- 27 Ocak 2022
- 4.799
- 9.000
- 108
- 32
Vira bismillah biriken alıntılara cevap verme vakti
Sen bebeğin emme şekli ve süresine göre gözlemle derim. Ve ardından uyku süresini takip et.
Güneş evet iyi emdi dediğimde genelde 2-3 saat arasında uyuyor.
Çok verim almadığını düşündüğümde 1 saate uyanıyor deli bi açlıkla.
Bu sıra mesela çok huysuz huzursuz 3 -4 saat hiç uyumuyor emiyor bırakıyor hiç verimli değil ardından uyuduğu uyku da kısa süreli oluyor.
Senin de şu anda sütün tamamen inmiş olabilir ve emme süreleri bebeyi rahatsız eden ekstra bi durum yoksa bu sebeple azalmış olabilir. Birkaç gün takip et bakalım
kızımız büyüyor çok şükür ekimin sonu geldi be
Valla maşallah yine de giyinmeye ve makyaja fırsat oluyor mu 40 tan sonrası için heyecanlanabilir miyiz o zaman
Hep bi 40 tan sonra düzeliyor biraz diyorlar doğru mu ekim hanımcım deneyimlerinizi alabiliriz
Bi de sizde 40 uçurma aktivitesi var mı biz de yapalım ben yine bilmez böyle şeyleri tabi
Bak her şeyi geçtim dinlenemezsen eğer sütün azalır. Benim o şekilde oldu. Dinlenmen lazım. Utanacağın hiçbir şey yok.
Yardıma desteğe gelebilecek kimse yok mu? Yükünü bi tık hafifletse
bu gece de çıldırmalardayız prenses elinden gelse faça atacak
lohusa depresyonu başka açıdan geldi sana sanırım
Kuzum ağız mendili, alt açma örtüsü, bebek bezi, ıslak mendil ve pamuk, emzik, ne olur ne olmaz diye kaşık biberonun içine bi ölçek mama koydum ben. Yanımda taşıyorum.
Bi de sıcak su termosum var hala sıcak su tüketiyorum. Bebeye mama gerekirse de kullanmak için uzun süre dışarda duracaksak yanıma alıyorum.
Pişik kremi, serum fizyolojik filan attım ne olur ne olmaz lazım olursa diye.
Bir de birer giyim ekstra kıyafet koydum. Bi de müslin örtü var tabi ekstra.
60x90 Alt açma örtülerini 2 ye böldüm ziyan olmasın diye. O boyut da dışarıda yeterli oluyor zaten
Hastanede emzirme konusunda yardımcı oldular mı?
Emiyordur bence çok güçlü bi refleks ile doğuyorlar yavrular. Ve başta bebelerin midesi çok ufak oluyor doyuyor olabilir.
Mama konusunda bi şey diyemiyorum doktor daha iyi yönlendirir ama başlangıçta biberon kullanmamanı öneririm.
Kuzum ezbere 10 dk 20 dk diye konuşulmasını doğru bulmuyorum şahsen cünkü bana uymuyor. Bazen emilmemiş memeyi sağarken 4 dk da 50 cc geliyor, bazen de aynı sürede 10 cc.Benimki de 10 dk falan emiyor. Relaktasyon hemşiresi yetmez asıl 10 dk dan sonraki süt bebeğe yarar diyor. Ama bizimki çoğunlukla 10 dk dan fazla emmiyor. Arada bazen daha uzun sürüyor. Aile hekimi de 10 dk nin yeterli olacağını söylüyor. Ben de 10 dkdan sonra kalanı sağıp sonraki uyandığında veriyorum ama bazen geri cikariyo. Eziyete dönüşüyor bebek için. İkilemde kaldim
Sen bebeğin emme şekli ve süresine göre gözlemle derim. Ve ardından uyku süresini takip et.
Güneş evet iyi emdi dediğimde genelde 2-3 saat arasında uyuyor.
Çok verim almadığını düşündüğümde 1 saate uyanıyor deli bi açlıkla.
Bu sıra mesela çok huysuz huzursuz 3 -4 saat hiç uyumuyor emiyor bırakıyor hiç verimli değil ardından uyuduğu uyku da kısa süreli oluyor.
