2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Tecrübeli anne olduk bizde hayırlı olsun canım ben rezene içtim çokca hurma ve tahin helvası yedim

Kanama kahveye dönmüştü 45.gün yine koyu kırmızı oldu az miktarda ama en uzun kaç gün sürdü sizin cnlar
Benim bazı günler hiç yokken bazı günler ağıra zorlar ya da eğilip doğrulursam kırmızı az bi kanamam oluyor
Ya gülmekten öldüm
Ben ıspanak Ve dereotunun ciddi faydasını gördüm
Ama su ve uyku konusunu es geçmemen lazım kesinlikle. Uyumadan olmuyor
Yorgunluktan azaldı benim sütüm

Bu arada hayırlı uğurlu olsun inşallah Sağlıcakla büyütün
Kuzu 90 günlükkene randevu verdi rota için
Çok hasta var ağır geçiyor diyor
Bu doktor iyi mi kötü mü bilemedim. Çok fazla şey konuştuk, boyu ölçmeyi unuttu.
Probiyotik kullanıyorduk devam edeceğiz
Nurse harvey damla kullanıyorduk, colex şuruba geçeceğiz bitince
İshale e süt alerjisi olanlarda oluyor dedi. E ama ben katı Diyet uyguluyorum dedim. Düzelmeuebilir dedi. Bilmiyorum ya içime Sinen bi doktor bulamadım.
Sürekli geviş getirir gibi midesi ağzına geliyor. Arada da kusması var son 1 aydır. Çok değil ama az az. Bi şurup yazdı katılaştırıyor sütü. Her emzirme sonrası verebilirsin dedi ama bence gerek yok gibi de.
3 haftada 600 gr almış
Kilo alımı çok dengesiz. Bakıyorum üst üste 35 er gr alıyo bazen. Bazen de 3 günde 50 gr.

ende biberonla besliyorum bebeğimi de bu bahsettiğiniz nasıl bir şey acaba tam olarak
Canım ağzında beyazlıklar. Süt kalıntısı görünümlü ama değil. Görseldeki gibiydi Doruk’un ağzı yeni yeni düzeldi. Tabii düzenli 4-5 gün ilacı kullanınca düzeldi. Biberon ağzını sık sık dezenfekte et.
Evet cnm ama tehlikeli birşey değil diye biliyorum biberon mağdurları
Ekimcim, emmesini de etkiliyormuş zamanla bu durum. Acı çekiyormuş çünkü.

Eklentiler

• 5EC6F503-9321-4723-B30E-EB180B38AD91.webp
    9,6 KB · Görüntüleme: 46
Canım benimki memede duramıyor bile sinirlenip gidiyor hemen o yüzden o tetiklememiştir sanırım. Silikon göğüs ucuna da başlarsam ona alışır diye korkuyorum aman her türlü insan çözüm yolu arıyor ama korka korka deniyor herşeyi. Şimdi yatarak emzirmeyi ve makas yapmayı deneyeceğim inşallah işe yarar

Benim doktorum da karbonatli suyla sil agzini dedi canim. Bir dene olmazsa ilac denersin

Ay sonu doktora gitcem sorcaklarımı liste yaptım bunuda sorayım bide sağlık ocağında doktor sinir etti beni bir gözünde kayma var şaşılık baktırın dedi hemşire diyorki 3 ay dolmadan kaslar bile gelişmiyor 6 aya kadar hafif kaymalar olabiliyormuş okudum heryerde onuda sorcam kendi doktoruma

Benim de sutum yetmiyor. Sabirla emziriyorum. Ama memeden sut gelmeyince oglum sinirleniyor. Bestlak hic ise yaramiyor bence. Dun solgarin sut arttirici takviyesini aldim yeast b12 insallah ise yarar. Sabirli olucaz canim yapcak bisi yok. Mama veriyorum. Umarim memenin yeterli olacagi gunleri de goruruz

Ispanağın yaramasına sevindim dünürüm rokayı da ekle kahvaltılarına
Ya böyle işte koca kişisi her gün yeni bir macera ile hayatıma renk katıyor
Ha bir de akşam yatıp sabah kalkacağını zannediyor bebeklerin uslu olma kriteri buymuş
Kusmalar İçin L Lalalala1 nın dediği gibi fazla gaz olayını takip ettim. Birebir örtüşüyor. Çok gazı olduğunda fazla ememiyor bile, içirdiğim sütü bile itiyor diliyle. Acaba diyorum sen hep diyorsun çok gazı var, onu çıkaramıyor da ondan mı yeterli beslenme gerçekleşmiyor da kilo alımı yavaşladı?

