Benimki memede uyumuyor bazen, bazen saatlerce orada dursam durur, ama ağlamaya başlıyor yavrumSağlıkla gelsin Bebiş
Takıyorum yavrum tırnaklar çabuk uzuyor. Arada açıyorum emzirirken sakinlediyse
Mesela şuanki emzirmede açtım hemen çizmiş suratını. Daha dün kesmiştim
Prolaktini fazlalığını ben de duydum canım
İlaçtan kurtulamadın desene
Ya ben bu hiperlaktasyon ve fışkırma durumuna çeşitli çözümler bulmaya çalıştım ama yok.
genetik oluyor sanırım biraz da annem baba tarafımda böyle olduğunu söyledi
Bir de sütüm bitmiş meme boşalmış olsa bile son kalan kısım fışkırarak çıkıyor ve bitiyoHep ziyan
Ya bu şekildeki akıştan emen bebeklerde de cok gaz oluyormuş. Acaba o yüzden mi bu kadar sorunlu diyorum inşallah sen de sıkıntı yaşamazsın.
Çünkü Emerken defalarca durup gaz çıkarıyorum ağızdan
Yavrum aynı kafa karışıklığını ben de yaşıyorum diye artık o uyutma çalışmalarında memeye alıyorum sık sık.
Ve yorulup memede uyuyakaldığı çok oldu. Doyuyor mu diye kafa karışıklığı yaşamıyorum bu şekilde ne zaman uyanırsa o zaman emzirmeye devam
Kuzum gözünüz Aydın Allah analı babalı büyütsün
Hoşaf ve patik. Ayaklarını belini sıcak tut
Prenses ne kadarlık doğdu bakalım
aynı
Karnından sürekli fısır fısır fokur fokur ses geliyor
Yoğurt çorbası da yapar mı yayla olan
Üstteki soru sana da
Nasıl huzur buluruz bilmiyorum
Bende de var o gaz durumu. Hatta annenin gazı psikolojik olarak da bebeğe geçer diyorlar, belki bu da etkiliyor bebelerimiziKızlar sizin gaz durumunuz nasıl yaayağımda patik sırtımda yelek eksik olmuyor. yediklerime dikkat ediyorum ama aşırı bir gaz durumum var. Bebeklerimizin durumundab farkım yok yani
Ben 12. Günümdeyim benim neredeyse bitti kanamam.Kızlar sezaryenden sonra kanamanız ne kadar sürdü? Doktor bana az az 40gün sürecek dedi. 14 gün oldu doğum yapalı benim kanamam bitti. Sizlerin ne kadar sürdü
Ben takıyorum ara sıra ama emzirmek çok zor oluyor. Zaten yataktan çıkmıyorum neredeyse, oturmak da neyse de yatakta ayaklar uzun pozisyonda hiç emziremiyorum, yarım saat falan takıp çıkarıyorum mecburİki gün önce bitti sandım bugün yine çoğaldı değişiyor
Ben de bir şey sorayım korseye başlayan var mı acıtıyor mu
Gözün aydın canımm merak ettik valla senii sağlıkla büyüt bebeğini insallah
Aynen rahati yerindeydi zor cikarttikOh minnoş ya çok endişelendim. Maşallah kuzuna içerisi çok rahat geldi sanırım
Gözünüz Aydın olsun inşallah sağlıkla büyütün.
