Tecrübeli annelerden edinecek çok izlenimimiz varBen uyumaya yardımcı olsun diye veriyorum. Piş pişlerken veriyorum dalıyor geri alıyorum
Şöyle 1 hafta 10 gün geçirin her şey daha netleşecek canım benim. Onunda seninde adaptasyon süreciniz kolayca rahatca geçsin insallah. Rabbim onca kederden sonra güzellikler kolaylıklar nasip etsin. Güzelce kilo alır annesi senin sütün her daim şifa Doruk paşaya zaten
Kizlar nasilsiniz? Dun doktor kontrolum vardi. Yani durumu size yazicam. Lutfen nasil dusundugunuzu yazin bana. Kafami karistiriyor bu doktor.
Sizler de biliyorsunuz basindan beri normal istiyorum. Sezeryandan cok korkuyorum. Doktorum da bunu biliyor. Bana her zaman dogum aninda karar vericez ne gerekiyorsa o olucak seklinde cevaplar verdi. Normal doguma cesaretlendirecek asla bi cumlesini duymadim acikcasi. Ama olmaz da demedi hic. Bu arada hamileligim elhamdulillah cok rahat ve her sey normal sekilde ilerledi hala da oyle. Dun kontrole gittigimde ( bu hafta 2. Kontrolu yaptirdim) nst de sanci kasilma gorunmedi. Iki haftadir bana diyor ki ne zaman dogurcaksin sen e hadi gelsin artik bebek. Sanki 40 lardayim. Bugun 39+1 oldum. Ben de dedim. Ben de istiyorum gelmesini ama daha zamani var sanirim. O da lafi suni sanciya getiriyor. Suni sanciyla acilanlar oldugu gibi genelde bir cok kadinin acilmadigini okuyorum. Acilmayinca da sezeryan dicek oyle gorunuyor. Dun kontrol ederken her sey yolunda dedi oh dedim super herhalde normal olur. Ben oyle deyince ama bak suyu azalmis artik dedi. Dedim asiri mi az bitmis mi ? Yoo ama azalmis artik sonlarda dio. E zaten zamani degil mi yani? Hareketler pozisyon her sey normal. Bugun icin tekrar nst istedi. Ben gitmeyi dusunmuyorum yarin gidicem.
Bir de isin ilginc yani ayni doktora kuzenim de dogum yapti 6 ay kadar once zor bir hamilelik gecirdi antibiyotikler ilaclar vs. Hatta 35. Haftada suyu geldi. Doktor 40 i tamamlamasi icin hep oyle destek oldu. Bana da diyor ki 1 2 yildir artik 40. Haftalar beklenmiyor 38 39 larda bebekler aliniyor. En saglikli haftalarin bu haftalar oldugunu arastirmalar gosteriyor. Kuzenimin bu kadar sorunlu hamileligini bile 40 a tamamlatip benim her sey normalken bu sekilde yonlendirmesi garip degil mi? Bu arada kuzenimin baska saglik sorunlari oldugu icin basindan beri sezeryan olucagi kesindi.
Sizce ne yapmaliyim? Cok uzun oldu kusura bakmayin ama lutfen bisiler yazin bana.
Emziği nasıl tutturdunuz ki benim hemen itiyor çekse bile 10 saniye sonra atıyo süt gelmiyo dieCanım ben verdim emzik. Pek almıyor gerçi ama bazen işe yarıyor. Meme reddi yapmadı çok şükür. Hatta 1.5 yaşında çocuğu olan kuzenim dedi ki çene kaslarını güçlendirir. Bakalım inşallah öyledir
Onlayniz canimYine bebesinin bi damla uyumayıp uyutmadığı bir gece yaşayan analar onlayn mıiçtiği sütün ve derin uykuya dalmanın matematiğini bilememek ne kötü
Yarin tekrar nst ye giricem. Eger yine ayni tarzda konusursa baska doktora gidicem. Acaba ben mi yanlis anliyorum diyorum ama yok aynen bu sekilde konusuyor.Başka doktora giderdim ben olsam su çok kritik derse.. Doğal doğum destekleyen doktorlar makat geliş bile doğurtuyor yeri geliyor..mekonyumlu su geliyor bu bile nst düzgünse sorun değil diyorlar.. yeter ki kadın kendi doğumuna sahip çıksın..sana istemediğin sürece bir şey yaptırmasına izin verme
Yenidoğanlığı kalmadı bunların gözleri açıldı :) mesela benim de yatırıyorum huysuzlanıyo anlamıyorum aç mı gaz mı kucağıma alıp yürüyünce susuyo e neyi var şimdi bununOnlayniz canim. Yahu bi yenidoğan yerine yatirinca 5.dakikada niye uyanir ya niyee. Eskiden derin uyuyordu ben uyandiriyordum simdi de yerinde uyumuyor inanamiyorum kac gun boyle devam edecek acaba. Neredeyse dr a goturecegiz
Yarin tekrar nst ye giricem. Eger yine ayni tarzda konusursa baska doktora gidicem. Acaba ben mi yanlis anliyorum diyorum ama yok aynen bu sekilde konusuyor.
