- 26 Mart 2020
- 412
- 484
- 53
Col sagol canimWee baby canım eczaneden aldık. İç kısmına süt sıkıyorum biraz yayiyorum. İç kısmını kıvırinca meme ucunu içine aliyo ve memeye yapışıyor. Ortasına bir delik daha açtım fazladan çenesi çabuk yorulmasin diye. Şu an iyi gidiyoruz. We baby nin yuvarlak olanini da aldım kız ağzını degdirmedi bile. Bundaki oyuntu sayesinde burnuna falan degmiyo silikon direk memeye temas ediyor. Sanırım o hoşuna gitti.
Yavrum nişanın gelmiş. Benim de tam dediğin gibiydi. Çok açık sarı yeşil tonları ve genel olarak seffaftı.sumukumsu ve yogundu. bu sabah bir akinti daha geldi oyle. ama seffaf hafif sari yesilimsi. Nisan da kirmizimsi olmuyor mu ?
son aylar beyaz akintida cok olur deniliyor ya acaba o mu dicem ama cok yogun. dusunki tuvaletkagidini wc ye attim, agirligindan klozetin kenarina yapisti
Ya mama aslında cabuk doyurup cabuk acıktırıyor diye okumustum bende. İçerisinde şeker varmış eser miktarda o yüzdenAh maalesef ya benimkinin de gündüz ve gece uykuları bu ara cok sıkıntılı. En güzel uykusu 19:00-23:30 arasında oluyor. babasını seviyor benimki. Gece zaten baba duymuyor tüm eziyet anaya
Aynılarını yaşadım minnoş dinlenmedikçe göğsüm yeniden süt dolmadı. Uyku uyuyabilmenin yollarını bulmalıyız
Bu zmaan kavramı bende tamamen karışmış durumda. Bebeye dün az kalsın 3.5 günlük süt vercektimgeceleri düzgün düşünemiyorum düzelcez inş
Canım normalimizi anlatıyorum ama genelde anormaliz.
Normalde güzel emerdi ve 2 saat kesin uyuyordu. Bu emişi bazen 10 dk sürer bazen yarım saat.
Bu tabi ortalama 15-20 günden sonrası için geçerli. Öncesinde sarılık vs zor geçti. Sadece mama verdiğim öğünde tam 3 saat uyudu. Bazen naparsam yapayım çok iyi emmiyor uyuyor o zmaan 1-1.5 saat arasında uyanıyor. Kendi belirliyor yani. Az emdiğini düşünüyorsan emzirirken sürekli dürtüp uyuyakalmamasını sağlaman çözüm olabilir biraz.
Mama mideyi anne sütüne göre çok geç terkediyor ya oturuyor bebelerin midesinebi yandan mucize gibi bi şey. Dün gece 4 saat uyumayınca mama vereyim dedim, hazırladım geldim uyuyakalmış uyandıramadım hatta
Evet canım Ankaradayım. Yeni doğan polikinliğine oraya gidiyoruz bebişle kontrole. Ordan yönlendirdi. Ama randevu usülü calısıyorlarmıs. Normalde cuma günüydü bizim randevumuz bende bebekte sarılık sınır değer eğer cumaya kadar gelmeyen olursa arayın ben geleyim dedim sansıma oda pazartesi günü öğleden sonra gelen kişi iptal etmiş girdim bende hemen. Arayıp öğrenebilirsin. Gitmeni tavsiye ederim baya faydalı olduCanım Ankara da mı aldın eğitimi bende gideyim ya sanırım bende bir sıkıntı var emdikten sonra bile göğsüm kıpkırmızı oluyor .
