2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Vira bismillah biriken alıntılara cevap verme vakti

Kuzum ezbere 10 dk 20 dk diye konuşulmasını doğru bulmuyorum şahsen cünkü bana uymuyor. Bazen emilmemiş memeyi sağarken 4 dk da 50 cc geliyor, bazen de aynı sürede 10 cc.
Sen bebeğin emme şekli ve süresine göre gözlemle derim. Ve ardından uyku süresini takip et.
Güneş evet iyi emdi dediğimde genelde 2-3 saat arasında uyuyor.
Çok verim almadığını düşündüğümde 1 saate uyanıyor deli bi açlıkla.
Bu sıra mesela çok huysuz huzursuz 3 -4 saat hiç uyumuyor emiyor bırakıyor hiç verimli değil ardından uyuduğu uyku da kısa süreli oluyor.
Senin de şu anda sütün tamamen inmiş olabilir ve emme süreleri bebeyi rahatsız eden ekstra bi durum yoksa bu sebeple azalmış olabilir. Birkaç gün takip et bakalım
bende o zaman size kocaman olmus karnimi atayim , yeni yaglanmis
Hey maşallah gıcır gıcır kızımız büyüyor çok şükür ekimin sonu geldi be
Biz de hep selfie
Valla maşallah yine de giyinmeye ve makyaja fırsat oluyor mu 40 tan sonrası için heyecanlanabilir miyiz o zaman
Hep bi 40 tan sonra düzeliyor biraz diyorlar doğru mu ekim hanımcım deneyimlerinizi alabiliriz
Bi de sizde 40 uçurma aktivitesi var mı biz de yapalım ben yine bilmez böyle şeyleri tabi
Kuzum dur lütfen
Bak her şeyi geçtim dinlenemezsen eğer sütün azalır. Benim o şekilde oldu. Dinlenmen lazım. Utanacağın hiçbir şey yok.
Yardıma desteğe gelebilecek kimse yok mu? Yükünü bi tık hafifletse
Siz başlayın dünür ben geliyorum arkanızdan gün belirlediniz mi?
Hayır tabi ki çünküüü bence artık kim ne ara müsait olursa o zaman fotoğraf eklesin
Fotoğrafın güzelliği benim tatlı kel prensesim
Bu bebe günden güne iyice bana benzemiyo bu gece de çıldırmalardayız prenses elinden gelse faça atacak
Ev mi temizliyorsun lohusa depresyonu başka açıdan geldi sana sanırım

Kuzum ağız mendili, alt açma örtüsü, bebek bezi, ıslak mendil ve pamuk, emzik, ne olur ne olmaz diye kaşık biberonun içine bi ölçek mama koydum ben. Yanımda taşıyorum.
Bi de sıcak su termosum var hala sıcak su tüketiyorum. Bebeye mama gerekirse de kullanmak için uzun süre dışarda duracaksak yanıma alıyorum.
Pişik kremi, serum fizyolojik filan attım ne olur ne olmaz lazım olursa diye.
Bir de birer giyim ekstra kıyafet koydum. Bi de müslin örtü var tabi ekstra.
60x90 Alt açma örtülerini 2 ye böldüm ziyan olmasın diye. O boyut da dışarıda yeterli oluyor zaten
O kremi bana da verdi ve aldım ama düzenli kullanmadım tabi. Masaj jeline bi bakayım. Şu meretlerin ucuzu da yok ki ya. ev de eczaneye döndü iyice

Canım hayırlı olsun aramıza resmî olarak hoşgeldin :)
Hastanede emzirme konusunda yardımcı oldular mı?
Emiyordur bence çok güçlü bi refleks ile doğuyorlar yavrular. Ve başta bebelerin midesi çok ufak oluyor doyuyor olabilir.
Mama konusunda bi şey diyemiyorum doktor daha iyi yönlendirir ama başlangıçta biberon kullanmamanı öneririm.

Bebeğim biz 40 dan sonra daha kötü olduk huy olarak ama 2 saat bile uyusa ben makyajımı filan yapıyorum çünkü ozaman iyice çöküyorum yanş 40 dan sonra huy gerçekten değişiyor birincisi daha çok ağlamaya başlıyorlar çünkü sesleri daha güçlü benimki reflü yatağının ucundan ayağınla destek alıp kendini atıyor kucağa aldığımda diyorım kızım sen daha 50 günlüksün anında cıngar kopuyor yani ilk doğduğunda mumya hallerini arıcaz 40 uçurma biz uzak bi eve gittik 3 eve gidilirmiş anaanne babaannede olurmuş sonra gelince işte yıkıcaksın biz bunları yaptık yoksaaaa neler yapan var

Kızlar sağdığınız sütü nasıl veriyorsunuz? Ben enjektörle veriyorum ama enjektörün ağzı geniş geliyor sanırım hızla çekince fışkırtıyor yarısı dışarı gidiyor sütün. Kaşık biberon kullanan var mı meme reddi yapıyor mu?

