2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
kızlar yine bir şey soracağım size. biz 21 günlük olduk ama benim bebeğim hala ışıkta gözlerini çok zor açıyor. günışığında da normal lamba ışığında da. elimle gölge yaptığım anda açıyor gözlerini. bir kere açınca kapamıyor da. internette çok kötü şeyler yazıyor baktım. sizin bebekleriniz de ışığa tepki veriyor mu bu şekilde normal bir şey mi bu?

Doğum kilolarınız ne alemde ya eve geldiğim gün tartılmıs serum yemekten doğuma gittiğim kilodan 1 fazla cıkmıstım. Sonra hiç tartılmadım simdi bi tartılıyım dedim 1 kilo vermişim sadece ben ne doğurdum acaba

Kızlar sezaryenden sonra kanamanız ne kadar sürdü? Doktor bana az az 40gün sürecek dedi. 14 gün oldu doğum yapalı benim kanamam bitti. Sizlerin ne kadar sürdü
5-6 gün anca sürdü o da azdı yani. Ama arada birden gelen oluyo günlük pedi dolduruyor. Özellikle merdiven inip çıkınca, banyo sonrası ve karnıma masaj yapinca

10 günde tam 10 kilo vermiştim ben ama hiç iştahım yoktu hala daha öyle açlık hissetmiyorum hiç doğum yaptığımdan beri sanırım stresten yorgunluktan

75 le hamile kaldım 79 la doğuma girdim. Doğumdan sonra eve gelince 71 dim. Şimdi 70 im öylece kaldım ama güzel yiyorum

Kızlar sezaryenden sonra kanamanız ne kadar sürdü? Doktor bana az az 40gün sürecek dedi. 14 gün oldu doğum yapalı benim kanamam bitti. Sizlerin ne kadar sürdü

İki gün önce bitti sandım bugün yine çoğaldı değişiyor

Ben de bir şey sorayım korseye başlayan var mı acıtıyor mu

Keşke yaa keşke ben de en başında kasmayıp bebeği çoğunlukla anneme bıraksaymışım. Çok iyi yapıyorsun dinlen bolca.
İlk defa bebekten ayrı odada uyku çektim.
Dediğin gerginlikleri birebir yaşıyorum
Gerginlikten yorgunluktan kendi kızımı sevmeye fırsatım olmadığını farkettim. Sürekli telaş içinde bi göreve dönüşüyordu her şey.

Kızlar sizin gaz durumunuz nasıl ya ayağımda patik sırtımda yelek eksik olmuyor. yediklerime dikkat ediyorum ama aşırı bir gaz durumum var. Bebeklerimizin durumundab farkım yok yani
Yavrum benim aşırı gazlanma durumum 20 gün filan devam etti. İçtiğim normal su bile anında şişiriyordu. Hala daha termosta kaynar su tutuyorum içtiğim her suyu ılıştırıyorum. Şuan biraz daha iyiyim ama dikkat etmezsem ayvayı yerim
Ne zamana kadar böyle gidecek bilmiyorum havalar da soğuyor gittikçe
Aldığım gecelikleri keşke almasaymışım diyorum da neyse bunun yaz mevsimi var inşallah
Oh minnoş ya çok endişelendim. Maşallah kuzuna içerisi çok rahat geldi sanırım
Gözünüz Aydın olsun inşallah sağlıkla büyütün.
Çok merak ediyorum kaç kg doğdu 42 haftalık sayılır malum
Yoğurt tüketmek aslında bi tık daha iyi hem probiyotik açısından hem de laktozu düşük oluyor laktaz enzimi açığa çıktığından dolayı diye biliyorum da. Ürettiğimiz süte etkisini tam bilmiyorum ben de.
Bazen çok salıp şöyle bi kurufasulye yiyip mercimek çorbası içesim geliyor
Ay resmen bağırsak düzenimiz bozuldu
Sizde kan sulandırıcı iğne kullanıyor musunuz ?
Evde Kullandım 8 iğne kadar canım
benim hala devam ediyor az az. Kanamanın Gelmediği gün hiç olmadı.
P pohpoh86 hanım sizde durumlar nedir?
şuan kalanım +3 ama bu kilo kalacak sanırım ilerleyen dönemde bu yemeyle üzerine kilo bile alırım gibi geliyor
kuzum ben normal diye biliyorum yA. Özellikle 20 günlükken gayet dediğin gibiydi.
Şimdilerde bile yukardan lamba açmıyoruz gözlerini kapıyır hemen. Çok ışık rahatsız ediyor. Dik pozisyonda direkt tavandan ışığa bakmazsa nasıl peki normalleşiyor mu? Henüz cok ufak doğumdan sonra da gözleri gelişimine devam ediyor.