Kizlar nasilsiniz? Dun doktor kontrolum vardi. Yani durumu size yazicam. Lutfen nasil dusundugunuzu yazin bana. Kafami karistiriyor bu doktor.
Sizler de biliyorsunuz basindan beri normal istiyorum. Sezeryandan cok korkuyorum. Doktorum da bunu biliyor. Bana her zaman dogum aninda karar vericez ne gerekiyorsa o olucak seklinde cevaplar verdi. Normal doguma cesaretlendirecek asla bi cumlesini duymadim acikcasi. Ama olmaz da demedi hic. Bu arada hamileligim elhamdulillah cok rahat ve her sey normal sekilde ilerledi hala da oyle. Dun kontrole gittigimde ( bu hafta 2. Kontrolu yaptirdim) nst de sanci kasilma gorunmedi. Iki haftadir bana diyor ki ne zaman dogurcaksin sen e hadi gelsin artik bebek. Sanki 40 lardayim. Bugun 39+1 oldum. Ben de dedim. Ben de istiyorum gelmesini ama daha zamani var sanirim. O da lafi suni sanciya getiriyor. Suni sanciyla acilanlar oldugu gibi genelde bir cok kadinin acilmadigini okuyorum. Acilmayinca da sezeryan dicek oyle gorunuyor. Dun kontrol ederken her sey yolunda dedi oh dedim super herhalde normal olur. Ben oyle deyince ama bak suyu azalmis artik dedi. Dedim asiri mi az bitmis mi ? Yoo ama azalmis artik sonlarda dio. E zaten zamani degil mi yani? Hareketler pozisyon her sey normal. Bugun icin tekrar nst istedi. Ben gitmeyi dusunmuyorum yarin gidicem.
Bir de isin ilginc yani ayni doktora kuzenim de dogum yapti 6 ay kadar once zor bir hamilelik gecirdi antibiyotikler ilaclar vs. Hatta 35. Haftada suyu geldi. Doktor 40 i tamamlamasi icin hep oyle destek oldu. Bana da diyor ki 1 2 yildir artik 40. Haftalar beklenmiyor 38 39 larda bebekler aliniyor. En saglikli haftalarin bu haftalar oldugunu arastirmalar gosteriyor. Kuzenimin bu kadar sorunlu hamileligini bile 40 a tamamlatip benim her sey normalken bu sekilde yonlendirmesi garip degil mi? Bu arada kuzenimin baska saglik sorunlari oldugu icin basindan beri sezeryan olucagi kesindi.
Sizce ne yapmaliyim? Cok uzun oldu kusura bakmayin ama lutfen bisiler yazin bana.
