Ayaklarını çekerek ağlıyor benim kız ne yapacağım o durumda bilmiyorum ne yapsam o an iyi gelir. Genelde kakasını yaparken öyle oluyorTekrar vermeyi dene yiyorsa doymuyodur toksa diliyle itiyo gazsa ayaklarını çekerek ağlıyor benimki öyle anlıyorum
Sana antibiyotik gaz ilacı ağrı kesici verecekti onlardır bebeğe sağlık ocağı veriyor vitamini
D vitamini veriliyor bütün bebeklere. 1 haftalık olunca basla dedi doktor. Ağrı kesici, ferritin, antibiyotik ve kan sulandırıcı yazdı muhtemelen canımAy hanımlar moralim bozuk
Doğum belgesinin arkasında Bi reçete varmış eşim görmemiş
Bende o halde bakmamıştım
3.günüm ve sadece dikişe tentürdüyot sür dedi Dr onu yaptım
3 tane daha ağızdan ilaç vermiş ya söylemediler
Eşime kızmalı mıyım belgeyi alırken görmemiş
Zaten emmiyor 3 fırt alıp bırakıyor
Bir de bebek için bişi Olcak mı
Her yenidoğan a D vit veriliyor mu
Ay o zaten memeyle kavga etmeleri yok muu hani alsan rahatlıycan neyin kavgası. Sondayı gögüsten hiçbir şekilde istemiyor hani sen minicik halinle nerden anlıyorsun? Parmakla veriyorum o yüzdenNe aç bir bebe bu Metehan
Maşallah
Ben de bugün meme reddini yaşadım sonunda. Sinir oldu memeyle kavga etti durdubiberon istiyor sanırım. İki fırt çekiyor sinirli sinirli, atıyor sonra ağlıyor ağlıyor
Sondayla besleme nasıl gidiyor canım?
sancın kasılman vs var mııBenimle aynı dönemde olan takip ettiğim kim varsa doğum yaptı, tek kaldım galiba
Tekrar vermeyi dene yiyorsa doymuyodur toksa diliyle itiyo gazsa ayaklarını çekerek ağlıyor benimki öyle anlıyorum
Sana antibiyotik gaz ilacı ağrı kesici verecekti onlardır bebeğe sağlık ocağı veriyor vitamini
Allah analı babalı büyütsün canım inşallah gerek kalmaz ama olursa da hızlı ve kolay olur tek duam bu. Çok dayanılmaz mıydı peki? Herkes dayanılmaz ve genelde sezeryane dönüyor sonu dediği için endişeliyim biraz. Kardeşim de suniye dayanamadı ve sezeryan oldu sonunda meselaBenim durum gibi olmuş canım
Ama bnm 37+3 te oldu doğum ve 2 cm açıklık vardı sancı olmasa da...
Yatışım yapıldı sabah 8 gibi suni sancı verildi ve akşam 16 da doğum epidural normal doğum oldu (3 dikiş)
Hayır bence değilAllah analı babalı büyütsün canım inşallah gerek kalmaz ama olursa da hızlı ve kolay olur tek duam bu. Çok dayanılmaz mıydı peki? Herkes dayanılmaz ve genelde sezeryane dönüyor sonu dediği için endişeliyim biraz. Kardeşim de suniye dayanamadı ve sezeryan oldu sonunda mesela
Kilo alıyorsa bi sıkıntı olmaz heralde canım kontrol edebiliyorsan evde bir et. Benimkide sürekli aranıyor aç olmadığını biliyorum hıçkırık tutuyor yada kusuyor çok emince emzik veriyorum öyle yapıncaYarım saat memede emiyor peşine 30 cc mama yiyor hala aranıp ağlıyor gene veriyorum memeyi emiyor. Hani diyorlar ya yutkunma sesi gelecek diye o seste geliyor. Sonra gene ağlıyor. Aç mı kalıyor napıyor anlayamıyorum ki. Ağladıkca geriliyorum
Papatyam yaArkadaşlar ben bebeyi babasına verdim dinleniyorum bugün resmen şarjımi bitirdi bu kadar küçük ve etkili olması çok tuhaf
Saat başi emdi memeyi emzik gibi kullanıyor yapışık yaşıyoruz ben keçileri kaçıracagim tuvalete kucakta gideceğiz artık herhalde çocuğu dogurmadim sanırım