Canim mama vermiyor musun?
Hayır canım, emzirerek devam demişti doktor, mama vermedim ilk haftası dışında.
Ben onları da yaptım işe yaramadı umarım sende yarar canım. Eskiden ağladığınds memeyi dayardım hemen susardı, artık bu da olmuyor inanılmaz mutsuzum

Ne saçma dediğin gibi 3 aya kadar göz kayması normal sayılıyor.
Sağlık ocağındaki doktorlar enteresan olabiliyor hiç takılma, Doruk’u haftada 2 kere tarttırmaya götürüyorum Sağlık ocağına. Oradaki doktorumuzun da enteresan tespitleri var

Bide bunu deneyelim bakalım minik sıpaya. Evet kuzum sütüm yetersiz minik kuşun emmede çok şükür problemi yok ama aşırı ağlıyor emiyor süt gelişi azalınca sustur susturabilirsenn evet kuzum hem altan hemde üstten c şekkinden kavrıyorum. O şekilde de kadın ara ara sık gögüslerini dedi. Sizin futbol topu tutusuymus kuzum kadın onu yaptırmıs bana yaptırırken ama şey dedi biraz da böyle emzir yan tarafta ki kanalları bitirsin dedi

Ay bestlak bende de işe yaramadı gibi. Biberonla mama veriyorum mecburen şu iki gündür meme savaşı veriyoruz önceden memeyi çok güzel tutan kızım memeyi tutana kadar kriz geçiriyor solgarın o takviyesinden ben de alacağım

Dereotu yiyorum özellikle bebiş uyuyunca uyumaya da dikkat ediyorum ama gece mecbur uykusuz kalıyorum su şu süt keşke otomatik hiç uğraşmadan gelseydi
Teşekkür ederim bu arada benim kızımın da ismi güneş

Çok sevindim canım birşeyler yoluna girmeye başladıkça insan huzur buluyor

ztn artık kilo alımları azalıcak bu aydan snr. şimdiden farketmıssndr memeyı bırakma laf dinleme ben artık emzirirken konusmayı bıraktm. birde belki sen süte yoğunlaşıyorsn ama atıyorm bal yıyosndr o yapıodur ben hep defter tutuyordm mesela bnmki mayalı selerden etkılenıodu. tabı yazdıkca anladım bunu yedım söyle yaptı diye. 4.ayda da gecti gtti. heryazdıkları surup murup bağırsak florasanını bozuyor inan hava verıorm o bile kakayı yeşile cevırdı. bgn bzmkide bni cok korkuttu öksürükten boğuldu kustu ama nasıl hic görmemiştm böle bişe nese snr rahatladı.

Şifa olsun sütler minik kuşa
İnşallah zamanla sütün artacak
Ben en çok annenin uzanıp bebeğin dikey olarak anneyi kendiliğinden emdiği pozisyonu merak ediyorum onun İçin biraz büyümeleri gerek sanırım
Çok sevindim canım birşeyler yoluna girmeye başladıkça insan huzur buluyor
Canım bişeyler bir yandan yoluna girerken bir yandan bozuluyor. Yeni günler yeni düzenler getiriyor. Biz de her gün ayrı şeyler öğreniyoruz.
Bebeleri terbiye edelim derken aslında biz terbiye oluyoruz. İnşallah zorlanmadan hakkıyla verebilelim bu güzel ve özel sınavı
Bebek rahatlasın diye Malatya dan kayısı getirttim, 5-6 tane yedim. Günde 1 kez zar zor kaka yapan çocuk 4 kere yaptı kilo vermiştir kesin..yemeyim değil mi?
Oh oh iyi olmuş demek ki bir yerde bir tıkanıklık vardı açıldı canım. Bence normal rutinine devam et.

bnm dr um da bzmkine söyledi. şaşılık dr. una yazdım dünya gözde 4.aydan snr getirin dedi. bzmki ilk uyanınca oluyor snr sabitliyor inşallah gecici durumdur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…