Teşekkür ederim canımEmememesi gayet doğal yağmurcum, o pamukcuk felaket acıtıyor yavruların ağızlarını. Bu durumun çaresi mikostatin damla. Hem kendi memene günde 4 defa hem yavrunun ağzına damlatarak 4 ila 7 gün arası pamukcuk görüntüsü geçse bile devam et. Karbonatlı su, açık yaraya tuz dökmek gibi. Ona iyileştirmen daha da canını acıtacak kuzunun.
bize de geçen gün 9 yaşında bir velet musallat oldu çocuk doktorunda. Yapıştı oğlana, annesi olmasaydı fena paylayacaktım.
Pipilinin yanaklarını öp kokla yerime
Ya belki zararı vardır bilemem ama ben sabahı gecesi karışık bebekmişim annem ayağında sallayıp bide üstüme battaniye atıyormuştek hasar olarak yorgan altında uyumak kaldı bende ben kucağımda kolumda hafif sallıyorum ben oturur pozisyondayken ama yani uyumayan bebe olsa sallarım napıyım benim yeğenim kolikti biz battaniye içinde kol kası yapmıştık
Sevgili esim bugun ” kizina baktikca kendini goruyor musun ? ayni sana benziyor “ dediadamin icine oturdu cogunlukla bana benzemesi
Kızlar sabah uyanır uyanmaz bir sürü gaz çıkarıyor, sizinkiler de böyle mi? Yoksa ben yediklerime daha çok dikkat mi etmeliyim?
Hamaklara bakıyorum belki alırım açıkçası ayakta sallamak beni çok bağlıyo en azından oğlan sallar otomatiklerde duracağını sanmıyorum onlar çok yavaşBen sallıyorum hafif hafif. Napayim kollarim ağrıdı kolda sallamaya alismasi daha kötü. Biz artik öyle bi duruma gelmiştik ki bi ara çarşafın içine atacaktik cocugu24 Saate yakın uyumadigi zamanı biliyorum
kendisi ve kuz kardesleri ayni kayinbabam , bende diyordum onlar esmer genleri baskin , kesin o tarafa benzicek dieBenzesin ne vardemek çok sevmiş seni, komple sana benzemiş bebek
gaz isi zor ya , meme de fln cok kaldiklaeinda bile gaz oluyor malesefSuan 1 tane ama annem burda iken sadece yemek yedigimde ondan sonra içiyordum. Bazen oglen corba iciyordum . Rezene icmeye gerek duymuyordum. Ama aksam mutlaka içiyordum. Dun bir kacamak yaptim kuru fasulye ve yesil mercimek yedim . Yaptim yani . Kimyon koydum bayagi. Bir haftadir çocuk zorlandigindan gaz ve kivramma o yuzden anlayamadim. Etkiledi mi diye .. o degil rezene ictim pesinden bende gaz olmadi normalde olur oglan ara ara çıkardı gaz. Yine Bu durum ne kadar devam eder bilmiyorum ama esim ilk defa dun sabrini tasirdi oglan... onceki gunden ayni idi ama o da dayanamadi :) ama sag olsun sabah dünden dokuntuleri toplamis
benm arkadasin bebegide kv desine benziyordu ama buyudukce babasina benzediAnnemle babam bi keresinde çarşafa koyup salladılar benimkini biz sizi böyle büyüttük diyolar belki daha zeki olcaktık ne malum
Şanslısın ben kaynanamı klonladım yeminle baktıkça aha o bakıyo diyorum aynısı
Evet bu sabah bu normal mi ya diye düşündüm ıkınma sesiyle uyanıyorum bi ton pırtlıyo
Hamaklara bakıyorum belki alırım açıkçası ayakta sallamak beni çok bağlıyo en azından oğlan sallar otomatiklerde duracağını sanmıyorum onlar çok yavaş
hope2022 Bi kere mamaya düştün mü bırakılmıyo çiçeğim ya ne yaparsam yapayım artmıyo süt ama oğlumda yaptığım hatayı yapmıcam boğazına kaçar diye posalı şeyler vermedim 6 aylıkken her şeyi tıkcam ağzına bu kez
Valla burda okudum bende bilmiyorumki. Birisinin yakını doktormus öyle demişBıngıldağın erken kapanması sorun yaratabiliyor da geç kapanması da mı sorunmuş. Benim kızımında küçükmüş baş çevresinin takibi gerek dedi doktor şimdilik büyüyor şükür
Ayyy bende oğluma 64 le hamile kalmıştım kıza 79 la kaldım 97 ile doğurdum şuan 87 de kaldım malum alerjiden dolayı hep kalorili şeyler yemek zorunda kalıyoruz şöyle yoğurt vs yiyemiyorum kiama yulaf denemem bugün harika oldu artık o şekilde yavaş yavaş düzene girip zayıflamam lazım yaza oğluma sünnet düğünü yapıcaz inşallah bu şekilde olmak istemiyorum