Vallahi inanılır gibi değil o ufacık boyuyla memeye yaptığı muamele inanılmazAy o zaten memeyle kavga etmeleri yok muu hani alsan rahatlıycan neyin kavgası. Sondayı gögüsten hiçbir şekilde istemiyor hani sen minicik halinle nerden anlıyorsun? Parmakla veriyorum o yüzden
İyisiyle kötüsüyle atlatmışsın darısı başıma. Evet doktoruma güveniyorum da işte bu dönemde herkes kendi hikayesini anlatıyor ve suni sancı alanlardan hiç iyi bir şey duymayınca biraz endişelendim açıkçası ama benim ikinci doğumum o yüzden inşallah daha hızlı geçer ve ilkindeki gibi dikiş olmaz. Dikişler iyileşince çok daha iyi olacaksın geçmeyecek gibi geliyor ama geçiyor ben doğum yapmamış gibiydim 60. Günden sonra darısı sana umarım çabucak iyileşirsin canımHayır bence değil
Açıklık 5-6 olana kadar bel ve kasık ağrısı oldu regl ağrısı gibi Bi tık daha şiddetli
Zaten epidural verdikleri için sonrası daha şiddetlidir ama pek hissettim 8 e çıktığında biraz nabzım düştü oksijen, maskesi filan taktılar sonra iyi olunca tekrar baktı ebe 9 u geçmiş birazdan doğumda sın, dedi
Çatıya 10 kere baktılar ama Bi de ben kilolu yum o yüzden açılma geç oluyormuş düşün 112 kg ile doğum
Doğumda çatal a yattım ıkındım Dr ve ebe ıkınmamı beğenmese de doğdu çok şükür kısa sürdü
Doğumun yarım saat sonrasında yürüyebildim
Aslında kasmasam belki dikiş olmazdı şuan 3.günüm ve dikiş olmasa iyiyim :)
Bir de bnm vajinismus sorunum vardı düşün ben yaptıysam herkes yapar Allah izin verirse tabi.
Ya, bence oraları hiç gözünde büyütme
Suni sancı ın içine Bi sürü ilaç rahim yumuşatıcı VS sürekli bişiler enjekte ettiler
Dr halleder güven bence...
onların 2bedeni var small ve large bzm ilk başta işe yaradı meme ucum yoktu şimdi kahverengi bölgeyi kavrıyor attım. 12.gunde evet az ama aynı yerde tartsaydınz keşke bazn farklılıklar olabılıyor sağlık ocağı bna kilo artısa gelmesi önemli demişti kendi dr. mda 30 40gr dedi.bnce kendı dr. unuza danısın.Kızlar gaz yüzünden az önce doktora gittik ve resmen hiçbir şey demedi. Bio gaia verdi sadecd. Bebem 2900 doğmuştu, sonraki haftalık randevusunda 2910 olmuştu, kontrolünü yapan doktor gayet iyi demişti. Şimdi bugün 12. günde 2980 olmuş, başka bir doktordan almıştım randevuyu, 'süper diyemem' dedi, günde 20-30 Gr almasını bekleriz dedi. Çocuğum bazen emzirme seanslarında 40 dakika emiyor, günde 6-7 bez çıkarıyor ben daha ne edem bu çocuğa
Bir de bir şey soracağım, sağ mememdeki yaradan ötürü silikon göğüs ucu aldım ama sanki süt gelmiyor gibi hissettim. Kullanan var mı işe yarıyor mu acaba? Zaten kocaman bir ucu var çocuğum kavramakta bile zorlandı
Sağol kuzum benimSağlıkla gelsin Bebiş
Takıyorum yavrum tırnaklar çabuk uzuyor. Arada açıyorum emzirirken sakinlediyse
Mesela şuanki emzirmede açtım hemen çizmiş suratını. Daha dün kesmiştim
Prolaktini fazlalığını ben de duydum canım
İlaçtan kurtulamadın desene
Ya ben bu hiperlaktasyon ve fışkırma durumuna çeşitli çözümler bulmaya çalıştım ama yok.
genetik oluyor sanırım biraz da annem baba tarafımda böyle olduğunu söyledi
Bir de sütüm bitmiş meme boşalmış olsa bile son kalan kısım fışkırarak çıkıyor ve bitiyoHep ziyan
Ya bu şekildeki akıştan emen bebeklerde de cok gaz oluyormuş. Acaba o yüzden mi bu kadar sorunlu diyorum inşallah sen de sıkıntı yaşamazsın.