İki gün önce bitti sandım bugün yine çoğaldı değişiyor

Ben de bir şey sorayım korseye başlayan var mı acıtıyor mu
Kuzu bana pentideki giyilebilir korselerden önerdi doktor ama ben 2 kere giydim. Sadece bel korselerni bilmiyorum ama dikişi olmamasına rağmen acı değil de rahatsızlık verdi biraz. İyi hatırlattın artık giyeyim olmazsa
Skinny Pantolon giydim yüksel bel biraz rahatsız etti ama ekstra acı olmadı şükür

Bir de sürekli emziriyoruz ne ara giyeceğiz mesela oturunca sıkmaz mı bilemedim ona bir bakayım öleyse bi de göbeğim her gün küçülüyo bedeni büyük gelebilir şuan alsam

yok yok takma artk nörolojık acıdan artık dokunup tanımalı 1ay bile fazla ama bnde busefer geç kaldım.

cnm sende kendımı görüyorum. bnde cok endıseli bır ınsanım sende bnm gbisin ama senden 10gun gun öndeyiz. normal bzm evde spot ıslıkların altına gelınce resmen kaslarını catıyor. dün güncelleme geldi artk bize daha dikkatli bakıyor

Bir de sürekli emziriyoruz ne ara giyeceğiz mesela oturunca sıkmaz mı bilemedim ona bir bakayım öleyse bi de göbeğim her gün küçülüyo bedeni büyük gelebilir şuan alsam
En küçük beden al geç bence
Dediğin gibi emzirirken zor ya
yok yok takma artk nörolojık acıdan artık dokunup tanımalı 1ay bile fazla ama bnde busefer geç kaldım.
diyorsun valla kendini jiletliyo daha da sık tırnak keselim o zaman.
Ellere temas etmesi mühim ama uygulamada zormuş valla
Ay az önce duş aldırdık bizle bi konuştu sanki bi şeyler dedi kendi kendine inşallah güneşli günler yakındır gülücük istiyorum artık

ben hemn 1yaşına gelmk istiyorum hatta 2

75 le hamile kaldım 79 la doğuma girdim. Doğumdan sonra eve gelince 71 dim. Şimdi 70 im öylece kaldım ama güzel yiyorum
Maşallah benden bildiğin gitmiyor 2.950 çocuk suyu plesantası vs derken onlar nereye gitti
Kesinlikle görev haline geldi. Bugün kendime cok kızdım resmen saatli emzirdiğimi farkettim cocugumu. Yarım saat bitti mi tamam belki cocuk doymak için değil bende rahatladıgı için orda durmak istiyor. Ama sarılık sınırda emzir en az yarım saat doydugunu bil. Altını aç çişli bezi gör bu bir görev oldu. O gerginlikte stresteyim. Emzirmeyi bile görev haline getirmişim

Kızlar aranızda suni sancı ile doğum yapan var mı? Benim bebeğimin tahmini doğumuna 10 gün var ama kilosu 3700 olduğu için doktorum perşembeye kadar gelmezse suni sancı ile doğumu başlatmak için gün verip yatıracak 40 dan sonra bekletemeyiz kilosu yüzünden dedi de endişeliyim biraz suni hakkında duyduklarımdan dolayı. İlk bebeğimi 39+5 te kendi sancımla doğurmuştum inşallah bu da kendi başlar o güne kadar ama yine de deneyimlilerden bir şeyler duymak istedim açıkçası. Bu arada hepinizin bebeklerini Allah bağışlasın. Rabbim analı babalı sağlıklı ömür nasip etsin hepsine inşallah

Canım inşallah bir an önce sütün iner bişeyler yemeye çalış. zorla da olsa

Biz de dünyaya geldik teyzeleri çook güzel bir prensesim oldu
Yalnız sancıdan ölüyorum, gazı nasıl çıkarttınız kızlar nolur bi el atın
Maşallah canım Allah analı babalı büyütsün gözünüz Aydın
Çoook doğru kesinlikle dinlenmek>bütün herşey keşke annen 1 hafta daha kalabilse
Ay sonunda valla gelip gidip sana bakıyordum gözün Aydın sağlıkla büyüt kuzunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…