Tv açık olabilir sesini duyabilir ama ekrana bakması önerilmiyor canım, ben hep kafasını çeviriyorum pusete ya da ana kucağına koyunca da Tvye Atlas dönük şekilde oturtuyorum. Ekran sakıncalı.Kızlar size bir şey danışıcam benim kız hep televizyona bakıyor ama kapatamam yani zaten bütün gün evde sizce algılıyormudur ya
BeeenAyakta sallayan var mı kızlar zararlı diyen var üzüldüm şimdi sarsılmış bebej sendromu filan okudum ben hafif sallıyorum bazen de çok yorulunca hemen dalsın diye az daha hızlı sallıyodum
Bizde kuruluk ve dokuntu olmadi ama istahsizlik ve halsizlik oldu ilk gunler. Sonra gecti
Alerjik yan etkiymiş canım bu.cnm bzmkinde hastayken daha tıkalıyken iştah azalması olmustu fakat döküntü kuruluk yaşamadım.
Sen deyince okudum tattım güzel yazmış. Zaten prematüre bebekleri ancak yaşayan biliyor. Bu arada bıngıldak açıklığı istenenden fazlaymış. D vitamini ve demir kullanıyorum ama yavaş ilerliyormuş kapanması. Ona biraz canım sıkıldı. Sizde böyle bir süreç işledi mi?Hayyal cnm ayşe armanın yazısını okudun mu? prematüre ile ilgili olanı
Ay evet en sevmediğim
bizde de durum ayni 5-6 saatin sonunda yaygaraHala doğuma girdiğim kilodayım süt yapsın diye diye kendim şiştim
Deniyorum canım ama artık 5-6 saatin sonunda açlık ağlaması yaşıyoruz. Emmiyor bide o zaman emzirmeye basladıgım gibş uyuyor gögsümde çekince geri uyanıyor. Benimde sanırım bırakmam lazım artık bu düşünceleri kilo almasına odaklanıyorum oda düşündürüyor 3.800-3.900 arası bi kilodayım daha tahminen perşembe gitcez bakalım hem doktora hem emzirme danısmanlıgına
Gece hiç ışık açmasan mı internette de o aydınlık karanlık meselesinden bahsediyorlar sürekli
valla bana arkadas verdi , onada ben almistm baby showerindaBende son çare alalım 2. El falan diyordum ama durmaz sanırım kolumuzda tuttuğumuz bir pozisyon var sadece onda duruyor bilin bakalım kim alıştırdı bilmiş kocam
BEnde annemle kardeşim gittikten sonra gece tek kalıcaktm ama inatla kayınvalidemi istemedm kendisini seviyorm ama yanında emziremem rahat edemem diye öyle yada böyle yapıcam dedm insan alışıyorHer günleri farklı canım bizimde bu gece iyiydi gündüz babası gittiğinden beri ağlıyor eşimde ısrar ediyor annem gelsin diye oda durmadan panik yapma diyor bana sinir oluyorum öylede böylede kendim bakıcam bugün şimdi emzirip uyuttum inşallah uslu olur balım
Hastaneye giderken bile geriliyorum, çocuğun yanağını mıncıklıyorlar ya inanılır gibi değil. Doktor da öyle.Ay evet en sevmediğimbaşıma ağrılar giriyor.