Çünkü Emerken defalarca durup gaz çıkarıyorum ağızdan
Yavrum aynı kafa karışıklığını ben de yaşıyorum diye artık o uyutma çalışmalarında memeye alıyorum sık sık.
Ve yorulup memede uyuyakaldığı çok oldu. Doyuyor mu diye kafa karışıklığı yaşamıyorum bu şekilde ne zaman uyanırsa o zaman emzirmeye devam
Kuzum gözünüz Aydın Allah analı babalı büyütsün
Hoşaf ve patik. Ayaklarını belini sıcak tut
Prenses ne kadarlık doğdu bakalım
aynı
Karnından sürekli fısır fısır fokur fokur ses geliyor
Yoğurt çorbası da yapar mı yayla olan
Üstteki soru sana da
Nasıl huzur buluruz bilmiyorum
Amin teyzesi Allah razı olsun hepimiz bir avazda sağlıkla mutlulukla kavuşalım evlatlarımızaMaşallahçabucak olacak bitecek ve kavuşacaksın evladına. Dualarımız sen ve bebişinle
Hem istiyorum hem istemiyorum hem de ilk doğduğu güne gitmiyorum minnacık kızım cok cok güzeldi. Koynuma bütünüyle sığıyor birlikte sessiz sedasız uyuyordukben hemn 1yaşına gelmk istiyorum hatta 2
Yalnız değilsinMaşallahbenden bildiğin gitmiyor 2.950 çocuk suyu plesantası vs derken onlar nereye gitti
Kesinlikle görev haline geldi. Bugün kendime cok kızdım resmen saatli emzirdiğimi farkettim cocugumu. Yarım saat bitti mi tamam belki cocuk doymak için değil bende rahatladıgı için orda durmak istiyor. Ama sarılık sınırda emzir en az yarım saat doydugunu bil. Altını aç çişli bezi gör bu bir görev oldu. O gerginlikte stresteyim. Emzirmeyi bile görev haline getirmişim
Başka zaman çağırabilmem için artık gitmesi lazımCanım inşallah bir an önce sütün inerbişeyler yemeye çalış. zorla da olsa
Maşallah canımAllah analı babalı büyütsün gözünüz Aydın
Çoook doğru kesinlikle dinlenmek>bütün herşeykeşke annen 1 hafta daha kalabilse
Ay sonundavalla gelip gidip sana bakıyordum gözün Aydın sağlıkla büyüt kuzunu
Gün gün davranışları değişiyor gerçekten.Benimki memede uyumuyor bazen, bazen saatlerce orada dursam durur, ama ağlamaya başlıyor yavrum
Bende de var o gaz durumu. Hatta annenin gazı psikolojik olarak da bebeğe geçer diyorlar, belki bu da etkiliyor bebelerimizi
Ben 12. Günümdeyim benim neredeyse bitti kanamam.
Ben takıyorum ara sıra ama emzirmek çok zor oluyor. Zaten yataktan çıkmıyorum neredeyse, oturmak da neyse de yatakta ayaklar uzun pozisyonda hiç emziremiyorum, yarım saat falan takıp çıkarıyorum mecbur
Yavrum beslemenin yetmediğini düşünüyorsanız sütünü sağıp dürte dürte enjektörle vermeni tavsiye edermKızlar gaz yüzünden az önce doktora gittik ve resmen hiçbir şey demedi. Bio gaia verdi sadecd. Bebem 2900 doğmuştu, sonraki haftalık randevusunda 2910 olmuştu, kontrolünü yapan doktor gayet iyi demişti. Şimdi bugün 12. günde 2980 olmuş, başka bir doktordan almıştım randevuyu, 'süper diyemem' dedi, günde 20-30 Gr almasını bekleriz dedi. Çocuğum bazen emzirme seanslarında 40 dakika emiyor, günde 6-7 bez çıkarıyor ben daha ne edem bu çocuğa
Bir de bir şey soracağım, sağ mememdeki yaradan ötürü silikon göğüs ucu aldım ama sanki süt gelmiyor gibi hissettim. Kullanan var mı işe yarıyor mu acaba? Zaten kocaman bir ucu var çocuğum kavramakta bile zorlandı
MaşallahTeşekkür ederim canım. Çarşamba da girememiştim siteye hazırlık falan perşembe de giremedim anca haber vermiş oldum
Aynen rahati yerindeydi zor cikarttik
Amin canim tesekkur ederim. Ben de sizlere soylemeyi istedim ama hic firsat olmadi valla.