Kızz ne pudra şekeri tövbeee. Karbonatlı su ile temizle temiz bi tülbenti batır karbonatlı suya ben oğlumu öyle temizlerdim hatta göğüs ucu yaralarım için göğsüme sürerdim oğlum emiceği zaman silmeden emzirirdim bir daha olmamıştı
Kilolu hamile kaldım zaten ben son haftanında kilosu dahil 10 kilo almıstım hamilelikte kaldı o kilo üzerimde başlamam lazım artık dikkat etmeye yaza böyle olamam şimdi kış kat kat bol bol giyiyoruz vs de yazın böyle durulmazKız Allah ne etmesin dikkat etsene ben sadece su ve rezene çayı içiyorum bol su zaten süt yapıyor tatlıları bırak tatlıları
Ben 25 kilo aldım haliyle dikkat ediyorum ama hamilelikteki gibi �ştahım yok o avantaj zaten yemeğe fırsatımız yok ki o oğlan sayesinde eve mi koşacaksın bebeğe mi
Mama karşıtlıgımdan değilde şimdi gece uyanıyorsun emziriyorsun hani yatır yerine geri uyusun gündüzde aynı şekilde heycanlı heycanlı emziriyorsun ordan bi hala açlık ağlaması insan üzülüyor ama halletcez bu meseleyide rahat olacam insallah artıkStreste sütü çok etkiliyor bence düşünmemeye çalış bende ağlayıp duruyodum artk kabullendm zehir değilya sonucta mamada ,olmuyosa yapcak bişey yok
2 farklı hemsire var ikiside bakıyor o esnada yanlıs tuttugumda vs söylüyorlar hep bilmiyorum ki perşembe gittiğimde yeniden konuscaz bakalımCanım memeni yanlış tutuyor olabilir mi bebek? Benim 3 hafta yanlış tuttuğu için emzirdiğimi sanıyordum, doymuyordu, ağlıyordu, sütüm de en fazla 20 cc çıkıyordu sağınca. Her emzirme danışmanı faydalı olamıyor, bir kişi yardımcı olabildi bana. Ben de mamaya alıştırdım kendimi ve çocuğu. O kadının bir kez göstermesiyle dopru emzirdim.
İnsallah karıştırma değilde kücük hanımın bir kaç günlük huysuzlugudurValla gece genelde beşiğinde ağlıyor kucağıma alıyorum uyutup yatırıyorum ağladığında önce beşiği sallıyorum sakinleşmezse tekrar kyvağıma alıp odada geziyorum
Kuzu ben zaten ışık açmıyorum sadece koridor ışığı açık o da çaprazda ama kapımı aralık bıraktığım için sadece sızıntı şeklinde o da kızı görmek için
Bu arada doğum kilolarından bahsetmişsiniz :) bende 18 kg aldım ama kilolu hamile kaldım zaten10 kg gitti ek olarak 8 öncedende fazlalık var kısaca 20-25 arası vermem gerek
Sinirleniyorsan öyle boşver çağırma canım öyleydi böyleydi derken 2. Ayları dolacak ilk 3 ay zor ondan sonrası daha da kolay ve keyifli gececek insallah. Bende senin dertten muzdaribim kv konusunda oda bana sürekli panik yapma vs modunda aslında panik yaptıgım yok cocuk kusuyor ters cevircem ona bir anda kalkıyorum ona göre bu hareketim panik meselaHer günleri farklı canım bizimde bu gece iyiydi gündüz babası gittiğinden beri ağlıyor eşimde ısrar ediyor annem gelsin diye oda durmadan panik yapma diyor bana sinir oluyorum öylede böylede kendim bakıcam bugün şimdi emzirip uyuttum inşallah uslu olur balım
Ay bende öyleyim az önce emzirken bir yandan da sabah sağdıgım sütü vereyim dedim ayağının yanına koymustum hareket edince 30 cc sütün yarısı döküldüü dedim mamanın tamamını dök ama bunu dökme diyebizde de durum ayni 5-6 saatin sonunda yaygara
birde sabah sut sagdim guzelde cikti. ogleden sonra verdik onu, cok yemis hanfendi , kustudiyorum mamayi kus ama anne sutunu kusmak nedir ben onu sagacam ve daha cok sutum olsun diye neler neler yiyorum ve yapiyorum
valla bana arkadas verdi , onada ben almistm baby showerindao vermeseydi, almazdim. daha ucuza bir suru muadili varya
Aynen bunu kabullenip benimde bu baskıdan kendimi kurtarmam lazım. 5. Ayda tadımlar 6 da da geçiş yapmıs oluruz valla ilk cocuğum daha bilmiyorum şimdi süreç nasıl ama insallah iştahsız yemeyen cocuklar olmazAnnemle babam bi keresinde çarşafa koyup salladılar benimkini biz sizi böyle büyüttük diyolar belki daha zeki olcaktık ne malum