Kızlar doğurdum kakasını yapmış yoğun bakıma aldılar Şimdi doktor bilgilendirecek hemen çıkar inşallah bilgi veririm sonra 40 haftanın ilk gününde doğurdum Darısı sizin başına inşallah
Gözün aydınn, sağlıkla büyüt inşallah

Hiç bitmiş gibi hissetmiyorum. linçlenmeyeyim diye duygularımı yazmadım
düzelecek be
Cok sukur kuzum ikimizde iyiyiz

Siz nasilsiniz giremiyorum buraya umarim herkez iyidir dugalarim hepinizle herkeze hayirli kolay dogumlar saglikli bebisler diliyorum rabbimden
çok şükür canımm amiin
Oooo bebe uyuduysa şimdilik tamam memeye döndürme çabaları nasıl gidiyor hope um?
Bu araca nacizane rezene ile alakalı bir bilgi paylaşmak istedim:
Tesekkür ederim kuzum araştırcam. Humananın cayı var ondada rezene yazıyor. Ben bir yerde okumuştum rahatlatıyormus rezene tüketim amacımda daha çok oydu ama arastırcam
Toparlandık çok şükğr canım. Oda kücük napsın bir anda yeni bşr bebek annesi onunla sürekli. Sen biraz ikşye bölüncen ama alışırsınız insallah

Canım ben Bepanthol baby ve sleepy bio natural kullanıyorum ıslak mendilde sleepy bio natural pişik olmadı

Hayırlı uğurlu olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah

Allah yardımcın olsun inşallah. Bende sütüm azaldı bence uykusuzluktan oluyor . Evet ilk başta biraz zor olacak ama insallah hızlıca atlatırsın

Inşallah hepimizin rahat kolay bol sütlü geçer bu süreci. Süt arttırmak için ne yapmalı ki?
Ben geceleri uyandığımda sağım yapıyorum 60 CC süt geliyor gündüz 5 CC bile gelmiyor bence dinlenince uyuyunca süt geliyor canım . Birde yemekle alakalı annem burdayken benim sütüm çok oluyordu çünkü su içmeyi falan hatırlatıyordu sürekli birşeyler yiyordum gerçi bebek biyudu belki de ondan şimdi gündüz mecbur mama takviyesi yapıyorum çünkü göğüslerim resmen boşalmış oluyor . Bol su hoşaf bende işe yarıyor . Birde benim göğüsler hep yarıldı acıdan azalıyor stres yapiyorum.

Kizlar gunaydin . Bebişi sabaha karsi gördüm ama hala koklayamadim onu. Yakında gelecek inşallah 4 kilo dogdu biraz dolgun tombik yusuf abrek :))). 1 numarali sleppy almistim. Bir buyugunu alin demis bir de 10 bez koymuştum. Dun 8. Bez kullanıyordu sadece o konuda da masallahi var. Tabi pislik ne kadar yuttu o da bilmiyorum şimdi sleppye baktim de 2 numara ile 3 arasında ne fer var biri 3 6 birinde 4 9 da ne yapayim bilemedim. 2 alcaz muhtelemen yine

Kızlar doğurdum kakasını yapmış yoğun bakıma aldılar Şimdi doktor bilgilendirecek hemen çıkar inşallah bilgi veririm sonra 40 haftanın ilk gününde doğurdum Darısı sizin başına inşallah
Çok geçmiş olsun canım. Aynı zamanda Allah analı babalı büyütsün. İnşallah tez zamanda kucağına alırsın

Annem ilk 2 gün bizdeydi orda çok rahattım yiyecek içecek sorunum olmadi. Annem gitti onun üzüntüsü boşluğu bir de eşim işler için evden gittikçe 2 bebekle yalnız kalınca herşey sarpasardi. Bir de geçen sene doğum yapmıştım daha hani onun kalıntıları psikoloji izlerini de silmemişim demek ki bir anda kendimi bu ruh halinde buldum sürekli ağlıyorum. Bugün 5.gün kontrolü var kaç gram verdi sarılık ne durumda endişelerim tavan. Bir de kan uyuşmazlığı dediler iyice korktum.
Geçmiş olsun canım maşallah minige. Hemen büyüyüp atilim yapacak demek ki. Hemen gelmek için uğraşıyor annesi.

Allah analı babalı büyütsün Gözün Aydın
bende dr ma ahudu yaptagi cayini sordum. internette cok meshur. acilmaya yardim ediyormus vs.
Onermedi. kanitlanmis bir etkisi yok dedi. ufak calismalar var ama onlari kabul edemeyiz dedi.
Spice’ım evet hiçbir bitki çayı önerilmiyor neticede bu bitkilerin bir çoğu ilaç sanayinde kullanılıyor o yüzden bile içmemek lazım. Özellikle rezene ilk doğum yaptığımda ben de kullanıyordum. Sonra 1 sene önce kadar doğum yapan ve bilinçli bir anne olan bir gıda mühendisi bir arkadaşım uyardı bu konuda. Ben de kendisinden sonra araştırıp rezene içmedim bir daha.
Çok merak ediyorum P pembesakayik ı. Bu sessizliğin sebebi hayır olsun inşallah…
Tesekkür ederim kuzum araştırcam. Humananın cayı var ondada rezene yazıyor. Ben bir yerde okumuştum rahatlatıyormus rezene tüketim amacımda daha çok oydu ama arastırcam
Canım çok bilmişlik olarak algılama lütfen ama o human çaylarını da hiç önermiyorlar. Ben de o rahatlatma amacıyla kullanmıştım, sonra araştırmalara bakıp bıraktım.

Canım benim kız 3700 kg sleepy 2 numara kullanıyorum. Sleepy biraz küçük sanki diğerlerine göre. 3 numara bile alabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…