi uyandırmam lazım ama emzirmekten çok korkuyorum çünkü göğüslerim inanılmaz yara oldu, zaten sağ memeyi tutturamıyorum, çok zorlanıyorum vermekte. Acaba silikon göğüs uçları işe yarıyor mu meme reddi falan yapar mı? Süt sağabilmek büyük nimet ben sağım yaptığımda gelmiyor sütüm, amca 20 CC falan geliyor
Ben sol memeyi silikon uçla veriyorum. Tam kahverengi halkanın altında sertlik var gitmedi bir türlü bebek ağzına alamiyo. Süt kanalıdır geçer dediler ama geçmedi. Yapısı kistikti zaten memenin. Neyse. Silikon uç kullanıyorum çok da rahat ettim. Bebekte alıştı sağ memeden daha güçlü çekiyor iyice gelsin diye. Diğerini normal veriyorum. Ben sağım yaparken masaj yapıyorum bızzzt diye çıkıyor süt. Eğer yarım saate yakın emerse anca 10-20 arası cikiyo. 10 dk falan emerse 30 CC kadar çıkıyorBenimki kundak yapınca hele ellerini bağlayınca inanılmaz ağlıyor, elleri serbest uyuyor hep eldiveni bile çıkarıyor. Şimdi uyandırmam lazım ama emzirmekten çok korkuyorum çünkü göğüslerim inanılmaz yara oldu, zaten sağ memeyi tutturamıyorum, çok zorlanıyorum vermekte. Acaba silikon göğüs uçları işe yarıyor mu meme reddi falan yapar mı? Süt sağabilmek büyük nimet ben sağım yaptığımda gelmiyor sütüm, amca 20 CC falan geliyor
Silikon ucun markasi ne fotoğrafını atar misin canim. Benim de tek gogsum icin ihtiyacim vrBen sol memeyi silikon uçla veriyorum. Tam kahverengi halkanın altında sertlik var gitmedi bir türlü bebek ağzına alamiyo. Süt kanalıdır geçer dediler ama geçmedi. Yapısı kistikti zaten memenin. Neyse. Silikon uç kullanıyorum çok da rahat ettim. Bebekte alıştı sağ memeden daha güçlü çekiyor iyice gelsin diye. Diğerini normal veriyorum. Ben sağım yaparken masaj yapıyorum bızzzt diye çıkıyor süt. Eğer yarım saate yakın emerse anca 10-20 arası cikiyo. 10 dk falan emerse 30 CC kadar çıkıyor
Wee baby canım eczaneden aldık. İç kısmına süt sıkıyorum biraz yayiyorum. İç kısmını kıvırinca meme ucunu içine aliyo ve memeye yapışıyor. Ortasına bir delik daha açtım fazladan çenesi çabuk yorulmasin diye. Şu an iyi gidiyoruz. We baby nin yuvarlak olanini da aldım kız ağzını degdirmedi bile. Bundaki oyuntu sayesinde burnuna falan degmiyo silikon direk memeye temas ediyor. Sanırım o hoşuna gitti.Silikon ucun markasi ne fotoğrafını atar misin canim. Benim de tek gogsum icin ihtiyacim vr
Meme reddi yapmıyor yani çok sevindim ben de göğüs ucu yaramın olduğu sağ meme için bir bakayım ona teşekkür ederim canımBen sol memeyi silikon uçla veriyorum. Tam kahverengi halkanın altında sertlik var gitmedi bir türlü bebek ağzına alamiyo. Süt kanalıdır geçer dediler ama geçmedi. Yapısı kistikti zaten memenin. Neyse. Silikon uç kullanıyorum çok da rahat ettim. Bebekte alıştı sağ memeden daha güçlü çekiyor iyice gelsin diye. Diğerini normal veriyorum. Ben sağım yaparken masaj yapıyorum bızzzt diye çıkıyor süt. Eğer yarım saate yakın emerse anca 10-20 arası cikiyo. 10 dk falan emerse 30 CC kadar çıkıyor
Şahane bilgiler, teşekkür ederiz canımEvet canım analar sizi aydınlatmak için biraz uzun yazıcam deneyimli anayım (acemi ana) kızlar bizede bepantol yaramadı şimdi sucoderm e başladım mustela kullandım olmadı bepantol olmadı kısmet artık kaka çıkış yerinde var sadece yani kremler deneme yanılma olcak.
Bugün doktora gittik Nil kuş 4250 gram olmuş şükürler olsun. Ama bazen 1,5 saatte besleniyor bazen 3,5 saat doktor uyanıkken istediğinde ver uyurken uyandırma dedi.
Bizim aşırı gaz sancılarımız var ıkınarak sıkılarak 3 gündür ağlıyordu gaz yüzünden yılan gibi oluyordu kendi doktorumuz bitkisel e bebekte satılan damlayı verdi nurse harveys bizde hiç
işe yaramadı 2 arkadaşımdan duydum bio gia diye başka doktora sordum onu kullan dedi sabah verdim şuana kadar birkere olmadı rahat rahat uyuyor inşallah yarar kolik olan bebekler olcak bu sıkıntıyı yaşayacak arkadaşlar olcak şimdiden notlarınızı alın canlarım gaz çıkarması geğirmesi gaz çıkardı bitti değil bazı bebekler nekadar çıkarırsa çıkarın bünye hemen tekrar yapıyor bilginizeeee
sumukumsu ve yogundu. bu sabah bir akinti daha geldi oyle. ama seffaf hafif sari yesilimsi. Nisan da kirmizimsi olmuyor mu ?Kuzum akıntının yapısı nasıldı? Nişan olabilir ama yapısı önemli sümüksü yoğun kıvamlıysa dikkate al bence
Canım nişan illa kanlı olmuyor bendeki de aynı senin gibiydi. Muhtemelen nişanın geldi senin :)sumukumsu ve yogundu. bu sabah bir akinti daha geldi oyle. ama seffaf hafif sari yesilimsi. Nisan da kirmizimsi olmuyor mu ?
son aylar beyaz akintida cok olur deniliyor ya acaba o mu dicem ama cok yogun. dusunki tuvaletkagidini wc ye attim, agirligindan klozetin kenarina yapisti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?