Evet bu sabah bu normal mi ya diye düşündüm ıkınma sesiyle uyanıyorum bi ton pırtlıyo
Hamaklara bakıyorum belki alırım açıkçası ayakta sallamak beni çok bağlıyo en azından oğlan sallar otomatiklerde duracağını sanmıyorum onlar çok yavaş
hope2022 Bi kere mamaya düştün mü bırakılmıyo çiçeğim ya ne yaparsam yapayım artmıyo süt ama oğlumda yaptığım hatayı yapmıcam boğazına kaçar diye posalı şeyler vermedim 6 aylıkken her şeyi tıkcam ağzına bu kez
Pudra şekeri olur mu sacma geldi banaValla burda okudum bende bilmiyorumki. Birisinin yakını doktormus öyle demiş
Kiyafetleri yenilemem lazim benimde ama beklemedeyim neyi bekliyorum bilmiyorum aKilolu hamile kaldım zaten ben son haftanında kilosu dahil 10 kilo almıstım hamilelikte kaldı o kilo üzerimde başlamam lazım artık dikkat etmeye yaza böyle olamam şimdi kış kat kat bol bol giyiyoruz vs de yazın böyle durulmaz
Evet canım kolik oluyo bizimde 15 gün önca başladı ama oyle aman aman bi krizi yok çok şükür kızımda kolik bebeğin babasını yaşamıştık ama 4 aylık olunca bıçak kesmiş gibi geçmişti ve hiç uykusuz kalmamıştım bu kolik olayının en ıyı ilacı zaman ama biraz yıpranıyo insan3 gun filandir almaya basladi gaz bir şekilde cikiyir ama midede kalıyor mu bilmiyorum cok kivraniyor 1 ay oldu bu is baslaei kolik mi oluyor simdi anlamadim . Yariyor gibi ama tam yaradigini anlamak iciin bir kac guj daha beklemem lazım. Tadını çok seviyor ama
kader arkadasimKilolu hamile kaldım zaten ben son haftanında kilosu dahil 10 kilo almıstım hamilelikte kaldı o kilo üzerimde başlamam lazım artık dikkat etmeye yaza böyle olamam şimdi kış kat kat bol bol giyiyoruz vs de yazın böyle durulmaz
Mama karşıtlıgımdan değilde şimdi gece uyanıyorsun emziriyorsun hani yatır yerine geri uyusun gündüzde aynı şekilde heycanlı heycanlı emziriyorsun ordan bi hala açlık ağlaması insan üzülüyor ama halletcez bu meseleyide rahat olacam insallah artık
2 farklı hemsire var ikiside bakıyor o esnada yanlıs tuttugumda vs söylüyorlar hep bilmiyorum ki perşembe gittiğimde yeniden konuscaz bakalım
İnsallah karıştırma değilde kücük hanımın bir kaç günlük huysuzlugudur
Sinirleniyorsan öyle boşver çağırma canım öyleydi böyleydi derken 2. Ayları dolacak ilk 3 ay zor ondan sonrası daha da kolay ve keyifli gececek insallah. Bende senin dertten muzdaribim kv konusunda oda bana sürekli panik yapma vs modunda aslında panik yaptıgım yok cocuk kusuyor ters cevircem ona bir anda kalkıyorum ona göre bu hareketim panik mesela
Ay bende öyleyim az önce emzirken bir yandan da sabah sağdıgım sütü vereyim dedim ayağının yanına koymustum hareket edince 30 cc sütün yarısı döküldüü dedim mamanın tamamını dök ama bunu dökme diye
Aynen bunu kabullenip benimde bu baskıdan kendimi kurtarmam lazım. 5. Ayda tadımlar 6 da da geçiş yapmıs oluruz valla ilk cocuğum daha bilmiyorum şimdi süreç nasıl ama insallah iştahsız yemeyen cocuklar olmaz
Öyle mi dersin inşallah dediğin gibi olur. Üzüldük biraz ama yarın nöroloji randevumuz var gidince daha net belli olur bişeyler. Çok geçmiş olsun canım ya. 1. De yaşadığını ben şimdi yalıyorum ama Allah beterinden saklasın. 2. Kuzuna da acil şifalar versin. Şu an ne aşamadasınız? Alçı olayı bitti mi?yok ama erken kapanması daha kötü, yaz gelince bol bol ayaklarını güneşe koyarsın d vitamını emilimi için.18ayda kapanmaz 24ayda kapanır prematüre bebeklerde normal. bzmkide ayağından kücük operasyon gecireck bnmde cnm sıkkın ama Allah kötüsünden korusun walla hem 1.bebişte elim yureğimde büyüttüm bu dahada zorlu oldu.