Tamam kesinlikle oyle yapicam. Normal dogum destekleyen bi doktor bulmaliyim.Bence baska doktor görüşü al canım. Suni sancı olayı cok farklı bişey bide ilk doğumun. Dediğin gibi kiminde açılma vs hızlı oluyor kolay oluyor kiminde olmuyor. Benim sunide sıkıntılı bir sürecim oldu sezeryana dönüldü. Burda baska arkadaslar suni aldı 5 saate doğurdu cıktı herkesin hikayesi bambaska. Cok sükür bebeğim kucağımda sağlıklı ama sıfır açıklık daha kanala girmemiş yukarıda duran bir bebekle doğumu başlatmalarına izin vermeden baska bir doktora gidip görüş alırdım
Tam tutmuyor zaten canım, sadece çok sersemlediyse veya yorgunsa uykuya dalacaksa alıyor. Onun dışında pek tutmuyor. Altını değiştirirken aşırı ağlıyor mesela oyalayalım diye veriyoruz bazen tgeri tükürüyor, tutmuyor.Emziği nasıl tutturdunuz ki benim hemen itiyor çekse bile 10 saniye sonra atıyo süt gelmiyo die
Günlerimiz hemen hemen aynı canım, benim bebe de 20 günlük, herhalde bu da böyle bir süreç. Ama hiç uyumuyor sürekli gaz sancısı halinde. Tam dalacak, uyuyakalıyor memede. Sutyeni kapatırken daha uyanıp sinirle saldırıyor memeye. Ya da gaz sancısı giriyor kıvranıp ağlamaya başlıyor çocuğumOnlayniz canim. Yahu bi yenidoğan yerine yatirinca 5.dakikada niye uyanir ya niyee. Eskiden derin uyuyordu ben uyandiriyordum simdi de yerinde uyumuyor inanamiyorum kac gun boyle devam edecek acaba. Neredeyse dr a goturecegiz
Amin canım benimSağlıklaa büyüt insallahRabbim hayırlı bir ömür nasip etsin
ay anlatın doğum hikayelerinizi ben okumayı seviyorum. Dışardan birisi anlatınca sinirleniyorum ama birbirimizin sürecini basından beri bildiğimiz için merak ediyorum
Teşekkür ederimHayırlı olsun :) Allah sağlıkla kolaylıkla büyütmeyi nasip etsin
Kaç kg boyda doğdu Bebiş
Amin canımHayırlı olsun Allah sağlıklı upuzun ömürler versinAminn
Bize göbek düştükten 24 saat sonra ilk banyo dedi hemşireKızlar göbişimiz düştü, ne zaman yıkayım bu pasaklıyı
Medpride Askılı Bel ve Göbek Lohusa Lateks KorsesiMrh kızlar lohusa korsesi alan oldu mu hangi marka veya siteden aldınız.
Ben 1 gün bekledim öyle yıkadımKızlar göbişimiz düştü, ne zaman yıkayım bu pasaklıyı
O ikinci kez ısıtma olayında bilgim yok ama ziyan etme kuzum ya sütü iki parçaya böl gerekirse bence olmazsa doymadıgını anlarsan tekrar verirsinKızlar size bir sorum olacak, sağdığım sütü vermeye çalışıyorum kıza ama genellikle hepsini bitirmiyor, içmek istemiyor. Hatta memeye saldırıyor orada da süt varken. Kaynar suda bekletip ısıtarak veriyorum sütü. Kalanını tekrar ısıtmak sağlıklı olmaz değil mi dökmek mi gerekir?
Ay yorucu olmus birazdık süreç. Emziği tutmayan cocuk tutmuyor tutanda ilk verişte alıyor direk sanırım. Sağlıkla büyüt insallah Kuzey Aras beyiiAmin canım benim
Benim zaten doğum tarihim belliydi 26 ekim çarşamba sabah saat 6 da yatışım yapıldı saat 8:30 da doğuma girdim benim ikinci gebeliğimdi bu doğumum baya zorlu geçti 3 defa bayıldım tansiyonum düştü ağrılarım çok oldu ilk 2 gün bebeğim tam doymadı sürekli ağladı yarım saat bile uyku uyumadık sütüm geldi bu sefer beyfendi sürekli emmek istiyor emzik aldık 3 tane ucu farklı yine emmiyor napacagımı bilmiyorum alışması için
Teşekkür ederim38+2 dünyaya geldi 3kilo 350 gram doğdu ismimizi de kuzey Aras koyduk
Tam tutmuyor zaten canım, sadece çok sersemlediyse veya yorgunsa uykuya dalacaksa alıyor. Onun dışında pek tutmuyor. Altını değiştirirken aşırı ağlıyor mesela oyalayalım diye veriyoruz bazen tgeri tükürüyor, tutmuyor.
Günlerimiz hemen hemen aynı canım, benim bebe de 20 günlük, herhalde bu da böyle bir süreç. Ama hiç uyumuyor sürekli gaz sancısı halinde. Tam dalacak, uyuyakalıyor memede. Sutyeni kapatırken daha uyanıp sinirle saldırıyor memeye. Ya da gaz sancısı giriyor kıvranıp ağlamaya başlıyor çocuğumnapılır bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?