Benim karnimdayken de öyleydi, sabahları hiç kıpırdamazdı. Doğduktan sonra da genellikle geceleri reflü sıkıntı yaptı hep. Şuanda da bazen uyuyor bazen bisey olmasa da mızıklanıyor. Bende ışık falan açmamaya çalışıyorum ama başka ne yapicam bilemedim. Beyaz gürültü vs. Onlar işe yarıyordu biraz. Şuan bi sıkıntı olmasa bile ayaktayız geceBenimki de sabahtan öğleye iyi uyuyor, ama o uyudukça korkuyorum, gece uykusunu mu bitiriyor acaba diye
Ben sallıyorum hafif hafif. Napayim kollarim ağrıdı kolda sallamaya alismasi daha kötü. Biz artik öyle bi duruma gelmiştik ki bi ara çarşafın içine atacaktik cocuguAyakta sallayan var mı kızlar zararlı diyen var üzüldüm şimdi sarsılmış bebej sendromu filan okudum ben hafif sallıyorum bazen de çok yorulunca hemen dalsın diye az daha hızlı sallıyodum
Ben de hamileyken sabah hiç hissetmedim hareketlerini. Gece uyuyamıyordum amaBenim karnimdayken de öyleydi, sabahları hiç kıpırdamazdı. Doğduktan sonra da genellikle geceleri reflü sıkıntı yaptı hep. Şuanda da bazen uyuyor bazen bisey olmasa da mızıklanıyor. Bende ışık falan açmamaya çalışıyorum ama başka ne yapicam bilemedim. Beyaz gürültü vs. Onlar işe yarıyordu biraz. Şuan bi sıkıntı olmasa bile ayaktayız gece
Önerisi olan varsa bize iyi olur :)
Bu arada banyo yapınca gozleri daha çok açıyor
Karninda neyse öyle olurmuş derler ya doğruymuş demek kiBen de hamileyken sabah hiç hissetmedim hareketlerini. Gece uyuyamıyordum amavalla benimki de banyodan sonra cin gibi sabaha kadar oturuyor kucağımda. Uyumasını geçtim, kucağımdan azcık inip kendi kendine oyalansın yatağında başka bir şey istemem
Beyaz gürültü, ninni, kolik müziği hiç bir şey işe yaramadı bende. 1,5 saat çaldım bir gün halen cin gibi bana bakıyordu. Gece tek çare göğsümde uyuyacak ben de başımı bir yere koycam, ancak böyle
Aferin kocana, ah bu kocalarHer günleri farklı canım bizimde bu gece iyiydi gündüz babası gittiğinden beri ağlıyor eşimde ısrar ediyor annem gelsin diye oda durmadan panik yapma diyor bana sinir oluyorum öylede böylede kendim bakıcam bugün şimdi emzirip uyuttum inşallah uslu olur balım
Bende son çare alalım 2. El falan diyordum ama durmaz sanırım kolumuzda tuttuğumuz bir pozisyon var sadece onda duruyor bilin bakalım kim alıştırdı bilmiş kocam
Of ofTv açık olabilir sesini duyabilir ama ekrana bakması önerilmiyor canım, ben hep kafasını çeviriyorum pusete ya da ana kucağına koyunca da Tvye Atlas dönük şekilde oturtuyorum. Ekran sakıncalı.
Beeen
Valla güya alıştırmayacaktım ama durmayınca annem salladı o gün bugündür sallıyorum sadece çok hızlı sallamamaya dikkat ediyorum.
Benzesin ne varSevgili esim bugun ” kizina baktikca kendini goruyor musun ? ayni sana benziyor “ dediadamin icine oturdu cogunlukla bana benzemesi
Suan 1 tane ama annem burda iken sadece yemek yedigimde ondan sonra içiyordum. Bazen oglen corba iciyordum . Rezene icmeye gerek duymuyordum. Ama aksam mutlaka içiyordum. Dun bir kacamak yaptim kuru fasulye ve yesil mercimek yedim . Yaptim yani . Kimyon koydum bayagi. Bir haftadir çocuk zorlandigindan gaz ve kivramma o yuzden anlayamadim. Etkiledi mi diye .. o degil rezene ictim pesinden bende gaz olmadi normalde olur oglan ara ara çıkardı gaz. Yine Bu durum ne kadar devam eder bilmiyorum ama esim ilk defa dun sabrini tasirdi oglan... onceki gunden ayni idi ama o da dayanamadi :) ama sag olsun sabah dünden dokuntuleri toplamisrezene cayini kac fincan iciyorsun gunde canim ?
Emememesi gayet doğal yağmurcum, o pamukcuk felaket acıtıyor yavruların ağızlarını. Bu durumun çaresi mikostatin damla. Hem kendi memene günde 4 defa hem yavrunun ağzına damlatarak 4 ila 7 gün arası pamukcuk görüntüsü geçse bile devam et. Karbonatlı su, açık yaraya tuz dökmek gibi. Ona iyileştirmen daha da canını acıtacak kuzunun.Kızlar dün yazmıştım Erol taş kızım ağzından sütleri akıtıyor emerken diye. Meğer kızım pamukçuk olmuş. Şu an dilinde epey var. Gece çok huzursuzdu çok ağladı. Yarım saatte bir uyandı meme istedi ama 5 dk bile ememedi. Memeyi kavrayamiyor. Aç kalıyor belli. Aile hekimine sorup ilaç istiycez ama siz neler yapmistiniz acaba. Karbonat ve pudra şekeri kullanılıyormus sanırım
Hastaneye giderken bile geriliyorum, çocuğun yanağını mıncıklıyorlar ya inanılır gibi değil. Doktor da öyle.