İkisi de sorunmuş sanırım. Belki gelişim devam ettikçe atak yaparız kim bilir sizinki gibi.Bıngıldağın erken kapanması sorun yaratabiliyor da geç kapanması da mı sorunmuş. Benim kızımında küçükmüş baş çevresinin takibi gerek dedi doktor şimdilik büyüyor şükür
kendisi ve kuz kardesleri ayni kayinbabam , bende diyordum onlar esmer genleri baskin , kesin o tarafa benzicek dieama allah yukarda yalan yok , hamileyken ayna karisinda cildimi yuzumu fln cok begeniyordum demekki ondan boyle oldu
En riskli yaş grubu aman dikkat minnoşum, bizim de sağlık ocağında o yaşlarda çocuğun biri koştu eğiliverdi bebek arabasına, allahtan yağmurluğu takmıştım temas edemedi. Anaları azıcık tembihlese keşke.Emememesi gayet doğal yağmurcum, o pamukcuk felaket acıtıyor yavruların ağızlarını. Bu durumun çaresi mikostatin damla. Hem kendi memene günde 4 defa hem yavrunun ağzına damlatarak 4 ila 7 gün arası pamukcuk görüntüsü geçse bile devam et. Karbonatlı su, açık yaraya tuz dökmek gibi. Ona iyileştirmen daha da canını acıtacak kuzunun.
bize de geçen gün 9 yaşında bir velet musallat oldu çocuk doktorunda. Yapıştı oğlana, annesi olmasaydı fena paylayacaktım.
Pipilinin yanaklarını öp kokla yerime
Kızlar ön bıngıldak değil arka bıngıldağın ikinci aydan sonra kapanması beklenir, sanırım Hayyal’im ondan bahsediyor.Öyle mi dersin inşallah dediğin gibi olur. Üzüldük biraz ama yarın nöroloji randevumuz var gidince daha net belli olur bişeyler. Çok geçmiş olsun canım ya. 1. De yaşadığını ben şimdi yalıyorum ama Allah beterinden saklasın. 2. Kuzuna da acil şifalar versin. Şu an ne aşamadasınız? Alçı olayı bitti mi?
İkisi de sorunmuş sanırım. Belki gelişim devam ettikçe atak yaparız kim bilir sizinki gibi.
ohh iyi yapmisiz vallahievet esmer gen baskın derler ama senin de cildin güzel gerçekten
Hamileyken kime bakarsan ona benzer olayı gerçek sanırım. Ben de senin gibi o zaman cildimi çok beğenirdim. Doruk da benim kopyambenim de eşim hiç memnun değil bu durumdan fena bozuluyor
Öperim canımEn riskli yaş grubu aman dikkat minnoşum, bizim de sağlık ocağında o yaşlarda çocuğun biri koştu eğiliverdi bebek arabasına, allahtan yağmurluğu takmıştım temas edemedi. Anaları azıcık tembihlese keşke.
Ahh bir an bile öpmeden duramıyorum kii, senin için de şapur şupurladım şimdi.
Öyleyse benim yerime de isterim yavru kuştan bir yanak.