Çok merak ediyorum kaç kg doğdu 42 haftalık sayılır malum
Canım inşallah bir an önce sütün inerbişeyler yemeye çalış. zorla da olsa
Maşallah canımAllah analı babalı büyütsün gözünüz Aydın
Çoook doğru kesinlikle dinlenmek>bütün herşeykeşke annen 1 hafta daha kalabilse
Ay sonundavalla gelip gidip sana bakıyordum gözün Aydın sağlıkla büyüt kuzunu
Dün yazmıştım ben kullanıyorum ama benim kız ilk haftasında ağzına alamadı direk reddetti. Biraz kendini toplayıp çenesi güçlendikçe cup diye aldı..zamanla oluyor biseylerKızlar gaz yüzünden az önce doktora gittik ve resmen hiçbir şey demedi. Bio gaia verdi sadecd. Bebem 2900 doğmuştu, sonraki haftalık randevusunda 2910 olmuştu, kontrolünü yapan doktor gayet iyi demişti. Şimdi bugün 12. günde 2980 olmuş, başka bir doktordan almıştım randevuyu, 'süper diyemem' dedi, günde 20-30 Gr almasını bekleriz dedi. Çocuğum bazen emzirme seanslarında 40 dakika emiyor, günde 6-7 bez çıkarıyor ben daha ne edem bu çocuğa
Bir de bir şey soracağım, sağ mememdeki yaradan ötürü silikon göğüs ucu aldım ama sanki süt gelmiyor gibi hissettim. Kullanan var mı işe yarıyor mu acaba? Zaten kocaman bir ucu var çocuğum kavramakta bile zorlandı
Canım bana biraz büyük geldi ama sanırım standart boy değil mi onlar? Bilemiyorum biraz zorlandı alırken meme reddi olacak diye korkuyorum ama yara o kadar feci ki emzirmekten komple soğuyacağım iyileşene kadarDün yazmıştım ben kullanıyorum ama benim kız ilk haftasında ağzına alamadı direk reddetti. Biraz kendini toplayıp çenesi güçlendikçe cup diye aldı..zamanla oluyor biseyler
We baby nin çevresi yuvarlak olanindan da aldım onun ucu daha küçük aslında meme ucu içine tam giriyor ve boşluk falan kalmıyor. Ama benim kız ona ağzını sürmedi kullanmadım.Canım bana biraz büyük geldi ama sanırım standart boy değil mi onlar? Bilemiyorum biraz zorlandı alırken meme reddi olacak diye korkuyorum ama yara o kadar feci ki emzirmekten komple soğuyacağım iyileşene kadar
Ben de bundan aldım canım ama bana büyük geldi biraz, aslında göğüs ucum da çok küçük değil ama sanırım bebek kavrayamaz diye düşündüğüm için böyle hissettim. Denedim şimdi aç olduğunda alıyor da uykudayken alamadıWe baby nin çevresi yuvarlak olanindan da aldım onun ucu daha küçük aslında meme ucu içine tam giriyor ve boşluk falan kalmıyor. Ama benim kız ona ağzını sürmedi kullanmadım.
Diğerinin ucu daha büyük aslında ama daha yumuşak bu biraz daha sert sanki. Galiba onu biberon ucuna benzetiyor bilmiyorum. Bu veletler çok zeki yav. Aradaki farkı hemen anlıyorlar valla. Canları nasıl isterse.Ben de bundan aldım canım ama bana büyük geldi biraz, aslında göğüs ucum da çok küçük değil ama sanırım bebek kavrayamaz diye düşündüğüm için böyle hissettim. Denedim şimdi aç olduğunda alıyor da uykudayken alamadı
Benim durum gibi olmuş canımKızlar aranızda suni sancı ile doğum yapan var mı? Benim bebeğimin tahmini doğumuna 10 gün var ama kilosu 3700 olduğu için doktorum perşembeye kadar gelmezse suni sancı ile doğumu başlatmak için gün verip yatıracak 40 dan sonra bekletemeyiz kilosu yüzünden dedi de endişeliyim biraz suni hakkında duyduklarımdan dolayı. İlk bebeğimi 39+5 te kendi sancımla doğurmuştum inşallah bu da kendi başlar o güne kadar ama yine de deneyimlilerden bir şeyler duymak istedim açıkçası. Bu arada hepinizin bebeklerini Allah bağışlasın. Rabbim analı babalı sağlıklı ömür nasip etsin hepsine inşallah
Prolaktini fazlalığını ben de duydum canım
İlaçtan kurtulamadın desene
Ya ben bu hiperlaktasyon ve fışkırma durumuna çeşitli çözümler bulmaya çalıştım ama yok.
genetik oluyor sanırım biraz da annem baba tarafımda böyle olduğunu söyledi
Bir de sütüm bitmiş meme boşalmış olsa bile son kalan kısım fışkırarak çıkıyor ve bitiyoHep ziyan
Ya bu şekildeki akıştan emen bebeklerde de cok gaz oluyormuş. Acaba o yüzden mi bu kadar sorunlu diyorum inşallah sen de sıkıntı yaşamazsın.
Çünkü Emerken defalarca durup gaz çıkarıyorum ağızdan
maşallahAynen rahati yerindeydi zor cikarttik
Amin canim tesekkur ederim. Ben de sizlere soylemeyi istedim ama hic firsat olmadi valla.