Senin de şu anda sütün tamamen inmiş olabilir ve emme süreleri bebeyi rahatsız eden ekstra bi durum yoksa bu sebeple azalmış olabilir. Birkaç gün takip et bakalım
Hey maşallah gıcır gıcırbende o zaman size kocaman olmus karnimi atayim , yeni yaglanmis
Biz de hep selfieAma benim evde hep selfie halinde var kız uyuyor ama ben evde makyaj yapıyorum kendimi iyi hissediyim die ve heran biri gelcekmiş gibi giyiniyorumçünkü neden başka türlü uykusuzum zaten bunalıma giriyorum 40 ımızdan foto atıyorum size +5 kilo üstümde halen
Valla maşallah yine de giyinmeye ve makyaja fırsat oluyor mu 40 tan sonrası için heyecanlanabilir miyiz o zaman
Hep bi 40 tan sonra düzeliyor biraz diyorlar doğru mu ekim hanımcım deneyimlerinizi alabiliriz
Bi de sizde 40 uçurma aktivitesi var mı biz de yapalım
Kuzum dur lütfenÇöktüm eşimle mama verdik uyudu şükür doymuyor demekki halim kalmadı ya gece uyumadım sütüm yetmiyor besbelli ağlamaktan da olan sütüm de azaldı göğüslerim yumuşacık hey allahım. 18 aylik bebekle beraber nasil başaracağımutanıyorum
Bak her şeyi geçtim dinlenemezsen eğer sütün azalır. Benim o şekilde oldu. Dinlenmen lazım. Utanacağın hiçbir şey yok.
Yardıma desteğe gelebilecek kimse yok mu? Yükünü bi tık hafifletse
Hayır tabi ki çünküüü bence artık kim ne ara müsait olursa o zaman fotoğraf eklesinSiz başlayın dünür ben geliyorum arkanızdangün belirlediniz mi?
Bu bebe günden güne iyice bana benzemiyoFotoğrafın güzelliği benim tatlı kel prensesim
Ev mi temizliyorsunHayyal çok sevindim canımm kavuşuyorsun yakışıklıya hayatında da böyle gayretli olacak demek Doruk kuş maşallah ona
Lohusa analar derneği-Sunshine hope2022 @Birbasak foto işine girmiş biz acemiler azcık daha toparlayınca katılıcaz Gerçi sadece emziriyorum geri kalanı anneme ittiriyorum ama gidince napıcam bakalım huysuz gibi ev temizliyorum ne alakaysa
Yarın işitme testi ve yenidoğana gidicez sonra sağlık ocağı topuk kanı vs ilk dışarı çıkışımız ve bir çanta hazırladım 1 hafta tatile yetertavsiyelerinize ihtiyacım var nasıl oluyor bebişle çıkmak ne lazım olur
Birde minnak adam bırakayım buraya
Kuzum ağız mendili, alt açma örtüsü, bebek bezi, ıslak mendil ve pamuk, emzik, ne olur ne olmaz diye kaşık biberonun içine bi ölçek mama koydum ben. Yanımda taşıyorum.
Bi de sıcak su termosum var hala sıcak su tüketiyorum. Bebeye mama gerekirse de kullanmak için uzun süre dışarda duracaksak yanıma alıyorum.
Pişik kremi, serum fizyolojik filan attım ne olur ne olmaz lazım olursa diye.
Bir de birer giyim ekstra kıyafet koydum. Bi de müslin örtü var tabi ekstra.
60x90 Alt açma örtülerini 2 ye böldüm ziyan olmasın diye. O boyut da dışarıda yeterli oluyor zaten
O kremi bana da verdi ve aldım ama düzenli kullanmadım tabi. Masaj jeline bi bakayım. Şu meretlerin ucuzu da yok ki ya. ev de eczaneye döndü iyice-Sunshine Doktor bana bandajı çıkarırken madecassol merhem verdi sabah akşam sürüyorum ve üzerine dikiş yerinin sargı bezi koyuyorum doktor kuru kalsın sargı bezi koy dedi. 1 hafta sonra da Avene cicalfate + masaj jeli kullan dedi.
Canım hayırlı olsun aramıza resmî olarak hoşgeldin :)Merhaba ben de Ekim annesi oldum
Epidural normal doğum oldu ama 3 dikiş var
Sabah 8 gibi hastaneye yattık ve 16.00 gibi doğum oldu
Akşam 22 de gidebilirsiniz dediler şimdi evdeyiz
Emzirmeye uğraştım ama dikişlerden oturamıyorum
Ayakta yapıyorum bazen de yan yatıp çocugu yanıma alıyorum..
Ağzı çok küçük emiyor mu acaba
Sütüm koyu renk Bi damla gördüm
İlk günden mama vermeli miyim istediğim gibi emziremedim
Hastanede emzirme konusunda yardımcı oldular mı?
Emiyordur bence çok güçlü bi refleks ile doğuyorlar yavrular. Ve başta bebelerin midesi çok ufak oluyor doyuyor olabilir.
Mama konusunda bi şey diyemiyorum doktor daha iyi yönlendirir ama başlangıçta biberon kullanmamanı öneririm.