Evet canım arka bıngıldak için söylüyorum. Bugün aile hekimine gitmiştik kilo kontrolü için. Hemşire de evet açık istenenden fazla dedi. El teması asla yapmayın zamanla kapanacak dedi, demir ve d vitamini kullanılıyormuş bunun için. Ki zaten kullanıyorum. Yapılacak bişey yokmuş beklemekten başka.Kızlar ön bıngıldak değil arka bıngıldağın ikinci aydan sonra kapanması beklenir, sanırım Hayyal’im ondan bahsediyor.papatyaozu P pohpoh86
ohh iyi yapmisiz vallahi
ben ama esimin saclarina cok baktim ( sac ektirdik de gecen sene ) cok hosuma gidiyordu. sarisin yada turuncu bebek isterken kahve siyah arasi oldu saclari ve cok sacli dogdu
15 gun mu surdu yani canim . Farkli bir sey yaptın mi pekiEvet canım kolik oluyo bizimde 15 gün önca başladı ama oyle aman aman bi krizi yok çok şükür kızımda kolik bebeğin babasını yaşamıştık ama 4 aylık olunca bıçak kesmiş gibi geçmişti ve hiç uykusuz kalmamıştım bu kolik olayının en ıyı ilacı zaman ama biraz yıpranıyo insan
Evet hamak var şuan annemde. Evde de küçük sallanan beşik var. Arada ayakta, gece uyandığında uykusundan iyice uyanmasın diye beşikte biraz sallıyoruz. Napalim olmayınca olmuyor. Gerçi sıkıntısı yoksa mama içip uyuduğu da çok oluyor. Şu 3 ay karmakarışık geçecek herhaldeAnnemle babam bi keresinde çarşafa koyup salladılar benimkini biz sizi böyle büyüttük diyolar belki daha zeki olcaktık ne malum
nörolojıye nereye gdeceksin bnde bu bebeğimi de götrcem. çnkü bir kere insan kalbi korkuyu alınca ne yapsa da düzelmiyor. ilk oğlumda böyle yatarken gözlerini kırpıodu gülüyordu, normal dururken bir bakıyordum gözlerini yarılıyor. yok o nörolojıden o nörolojıye götürğodm kimseye inanamıyordm bir tuhaflık olmadığını. en son bir dr a gttm dediki annenin hislerine inanırm eeg cekti usg cekti baktı temiz cok şukur.dediki sen bu cocuktan uzaklaş eşim ailemin yanına gönderdi 2ay orda kaldı minnoş büyüdü ben rahatladm. yani baya uzun yazdımda aslında büyümeden rahatlayamıcaz.Öyle mi dersin inşallah dediğin gibi olur. Üzüldük biraz ama yarın nöroloji randevumuz var gidince daha net belli olur bişeyler. Çok geçmiş olsun canım ya. 1. De yaşadığını ben şimdi yalıyorum ama Allah beterinden saklasın. 2. Kuzuna da acil şifalar versin. Şu an ne aşamadasınız? Alçı olayı bitti mi?
İkisi de sorunmuş sanırım. Belki gelişim devam ettikçe atak yaparız kim bilir sizinki gibi.
evet esmer gen baskın derler ama senin de cildin güzel gerçekten
Hamileyken kime bakarsan ona benzer olayı gerçek sanırım. Ben de senin gibi o zaman cildimi çok beğenirdim. Doruk da benim kopyambenim de eşim hiç memnun değil bu durumdan fena bozuluyor
şansızlık oldu kemik başka yere kaynadı, ayağı düz taban oldu. doğduğundan beri hee hafta alcıya alınıyor hasta olduğu için anestezi alamadı. tek cektığımz bu olsun artık napalım Allahım korusun hepsiniÖyle mi dersin inşallah dediğin gibi olur. Üzüldük biraz ama yarın nöroloji randevumuz var gidince daha net belli olur bişeyler. Çok geçmiş olsun canım ya. 1. De yaşadığını ben şimdi yalıyorum ama Allah beterinden saklasın. 2. Kuzuna da acil şifalar versin. Şu an ne aşamadasınız? Alçı olayı bitti mi?
evet esmer gen baskın derler ama senin de cildin güzel gerçekten
hayyalcim arka bıngıldak aile hekimi hemşiresi prematüre bebek sen tabiki nörolojı dr una git ama bazen prematüre bebeklerden herkes anlamayabiliyor bunun için üzülmeÖperim canım
Maalesef riskli evet hele bu hastalık taşıyan grup için küçük çocuklar dendiğinden beri daha da diken üstündeyim çocuklara karşı. Gerçekten annelere çok iş düşüyor bu durumda.ben bakmadıkça abla oğluna neden eldiven giydirmedin abla bu bebek kaç aylık diye beni darladı durdu
Evet canım arka bıngıldak için söylüyorum. Bugün aile hekimine gitmiştik kilo kontrolü için. Hemşire de evet açık istenenden fazla dedi. El teması asla yapmayın zamanla kapanacak dedi, demir ve d vitamini kullanılıyormuş bunun için. Ki zaten kullanıyorum. Yapılacak bişey yokmuş beklemekten başka.
saçlı kız, ne güzel hemencecik uzasın da güzel tokalar tak saçına annesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?