3300 gr 51 cm dogdu canim zaten kucuk bir bebek demisti doktor.
Sagol canim cok tesekkur ederimm. Bekledik bekledik ama finali guzel olduDoruk abi nasil
Herhangi bişey yok ama bugün ki muayenemde 1 cm açıklık var dedi cumaya randevu verdi sadece bende gününü aşanlardan olucam galibaD vitamini veriliyor bütün bebeklere. 1 haftalık olunca basla dedi doktor. Ağrı kesici, ferritin, antibiyotik ve kan sulandırıcı yazdı muhtemelen canım
Ay o zaten memeyle kavga etmeleri yok muu hani alsan rahatlıycan neyin kavgası. Sondayı gögüsten hiçbir şekilde istemiyor hani sen minicik halinle nerden anlıyorsun? Parmakla veriyorum o yüzden
sancın kasılman vs var mıı
Ben 8cm den 10 cm e ulaşması için açıklık suni aldım, epidural oldugundan hiç hissetmedim, kendi sancımdan farkı yoktu. Herkese etkisi farklı oluyomuş hem epiduralin hem de suni sancının canımKızlar aranızda suni sancı ile doğum yapan var mı? Benim bebeğimin tahmini doğumuna 10 gün var ama kilosu 3700 olduğu için doktorum perşembeye kadar gelmezse suni sancı ile doğumu başlatmak için gün verip yatıracak 40 dan sonra bekletemeyiz kilosu yüzünden dedi de endişeliyim biraz suni hakkında duyduklarımdan dolayı. İlk bebeğimi 39+5 te kendi sancımla doğurmuştum inşallah bu da kendi başlar o güne kadar ama yine de deneyimlilerden bir şeyler duymak istedim açıkçası. Bu arada hepinizin bebeklerini Allah bağışlasın. Rabbim analı babalı sağlıklı ömür nasip etsin hepsine inşallah
Hollanda da 8. Gunden itibaren d ve k vitaminine başlanıyorAy hanımlar moralim bozuk
Doğum belgesinin arkasında Bi reçete varmış eşim görmemiş
Bende o halde bakmamıştım
3.günüm ve sadece dikişe tentürdüyot sür dedi Dr onu yaptım
3 tane daha ağızdan ilaç vermiş ya söylemediler
Eşime kızmalı mıyım belgeyi alırken görmemiş
Zaten emmiyor 3 fırt alıp bırakıyor
Bir de bebek için bişi Olcak mı
Her yenidoğan a D vit veriliyor mu
Aynı döngü kusuyor fazla geldiği için sonrada hıckırık bende aksam üzeri verdim artık emzik aç değil biliyorum artık ama aranıyor ağlıyor verdim 2 dk sonra uyudu hemen. Diğer türlü tokken yedirmeye calısıyoruz sıkıntı oluyor bide sürekli ön sütğ içiyorlar memeyi boşaltamıyorlar kiKilo alıyorsa bi sıkıntı olmaz heralde canım kontrol edebiliyorsan evde bir et. Benimkide sürekli aranıyor aç olmadığını biliyorum hıçkırık tutuyor yada kusuyor çok emince emzik veriyorum öyle yapınca
Canım ben gözlemim kendimde gögüs ucum kücüktür benim tutarken birazcık zorlanıyor zaten tuttugunda akışıda yavaş ya emiyor yarım saat sonra sondayı verince biraz duruyor 2-3 kez emince gögüsten uzaklasıyor tekrar deniyorum gene aynısı akışı arttıgı için bence memede adapte olamıyor. Parmağı biberon gibi algılıyor bence biberonun agzı geniş ya hemen kavrıyor parmagıda hemen hızla kavrayıp emme olayına baslıyorPapatyam yayaka iğnen seni çok seviyor demek ki annesinin kokusunu arıyor canım benim iyi yaptın at babaya biraz da o ilgilensin
Vallahi inanılır gibi değil o ufacık boyuyla memeye yaptığı muamele inanılmaz
Peki merak ettiğim bişey var, sondadan sütü parmakla veriyorsan nasıl memeden sadece içmeye alışacak? Memeden doğru içmesi daha inandırıcı gibi gelmişti bebeler aradaki farkı anlar mı
Hemşiren bu durumla alakalı ne diyor?
Herhangi bişey yok ama bugün ki muayenemde 1 cm açıklık var dedi cumaya randevu verdi sadece bende gününü aşanlardan olucam galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?