Yanında birisi var mı evde tek misin ?20 25 dk güzelde emiyor ama uyuyamıyor mama vermeyi hiç denemedim ama uykusuzluktan sütüm etkileniyor
Emzirdikçe süt artacak ama uykusuzluktan ben tükeniyorum çıkmaza girdim
Evet öyle ama dün acemiliğe geldik bende üzüldüm o ağladıkca bende ağladım. Verdim sonra. Aslında tutarlı olmamız lazım bu aşamada böyle hemen yenilirsek ilerde de aynısı olur sürekli. Birde bana özellikle gece emzirmesine dikkat et gece prolaktin hormonu en yüksek seviyede olur oda süt üretimini artırır dedicanım kimyon sonuçta köfteye vs de konulan bişey. Asgari tüketmeye çalış bence de gene de. Kimyon konusunu bilmiyorum ama baharatlarla alakalı tek bildiğim asgari miktarda tüketmek gerektiği. Nane güya sütü azaltıyormuş mesela, ama bunların hurafe olduğunu düşünüyorum
Hatta gazı asıl arttıran veya azaltan şey yediklerimiz değil, ruh halimizmiş. Biz stresli oldukça bebekler de strese girip ağlıyorlarmış. Biz de daha çok strese giriyormuşuz, bir döngüymüş bu aslında.
Ay minik kuşbir de kendi istekleri varmış. Evet canım makas asla önerilmiyor C yapmak akışı da arttırıyor. Ben sürekli sağdığım için hep C şeklinde tutmaya alıştım mesela.
Ben de eve gelince doruk kuş onun için sonda aldım. Gri uçlu 5 numara sonda olarak geçiyor onların adı.
Ayaklarına çok dikkat et bir de beline. Gerçekten eskilerin dediği gibi 40 gün çok önemli gaz olayında.
Bu arada yavru kuş resmen biberon için ağlamışve istediğini almış. Hemşireye sorarsın canım, hazır yeni memeye döndürmeye başlamışken biberonu ne yaparsa yapsın vermemeliymişsin. Tabii başıma gelmedi bilemiyorum zorluğunu ama olay bundan ibaretmiş. Bebeler aç kaldıkça kan şekerleri düştükçe biberon vermedikçe, memeyi kabul etmek zorunda kalıyorlarmış.
evet canim az once aradim hasteneyi. benmde 3 gundur az az geliyordu yogun akintilar ama bugunku bir baskaydi. hatta resim eklim, bir parcasi yere yapismisYavrum nişanın gelmiş. Benim de tam dediğin gibiydi. Çok açık sarı yeşil tonları ve genel olarak seffaftı.
Bende pembelik hiç olmamıştı ve parça parça başka günlerde geldi nişan. Miktarları da büyüktü
Benim nişanım gelmeye başladıktan 16 gün sonra sanırım sezoya girmiştim. Bebe Bekledi yani
Oooyyy bıdık geliyorum hazırlan diyor annesiiiievet canim az once aradim hasteneyi. benmde 3 gundur az az geliyordu yogun akintilar ama bugunku bir baskaydi. hatta resim eklim, bir parcasi yere yapismis
kanama , su akintisi vs evde izle dediler. yarin zaten nst ye gidicem baktiririm alttan bir
Benimde böyleydi canikom daha çoktu 2 gün sonra sancılandımevet canim az once aradim hasteneyi. benmde 3 gundur az az geliyordu yogun akintilar ama bugunku bir baskaydi. hatta resim eklim, bir parcasi yere yapismis
kanama , su akintisi vs evde izle dediler. yarin zaten nst ye gidicem baktiririm alttan bir
kendi cantam daha hazir degilOooyyy bıdık geliyorum hazırlan diyor annesiiii
anomm iki gun sonra misafir gelicek bize annemleri gormeyeBenimde böyleydi canikom daha çoktu 2 gün sonra sancılandım
Ah nurcum geçer geçer. Sarılık geçer gaz başlar. Gaz bitti sanırsın bi daha başlar. Sonra uyudu sanırsın oysa o uyumamıştir. Acıktı dersin uyanmaz. Doydu dersin meme araya araya ağlamaya devam eder. Huniyi takmak uzereyim bugünKontrollerimizi yaptırdık bugün dün gece çok rahatsızdım ben 1 kez emzirebildim annem mama vermiş kalan öğünlerde
