2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Kızlar size bir şey danışıcam benim kız hep televizyona bakıyor ama kapatamam yani zaten bütün gün evde sizce algılıyormudur ya
Tv açık olabilir sesini duyabilir ama ekrana bakması önerilmiyor canım, ben hep kafasını çeviriyorum pusete ya da ana kucağına koyunca da Tvye Atlas dönük şekilde oturtuyorum. Ekran sakıncalı.
Ayakta sallayan var mı kızlar zararlı diyen var üzüldüm şimdi sarsılmış bebej sendromu filan okudum ben hafif sallıyorum bazen de çok yorulunca hemen dalsın diye az daha hızlı sallıyodum
Beeen
Valla güya alıştırmayacaktım ama durmayınca annem salladı o gün bugündür sallıyorum sadece çok hızlı sallamamaya dikkat ediyorum.

Bizde kuruluk ve dokuntu olmadi ama istahsizlik ve halsizlik oldu ilk gunler. Sonra gecti
bizde de oldu hepsi üstüne döküntü de oldu. Prospektüsünde yazıyordu. Bıraktım ilaçları, izliyorum hareketlerini.
cnm bzmkinde hastayken daha tıkalıyken iştah azalması olmustu fakat döküntü kuruluk yaşamadım.
Alerjik yan etkiymiş canım bu. ilacı kestim artınca döküntü.
Hayyal cnm ayşe armanın yazısını okudun mu? prematüre ile ilgili olanı
Sen deyince okudum tattım güzel yazmış. Zaten prematüre bebekleri ancak yaşayan biliyor. Bu arada bıngıldak açıklığı istenenden fazlaymış. D vitamini ve demir kullanıyorum ama yavaş ilerliyormuş kapanması. Ona biraz canım sıkıldı. Sizde böyle bir süreç işledi mi?
Ay evet en sevmediğim başıma ağrılar giriyor.

Ben aldığım kilonun hepsini vermişim dün annemlerde tartıya çıktım kızlar doğumdan sonra ilk kez ama ilk hamilelik ilaçlar ardına bu derken zaten kilolu hamile kalmıştım yani hala çok fazlam var ayrıca aynı kilo olmasına rağmen doğumdan önceki gibi gözükmüyorum 87 ile hamile kalmıştım 97 doğum kilom evlendiğimde 65tim

bizde de durum ayni 5-6 saatin sonunda yaygara
birde sabah sut sagdim guzelde cikti. ogleden sonra verdik onu, cok yemis hanfendi , kustu diyorum mamayi kus ama anne sutunu kusmak nedir ben onu sagacam ve daha cok sutum olsun diye neler neler yiyorum ve yapiyorum
Bende son çare alalım 2. El falan diyordum ama durmaz sanırım kolumuzda tuttuğumuz bir pozisyon var sadece onda duruyor bilin bakalım kim alıştırdı bilmiş kocam
valla bana arkadas verdi , onada ben almistm baby showerinda o vermeseydi, almazdim. daha ucuza bir suru muadili varya

Kızlar dün yazmıştım Erol taş kızım ağzından sütleri akıtıyor emerken diye. Meğer kızım pamukçuk olmuş . Şu an dilinde epey var. Gece çok huzursuzdu çok ağladı. Yarım saatte bir uyandı meme istedi ama 5 dk bile ememedi. Memeyi kavrayamiyor. Aç kalıyor belli. Aile hekimine sorup ilaç istiycez ama siz neler yapmistiniz acaba. Karbonat ve pudra şekeri kullanılıyormus sanırım

BEnde annemle kardeşim gittikten sonra gece tek kalıcaktm ama inatla kayınvalidemi istemedm kendisini seviyorm ama yanında emziremem rahat edemem diye öyle yada böyle yapıcam dedm insan alışıyor

Benimki de sabahtan öğleye iyi uyuyor, ama o uyudukça korkuyorum, gece uykusunu mu bitiriyor acaba diye
Benim karnimdayken de öyleydi, sabahları hiç kıpırdamazdı. Doğduktan sonra da genellikle geceleri reflü sıkıntı yaptı hep. Şuanda da bazen uyuyor bazen bisey olmasa da mızıklanıyor. Bende ışık falan açmamaya çalışıyorum ama başka ne yapicam bilemedim. Beyaz gürültü vs. Onlar işe yarıyordu biraz. Şuan bi sıkıntı olmasa bile ayaktayız gece
Önerisi olan varsa bize iyi olur :)
Bu arada banyo yapınca gozleri daha çok açıyor

Ayakta sallayan var mı kızlar zararlı diyen var üzüldüm şimdi sarsılmış bebej sendromu filan okudum ben hafif sallıyorum bazen de çok yorulunca hemen dalsın diye az daha hızlı sallıyodum
Ben sallıyorum hafif hafif. Napayim kollarim ağrıdı kolda sallamaya alismasi daha kötü. Biz artik öyle bi duruma gelmiştik ki bi ara çarşafın içine atacaktik cocugu 24 Saate yakın uyumadigi zamanı biliyorum