3300 gr 51 cm dogdu canim zaten kucuk bir bebek demisti doktor.
abi
Sagol canim cok tesekkur ederimm. Bekledik bekledik ama finali guzel olduDoruk abi nasil
Ne aç bir bebe bu MetehanYarım saat memede emiyor peşine 30 cc mama yiyor hala aranıp ağlıyor gene veriyorum memeyi emiyor. Hani diyorlar ya yutkunma sesi gelecek diye o seste geliyor. Sonra gene ağlıyor. Aç mı kalıyor napıyor anlayamıyorum ki. Ağladıkca geriliyorum
Tekrar vermeyi dene yiyorsa doymuyodur toksa diliyle itiyo gazsa ayaklarını çekerek ağlıyor benimki öyle anlıyorumYarım saat memede emiyor peşine 30 cc mama yiyor hala aranıp ağlıyor gene veriyorum memeyi emiyor. Hani diyorlar ya yutkunma sesi gelecek diye o seste geliyor. Sonra gene ağlıyor. Aç mı kalıyor napıyor anlayamıyorum ki. Ağladıkca geriliyorum
Ay hanımlar moralim bozuk
Doğum belgesinin arkasında Bi reçete varmış eşim görmemiş
Bende o halde bakmamıştım
3.günüm ve sadece dikişe tentürdüyot sür dedi Dr onu yaptım
3 tane daha ağızdan ilaç vermiş ya söylemediler
Eşime kızmalı mıyım belgeyi alırken görmemiş
Zaten emmiyor 3 fırt alıp bırakıyor
Bir de bebek için bişi Olcak mı
Her yenidoğan a D vit veriliyor mu
gözlerini açana kadar canım açtıktan sonra bi daha ışığa falan bakıyor zorlanmıyor acaba uyku halinden falan mı oluyor bilmiyorum aylık kontrolde soracağımKeşke yaa keşke ben de en başında kasmayıp bebeği çoğunlukla anneme bıraksaymışım. Çok iyi yapıyorsun dinlen bolca.
İlk defa bebekten ayrı odada uyku çektim.
Dediğin gerginlikleri birebir yaşıyorum
Gerginlikten yorgunluktan kendi kızımı sevmeye fırsatım olmadığını farkettim. Sürekli telaş içinde bi göreve dönüşüyordu her şey.
Yavrum benim aşırı gazlanma durumum 20 gün filan devam etti. İçtiğim normal su bile anında şişiriyordu. Hala daha termosta kaynar su tutuyorum içtiğim her suyu ılıştırıyorum. Şuan biraz daha iyiyim ama dikkat etmezsem ayvayı yerim
Ne zamana kadar böyle gidecek bilmiyorum havalar da soğuyor gittikçe
Aldığım gecelikleri keşke almasaymışım diyorum da neyse bunun yaz mevsimi var inşallah
Oh minnoş ya çok endişelendim. Maşallah kuzuna içerisi çok rahat geldi sanırım
Gözünüz Aydın olsun inşallah sağlıkla büyütün.
Çok merak ediyorum kaç kg doğdu 42 haftalık sayılır malum
Yoğurt tüketmek aslında bi tık daha iyi hem probiyotik açısından hem de laktozu düşük oluyor laktaz enzimi açığa çıktığından dolayı diye biliyorum da. Ürettiğimiz süte etkisini tam bilmiyorum ben de.
Bazen çok salıp şöyle bi kurufasulye yiyip mercimek çorbası içesim geliyor
Evde Kullandım 8 iğne kadar canım
benim hala devam ediyor az az. Kanamanın Gelmediği gün hiç olmadı.
@pohpoh86 hanım sizde durumlar nedir?
şuan kalanım +3 ama bu kilo kalacak sanırım ilerleyen dönemde bu yemeyle üzerine kilo bile alırım gibi geliyor
kuzum ben normal diye biliyorum yA. Özellikle 20 günlükken gayet dediğin gibiydi.
Şimdilerde bile yukardan lamba açmıyoruz gözlerini kapıyır hemen. Çok ışık rahatsız ediyor. Dik pozisyonda direkt tavandan ışığa bakmazsa nasıl peki normalleşiyor mu? Henüz cok ufak doğumdan sonra da gözleri gelişimine devam ediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?