Bugün herşey iyi çıktı doktor sarılık yükselmiş olabilir dedi yine kan verdik12ye çıkmış daha da yükselirse yine alırım diyor bu meret nasıl geçicek yaa sürekli kaka çiş alıyorum emiyor hıçkırana kadar hatta mama da veriyoruz arada
Aa bu benAh nurcum geçer geçer. Sarılık geçer gaz başlar. Gaz bitti sanırsın bi daha başlar. Sonra uyudu sanırsın oysa o uyumamıştir. Acıktı dersin uyanmaz. Doydu dersin meme araya araya ağlamaya devam eder. Huniyi takmak uzereyim bugün
Ya okuyorum bebişle ilgili problemleri özür dilerim sizin yaşadığınız şeyler için mutlu olmuykrum ama yanlız olmadığımi bilmek mutlu ediyor beniYalnız değilsin... Grubumuzun mottosu
Kesinlikle duygularıma tercüman oldun özürlük bir durum yok. Şu an gözümden uyku akıyor ama ısrarla buralarda geziniyorum meselaYa okuyorum bebişle ilgili problemleri özür dilerim sizin yaşadığınız şeyler için mutlu olmuykrum ama yanlız olmadığımi bilmek mutlu ediyor beniçünkü okumayinca kendi kendime sadece ben yasiyormusum gibi geliyordu şimdi hepimiz yaşayınca diyorum ki demek ki normali bu yalnız değilsin kendine acimayi bırak . Yani tüm problemlerj aynen yasiyorum ya
Bio gia cnm doktoruna sor veriyoruz biz12 günlük bebem bugün icinde neredeyse hic uyumadi parcali parcali uyudu cok üzülüyorum. Gazini da cikarmiyor bi uyusa rahatlicam. Damla kullanilir mi bu kadar kucuk bebegepzt doktora gidecegiz kontrole sorup kullanmak en iyisi ama cok caresizim. Yenidoganlar 15 saat uyur diyorlar benimki tüm gün 4 saat uyumustur.
Tek başımayım maalesef biri olsa bu kadar etkilenmezdimYa mama aslında cabuk doyurup cabuk acıktırıyor diye okumustum bende. İçerisinde şeker varmış eser miktarda o yüzden
Evet canım Ankaradayım. Yeni doğan polikinliğine oraya gidiyoruz bebişle kontrole. Ordan yönlendirdi. Ama randevu usülü calısıyorlarmıs. Normalde cuma günüydü bizim randevumuz bende bebekte sarılık sınır değer eğer cumaya kadar gelmeyen olursa arayın ben geleyim dedim sansıma oda pazartesi günü öğleden sonra gelen kişi iptal etmiş girdim bende hemen. Arayıp öğrenebilirsin. Gitmeni tavsiye ederim baya faydalı oldu
Yanında birisi var mı evde tek misin ?
Evet öyle ama dün acemiliğe geldik bende üzüldüm o ağladıkca bende ağladım. Verdim sonra. Aslında tutarlı olmamız lazım bu aşamada böyle hemen yenilirsek ilerde de aynısı olur sürekli. Birde bana özellikle gece emzirmesine dikkat et gece prolaktin hormonu en yüksek seviyede olur oda süt üretimini artırır dedi
evet canim az once aradim hasteneyi. benmde 3 gundur az az geliyordu yogun akintilar ama bugunku bir baskaydi. hatta resim eklim, bir parcasi yere yapismis
ya bana hastane gelme dedi, yarin zaten randevum var. %99 nisan canim benmki cunku hem makata dogru agrim asiriydi dun ve iki gundur hic cikmadigim kadar buyuk tuvaletiem ciktim. resmen bosaldi bagirsaklarimBenimde şeffaf bu kivamda geldi canım parça parça geldi , salı oglenden çarşamba ikindi arasi geldi,son 2 gelen de hafif sarımsı duruyordu, doktorum nisan değil dedi, bugun alttan muayne de oldum ,muayne sonrası genelde kan yada kahverengi hafif akinti gelirmiş daha bisey de gelmedi bendeacaba hala o nisan miydi diye düşünüyorum yaniii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?