Ben de hamileyken sabah hiç hissetmedim hareketlerini. Gece uyuyamıyordum ama valla benimki de banyodan sonra cin gibi sabaha kadar oturuyor kucağımda. Uyumasını geçtim, kucağımdan azcık inip kendi kendine oyalansın yatağında başka bir şey istemem
Beyaz gürültü, ninni, kolik müziği hiç bir şey işe yaramadı bende. 1,5 saat çaldım bir gün halen cin gibi bana bakıyordu. Gece tek çare göğsümde uyuyacak ben de başımı bir yere koycam, ancak böyle

Karninda neyse öyle olurmuş derler ya doğruymuş demek ki benim de uykuları ağır olduğu dönemlerde ilk 40 gün yani işe yarıyordu müzikler. Kıyamam derdi tasası çok olsa bile aglayip uyuyakalıyordu. Gece hariç tabii. 40. Gün sikayetler bi tavan yaptı o gün bugündür 2 3 kere akşam ve gece düzgün uyuduğunu biliyorum. Bizim şikayetler olunca sebebini de tam bilemedigimden şikayetlere odaklı yönetiyorum ben. Ama 3. Aydan sonra daha düzene oturur diye düşünüyorum çünkü bi günleri bi gününü tutmuyor bu zamanlarda
Bir de beni hiç emmedigi için mi bilmiyorum özellikle akşam ve gece kucak istiyor yakın olmak istiyor herhalde

Kizlar aklima gelmisken sorayim dedim. Lazer isini soran var mi doktoruna.. Ne yaptiniz . Agdaya da gitmek istemiyorum. 40im cikti

Aferin kocana, ah bu kocalar yavaş yavaş vazgeçirmeye çalış. Bu bebeler hemen herşeye adapte oluyor kayınvalideler maalesef strese sokuyor insanı. Kendin idare ediyorsan bence hiç gelmesin.
Bende son çare alalım 2. El falan diyordum ama durmaz sanırım kolumuzda tuttuğumuz bir pozisyon var sadece onda duruyor bilin bakalım kim alıştırdı bilmiş kocam

Of of kilo alınca daha zorlaşacak be canım ayakta sallamak, yavaş yavaş bıraktırsan aslında …

rezene cayini kac fincan iciyorsun gunde canim ?
Suan 1 tane ama annem burda iken sadece yemek yedigimde ondan sonra içiyordum. Bazen oglen corba iciyordum . Rezene icmeye gerek duymuyordum. Ama aksam mutlaka içiyordum. Dun bir kacamak yaptim kuru fasulye ve yesil mercimek yedim . Yaptim yani . Kimyon koydum bayagi. Bir haftadir çocuk zorlandigindan gaz ve kivramma o yuzden anlayamadim. Etkiledi mi diye .. o degil rezene ictim pesinden bende gaz olmadi normalde olur oglan ara ara çıkardı gaz. Yine Bu durum ne kadar devam eder bilmiyorum ama esim ilk defa dun sabrini tasirdi oglan... onceki gunden ayni idi ama o da dayanamadi :) ama sag olsun sabah dünden dokuntuleri toplamis

Emememesi gayet doğal yağmurcum, o pamukcuk felaket acıtıyor yavruların ağızlarını. Bu durumun çaresi mikostatin damla. Hem kendi memene günde 4 defa hem yavrunun ağzına damlatarak 4 ila 7 gün arası pamukcuk görüntüsü geçse bile devam et. Karbonatlı su, açık yaraya tuz dökmek gibi. Ona iyileştirmen daha da canını acıtacak kuzunun.
Hastaneye giderken bile geriliyorum, çocuğun yanağını mıncıklıyorlar ya inanılır gibi değil. Doktor da öyle.
bize de geçen gün 9 yaşında bir velet musallat oldu çocuk doktorunda. Yapıştı oğlana, annesi olmasaydı fena paylayacaktım.
Pipilinin yanaklarını öp kokla yerime

yok ama erken kapanması daha kötü, yaz gelince bol bol ayaklarını güneşe koyarsın d vitamını emilimi için.18ayda kapanmaz 24ayda kapanır prematüre bebeklerde normal. bzmkide ayağından kücük operasyon gecireck bnmde cnm sıkkın ama Allah kötüsünden korusun walla hem 1.bebişte elim yureğimde büyüttüm bu dahada zorlu oldu.

Bıngıldağın erken kapanması sorun yaratabiliyor da geç kapanması da mı sorunmuş. Benim kızımında küçükmüş baş çevresinin takibi gerek dedi doktor şimdilik büyüyor şükür
Ayyy bende oğluma 64 le hamile kalmıştım kıza 79 la kaldım 97 ile doğurdum şuan 87 de kaldım malum alerjiden dolayı hep kalorili şeyler yemek zorunda kalıyoruz şöyle yoğurt vs yiyemiyorum ki ama yulaf denemem bugün harika oldu artık o şekilde yavaş yavaş düzene girip zayıflamam lazım yaza oğluma sünnet düğünü yapıcaz inşallah bu şekilde olmak istemiyorum
Kızz ne pudra şekeri tövbeee. Karbonatlı su ile temizle temiz bi tülbenti batır karbonatlı suya ben oğlumu öyle temizlerdim hatta göğüs ucu yaralarım için göğsüme sürerdim oğlum emiceği zaman silmeden emzirirdim bir daha olmamıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…