yok ama erken kapanması daha kötü, yaz gelince bol bol ayaklarını güneşe koyarsın d vitamını emilimi için.18ayda kapanmaz 24ayda kapanır prematüre bebeklerde normal. bzmkide ayağından kücük operasyon gecireck bnmde cnm sıkkın ama Allah kötüsünden korusun walla hem 1.bebişte elim yureğimde büyüttüm bu dahada zorlu oldu.bizde de oldu hepsi üstüne döküntü de oldu. Prospektüsünde yazıyordu. Bıraktım ilaçları, izliyorum hareketlerini.
Alerjik yan etkiymiş canım bu.ilacı kestim artınca döküntü.
Sen deyince okudum tattım güzel yazmış. Zaten prematüre bebekleri ancak yaşayan biliyor. Bu arada bıngıldak açıklığı istenenden fazlaymış. D vitamini ve demir kullanıyorum ama yavaş ilerliyormuş kapanması. Ona biraz canım sıkıldı. Sizde böyle bir süreç işledi mi?
Ay evet en sevmediğimbaşıma ağrılar giriyor.
Bizde öyleyiz canım en çok gazı sabah cikartiyor pırt cırt gidiyoKızlar sabah uyanır uyanmaz bir sürü gaz çıkarıyor, sizinkiler de böyle mi? Yoksa ben yediklerime daha çok dikkat mi etmeliyim?
Bıngıldağın erken kapanması sorun yaratabiliyor da geç kapanması da mı sorunmuş. Benim kızımında küçükmüş baş çevresinin takibi gerek dedi doktor şimdilik büyüyor şükürbizde de oldu hepsi üstüne döküntü de oldu. Prospektüsünde yazıyordu. Bıraktım ilaçları, izliyorum hareketlerini.
Alerjik yan etkiymiş canım bu.ilacı kestim artınca döküntü.
Sen deyince okudum tattım güzel yazmış. Zaten prematüre bebekleri ancak yaşayan biliyor. Bu arada bıngıldak açıklığı istenenden fazlaymış. D vitamini ve demir kullanıyorum ama yavaş ilerliyormuş kapanması. Ona biraz canım sıkıldı. Sizde böyle bir süreç işledi mi?
Ay evet en sevmediğimbaşıma ağrılar giriyor.
Ayyy bende oğluma 64 le hamile kalmıştım kıza 79 la kaldım 97 ile doğurdum şuan 87 de kaldım malum alerjiden dolayı hep kalorili şeyler yemek zorunda kalıyoruz şöyle yoğurt vs yiyemiyorum kiBen aldığım kilonun hepsini vermişim dün annemlerde tartıya çıktım kızlar doğumdan sonra ilk kez ama ilk hamilelik ilaçlar ardına bu derken zaten kilolu hamile kalmıştımyani hala çok fazlam var ayrıca aynı kilo olmasına rağmen doğumdan önceki gibi gözükmüyorum 87 ile hamile kalmıştım 97 doğum kilom evlendiğimde 65tim
Kızz ne pudra şekeri tövbeee. Karbonatlı su ile temizle temiz bi tülbenti batır karbonatlı suya ben oğlumu öyle temizlerdim hatta göğüs ucu yaralarım için göğsüme sürerdim oğlum emiceği zaman silmeden emzirirdim bir daha olmamıştıKızlar dün yazmıştım Erol taş kızım ağzından sütleri akıtıyor emerken diye. Meğer kızım pamukçuk olmuş. Şu an dilinde epey var. Gece çok huzursuzdu çok ağladı. Yarım saatte bir uyandı meme istedi ama 5 dk bile ememedi. Memeyi kavrayamiyor. Aç kalıyor belli. Aile hekimine sorup ilaç istiycez ama siz neler yapmistiniz acaba. Karbonat ve pudra şekeri kullanılıyormus sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?